Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران و فعال اقتصادی در حوزه صادرات پسته گفت: نتایج منفی پیمان سپاری ارزی بر صادرات کالاهای غیر نفتی با افزایش قاچاق و کاهش مشتریان در حال نمایان شدن است.

محمدابراهیم علوی با بیان اینکه پیش تر درباره نتایج منفی اصرار دولت به پیمان سپاری ارزی صادرات غیرنفتی هشدار داده بودیم، اظهار کرد: میزان صادرات غیر نفتی کشور سالانه تنها 10 میلیارد دلار است که رقم قابل توجه در برابر صادرات نفت و فرآورده های آن نیست و اصرار بر پیمان سپاری ارزی برای بازگشت ارز با توجه به نتایج منفی آن بر این دسته از کالاها منطقی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برای بازگشت ارز حاصل صادرات کالاهای غیر نفتی می توان از راهکارهای مناسب تری استفاده کرد ضمن اینکه برخی از تجار این کالاها چاره ای جز بازگشت ارز به کشور ندارند.

علوی با تاکید بر اینکه تجار کالاهای غیر نفتی معمولا بدهکار هستند، افزود: تجار کالاهای غیر نفتی برای پرداخت بدهی خود به تولیدکنندگان ، واسطه یا سردخانه داران و انبارداران چاره ای جز بازگشت ارز به کشور ندارند.

به گفته وی این موضوع در بخش تجارت محصولات کشاورزی بیش از سایر بخش ها صدق می کند.

علوی تاکید کرد: تجار محصولات کشاورزی معمولا به صورت غیر نقدی خرید و پس از فروش کالا پول را پرداخت می کنند.

وی با یادآوری اینکه پیمان سپاری ارزی یک تجربه قدیمی شکست خورده است، گفت: در گذشته نیز یکبار پیمان سپاری ارزی را تجربه کردیم و نتایج حاصل از آن نشان داد نه تنها راهکار مناسبی نیز بلکه می تواند می تواند فساد آور و زیانبار باشد.

علوی افزایش قاچاق و از دست دادن مشتریان خارجی را کمترین نتایج منفی اصرار بر ادامه پیمان سپاری صادرات کالاهای غیر نفتی دانست.

وی با اشاره به تحریم ها و فشار امریکا بر طرف های تجاری ایران، افزود: در روش پیمان سپاری ارزی ثبت مشخصات مشتری و بانکی که تبادلات ارزی با آن صورت می گیرد اجباری است درحالی که مشتریان و بانک ها طرف قرارداد به دلیل ترس از جریمه های سنگین امریکا خواستار پنهان ماندن مشخصات خود هستند.

این فعال اقتصادی ریزش بیشتر مشتریان با ادامه پیمان سپاری ارزی را از نتایج اجتناب ناپذیر این روش برشمرد.

علوی همچنین روی آوردن به قاچاق به جای خروج کالاها از مبادی رسمی را تهدید دیگر حاصل از ادامه یپمان سپاری ارزی در تجارت محصولات کشاورزی دانست که چالش بزرگ پیش روی تامین کالاهای اساسی است.

 

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000AlP برچسب ها: قاچاق ، صادرات ، کالای غیرنفتی ، پیمان سپاری ارزی ، محمدابراهیم علوی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: قاچاق صادرات کالای غیرنفتی پیمان سپاری ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۴۲۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟

از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان یک میلیارد و 27 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 549  میلیون دلار و برای خدمات 121 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 747 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار


طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 97 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 27 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 509 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 249 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 176 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 149 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 201 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 228، 33، 188، 108 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 266 میلیون دلار ارز نیمایی و 189 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه 1403 در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ 44 هزار و 359 تومان، یورو با نرخ 47 هزار و 456 تومان و درهم با نرخ 12 هزار و 78 تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ 41 هزار و 418 تومان، یورور با نرخ 44 هزار و 308 تومان و درهم با نرخ 11 هزار و 278 تومان بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند