Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشد قریب به ۲۰۰ درصدی بارش‌های کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل، این سوالات را مطرح کرده که آیا سال آبی پربارانی در پیش داریم و آیا به خط پایان خشکسالی‌های درازمدت ایران رسیده‌ایم؟ ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۱ اقتصادی نفت و انرژی کشاورزی نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی آمار بارش‌های ایران تا روز هفدهم آبان ماه (47 روز نخست سال آبی جاری) نشان از رشد حدوداً 200 درصدی بارش‌ها (196.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 درصد رشد) نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد. این میزان رشد بارش‌ها که روزهای گذشته از پاییز امسال را به روزهای پُربارانی برای ایران تبدیل کرده است، این سوال را برای مردم به وجود آورده که آیا خشکسالی‌های ایران به پایان رسیده است؟

همانطور که در نمودار بالا مشخص است، به طور متوسط در هر سال 71 درصد بارشهای ایران در پاییز و زمستان رخ می دهد که سهم پاییز 25 درصد است. با این حساب، برای پاییز به طور متوسط بارش‌های 62 میلیمتری پیش بینی می شود تا سال بارشی متوسطی داشته باشیم (به قول مسئولان صنعت آب کشور سالی نرمال داشته باشیم)

آخرین وضعیت بارش‌های ایران / بارش‌های تمام حوضه‌های آبریز مثبت شد+جدول

* سال آبی جاری پربارش است؟

سازمان هواشناسی سال آبی 97-98 را سالی نرمال از نظر بارش‌ها پیش بینی کرده، پس انتظار می رود در پاییز امسال در مجموع 62 میلیمتر بارش به ثبت برسد که تا روز هفدهم آبان ماه، 32 میلیمتر آن به ثبت رسیده است. از آنجایی که بارش‌های ایران از نظر زمانی هیچ گاه منظم نبوده و در هیچ سالی الگوی زمانی مشابهی با سالهای قبل به ثبت نرسیده، همچنین نمودار رشد یا افول بارش‌ها هیچ گاه شیبی یکسان در طول سال نداشته، پس نمی توان گفت پربارشی آبان که به رشد نزدیک به 200 درصدی بارش‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل انجامیده، نشان از این دارد که در روزهای باقی مانده از پاییز هم، همین میزان رشد بارش را تجربه خواهیم کرد.

در واقع هنوز بسیار زود است که بتوانیم این نتیجه را بگیریم که سال آبی جاری سالی پربارش است.

* به خط پایان خشکسالی ها رسیدیم؟

گرچه خشکسالی‌ها از کمبود بارش‌ها نشأت می‌گیرند و با افزایش میزان بارشها رفع می‌شوند، اما خشکسالی‌های اقلیمی متناوب به نوعی از خشکسالی می‌انجامد که به آن خشکسالی هیدرولوژیکی می‌گویند. خشکسالی‌های هیدرولوژیکی معمولاً‌ با تأخیر بیشتری نسبت به خشکسالی‌های هواشناسی، کشاورزی یا اقلیمی رخ می‌دهند و با تأخیر بیشتری نیز برطرف می‌شوند.

خشکسالی هیدرولوژیکی ایران که اکنون در پهنه کشور وجود دارد، ناشی از سالها کمبود بارش‌ها و اضافه برداشت از منابع زیرزمینی آب است. در حال حاضر حجم منابع آبی زیرزمینی کشور با کسری 110 میلیارد مترمکعبی یعنی به‌اندازه کل میزان منابع آبی سالانه در دسترس کشور مواجه است.

در واقع اگر چندین سال مثل 47 روز ابتدایی سال آبی جاری بارش‌های مطلوب داشته باشیم و جلوی اضافه برداشت ها از منابع زیرزمینی آب را بگیریم، شاید در آن زمان بتوانیم بگوییم رفته رفته خشکسالی هیدرولوژیکی کشور برطرف خواهد شد.

انتهای پیام/

R32317/P1012122/S7,80,83/CT1 واژه های کاربردی مرتبط شرکت مدیریت منابع آب

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت مدیریت منابع آب شرکت مدیریت منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۴۹۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باران بهاری هوای مشهد را پاک کرد

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان‌ رضوی گفت: اگرچه میانگین شاخص کیفیت هوا در ۲۴ ساعت گذشته با عدد ۷۷ نشانگر هوای سالم است اما شاخص های یک تا ۲ ساعت گذشته با عدد ۴۸ از شرایط پاک هوای این کلانشهر خبر می‌دهد.

مهدی اله‌پور افزود: هم اکنون کیفیت هوای اغلب ۲۳ منطقه دارای ایستگاه سنجش در مشهد در شرایط پاک تنفسی است.

وی بیان کرد :  به شهروندان توصیه می‌شود در روزهای دارای هوای سالم و پاک، پیاده‌روی را با هدف حفظ سلامت خود ترک نکنند.

وی ادامه داد: شهروندان مشهدی با کاهش رفت و آمدهای غیر ضروری، نقش موثر خود را در بهبود کیفیت هوای این شهر ایفا کنند.

 قرار داشتن شاخص کلی کیفیت هوا تا ۵۰ ای.کیو.آی به معنای وضعیت «پاک» و بین ۵۱ تا ۱۰۰ ای.کیو.آی نشانگر وضعیت «سالم» است.

همچنین قرار گرفتن شاخص کلی کیفیت هوا بین اعداد ۱۰۱ تا ۱۵۰ ای.کیو.آی به معنای «آلودگی هوا برای افراد حساس و کودکان» و بین اعداد ۱۵۱ تا ۲۰۰ ای.کیو.آی به معنای «آلودگی هوا برای همه سنین» محسوب می‌شود

دیگر خبرها

  • آمریکا به معنای واقعی شیطان بزرگ است
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟
  • باران بهاری هوای مشهد را پاک کرد
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌ها در استان یزد
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌های استان نسبت به متوسط دوره آماری بلند مدت
  • اتمام پروژه رینگ شرق تبریز تا پایان سال
  • رشد ۱۵ درصدی بارش‌های سال زراعی جاری
  • از کودکی برخی مردهای ایرانی تا قفس سرباز پارسی / لگدی که معنای زیادی پیدا کرد (فیلم)