Web Analytics Made Easy - Statcounter

«پل کوئیرک» استاد علوم سیاسی در دانشگاه بریتیش کلمبیا است. او، علاوه بر تدریس در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا، آثار بی‌شماری را نیز در زمینه سیاست آمریکا، کنگره، ریاست‌جمهوری و سیاست‌گذاری در ایالات متحده به رشته تحریر درآورده است. 

پروفسور پل کوئیرک با اشاره به پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای و به دست گرفتن کنترل مجلس نمایندگان پس از هشت سال، در رابطه با نتیجه این انتخابات در آینده هر دو حزب حاکم بر آمریکا به ایلنا گفت: ابتدا این را باید لحاظ کرد که جمهوری‌خواهان همچنان کنترل سنا را در دست دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما یکی از نتایج مثبت این انتخابات این بود که جمهوری‌خواهان دیگر انحصار قدرت را در کنگره به دست ندارند و این امر بسیار مهمی است. نفسِ حضور شمار زیادی از دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان به این معنا است که آن‌ها می‌توانند قوانین جدید «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، در حوزه سیاست داخلی را رد کنند و همچنین می‌توانند مسیر تحقیق درباره رویدادهای انتخابات سال ۲۰۱۶ را تسهیل کنند. از این منظر این انتخابات ضربه بزرگی برای ترامپ به شمار می‌آید. 

این استاد علوم سیاسی در ادامه با اشاره به این‌که «سارا سندرز»، سخنگوی کاخ سفید، پس از اعلام نتایج انتخابات گفت که رئیس‌جمهوری آمریکا، به‌رغم پیروزی دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان، همچنان راه پیشین خود را ادامه خواهد داد، درباره گام بعدی نمایندگان دموکرات گفت: مهم‌ترین کاری که نمایندگان دموکرات می‌توانند در مجلس نمایندگان انجام دهند، تحقیق درباره چندین موضوع است: نخست، احتمال تبانی کارزار انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ با روسیه؛ دوم، بستن راه ترامپ برای به بن‌بست بردن تحقیقات درباره تبانی احتمالی روسیه؛‌ سوم، بررسی چندین فقره فساد مالی در دولت ترامپ؛ چهارم، بررسی عدم مدیریت و اهمال‌کاری دولت در زمینه طوفان پورتو ریکو و در نهایت جدا کردن کودکان مهاجر از والدین‌شان. این‌ها موضوعاتی است که دموکرات‌ها به‌خوبی می‌توانند روی آن مانور دهند. البته مسائل دیگری هم هستند که باید به آن‌ها توجه کرد. 

این نویسنده و محقق آمریکایی، در رابطه با نقش و برنامه حزب دموکرات در زمینه مسائلی چون کاروان پناهجویان که از آمریکای لاتین به سوی ایالات متحده در حرکت است و همچنین تحریم‌های این کشور علیه ایران گفت: بسیاری از نیروهای دموکرات با رفتار ظالمانه و نابهنجار دولت ترامپ با پناهجویان و مهاجران مخالف هستند. این قضیه به‌خوبی خود را در زمینه جدا کردن کودکان پناهجو از والدین‌شان نشان داد. این اقدام عجیب ترامپ واکنش‌های بسیاری تندی را در میان دموکرات‌ها و حتی شمار زیادی از جمهوری‌خواهان به دنبال داشت. بنابراین نیروهای دموکرات مجلس نمایندگان چندان به این اقدام‌ها روی خوشی نشان نداده و نخواهند داد. 

وی ادامه داد: از سوی دیگر، توافق هسته‌ای دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، نیز از دیگر مسائلی است که مقام‌های دموکرات از آن حمایت می‌کنند. اصولا بسیاری از نمایندگان دموکرات این توافق را گام مثبتی می‌دانند و آن را گامی مهم برای صلح جهانی تلقی می‌کنند. بنابراین در زمینه بر هم زدن یک‌جانبه توافق هسته‌ای هم دموکرات‌ها با ترامپ بسیار مخالفت دارند. اما مشکل اینجاست که اصولا نمایندگان مجلس چندان تاثیری در این زمینه نمی‌توانند ایفا کنند، چراکه نقش چندانی در تصویب آن‌ها نداشتند و اصولا مجلس نمایندگان کار چندانی به سیاست خارجی آمریکا ندارد. اما خب می‌شود در این زمینه‌ها تحقیقاتی را به راه انداخت تا کار برای ترامپ سخت‌تر شود.

البته نمی‌توان امید چندانی به این مسئله داشت! اما خب برای مثال یکی از مسائل مهم در آمریکا، حمل‌و‌نقل و زیرساخت‌های فرسوده این کشور است. بنابراین بودجه بسیاری برای بازسازی این موضوع موردنیاز است. خب،‌ اینجاست که کار کمی مشکل می‌شود. ترامپ سخت به دنبال ساختن دیوار حائل میان آمریکا و مکزیک است! این در حالی است که این کار هزینه کمی ندارد و اینجاست که مجلس نمایندگان می‌تواند برای تصویب بودجه ساخت این دیوار با ترامپ در بیفتد! مجلس می‌تواند استدلال کند که وقتی بسیاری از زیرساخت‌های داخل آمریکا دچار مشکل‌های عمده است، نباید برای ساخت ایده مسخره دیوار حائل هزینه اضافه‌ای به مالیات‌دهندگان وارد کرد! بنابراین در این جبهه، دموکرات‌ها کارهای بسیاری می‌توانند انجام دهند.  باید دید نتیجه چه خواهد شد. زد و بندهای زیادی انجام خواهد گرفت و باید دید که ماحصل به کدام سمت خواهد بود. البته باید اعتراف کنم که بعید می‌دانم در نهایت چندان تغییری را در زمینه سیاست آمریکا در قبال ایران شاهد باشیم. 

پل کوئیرک با اشاره به پیروزی ارزشمند زنان و اقلیت‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا گفت: شمار زنانی که در انتخابات امسال شرکت کردند به طرز بی‌سابقه‌ای زیاد شده بود. در این انتخابات، دو زن مسلمان، «رشیده طالب» از ایالت میشیگان و «الهان عمر» از ایالت مینه‌سوتا، وارد مجلس نمایندگان شدند. «آلکساندریا اوکاسیو کورتز» نیز جوان‌ترین نماینده‌ای است که به کنگره راه خواهد یافت. «دبرا هالند» از نیومکزیکو و «شاریس دیویدز» از کانزاس هم اولین زنان سرخ‌پوستی بودند که در انتخابات میان‌دوره‌ای به پیروزی رسیدند. یک زن پناهنده افغان و یک زن ایرانی‌تبار هم در انتخابات ایالتی پیروز شده‌اند. تمام  این‌ها نشان از شور و همکاری روزافزون گروه‌هایی دارد که ترامپ را فردی نژاد‌پرست و متعصب می‌دانند.

گفت‌وگو از:‌ کامران برادران

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ انتخابات میان دوره ای آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۵۲۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس با ارسال گزارش کمیسیون بهداشت به قوه قضاییه مخالفت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره دلیل کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی، با ارسال این گزارش به قوه قضاییه مخالفت کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در نشست علنی امروز- سه شنبه چهارم اردیبهشت- مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره دلیل کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی ناشی از استنکاف از اجرای جز (۱) بند (س) تبصره ۱ قانون بودجه ۱۴۰۱ و ردیف ۱۶ جدول مصارف تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۲ در مجلس قرائت شد و نمایندگان با ارسال این گزارش به قوه قضائیه طبق ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی مخالفت کردند.

نمایندگان با ۶۷ موافق و ۱۳۷ مخالف و ۸ ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در مجلس با ارسال گزارش کمیسیون بهداشت به قوه قضائیه مخالفت کردند.

بر اساس ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، هرگاه حداقل ۱۰ نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیون‌ها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس‌جمهور و یا وزیر و یا مسئولین دستگاه‌های زیرمجموعه آنان را اعلام کند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذی‌ربط ارجاع می‌گردد.بر این اساس، کمیسیون حداکثر ظرف مدت ده روز موضوع را رسیدگی و در صورت وارد بودن با اظهار نظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأت رئیسه به مجلس ارائه می‌دهد.

سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در توضیح این گزارش، گفت: با استناد به سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغیه رهبر معظم انقلاب و بر اساس تکلیف نمایندگان در بند (س) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ با هدف ساماندهی صنعت دارو و محوریت سیاستگذاری جدید در حوزه یارانه دارو برعهده دولت گذاشته بودند طرح دارویار توسط دولت اجرا شد که بر اساس آن از طریق انتقال یارانه دارو از ابتدای زنجیره تأمین و توزیع به انتهای آن و تمرکز بر نظام بیمه‌ای، مدیریت بهینه زنجیره تأمین و توزیع به گونه‌ای اجرا شود که در حوزه کمبودها و قیمت اقلام دارویی فشار از روی دوش مردم برداشته شود اما طی ۲ سال سپری شده از اجرای آن شاهد خارج شدن محسوس زنجیره تأمین و توزیع دارو از مدار تنظیم‌گری بوده‌ایم و تبعات آن گریبانگیر بیماران و فعالان صنعت دارو شده است.

وی افزود: کمیسیون بهداشت پس از آنکه به دفعات مشکلات موجود، دغدغه مندی ها، الزامات و تکالیف دستگاه‌های مسئول را در قالب برگزاری جلسات نظارتی و با ارائه ۴ گزارش نظارتی به مجلس ارائه کرده بنابراین در حال حاضر با استناد به ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی گزارش نقض یا استنکاف از اجرای قانون توسط مسئولان وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و دستگاه‌های زیرمجموعه آنان و سازمان تأمین اجتماعی برای رسیدگی به قوه قضائیه و مراجع ذیصلاح در دستورکار مجلس دارد.

نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس یازدهم، یادآور شد: نزدیک به ۱۵۰ قلم داروی پرمصرف، دارای کمبود و محدودیت جدی بوده و حدود ۶۵ قلم دارو در شرایط کمبود حاد قرار دارد و رفع این مشکل نیازمند برنامه‌ریزی و کارآمد سازی سامانه‌های موجود و مدیریت دقیق سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی در پیش بینی به موقع نیازهای کشور و تخصیص به موقع ارز است، البته عدم نظارت مؤثر بانک مرکزی به عملکرد بانک‌های عامل در اعطای تسهیلات ریالی برای تأمین سرمایه در گردش موردنیاز صنعت دارو و نیز شرکت‌های تراستی در انتقال به موقع ارز به ذینفع نهایی نیز یکی از چالش‌های جدی در حوزه کمبود دارو است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در جمع بندی موارد استنکاف از قانون، گفت: در این رابطه شاهد استنکاف و نقض بند پنجم و جز دوم از سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغی توسط رهبر معظم انقلاب در مورد سیاستگذاری و نظارت کارآمد بر تولید و مصرف و واردات دارو و مدیریت بهینه منابع سلامت از طریق نظام بیمه‌ای توسط تمامی ارکان مسئول در دولت با محوریت وزارت بهداشت هستیم و با توجه به اینکه طی ۴ ساله مجلس یازدهم و به ویژه پس از اجرای طرح دارویار انجام تکالیف قانونی دستگاه‌های اجرایی در حوزه ساماندهی وضعیت نظام دارو و درمان کشور به دفعات توسط کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مورد تاکید و مطالبه قرار گرفته اما متأسفانه کماکان شاهد وضعیت نامناسب این حوزه و تحمیل فشار بر مردم هستیم.

کد خبر 747155

دیگر خبرها

  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • نانسی پلوسی: نتانیاهو باید استعفا کند
  • نانسی پلوسی: نتانیاهو مانع صلح است و باید استعفا کند
  • تأثیرگذاری فراکسیون اقلیت خیلی سخت است
  • مجلس با ارسال گزارش کمیسیون بهداشت به قوه قضاییه مخالفت کرد
  • تردید درباره ادامه کمک به اوکراین در صورت پیروزی ترامپ