Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@13:08:41 GMT

نمایشگاه تخصصی مدیریت مسجد افتتاح می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۵۱۴۵۶

نمایشگاه تخصصی مدیریت مسجد افتتاح می‌شود

آیین افتتاحیه نمایشگاه تخصصی مدیریت مسجد با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، نمایشگاه تخصصی مدیریت مسجد ۲۰ الی ۳۰ آبانماه جاری در حسینیه الزهرا(ع) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می‌شود.

براساس خبری که در سایت مرکز رسیدگی به امور مساجد منتشر شده است؛ یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه ارائه دستاوردهای مرکز رسیدگی به امور مساجد در چهل سالگی انقلاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دیگراهداف این نمایشگاه ارائه الگوی یکپارچه مدیریت مسجد، انتقال دانش مدیریت مسجد به ائمه جماعات و کارگزاران مساجد و انتقال دانش و تجربیات ساماندهی مساجد به ائمه جمعه و نمایندگی‌های ولی فقیه در استان‌ها است. لذا نمایندگی‌های ولی فقیه در استانها و تیم فرهنگی ایشان از مخاطبان اصلی این نمایشگاه هستند.

این نمایشگاه در پنج بخش مختلف برگزار می‌شود این بخش‌ها شامل بخش اول با عنوان «مبادی» با چهار قسمت؛ مسجد از نگاه رهبر حکیم و عالیقدر، پیشینه شناسی (مساجد فعال و تاثیرگذار از قبل انقلاب تا کنون، ائمه جماعات شاخص، شهدای محراب و ائمه جماعات شهید استان تهران و ...)، دشمن شناسی (حرکت دشمن علیه مساجد در طول تاریخ اسلام بخصوص در زمان معاصر) و مسئله شناسی نظام اسلامی و نقش مسجد در منظومه مسائل گفتمان انقلاب اسلامی است.

بخش دوم این نمایشگاه به آشنایی با مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران، تاریخچه تاسیس (نگاهی به حکم مقام معظم رهبری) به آیت الله مهدوی کنی چارت و شرح وظایف ارکان مرکز، ماموریت‌های ذاتی مرکز و برنامه‌های راهبردی (اول، دوم و سوم در یک نگاه) می‌پردازد.

 بخش سوم این نمایشگاه به برنامه راهبردی مرکز اختصاص دارد. راهبرد اول عبارت است از؛ توانمند سازی ائمه جماعات و کارگزاران مسجدی، طراحی و فرآیند جذب و استقرار، تکریم، رشد و آموزش، تامین و تولید محتوا و اساتید و فناوری توانمند سازی و آشنایی با سامانه جامع مساجد (سجم.)

 راهبرد دوم نیز با محوریت فرهنگ سازی به آشنایی با اسناد پشتیبان فرهنگ سازی (مسجد و کودک ونوجوان، مسجد و جوان، مسجد و بانوان و الگوی فرهنگ سازی)، آشنایی با فعالیت های مرکز در دهه تکریم و غبارروبی مساجد، آشنایی با اقدامات متناسب با روز جهانی مسجد و آشنایی با اقدامات فرهنگ ساز می‌پردازد.

 راهبرد سوم آشنایی با نظام حقوقی مساجد، آشنایی با نظام مهندسی مساجد، آشنایی با نظام مدیریت مالی‌ مساجد، آشنایی با الگوی گونه بندی و سطح بندی مساجد، آشنایی با الگوی رفع تعارضات و حل اختلاف مساجد، آشنایی با الگوی فعالیت‌های اجتماعی مساجد و آشنایی با نظام مدیریت فرهنگی مساجد، بخش‌های این راهبرد را تشکیل می‌دهند.

راهبرد چهارم بخش سوم این نمایشگاه هماهنگ سازی دستگاه‌ها را دربر دارد که شامل ارائه گزارش از تفاهم نامه‌های منعقد شده فیمابین مرکز و سایر دستگاه‌ها و نهادها، ارائه گزارش از مجوزهای اخذ شده از سوی مرکز جهت ارائه انواع خدمات به مخاطبان، الگوی تعاملات دستگاهی، می‌شود.

 راهبرد پنجم این بخش به تعالی سازمانی اختصاص دارد که به آشنایی با اقدامات مرکز در راستای تعالی سازمانی می‌پردازد.

این نمایشگاه بیبستم لغایت سی ام آبان ماه ۱۳۹۷ در بزرگراه رسالت، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسینیه الزهراء (س) برپا خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مركز رسيدگي به امور مساجد مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۵۱۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، این کتاب یکی از دستاوردهای اولین «همایش مسجد و نظم اجتماعی در ایران» است که از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده است. 

کتاب «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه» با تأکید بر اینکه مساجد به‌عنوان مراکز سنتی تبلیغات و ارتباطات، جایگاه خاص و ظرفیت گسترده‌ای برای تبلیغات دینی دارند، تلاش می‌کند در پژوهشی آسیب‌شناسانه عوامل اختلال در کارکرد تبلیغی مساجد را شناسایی و در نهایت، راهکارهایی برای برطرف شدن آن‌ها ارائه کند.

پژوهشگر در این اثر تلاش می‌کند به این سوالات پاسخ دهد که آیا مساجد موجود دارای ظرفیت کافی (فضا، تجهیزات و...) برای اجرای امور تبلیغی هستند؟ چه مشکلات و کمبودهایی در مساجد بر سر راه اجرای تبلیغ دینی وجود دارد؟ مشکلات و کمبودهای موجود چه اختلالاتی را در امر تبلیغ دینی و اثربخشی آن به ‌وجود آورده است؟ برای رفع آسیب‌های موجود در امر تبلیغ دینی مساجد، چه اقداماتی باید صورت پذیرد؟

در همین راستا از طریق مطالعۀ منابع مکتوب و مصاحبه با ائمۀ جماعت و دست‌اندرکاران و فعالان مساجد و نظرسنجی از نمازگزاران و بررسی چهار مسجد انتخابی، ابتدا وضعیت مطلوب و موجود مساجد را مشخص و سپس از مقایسۀ این دو، آسیب‌های تبلیغات دینی در مساجد را شناسایی می‌کند.

در این پژوهش، مشکلات و کمبودهای موجود بر سر راه تبلیغات دینی مساجد، در ۶ دسته و شاخص‌های متعدد «برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف با هدف تبلیغ دینی در مساجد»، «روش‌ها و ابزار و امکانات تبلیغی در مساجد»، «نحوۀ برقراری ارتباط بین مسئولان مساجد و مردم»، «نقش امام جماعت در تبلیغ دینی مساجد»، «نقش خادم مسجد در تبلیغ دینی» قرار گرفته‌ است. وجود آسیب در هریک از شاخص‌ها، به‌نسبت اولویت و اهمیت آن، پیامدهای متفاوتی دارد که همۀ پیامدها در نهایت به شکست خوردن تبلیغات مساجد در رسیدن به اهداف منجر می‌شود.

مطابق نتایج حاصل از مصاحبه با امامان جماعت و اعضای هیئت‌امنا و فعالان ۴ مسجدِ مورد مطالعه در این اثر، بزرگ‌ترین آسیب در تبلیغات دینی در مساجد، موازی‌کاری در سازمان‌های مرتبط با امور مساجد، نبودِ برنامۀ تبلیغی مفید و افراد اجراکنندۀ آن و نبودِ امکانات و ابزارهای لازم برای پاسخ‌گویی به نیازهاست. اختلاف سلیقه بین کارگزاران مسجد و کاهش بازدهی مسجد، دخیل‌نکردن جوان‌ها در امور مساجد و انتخاب‌نکردن موضوعات تبلیغی متناسب با جوانان، نبود کانال ارتباطی بین دانشمندان و علمای بنام با مسجد، اختصاص ندادن بودجۀ لازم برای تبلیغات دینی در مساجد، مسئلۀ خرافات و مستند نبودن سخنرانی‌ها و مداحی‌ها در هیئت‌ها به روایات و قرآن و تاریخ معتبر، نشناختن تهدیدها و ابتلائات اجتماعی توسط مسئولان مسجد، به‌ویژه روحانیان، عدم استفاده از امکانات و روش‌های مختلف صحیح و مثمر مانند دیگر ادیان در استفاده روزانه از انواع کتاب، نرم‌افزارهای مختلف، بروشورهای تبلیغی، برگزاری اردوهای متعدد و استفاده از روش‌های نادرست و اجراهای ناقص که باعث رانده‌شدن افراد از دین می‌شود، از دیگر آسیب‌هایی است که به آن اشاره شده است.

پژوهشگر در فصل پایانی به برآیندی کلی از مصاحبه‌ها می‌رسد و برخی از اختلالات و پیامدهای ناشی از کمبودها و آسیب‌های تبلیغات دینی در مساجد را برمی‌شمارد که عبارت‌اند از: مؤثر نبودن تبلیغات دینی مساجد علی‌رغم تلاش‌های متعدد، به‌سبب نادرست یا ناقص بودن تلاش‌ها و گام‌های برداشته‌شده؛ هدر رفتن وقت و انرژی و بودجه‌های صرف‌شده در فعالیت‌هایی که ناقص اجرا شده‌اند؛ شکست خوردن تبلیغات دینی ضعیف ما در مقابل تبلیغات قدرتمند دشمنان در جذب مخاطبان و گرایش مخاطبان به تبلیغات و رسانه‌های بیگانه؛ جذب نشدن قشرهای مختلف به مسجد و به‌تبع آن، کاهش جمعیت مساجد و از دست دادن بخش وسیعی از مخاطبان تبلیغات دینی؛ زده و فراری شدن افراد مختلف به‌ویژه قشر حساس نوجوان و جوان از دین و مسجد به‌خاطر رفتارهای نادرست برخی افراد؛ مخاطب دائمی و ماندگار نشدن افراد به‌ویژه جوانان به‌عنوان آینده‌سازان مملکت در مسجد.

قربانیان در پایان برای رفع آسیب‌های تبلیغات دینی مساجد، پیشنهادهای کاربردی و پژوهشی ارائه می‌دهد که تشکیل شورای طرح و برنامه‌ریزی قوی و کارآمد با حضور کارشناسان خبرۀ حوزه و دانشگاه؛ تعیین راهبرد و اهداف و سیاست‌های اجرایی و برنامه‌ای برای مسجد؛ تدوین طرح و برنامۀ درازمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت برای تبلیغات دینی مساجد؛ ایجاد مرکز قوی پژوهشی و تحقیقاتی ملی و بین‌المللی ویژۀ مساجد؛ تهیۀ طرح سامان‌دهی مساجد کشور؛ تعدیل و سامان‌دهی تعدد مراکز دخیل در امور مساجد؛ تهیۀ بانک اطلاعات مساجد کشور؛ حذف نهادهای متعدد دینی که فعالیت‌های موازی با مساجد انجام می‌دهند، از آن جمله‌اند.

همایش علمی- پژوهشی «مسجد و نظم اجتماعی در ایران» با توجه به راهبرد «نهضت بازگشت به مسجد» به‌عنوان محور اصلی برنامه تحولی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با همکاری مراکز علمی و دستگاه‌های فرهنگی در گستره ملی در تاریخ‌های ۱۹ و ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد. آیین اختتامیه این همایش چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • نخستین مرکز شیمی‌درمانی فرهنگیان کشور در ارومیه افتتاح شد
  • اولین مرکز شیمی درمانی فرهنگیان کشور در ارومیه افتتاح شد
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق