Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-28@20:13:37 GMT

طراحی ربات برای تشخیص محل دقیق تومور

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۵۳۸۴۱

طراحی ربات برای تشخیص محل دقیق تومور

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، نتیجه تحقیقات محققین دانشگاه Maryland بر روی یک ربات دستیار در زمینه جراحی مغز و اعصاب؛ طراحی یک ربات به نام (MINIR (Minimally Invasive Neurosurgical Intracranial Robot شده است.

تومور یک تودهٔ غیرطبیعی دربدن است و سال های زیادی است که گریبانگیر زندگی برخی انسان ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای درمان آن در طول سال ها روش های مختلفی اعم از پرتودرمانی و شیمی درمانی انجام شده است.

یکی از راه های درمان عمل جراحی است که ریسک بالایی دارد و ممکن است جان بیمار را به خطر بیندازد و حتی در حین عمل باعث مرگ بیمار شود. پزشکان برای جراحی مشکلات فراوانی دارند. از جمله اینکه با عکس برداری های ساده و یا حتی ام ار ای نمی توانند به محل دقیق تومور دسترسی داشته باشند. تاکنون نیز جراحی های متعددی به علت عدم دسترسی دقیق به محل تومور ناموفق بوده است.

این مشکل و ریسک بالای عمل جراحی دانشمندان علوم پزشکی و مهندسی را به سمت یک همکاری هدایت کرد که نهایتا منجر به «اختراع یک ربات برای تشخیص محل دقیق تومور» شد.

فاطمه اسمعیلی و حمید آزادیان در مقاله ای با عنوان «تشخیص تومور مغزی با استفاده از روش های پردازش تصویر در تصاویر MR» اینگونه بیان کرده اند:

تشخیص دقیق ناحیه تومور در تصاویر MRI و CT کاربردهای مختلفی از جمله در تشخیص نوع بیماری، مطالعه پیشرفت درمان و بیماری و یا طراحی تدابیر درمانی در روش های پرتو درمانی دارد. این کار امروزه به صورت دستی انجام می شود. با پیشرفت علم، تحقیقات وسیعی برای ورود پردازش های کامپیوتری در علوم پزشکی و بخصوص در پردازش تصاویر پزشکی مانند CT و MRI صورت گرفته است.

به طور کلی، سی تی اسکن یا ام آر آی در حفره داخل جمجمه یک تصویر کامل از مغز تولید می کنند. این تصویر بصری توسط پزشک برای تشخیص تومور مغزی بررسی می شود. با این حال این روش تشخیص در مقابل تعیین دقیق مکان و اندازه تومور است. برای بهبود روش تشخیص، این مقاله با استفاده از کامپیوتر روشی را برای تقسیم بندی) تشخیص) از تومور مغز بر اساس الگوریتم means-c فازی ارایه می دهد. این روش به تقسیم بندی از بافت تومور با دقت و تکرارپذیری مقایسه با تقسیم بندی دستی، کمک می کند. علاوه بر این، زمان برای تجزیه و تحلیل را کاهش می دهد. در پایان این روند تومور از تصویر استخراج و موقعیت دقیق آن و شکل آن نیز مشخص می شود.

از آنجا که تومور های مغزی حتی در حین اعمال جراحی ممکن است تغییر وضعیت داده و حرکت هایی داشته باشند، ثابت کردن وضعیت تومورها در حین جراحی به موازات انجام فرایند های دیگر توسط جراح و داشتن یک میدان دید مناسب بسیار لازم و ضروری به نظر می رسد.

این ربات می تواند به کمک یک اسکنر MRI میدان دیدی سه بعدی از موضع دقیق تومور را فراهم کند تا امکان ادامه جراحی با درجه اطمینان بسیار بالاتری به وجود آید. با وجود این ربات، خارج کردن تومورها بسیار دقیق تر و مطمئن تر خواهد بود. همچنین به دلیل بالا بودن میزان دقت در جراحی، ریسک بروز خطرات ناشی از جراحی به حداقل ممکن خواهد رسید.

با پشت سر گذاشته شدن فاز اولیه، امید می رود که این ربات به اتاق های جراحی نزدیک تر شود. انجمن بین المللی سلامت با اهدا 2میلیون دلار، عملیات توسعه و طراحی این ربات را یاری کرده تا هرچه سریعتر بتواند به جمع ربات های پزشکی قابل اعتماد در اتاق های عمل بپیوندد.

طراحان این ربات معتقدند این ربات پتانسیل ایجاد یک انقلاب در زمینه تشخیص و درمان تومور های مغزی و درون جمجمه ای را دارد و می تواند با بالا بردن دقت جراحی، کیفیت زندگی بیماران مبتلا به تومور های مغزی را بهبود بخشد.

انتهای پیام/

279 / 279 تومور ربات مریلند جراحی مغز و اعصاب سی تی اسکن ام آر آی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تومور ربات مریلند جراحی مغز و اعصاب سی تی اسکن ام آر آی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۵۳۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری محمدعلی خزایی، رییس هیأت مدیره شرکت ماشین سازان البرز پیمان در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آن‌ها عنوان کرد: شرکت ماشین‌سازان البرز پیمان در دو حوزه فعالیت می‌کند. یکی از محصولات ما ربات هفت درجه آزادی است که موفق به اخذ نشان دانش‌بنیان برای آن شده‌ایم. این ربات نمونه خارجی مشابهی ندارد و برای نخستین بار در سطح ایران و دنیا توسط ما ارتقا یافته است.

وی گفت: ربات مذکور در خطوط پرکن محصولات پتروشیمی و صنایع سیمان کاربرد دارد و می‌تواند به صورت خودکار، محصولات را در کیسه‌های ۵۰ کیلوگرمی پر کند و روی تریلر بچیند. این ربات قادر به پر کردن ۲۰ کیسه در هر بار عملیات است.

خزایی افزود: علاوه بر این، بالغ بر ۱۵۰ قطعه و تجهیز مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را برای نخستین بار در سطح کشور طراحی و بومی‌سازی کرده‌ایم. به دلیل تحریم‌ها و شرایط اقتصادی، امکان واردات این قطعات وجود نداشت. خوشبختانه تمام ۱۵۰ قطعه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نصب و راه‌اندازی شده و عملکرد موفقی داشته‌اند.

وی در خصوص بزرگ‌ترین دستاورد این مجموعه گفت: مهم‌ترین اتفاق در مجموعه ما، اعتماد به دانشجویان و نیروی متخصص ایرانی بود. ما با حمایت و کمک این افراد توانستیم برای اولین بار این ربات را طراحی و نصب کنیم. این کار بزرگ با همت نخبگان ایرانی انجام شد و نهاد ریاست جمهوری نیز در زمینه دانش‌بنیان شدن به ما کمک شایانی کرد.

خزایی تصریح کرد: قیمت تجهیز ما حدود ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، در حالی که نمونه خارجی آن ۹۰ میلیارد تومان قیمت دارد. محصول ما خدمات پس از فروش و پشتیبانی دارد که شرکت‌های خارجی ارائه نمی‌دهند.

وی گفت: محصول ما در قسمت تعمیر و نگهداری به گونه‌ای طراحی شده که در صورت بروز اشکال در عملکرد ربات، به راحتی از خط خارج شده و به صورت دستی به فعالیت خود ادامه می‌دهد تا مشکل حل شود. این در حالی است که درباره محصولات شرکت‌های خارجی، تا زمانی که قطعات از خارج از کشور برسد، مدت زیادی زمان می‌برد. محصول ما تا حدودی از ارزبری نیز جلوگیری کرده است.

خزایی در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به طور مستقیم برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شده است و حدود ۶۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

این فعال حوزه فناوری در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: این مجموعه در حال حاضر نیازمند حمایت‌های مالی است که در این راستا، تقاضا داریم که بانک‌ها با ارائه تسهیلات و تسریع در فرآیند دریافت وام، همکاری بیشتری با ما داشته باشند. همچنین، خواهان حمایت در زمینه‌ حضور در نمایشگاه‌ها، بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و دریافت زمین برای توسعه فعالیت‌های خود هستیم.

وی در پایان خواستار در نظر گرفتن تدابیری برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه تولیدات ایرانی شد.

کد خبر 6090820

دیگر خبرها

  • رشته‌ها و سطوح المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲/۵ ساله
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک بندرعباسی خارج شد
  • (ویدئو) این ربات سرطان ریه را تشخیص می‌دهد
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر (فیلم)
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر