Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@06:30:36 GMT

هشدارهایی درباره رانندگی در شرایط زمستانی

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۳۹۱۱۰

هشدارهایی درباره رانندگی در شرایط زمستانی

رئیس مرکز کنترل ترافیک و راهور ناجا هشدارهایی را برای جلوگیری از تصادف در مسیرهای لغزنده و گرفتار شدن در شرایط برف و کولاک ارائه کرد.

سرهنگ نادر رحمانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شیوه متفاوت رانندگی در شرایط زمستانی، کنترل کمتر راننده بر خودرو و وضوح دید کمتر از مسیر اظهار کرد: رعایت فاصله طولی مناسب یکی از مواردی است که زمانی برای عکس العمل مناسب و به موقع را برای راننده فراهم و از غافلگیری راننده جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حفظ این فاصله برای جلوگیری از تصادفات جلو به عقب ضروری است زیرا در صورت توقف ناگهانی وسیله نقلیه جلویی، زمان کافی را برای توقف فراهم خواهد کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه فاصله طولی مناسب در شرایط جوی مختلف، متفاوت است گفت:‌ فاصله طولی در شرایط عادی به اندازه فاصله یک خودرو است اما این فاصله در زمان بارش باران دو برابر، در زمان بارش برف سه برابر و در زمان یخ زدگی پنج برابر است. رعایت سرعت مطمئنه نیز یکی از عوامل جلوگیری از تصادفات است. در شرایط جوی متفاوت بارها شاهد وقوع تصادفات زنجیره‌ای به علت تخطی از سرعت مطمئنه بوده‌ایم. سرعت مطمئنه به اندازه‌ای است که خود راننده باید متناسب با شرایط جوی و ترافیکی مدنظر قرار دهد.

وی همچنین با تاکید بر اینکه قبل از سفر باید از سلامت تجهیزات خودرو اطمینان حاصل کرد، گفت: در زمان بارش باران و مه گرفتگی روشن کردن چراغ و مه شکن‌های خودرو از واجباتی است که از تصادفات رانندگی جلوگیری کرده و دید را افزایش می‌دهد بنابر این باید از سلامت آن‌ها اطمینان حاصل کرد. وسایل هشدار دهنده از قبیل،‌ بوق، فلاشر، چراغ های راهنما و... نیز باید بررسی شود تا از سالم بودن آن ها اطمینان حاصل شود. همچنین در صورتی که عاج‌های لاستیک از بین رفته است تعویض لاستیک در زمستان یکی از کارهای واجبی است که باید توسط راننده صورت گیرد، اما علاوه بر خرید تایر مناسب، باید مطمئن شوید که خودروی شما برای زمستان آماده است و خودرو را از ابعاد مختلفی مثل کارایی صحیح باتری، بخاری، برف پاک کن، مایعات موجود، درز پنجره‌ها، آیینه‌های جانبی، چراغ‌های جلو و بسیاری دیگر نیز از موارد بررسی کنید.

رحمانی با اشاره به اینکه پر بودن باک بنزین از مبداء یک مسئله حیاتی است گفت: پر بودن باک نیز در فصل سرما تراکم در لوله های سوختی جلوگیری می‌کند، اما اگر باک بنزین پر نباشد و تراکم به وجود بیاید، احتمال یخ زدگی افزایش پیدا می‌کند. همچنین مایعات دیگری مثل ضد یخ و آب خودرو نیز از جمله مواردی است که باید توسط راننده خودرو در در شرایط برفی و زمستانی مداوم کنترل شود. کنترل عدم نشتی در مخازن این مایعات نیز یکی دیگر از فاکتورهایی است که باید رعایت شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رانندگي زمستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۳۹۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«راهنما نزدن» نشانه حرفه‌ای بودن راننده نیست

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ گفت: رانندگان به هیچ عنوان نباید اهمیت راهنمازدن را دست کم بگیرند چرا که این اقدام به ظاهر کوچک، از تصادفات بسیاری جلوگیری می‌کند.

به گزارش ایسنا، سرهنگ علی اصغر شریفی گفت: تجربه، در رانندگی معلم خوبی نیست و احتیاط شرط عقل است؛ چرا که بسیاری از رانندگان با تجربه هم گاهی با بی احتیاطی‌های خود باعث بروز حوادث جبران ناپذیری می‌شوند. به عنوان مثال  ناگهان تغییر مسیر دادن و عرض راه را بدون زدن راهنما طی کردن؛ بسیار خطرناک است اما برخی رانندگان  این کار انجام می‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه عدم استفاده از راهنما در هنگام تغییر مسیر نشانه حرفه‌ای بودن نیست، گفت: بسیاری از موتورسیکلت‌ها در همین تغییر مسیرهایی که توسط رانندگان بی‌احتیاط صورت گرفته دچار آسیب‌های شدید و حتی مرگ شده‌اند.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: رانندگان هنگامی که رانندگان در آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها در حال حرکت هستند و قصد تغییر مسیر دارند باید حتما از راهنما استفاده کنند. همچنین پس از استفاده از راهنما کاهش سرعت نیز ضروری است و پس از آن باید اقدام به تغییر مسیر شود.

شریفی گفت: برخی از تغییر مسیرهای ناگهانی در صورت سرعت بالای خودروی سواری می‌تواند به علت وجود نیروی گریز از مرکز، باعث واژگونی خودرو شود.

وی همچنین با اشاره به رفتار غلطی که برخی از رانندگان مرتکب آن می‌شوند، گفت: رانندگان نباید با بیرون آوردن سر از خودرو و فریاد زدن، دیگر رانندگان را از اهداف خود باخبر کنید بنابراین استفاده از راهنما، بهترین روش است. 

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: حال سوال اینجاست که اگر شما راهنما بزنید؛ حق تقدم عبور با شماست؟ و در جواب این سوال باید گفت خیر. راننده حتما باید حق تقدم عبور را رعایت کرده و ابتدا با نگاه کردن به آیینه‌های وسط و جانبی تردد دیگر خودرو ها را کنترل کند. سپس در منتهی الیه سمت راست، با توجه به اینکه از قبل در فاصله مناسب ۱۰۰ تا ۱۵۰ متری راهنما زده، با کاهش سرعت اقدام به خروج از راه کنند.

شریفی افزود: شاید این جمله را شنیده باشید که برخی از رانندگانی که عادت به زدن راهنما ندارند و  به شوخی می‌گویند که راهنما نزنید چون برق مصرف می‌شود. این کار اصلا درست نیست. در ماده ۱۱۹ آیین نامه راهنمایی و رانندگی نیز عنوان شده که رانندگان باید در بین خطوط حرکت کرده و برای هر تغییر مسیر، با زدن راهنما به دیگر خودروها اطلاع رسانی کنند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • فداکاری بانوی روستایی برای نجات جان راننده خودرو سانحه دیده
  • شوفرهایی که خواننده شدند + فیلم
  • ۴ حالتی که حمل خودروهای توقیفی با جرثقیل را الزامی می‌ کند
  • راننده نیسان زیر چرخ‌های کامیون در همدان جان باخت
  • سانحه رانندگی منجر به فوت/ برخورد رونیز با ۲۰۶
  • محموله ۱۵ میلیاردی لوازم یدکی و لوازم آرایشی قاچاق در توقیف پلیس
  • «راهنما نزدن» نشانه حرفه‌ای بودن راننده نیست
  • برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه
  • بی توجهی به جلوی راننده ۱۷ ساله جان عابر پیاده را گرفت
  • آیا بازگرداندن نصف مبلغ خودرو به مشتریان صحت دارد؟