Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: در حال حاضر نزدیک به 19 کانون آنفولانزای فوق حاد پرندگان در دو شهرستان نجف‌آباد و تیران و کرون در استان اصفهان شناسایی شده است.

شهرام موحدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان با توجه به سرمای هوا در استان، اظهار کرد: اصفهان به دلیل داشتن بیشترین واحد پرورش طیور اعم از گوشتی، تخم‌گذار، بوقلمون، شترمرغ، کبک، بلدرچین و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

... در کشور تراکم بالایی را دارد از سوی دیگر شاهد تنوع پرورش طیور هستیم.

وی با بیان اینکه تنوع و تراکم واحدهای طیور استان شرایط بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان را فوق‌العاده ویژه کرده است، تأکید کرد: در شرایط ویژه امروز، دامپزشکی به عنوان سیستم دولتی کشور و هم‌چنین مرغداران و تشکل‌های صنفی برای پیشگیری و عدم گسترش بیماری آنفولانزای پرندگان باید با یکدیگر تعامل داشته‌اند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به شیوع این بیماری در 70 کشور دنیا و سیاست کنترل این بیماری است، تصریح کرد: خوشبختانه استان اصفهان طی چند سال گذشته و به خصوص از سال 95 تاکنون از این بیماری گذر کرده است.

وی با اشاره به کانون‌های فعال آنفولانزای فوق حاد پرندگان حتی در فصل گرم در استان اصفهان، گفت: در حال حاضر این ویروس فوق‌العاده پیشرفت داشته و توانسته خود را با آب‌وهوای گرم سازگار کند که این نشان از توانایی بالای این ویروس است.

موحدی با تأکید بر اینکه در مناطق پرتراکم به ویژه در اکوسیستم زاینده‌رود شاهد چرخش ویروس هستیم، افزود: متأسفانه در شعاع 20 تا 30 کیلومتری زاینده‌رود به ویژه در مناطق نجف‌آباد و تیران و کرون ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان به میزان بالا در محیط وجود دارد.

وی ادامه داد: اداره کل دامپزشکی استان اصفهان به‌عنوان یکی از دستگاه‌های ذی‌ربط برای کنترل این بیماری و همچنین کمیته مقابله با آنفولانزای فوق حاد پرندگان به ریاست استاندار اصفهان و دستگاه‌هایی چون جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی، فرمانداری، محیط‌زیست، دانشگاه علوم پزشکی و قوه قضاییه و از سوی دیگر برخی تشکل‌ها همچون اتحادیه مرغ تخم‌گذار، اتحادیه پرورش‌دهندگان بوقلمون و ... برای مقابله با بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان فعال هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان بابیان اینکه ویروس آنفولانزا می‌تواند منجر به فاجعه‌ای بزرگ شود، تأکید کرد: از تیرماه امسال تاکنون نزدیک به 19 کانون آنفولانزای فوق حاد پرندگان شامل 6 کانون بوقلمون و بقیه مرغ تخم‌گذار در دو شهرستان نجف‌آباد و تیران و کرون شناسایی شده است.

وی در خصوص خسارت ناشی از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان، گفت: بر اساس قانون نظام جامع دامپروری، بیمه طیور اجباری است و تمام پرورش‌دهندگان طیور و دام ملزم به بیمه محصول خود هستند و صندوق بیمه محصولات کشاورزی بخشی از آن خسارت را پرداخت خواهد کرد، از سوی دیگر دامپزشکی به‌عنوان دستگاه حاکمیتی باید حدود یک میلیارد و 140 میلیون تومان باید به‌عنوان غرامت به واحدهای خسارت دیده پرداخت کند.

موحدی در خصوص اینکه سال 96 مسئولان سازمان دامپزشکی وعده دادند در سال 97 این بیماری کنترل می‌شود و دیگر حالت اپیدمی پیدا نخواهد کرد، گفت: زمانی کلمه اپیدمی عنوان می‌شود که از 2600 واحد پرورش طیور حدود 1000 واحد درگیر باشند، درحالی‌که اکنون 19 واحد پرورش طیور در استان اصفهان درگیر بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان هستند .

وی با تأکید بر اینکه جنگ با ویروس آنفولانزا در حوزه‌های انسانی و دامی به دلیل هوشمندی این ویروس همچنان ادامه دارد، گفت: خوشبختانه از نمونه H5N8  ویروس هیچ گزارشی از سرایت آنفولانزای فوق حاد پرندگان به انسان در دنیا و کشور داده نشده، هرچند پتانسیل آن وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آنفولانزای فوق حاد پرندگان منطقه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۴۹۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم


 به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛رئیس شبکه دامپزشکی جغتای گفت: تب نزله‌ای بدخیم بیماری حاد و کشنده‌ای است که صرفاً در گاو ظاهر می‌گردد و بین حیوانات اهلی تنها گاو و گاومیش به این بیماری مبتلا شده و علائم ظاهری را از خود نشان می‌دهند.

دکتر ابراهیم سپهر، افزود: این بیماری علائمی چون، تب بین ۴۰ تا ۴۱.۵ درجه سانتی‌گراد، ریزش آب از بینی که ابتدا مخاطی، سپس چرکی و بعد زرد رنگ شده و تشکیل عفونت می‌دهد، کدر شدن قرنیه و پرخونی مویرگ‌های سفیده چشم که به کوری می‌انجامد، زخم‌های داخل دهان، روی لب‌ها و سطح داخلی لثه، تورم عقده لنفی و ملامسه آنها بصورت ظاهری، نشانه‌های عصبی بیماری به ویژه ناهماهنگی دستگاه‌های حرکتی، لرزش ماهیچه‌ها و ضعف دست و پا، در اوائل بیماری دام دچار یبوست شده و سپس دچار اسهال می‌شود که در هر دو صورت دفع مدفوع با درد همراه است.

او گفت:در این حالت دفع ادرار به صورت قرمز رنگ می‌باشد، اسهال و کم آبی بدن، حیوان دهانش را باز نگه داشته، نفس نفس می‌زند و در عرض سه روز پس از ظهور اعلائم اولیه دام تلف می‌شود.

 رئیس شبکه دامپزشکی جغتای افزود:با توجه به اینکه ویروس عامل بیماری از گوسفند به گاو منتقل شده و بنابراین، این بیماری در مناطقی که گاو و گوسفند‌ها در کنار یکدیگر نگهداری می‌شوند بیشتر دیده می‌شود، از نگهداری گاو و گوسفند در یک مکان جدا خوداری کنند.

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • ۴ هزار و ۸۰۰ مجوز دامداری و پرورش طیور رد شد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • ۹ کانون آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های سردشت شناسایی شد
  • اجرای رزمایش واکسیناسیون دام در طرح شهید زاهدی در کازرون