Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- دبیر همایش المیزان و علوم انسانی اسلامی، مباحث مطرح شده در اندیشه و آثار علامه طباطبایی را برای کشف‌های تازه در علوم انسانی راه‌گشا دانست.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حجت الاسلام محمدعلی اسدی نسب روز شنبه در نشست خبری، از برگزاری همایش المیزان و علوم انسانی اسلامی در تهران، قم، مشهد و بروجرد به طور هم‌زمان خبر داد و گفت: به دلیل این که مخاطبان و ارائه دهندگان مقالات در این همایش ملی، نخبگان علوم دینی هستند، نشست‌های همایش المیزان و علوم انسانی اسلامی به صورت کارگاهی و پرسش و پاسخ برگزار می‌شود تا دانشجویان و استادان بتوانند از حضور پژوهشگران بهره ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: مجموعه مقالات این همایش در 2 جلد با 32 مقاله برگزیده از میان حدود 100 مقاله رسیده، گردآوری شده و در بیت علامه طباطبایی در قم با حضور آیت الله عبدالله جوادی آملی و آیت الله علی اکبر رشاد، بیست و سوم آبان ماه رونمایی خواهد شد.
اسدی نسب به عبارت «علوم انسانی اسلامی» در عنوان همایش اشاره کرد و ادامه داد: اندیشه اسلامی کردن علوم انسانی پیش از ایران در کشورهای عربی و حتی هند و پاکستان مطرح شده است، در مقام مقایسه ما در برخی مطالب علوم انسانی غربی را قبول داریم و در برخی مطالب، آنها را نمی‌پذیریم.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: در این زمینه دو رویکرد وجود دارد؛ یکی آن که علوم غربی را تذهیب و تکمیل کنیم و به کار بگیریم و دیگر اینکه آن را به طور کامل رها کنیم و خودمان دانش تازه‌ای ارائه بدهیم. امر مقام معظم رهبری نیز تذهیب و تکمیل و افزودن اندیشه اسلامی به علوم انسانی غربی است.
رئیس پژوهشگاه حکمت و دین‌پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز در این نشست، درباره همایش المیزان و علوم انسانی اسلامی توضیحاتی داد و به اندیشه علامه طباطبایی و پیوند آن با علوم انسانی اسلامی پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمین محمد عرب صالحی بیان کرد: زمانی می‌توانیم بگوییم انقلاب اسلامی به هدفش دست یافته است که استادان و مدرسان، مبانی علمی را از قرآن و علوم دینی بگیرند، این مساله در این 40 سال تا حدی روی داده اما هنوز هم راه زیادی باقی مانده است.
همایش المیزان و علوم انسانی اسلامی، 21 آبان در دانشگاه علامه طباطبایی در تهران با تکیه بر مبانی فکری علامه و روز دوم در قم، در بیت علامه طباطبایی با رویکرد نقش و تفسیر المیزان با رویکرد علوم انسانی اسلامی، برگزار می‌شود، در ادامه نیز دانشگاه علوم رضوی در مشهد و دانشگاه آیت الله بروجردی در بروجرد برنامه‌هایی خواهند داشت.
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در سال‌های اخیر همایش‌هایی را با موضوعاتی در پیوند با المیزان و با هدف تبیین دیدگاه‌های علامه طباطبایی در حوزه و دانشگاه برگزار می کند.
فراهنگ**م.ز** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي همايش الميزان پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي علامه طباطبايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۵۳۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه ۲۳۰ شورای تحول و ارتقای علوم انسانی به ریاست سعید رضا عاملی، رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی و با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای این شورا در محل سالن جلسات دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه عاملی در قالب پیش‌دستور، گزارشی در خصوص برگزاری نشست‌های هم فکری و هم اندیشی با رئیس و اعضای هیئت علمی برخی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت عتف، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی ارائه داد.

همچنین وی با اشاره به تجربه موفق شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی، اجتماعی و هنر در تدوین سیاست‌ها و مصوبات شورای تحول تاکید کرد.

سپس جلسه شورای تحول وارد دستور اصلی خود شد. موضوع دستور اول جلسه «نهایی‌سازی اعضای کارگروه‌های تخصصی» بود که توسط مدیران این کارگروه‌ها معرفی شده بودند.

در این دوره شورای تحول، سیزده کارگروه تخصصی با عناوین علوم اقتصادی، علوم تاریخی، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، علوم تربیتی، روان‌شناسی و مشاوره، معماری و شهرسازی، فلسفه، حقوق، مطالعات زنان و خانواده، زبان‌ها و ادبیات خارجی، مدیریت، هنر و فرهنگ، ارتباطات و رسانه تشکیل شده است که احکام مدیران این کارگروه‌ها، در روز‌های پایانی سال گذشته صادر و به آنها ابلاغ شد.

همچنین علاوه بر کارگروه‌های تخصصی، تعدادی کارگروه با ماموریت ویژه، ذیل شورای تحول ایجاد شده یا در حال شگل‌گیری است که عناوین آنها عبارتند از: ۱- مشاغل علوم انسانی ۲- تدوین آیین‌نامه ارتقاء اعضای هیأت علمی رشته‌های علوم انسانی، اجتماعی و هنر ۳- پژوهش ۴- فناوری و نوآوری ۵- آموزش و پرورش.

در ادامه جلسه، دستور دوم با موضوع «بررسی آیین‌نامه جدید شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی (جایگزین آیین‌نامه مصوب جلسه ۶۵۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ  ۱۳۸۸/۰۷/۲۱)» مطرح و اعضاء به بحث و تبادل نظر پرداختند، اما به دلیل اتمام زمان جلسه، ادامه بررسی آن به جلسه آتی شورای تحول موکول شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی