Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@21:57:36 GMT

طرح آبیاری زیرسطحی در نهبندان به بهره برداری رسید

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۴۳۱۹۴

طرح آبیاری زیرسطحی در نهبندان به بهره برداری رسید

بیرجند - ایرنا - طرح آبیاری زیرسطحی 72 هکتاری با حضور وزیر جهاد کشاورزی در اسماعیل آباد نهبندان به بهره برداری رسید.

به گزارش ایرنا وزیر جهاد کشاورزی عصر جمعه در آیین افتتاح این طرح که معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسئولان استانی و محلی حضور داشتند، گفت: آبیاری زیرسطحی از روش های نوین آبیاری است که علاوه بر فواید سایر روش ها، باعث تبخیر کمتر آب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمود حجتی اظهار داشت: در این روش آب بیش از 50 سانتیمتر زیر زمین و کنار ریشه استفاده می شود که با حداقل مصرف بالاترین راندمان را دارد.
وی با اشاره به ظرفیت های مرتع در خراسان جنوبی افزود: شترداری با طبیعت این استان سازگار است و خارشتر نیز با قابلیت کشت می تواند در این منطقه قابل استفاده باشد.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: باید با همکاری همه بخش ها ظرفیت های موجود و سازگار با طبیعت تقویت شود.
وی طرح ترسیب کربن را یکی از طرح های موفق در استفاده از طبیعت دانست و گفت: امیدواریم پتانسیل های این استان به خصوص مرز بیش از پیش مورد توجه مسئولان قرار گیرد و با پیگیری، اعتبارات موردنیاز مردم نیز به سمت اجرای این گونه طرح ها سوق داده شود.
حجتی تصریح کرد: مشکلات مربوط به قنوات و کشت و صنعت نیز پیگیری می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان نیز با اشاره به مشخصات طرح آبیاری زیرسطحی اسماعیل آباد گفت: این طرح در سطح 72 هکتار با اعتباری بالغ بر 17 میلیارد و 857 میلیون ریال به بهره برداری رسید.
محمد مالکی بیان کرد: 15 میلیارد و 171 میلیون ریال اعتبار این طرح آبیاری دولتی و 2 میلیارد و 686 میلیون ریال آن از طریق خودیاری مردم تامین شده است.
وی از صرفه جویی 316 هزار و 800 مترمکعبی در سال با اجرای این طرح خبر داد و گفت: هدف از اجرای طرح، افزایش بهره وری آب نسبت به سایر سیستم های تحت فشار و امکان ایجاد PLC بوده است.
وزیر جهاد کشاورزی ظهر امروز (جمعه) وارد خراسان جنوبی شد و از گلخانه پرورش گل رز در بیرجند و مجتمع کشت و صنعت بیدمشک سربیشه نیز بازدید کرد.
حجتی فردا (شنبه) به منظور افتتاح و بازدید طرح های کشاورزی به شهرستان های قاینات، بشرویه و فردوس در استان خراسان جنوبی سفر می کند و در سومین روز سفرش میهمان مردم طبس خواهد بود.
استان خراسان جنوبی 11 شهرستان دارد و کشاورزی از مزیت های اصلی اقتصادی این استان در کنار معدن و گردشگری است.
9893*3028

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي آبياري نوين افتتاح طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۴۳۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از دو طرح آبی در تابستان/از ماهیت سدچمشیر دفاع میکنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرزاد احسانی رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره جراحی و حوضه‌های جنوبی شرکت مدیریت منابع آب ایران در خصوص طرح‌های قابل بهره‌برداری در سال جاری اظهار کرد: آبگیری و افتتاح سد «شهری کور» در حوضه آبریز بلوچستان جنوبی از جمله طرح‌هایی است که به انجام خواهد رسید.

وی تأکید کرد: با آبگیری و افتتاح این سد، ظرفیت و فرصت لازم برای توسعه بخش کشاورزی و صنعتی در این منطقه فراهم می‌شود.

احسانی با اشاره به دیگر طرح‌های آبرسانی وزارت نیرو در حوضه آبریز زهره جراحی افزود: از این میان طرح آبرسانی از «سد باغان» به شهرستان جم در استان بوشهر تا حداکثر تابستان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

رئیس حوضه آبریز زهره جراحی و حوضه‌های جنوبی بیان داشت: همچنین تعدادی طرح سد و آبرسانی نیز در دست توسعه است که برخی از آن‌ها ممکن است تا پایان سال بهره‌برداری شود که اطلاعات آن نیز متعاقباً اعلام می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت احداث سد چمشیر و تأثیرات زیست محیطی این سد که در روزهای گذشته نیز حواشی را به وجود آورده بود، خاطرنشان کرد: تا پیش از احداث سد چمشیر، هیچ گونه تأثیرات کنترلی بر روی رودخانه زهره وجود نداشت، لذا سیلاب‌های به وجود آمده از منطقه خارج و وارد دریا می‌شد و قابل استفاده نبود.

احسانی گفت: بر همین اساس یکی از توصیه‌های مؤکد برای آب‌های خروجی از کشور به ویژه آب‌های خروجی به دریا این است که بتوان تا پیش از ورود آب به دریا به نحو مناسب از آن استفاده شود.

تأثیرات سد چمشیر بر کیفیت آب رودخانه زهره

وی اضافه کرد: رودخانه زهره جز معدود رودخانه‌هایی است که به صورت طبیعی با مشکل کیفی آب مواجه است؛ به این معنی که وقتی دبی آب در این رودخانه کاهش می‌یابد، غلظت شوری آب بالا می‌رود و به سبب وجود چشمه‌های شوری که وارد رودخانه می‌شود، این مشکل نیز شدت می‌یابد؛ بنابراین هنگامی که جریان آب بالا باشد، مشکل کیفی رودخانه مرتفع می‌شود.

رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره جراحی و حوضه‌های جنوبی تصریح کرد: حدود ۶۵ درصد آب‌گذری از این رودخانه در چهار ماه سال اتفاق می‌افتد و چنانچه بتوان در این مدت آب‌گذری را کنترل و سیلاب به نحوی مهار شود که باعث افزایش دبی در رودخانه شود، کیفیت آب رودخانه نیز بهبود خواهد یافت که این مهم بر عهده سد چمشیر است.

وی ادامه داد: بیشترین مطالعات، راستی آزمایی و پایش‌هایی که برای یک سد در نظر گرفته شده بر روی سد چمشیر به کار رفته است و حداقل دو مؤسسه تحقیقاتی و پژوهشی نیز در حال رصد دائمی کیفیت آب این سد است.

احسانی خاطرنشان کرد: با وجود شرایط کم‌آبی و خشکسالی حاکم بر منطقه، وضعیت سد چیزی بهتر از پیش‌بینی‌های انجام شده در گذشته بوده و به طور کامل کارکرد خود را داشته است؛ بنابراین به صورت کامل از این سد دفاع می‌کنیم و اطمینان داریم هیچ گونه آسیب زیست محیطی برای منطقه نداشته است.

رفع کامل کمبود آب بلوچستان جنوبی / اعلام رضایت مردم از توزیع آب در حوضه مارون و هندیجان

وی با اشاره به وضعیت منابع آبی در حوضه‌های جنوبی کشور با تأکید بر اینکه در سال جاری، در حوضه بلوچستان جنوبی مشکل کمبود آب نخواهیم داشت، اضافه کرد: در استان هرمزگان به دلیل اینکه وضعیت بارش‌ها از ابتدای سال آبی تاکنون شرایط مناسبی نداشته، در تأمین آب کشاورزی تا حدودی با مشکل مواجه هستیم اما در تأمین آب شرب محدودیتی نخواهیم داشت.

احسانی در پایان با اشاره به وضعیت منابع آبی در جنوب استان فارس و خوزستان بیان کرد: در جنوب استان فارس نیز متوسط بارش‌ها نسبت به دراز مدت کمتر بوده که این موضوع زمینه‌ساز ایجاد مشکلاتی در خصوص تأمین آب کشاورزی منطقه است اما در تأمین آب شرب مشکلی نخواهیم داشت.

رئیس حوضه آبریز زهره جراحی و حوضه‌های جنوبی با بیان اینکه توزیع آب در حوضه مارون و هندیجان موجب رضایت مردم و کشاورزان بوده است، خاطرنشان کرد: در این حوضه آبریز کشت پاییزه به طور کامل تأمین آب شده است.

کد خبر 6096882 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • بهره مندی از گلستان های گل محمدی برای جذب گردشگر
  • پیش بینی برداشت ۸۸۱ تن گل محمدی در خراسان جنوبی
  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • بهره‌برداری از دو طرح آبی در تابستان/از ماهیت سدچمشیر دفاع میکنیم
  • پل صاحب روضات آماده بهره‌برداری است
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری