Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: جلسه قیمت گذاری برای محصول زرشک خراسان جنوبی با حضور مدیران دستگاه های مربوط در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی برگزار شد.

غلامرضا قربانی مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی در این جلسه گفت: قیمت گذاری محصولات کشاورزی در استان خراسان جنوبی به واسطه حجم زیاد تولیدات استراتژیک چون زرشک و زعفران از اهمیت خاصی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه نقش سازمان تعاون روستایی در این زمینه در حوزه بازرگانی شکل می گیرد، اظهار کرد: خرید و فروش محصولات کشاورزی چون زرشک و زعفران یا به صورت توافقی و یا تضمینی انجام می شود.

مداخله تعاون روستایی در راستای حمایت از کشاورز

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی اظهار کرد: سازمان تعاون روستایی هر زمان که احساس کرد برای حمایت از کشاورز و به تعادل رسیدن قیمت محصول نیاز به مداخله وجود دارد ورود پیدا کرده که این مهم بار روانی مثبتی داشته است.

قربانی بیان کرد: تشکل های حوزه کشاورزی به صورت طبیعی محصولی را خریداری می کنند که از کیفیت معقولی برخوردار باشد چرا که در غیر اینصورت برای فروش محصول کشاورزی مد نظر با مشکل رو به رو خواهند شد.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی ادامه داد: بی شک اگر تعیین قیمت صورت نگیرد دلالان و واسطه گران زرشک موجود در بازار و در دست کشاورز را به هر قیمتی خواهند خرید.

اعطای تسهیلات راهکار برون رفت از خام فروشی محصول زرشک

سید حسین خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بارزگانی، صنایع، معادون و کشاورزی خراسان جنوبی گفت: اگر بخواهیم از خام فروشی در حوزه زرشک خارج شویم باید به فعالان در این زمینه تسهیلات کم بهره بدهیم.

وی اظهار کرد: تسهیلاتی که به صنایع تبدیلی و خرید زرشک تعلق می گیرد تا حد زیادی می تواند کمبود نقدینگی را برای کوتاه مدت تأمین کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: در زمینه قیمت گذاری و خرید محصول زرشک نیز هدف قطع کامل دست واسطه ها نیست چرا که اگر واسطه گران نباشند خرید و فروشی صورت نمی گیرد بلکه هدف این است که  زرشک در دست کشاورز را به هر قیمتی از او خریداری نکرده و حق وی ضایع نشود.

 مهدی بهدانی مدیر امور سرمایه گذاری جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: در خراسان جنوبی به صورت سالیانه ۵۰ هزار تن زرشک  در ۵ – ۶ شهرستان خراسان جنوبی تولید می شود.

وی اظهار کرد: با توجه به حجم زیاد تولید محصول زرشک در خراسان جنوبی هیچ دستگاه و نهاد دولتی نمی تواند همه محصول را خریداری کرده و یا برای آن برنامه ریزی کند و از این جهت تبیین کنیم چه تشکل ها و واحدهای فراوری خراسان جنوبی قصد خرید چه میزان محصول را دارند.

در قیمت گذاری زرشک باید کشاورز به سود معقول برسد

مدیر امور سرمایه گذاری جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه بر اساس الفبای اقتصاد هرگاه عرضه زیاد شود، قیمت کالا پایین می آید، بیان کرد: قیمتی که برای زرشک و سایر محصولات کشاورزی تعیین می شود نباید به گونه ای باشد که کشاورز به سود معقولی که حاصل دسترنج اوست، نرسد.

وی ادامه داد: پیشنهاد می شود که به واحدهای فراوری تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد، کشاورزان زرشک کار با سود ۱۰ درصد و به بحث توسعه باغات زرشک تسهیلات با نرخ ۱۰ درصد پرداخت شود.

احسان بیکی عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: در حالی که قیمت برخی از محصولات کشاورزی چون پسته به چند برابر رسیده است ولی قیمت زرشک نسبت به سال قبل تغییری نکرده است.

قیمت زرشک تحت تأثیر نوسانات ارزی نیست

وی اظهار کرد: هر چند به واسطه اینکه زرشک محصول عمده صادراتی خراسان جنوبی نیست نوسانات قیمت ارز بر آن تأثیر نگذاشته است ولی باید شرایط را به گونه ای تنظیم کنیم که  کشاورز نیز حاصل دسترنج خود را دریافت کند.

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: در سال جاری به واسطه اینکه محصول کمتری نسبت به سال گذشته خواهیم داشت بی شک شاهد افزایش قیمت زرشک در ماه پایان سال خواهیم بود.

بیکی با اشاره به خرید محصول قیمت گذاری و خرید محصول توسط تعاون روستایی و برخی دیگر از دستگاه های دولتی، یادآور شد: این مسئله باعث اطمینان خاطر کشاورز شده و تا حدی دست دلالان و واسطه گران را کوتاه می کند.

وی گفت: البته در زمینه زرشک باید یک کار اصولی و زیر بنایی انجام دهیم تا بتوانیم به نتیجه معقول و منطقی برسیم.

غلامرضا دره کی معاون مدیریت امور باغبانی  جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: به نظر می رسد با توجه به سرمازدگی و خشکسالی امسال حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش محصول زرشک داشته باشیم.

پیش بینی تولید ۱۶ هزار تن زرشک خشک

وی  بیان کرد: همچنین پیش بینی می شود که که امسال حدود ۱۶ هزارتن  زرشک خشک و ۶۵ هزار تن زرشک همراه با شاخه داشته باشیم.

معاون مدیریت امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه زرشک در سال پنجم کشت به سود اقتصادی می رسد، ادامه داد: بر اساس بررسی های صورت گرفته قیمت تمام شده هر کیلو زرشک برای کشاورز سه هزار و ۹۳۲ تومان است.

وحید ضیائیان احمدی مدیر جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: باید مشخص شود که می خواهیم از کشاورز و یا تاجر حمایت کنیم چرا که در شرایط فعلی برخی از کشاورزان زرشک خود را فروخته و در حقیقت برای بخشی از آنان قیمت گذاری نتیجه و ثمری ندارد.

وی اظهار کرد: در قیمت گذاری زرشک دو مورد را باید همواره مد نظر قرار دهیم نخست اینکه حق الزحمه کارگر نسبت به سال قبل دو برابر شده و از طرف دیگر کشاورز با این قیمت می خواهد یک سال زندگی کند.

مدیر جهاد کشاورزی درمیان بیان کرد: هر چند از سال گذشته زرشک در سردخانه ها موجود است ولی به واسطه اینکه روغن زده شده از کیفیت بالایی برخوردار نیست که این مسئله نیز به کشاورز ضربه می زند.

در نهایت در این جلسه مصوب شد که برای زرشک تازه درجه یک هر کیلو ۶ هزار تومان، برای زرشک درجه دو هر کیلو ۵ هزار و ۵۰۰ و زرشک درجه سه هر کیلو ۵ هزار تومان در نظر گرفته شود.

کد خبر 4453624

منبع: مهر

کلیدواژه: اتاق بازرگانی بیرجند حسین خیریه قیمت کالاها اربعین 97 اربعین حسینی یوم الله 13 آبان بوشهر مشهد راهپيمايي 13 آبان گرگان شهرکرد مرز مهران پدافند غیرعامل خرم آباد خطبه های نماز جمعه شیراز شهادت امام رضا ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۴۹۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

به گزارش صدای ایران از ایسنا، فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازار‌های رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشد‌هایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.



با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحد‌ها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده ولی هنوز تثبیت نشده است.

دیگر خبرها

  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزی خراسان جنوبی
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت