Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه حالا خورشید بار دیگر محملی برای تطهیر چهره دیگری شد که پس از یک رسوایی، اعتبار حرفه‌ای‌اش به چالش کشیده شده است؛ رویه‌ای که ظاهراً برای آن خط پایان قابل تصور نیست اما آیا این تحرکات دستاورد مالی برای صداوسیما دارد و مسئولان شبکه سوم سیما یا عوامل برنامه حالا خورشید در قالب قرارداد تجاری، برای چنین خدماتی از چنین مهمان‌هایی مبالغی دریافت می‌کنند یا به صورت رایگان آنتن تلویزیون را در اختیار چنین پروژه‌هایی قرار می‌دهند؟

به گزارش «تابناک»؛ چند ماه پیش، ویدیویی از یکی از کنسرت‌های حمید هیراد در فضای مجازی منتشر شد که آشکارا مشخص بود، این خواننده اجرای زنده روی صحنه ندارد و این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که توان هماهنگ کردنِ خود برای لب زدن را با صدای در حال پخش برای چند ثانیه از دست می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در این کنسرت ـ که 25 تیر در شیراز برگزار شده ـ یکباره به حالت احترام سرش را پایین می‌آورد و همزمان صدای او که میکروفن در مقابل صورتش نیست پخش می‌شود. هیراد پس از چند ثانیه پشت به مردم می‌کند و خواندن ادامه همان قطعه را بازی می‌کند!

پس از این حواشی، این خواننده با انتشار ویدیویی ادعا کرده که ویدیو اول توسط مخالفانش صداگذاری شده و ویدیوی دیگری منتشر کرده و مدعی شده که او لب خوانی نکرده است؛ اما با توجه به آنکه نظارتی از سوی معاونت هنری وجود ندارد، نمی‌توان به داوری دقیقی در این باره پرداخت و ادعای این خواننده را تأیید کرد؛ بنابراین، انتظار می‌رود دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد، قدری مسئولانه‌تر عمل کند و تکلیف مخاطبان موسیقی ایران مشخص شود.

پس از این حواشی، این خواننده با انتشار ویدیویی ادعا کرده که ویدیو اول توسط مخالفانش صداگذاری شده و ویدیوی دیگری منتشر کرده و مدعی شده که او لب خوانی نکرده است. کارشناسان دفتر مولتی مدیای تابناک، همان زمان به بررسی این ویدیو پرداختند و بخش فرهنگی «تابناک» در گزارشی تأکید کرد، «به نظر می‌رسد ویدیوی دوم (منتشر توسط هیراد) صداگذاری شده و تمپو با صدا همزمان نیست» و به تازگی مشخص شد این ارزیابی کارشناسی درست بوده و هیراد در آن مقطع نه تنها اجرای «پلی بک» داشته، بلکه برای پوشش دادنِ این خطا، این ویدیو غیرواقعی را منتشر کرده است.

پس از این رسوایی رضا رشیدپور در برنامه حالا خورشید به حمایت شدید از حمید هیراد پرداخت و با تاختن به همکارانش در رسانه ملی که به نقد این خواننده متقلب پرداخته بودند، در عین حال که مدعی شد هیچ ارتباطی با هیراد ندارد، سعی کرد او را از چنین خطایی مبری کند. شاید همان ویدیو و حمایت‌های گروهی نظیر رشیدپور می‌توانست این رسوایی را نیز همچون بسیاری دیگر از وقایع اینچنینی به سمت فراموشی سوق دهد اما فشار افکارعمومی و ورود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شرایط را تغییر داد.

با گذشت چند ماه از این رسوایی دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نه داوطلبانه بلکه بر اثر شدت پیگیری‌ رسانه‌ها، مجبور به پاسخگویی درباره نتیجه بررسی‌های فیلم این کنسرت شده و در نهایت «پلی بک» بودن بخشی از کنسرت هیراد را تأیید کرده است و مجید فروغی، مدیر روابط عمومی معاونت هنری ضمن تأیید این خبر از نبود قانون برای برخورد با موارد اینچنینی خبر داد و اعلام کرد: «پیش از این، مواردی از پلی بک در کنسرت‌ها نبوده و با وجود این اتفاق باید قوانین مرتبط با آن نیز وضع شود.»

مهدی رنجبر، معاون هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، ضمن تأیید خبر «پلی بک»خوانی هیراد از تذکر به خواننده، مؤسسه و تهیه‌کننده خبر می‌دهد و خبر ممنوعیت هیراد از برگزاری کنسرت در شیراز تا پایان سال 97 را، در حالی اعلام می‌کند که در این گفت‌وگو، از اختصاص یک سانس رایگان برای مردم در شیراز در ازای آن بخش از کنسرت که «پلی بک» بوده نیز خبر داده است. رنجبر، دلیل تأخیر در اعلام نظر ارشاد درباره کنسرت شیراز هیراد را ماه محرم و صفر و ایام سوگواری را دلیل رسانه‌ای نکردن این خبر اعلام کرد!

پس از این رسوایی مشخص شد نه تنها هیراد پلی بک خوانده، بلکه ویدیوی جعلی ساخته و این ویدیوی جعلی را منتشر کرده و در واقع به افکارعمومی دروغ گفته است. البته احتمالاً او و مدیر برنامه‌اش تصور نمی‌کردند کار اینقدر بالا بگیرد که فیلم‌ها بازبینی شود و ارشاد مجبور به اظهارنظر رسمی شود، در غیر این صورت بعید بود آن ویدیوی جعلی را منتشر کنند و به این رسوایی تا این حد دامن بزنند که به یک آبروریزی تبدل شود.

حال رضا رشیدپور که اساساً حمید هیراد را نمی‌شناخت، امروز به فاصله دو هفته از این رسوایی و تبعات منفی که برای این خواننده در پی داشته، به برنامه خود آورد و او را همچون برخی مهمانان پیشینش تطهیر کرد. حمید هیراد در این برنامه مدعی شد: «در کنسرت شیراز کسالت شدیدی داشتم و برای خواندن ترک «یار» که اوج بالایی داشت و نیاز به فعالیت شدیدی داشتم مجبور بودم پلی بک بخوانم... شانس بد من آهنگ تمام شد و من تعظیم کردم... اما دیدم داخل سالن همان صدا دارد می‌آید و راستش را بخواهید کاری نبود که بتوانم انجام دهم.»

البته با توجه به سابقه خلاف واقع‌گویی آشکار حمید هیراد و حتی جعل ویدیو برای پوشش دادنِ این خلاف‌واقع گویی نمی‌توان به ادعای هیراد درباره اینکه فقط این آهنگ را به صورت پلی بک خوانده اعتماد کرد و باید مسئولان دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پاسخ دهند که آیا کل آهنگ‌های این کنسرت به صورت ضبطی بوده و این خواننده فقط لب زده یا ادعای این خواننده صحیح است؟ همچنین انتظار می‌رود فیلم سایر کنسرت‌های این خواننده که در اختیار دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد است، مورد بازبینی قرار گیرد و مشخص شود یا چنین اقدامی مسبوق به سابقه بوده و یا تنها در این کنسرت نوار پخش شده است؟

در این میان اتفاق قابل تاملی که رخ داد، عدم به چالش کشیدنِ حمید هیراد توسط رضا رشیدپور همچون سایر اشخاص مسئله‌داری است که به این برنامه دعوت شده‌اند و آنتن گرانقیمت و پرمخاطب شبکه سوم سیما به آنها سپرده شده تا چهره‌شان را بازسازی کنند. رشیدپور حتی نپرسید با سابقه خلاف‌واقع گویی این شخص، چگونه افکارعمومی باید باور کند حمید هیراد اکنون واقعیت را می‌گوید؟ او درباره انگیزه هیراد از انتشار ویدیوی جعلی و خلط حقیقت نیز هیچ نپرسید و یک تریبون یک طرفه به این خواننده داد و حتی یک منتقد موسیقی را روی خط نیاورد. هر نقطه از دنیا چنین رسوایی رخ می‌دهد، خواننده مذکور از صحنه موسیقی حذف می‌شد اما در ایران چنین اتفاقی رخ می‌دهد.

البته همه شبکه‌های تلویزیونی در دنیا چنین سرویس‌هایی را به برخی چهره‌ها می‌دهند تا چهره‌هایشان را بازسازی کنند و در عوض رقم‌های بسیار کلانی را دریافت می‌کنند. باید پرسید آیا برنامه حالا خورشید از مهمانان خود برای معرفی یا بازگرداندن اعتبارشان مبلغی دریافت می‌کند و این خدمات در قالب قراردادهای رسمی بخشی از هزینه‌های شبکه سوم سیما یا رسانه ملی را تامین می‌کند یا مدیر کم‌تجربه شبکه سوم سیما که توان کنترل زیرمجموعه‌اش را ندارد، عنان کار به دست امثال رشیدپور داده تا به صورت مجانی آنتن را صرف بازسازی چهره چنین اشخاصی نماید؟

منبع: تابناک

کلیدواژه: رضا رشیدپور حمید هیراد ویدیو فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۵۳۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!

به گزارش همشهری آنلاین، از ابتدای امسال، سقف قیمت بلیت کنسرت‌های پایتخت به مرز ۹۰۰ هزار تومان رسید که این اتفاق، برخلاف آن‌چه انتظار می‌رفت، اگرچه در ابتدا، سکته‌ای موقت را در روند استقبال مخاطب رقم زد اما اکنون نگرانی خاصی از این بابت احساس نمی‌شود و فرآیند استقبال از اجراهای زنده، به‌مانند قبل بازگشته است.

افزایش ۱۰۰ هزار تومانی سقف بلیت کنسرت، تا چه اندازه منطقی و درست است؟

طبیعی بود که در ابتدای سال جدید، قیمت سالن‌ها به عنوان بزرگ‌ترین هزینه برگزاری یک کنسرت، به‌مانند سایر اقلام، با درصدی رشد همراه است. برای سال گذشته، قیمت گران‌ترین سالن پایتخت، برای ۳ روز پایانی هفته، ۴۲۰ میلیون تومان بوده است. این رقم با هزینه‌های دیگری چون صدا، ال‌ای‌دی، بیمه مخاطبان، پارکینگ، اتاق تشریفات، سالن پذیرایی و ... هزینه‌ای حدود ۵۰۰ میلیون تومانی را روی دست تهیه‌کنندگان می‌گذاشت. حالا به این رقم بیفزائید دستمزد خواننده، گروه نوازنده، صدابردار و ... را که سبب می‌شد تا حتی اگر ۳۰ صندلی یک کنسرت خالی بماند، آن برنامه، صرفه اقتصادی چندانی برای تهیه‌کننده موسیقی نداشته باشد.

حالا و با شروع سال جدید، هزینه برخی سالن‌ها، با رشد حدودا ۱۰درصدی مواجه شده است که این مهم سبب می‌شود تا تنها، هزینه اجاره سالن و متعلقات آن به چیزی درحدود ۵۵۰ میلیون تومان برسد که برای چنین وضعیتی، چاره‌ای جز افزایش قیمت بلیت وجود ندارد. اکنون حتی بیم آن می‌رود که با شروع دور جدید کنسرت‌ها از پایان ماه صفر (نیمه‌های شهریورماه) باز هم سالن‌داران، هزینه اجاره سالن را افزایش دهند.

طی خبری که به گوش خبرنگار ایرنا رسیده، درابتدا، تهیه‌کنندگان رقم ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را به‌عنوان سقف قیمت بلیت کنسرت برای سال جدید پیشنهاد می‌دهند اما این رقم به ۹۰۰ هزار تومان تعدیل یافت و درمقابل، کف قیمت بلیت که برای سال گذشته، رقم ۳۴۰ هزار تومان بود، به ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد. بنابراین هم‌اکنون کنسرت‌های پایتخت، بین ۵۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

چه کنیم که کنسرت از حالت یک کالای لوکس خارج شود؟

کنسرت سال‌هاست که با این اعداد و ارقام، به یک کالای لوکس تبدیل شده که برخی اقشار جامعه، استطاعت بهره‌مندی از آن را ندارند. استقبال بسیارخوب مخاطبان از کنسرت‌های جشنواره فجر سال گذشته که قیمت بلیت‌هایش از ۹۵ هزار تا ۵۰۰ هزار تومان متغیر بود، نشان داد که درصورت کاهش مبلغ بلیت، سایر اقشار نیز از این اتفاق، استقبال خواهند کرد بنابراین اگر قرار باشد در شرایط عادی نیز استقبال خوبی از کنسرت‌ها صورت بگیرد، در وهله نخست باید هزینه سالن‌ها پائین بیاید.

تهیه‌کنندگان رقم ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را به‌عنوان سقف قیمت بلیت کنسرت پیشنهاد می‌دهند اما این رقم به ۹۰۰ هزار تومان تعدیل یافت و کف قیمت بلیت نیز به ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد

در این مقوله، توجه به چند نکته بسیار ضروری است: این سالن‌ها، طی سانس‌های صبح خود، میزبان برنامه‌های مختلفی هستند که درآمدزایی بسیارخوبی از این محل کسب می‌کنند و بنابراین دلیلی ندارد که برای سانس‌های شبانه که طبیعتا باید خالی باشند و برنامه‌ای در شب برگزار نمی‌شود، چنین ارقامی را از کنسرت‌گذاران دریافت کنند.

ثانیا اگر هم بخواهیم به استانداردهای جهانی این حوزه توجه کنیم باید بگوئیم که اولا، هیچ‌یک از این سالن‌ها، اختصاصا برای برگزاری کنسرت ساخته نشده‌اند و عموما سالن‌های همایش هستند که بعضا پخش فیلم نیز می‌کنند بنابراین نباید هزینه سالن‌های تخصصی کنسرت را دریافت کنند. همچنین این سالن‌ها، هزینه‌هایی چون پارکنیگ، بیمه انفرادی و ... را به کنسرت‌گذار تحمیل می‌کنند که سبب می‌شود تا هزینه نهایی کنسرت بالا برود.

حتی برخی از این سالن‌ها، فاکتورهای عجیبی برای کنسرت‌گذارها می‌پیچند. مثلا بک‌استیج در تمام جهان، به همراه سالن در اختیار گروه قرار می‌گیرد اما برخی سالن‌های پایتخت، بابت این امکان و جدای از هزینه سالن برگزاری، هزینه‌های سنگینی دریافت می‌کنند که سبب می‌شود تا افزایش مبلغ بلیت به تنها راهکار کنسرت‌گذار برای صرفه اقتصادی تبدیل شود.

باید فرهنگ کنسرت‌گذاری را تغییر دهیم

در این شرایط، سالن‌دار، تنها به دریافت هزینه سالن خود می‌اندیشد و برایش مهم نیست که قیمت تمام‌شده بلیت چقدر می‌شود. بنابراین نخستین گامی که باید در مسیر اصلاح قیمت بلیت برداشته شود، ترمیم هزینه سالن و واقعی کردن قیمت اجاره سالن است. وگرنه فعالان حوزه موسیقی که شامل گروه صدابرداری، نوازندگان، خواننده و ... می‌شود، با درک مصائب این حوزه، دستمزدهایی غیرواقعی طلب نمی‌کنند. سنگ بزرگ پیش پای کنسرت‌گذاران، هزینه سالن است که امیدواریم تا انتهای امسال، مشمول جراحی اقتصادی شود چرا که قطعا بهای بلیت برای سال آینده، میلیونی خواهد شد که برازنده برآیند فرهنگی کشور و سرانه نشاط اجتماعی آن نخواهد بود.

ضمن اینکه با احداث آسمانه هنر ایران، این مشکل تاحدودی مرتفع خواهد شد اما ضروری است تا زمان بهره‌برداری از این سازه ایرانی - اسلامی، نسبت به این جولان قیمت سالن‌های کنسرت، یک واکنش درست صورت بگیرد تا هزینه این نرخ‌گذاری‌های سلیقه‌ای، از جیب مردم پرداخت نشود.


کد خبر 849394 منبع: ایرنا برچسب‌ها كنسرت موسيقى خبر مهم موسیقی - چهره - ساز - آلبوم - اجرا

دیگر خبرها

  • کنسرت ۳۰ هزار نفری، امروز در فولاد آره‌نا!
  • بیداری دانشگاهیان آمریکا حاصل رسوایی رژیم صهیونیستی است
  • رسوایی کایل واکر را به عربستان می‌کشاند! محرز همبازی سابق را به لیگ ثروتمندان دعوت کرد
  • (ویدئو) رکوردشکنی مدونا، یک و نیم میلیون نفر در کنسرت برزیل شرکت کردند
  • بعد از رسوایی بزرگ: فرار ستاره سیتی به عربستان!
  • قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!
  • چهره‌هایی که برای بدرقه گزارشگر سرشناس ورزشی آمدند | از حمید استیلی تا مهدی تاج و...|‌ تصاویر
  • ببینید | حرکت هماهنگ دختران شیرازی در کنسرت آقای خواننده
  • رسوایی پدافندی هوایی اسرائیل رو شد
  • رشیدپور همچنان دنبال جایی برای انتشار «ساعت صفر» است