Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@02:23:20 GMT

تقاضای پناهندگی دیپلمات افغان در آلمان

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۶۰۱۷۴

ساعت 24- برخی رسانه‌های آلمانی گزارش داده‌اند که «یک دیپلمات بلندپایه» افغانستان از دولت برلین تقاضای پناهندگی کرده است.

وزیر کشور آلمان خواستار بازگرداندن پناهجویان افغان به کشورشان شده و بر این نظر است که آنها را در افغانستان خطری تهدید نمی‌کند. سخنان این وزیر در حالی است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، یکی از دیپلمات‌های افغانستان از آلمان تقاضای پناهندگی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برمبنای تحقیقات روزنامه زود دویچه، شبکه رادیو- تلویزیونی غرب آلمان (WDR) و شبکه تلویزیونی شمال آلمان (NDR)، یک دیپلمات بلندپایه افغانستان از دولت آلمان تقاضای پناهندگی کرده است. این دیپلمات اعلام کرده به خاطر شرایط امنیتی نامناسب در افغانستان حاضر به بازگشت به کشورش نیست.

این دیپلمات اعلام کرده است که تا پایان ماه اکتبر سال جاری میلادی در یکی از نمایندگی‌های سفارت افغانستان در آلمان فعالیت می کرده است.

این دیپلمات پس از پایان فعالیت دیپلماتیکش به افغانستان بازنگشته و در یک مرکز پلیس آلمان تقاضای پناهندگی کرده است. گفته می شود که مشخصات او در مرکز اداره فدرال آلمان در امور مهاجرت و پناهندگی ثبت شده و او اکنون منتظر گفت‌وگو با مقامات اداره مهاجرت در باره دلایل پناهندگی‌ خود است.

بر اساس گزارش دویچه‌وله، موضوع پناهندگی یک دیپلمات بلندپایه افغانستان در آلمان البته می تواند جنجالی در روابط دیپلماتیک میان دو کشور آلمان و افغانستان به وجود آورد.

هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان که یکی از مخالفان سرسخت سیاست پناهجویی آنگلا مرکل و خواستار مسدود شدن مرزهای کشور به روی پناهجویان است، در ماه‌های اخیر با شدت بیشتری پناهجویان افغان در آلمان را که با تقاضای پناهندگی‌شان مخالفت شده، به کشورشان باز می گرداند.

اکنون وزیر کشور آلمان با تقاضای پناهندگی این دیپلمات، با مشکل بزرگی روبه‌رو می شود زیرا در صورتی که این دیپلمات بتواند مسئولان اداره فدرال آلمان در امور مهاجرت و پناهندگی را متقاعد کند که وضعیت امنیتی در افغانستان بد است، وزیر کشور آلمان نمی‌تواند به راحتی پناهجویان دیگر افغان را به کشور خود بازگرداند.

دولت آلمان پس از حمله به سفارت این کشور در کابل در بهار سال گذشته میلادی به دلیل وجود شرایط خطرناک امنیتی، بازگرداندن پناهجویان افغانستان به کشورشان را تا تابستان سال جاری میلادی تقریبا متوقف کرد.

در این برهه زمانی تنها پناهجویانی که به اقدامات خلاف قانون دست زده بودند یا پناهجویان افراطی که خطرناک ارزیابی می شدند، از آلمان اخراج و به کشورشان بازگردانده شدند. از ماه ژوئیه اما بازگرداندن منظم پناهجویان آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

مبنای تصمیم وزارت کشور آلمان برای بازگرداندن پناهجویان افغان به کشورشان گزارش وزارت امور خارجه این کشور در باره شرایط افغانستان بود.

در این گزارش آمده است که شرایط افغانستان گرچه هنوز بی‌ثبات است اما این شرایط در مناطق گوناگون بهتر شده است.

ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: افغانستان پناهندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۰۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد

دفتر ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که نخستین پرواز انتقال پناهجویان به روآندا هماهنگ شده است. این پرواز ظرف ۱۰ تا ۱۲ هفته دیگر انجام خواهد شد و به دنبال آن، چندین پرواز دیگر برنامه‌ریزی خواهد شد.

طرح جنجالی اخراج پناهجویان از خاک انگلیس دوشنبه گذشته پس از ماه‌ها بحث و بررسی، در پارلمان انگلیس تائید شد و راه را به گفته کارشناسان، برای ایجاد «سابقه‌ای خطرناک در نقض قوانین حقوق بشری» باز کرد.

با قانونی شدن این طرح، پناهجویانی که از یکم ژانویه ۲۰۲۲ به صورت غیرقانونی از یک کشور امن مانند فرانسه وارد انگلیس شده‌اند، به رواندا منتقل می‌شوند تا پرونده آنها توسط وزارت کشور انگلیس بررسی شود. آنها ظرف ۲۸ روز از انگلیس اخراج می‌شوند؛ حق اعتراض ندارند و از بازگشت به این کشور در آینده منع خواهند شد.

اگر پرونده این افراد پذیرفته شد، به انگلیس منتقل می‌شوند؛ در غیر اینصورت می‌توانند برای اقامت در رواندا یا هر کشور دیگری به‌غیر از انگلیس درخواست پناهندگی کنند. دولت انگلیس معتقد است که این طرح پناهجویان را از ورود غیرقانونی به خاک این کشور منصرف می‌کند.

سخنگوی نخست وزیر انگلیس به خبرنگاران گفت؛ نخستین گروه پناهجویان برای انتقال به روآندا انتخاب شده‌اند. وی افزود که دولت سرگرم پیگیری مقدمات حقوقی انتقال این افراد است.

این درحالیست که موسسات خیریه هشدار داده‌اند که «تصمیم ظالمانه و ناپسند» دولت برای انتقال پناهجویان به هزاران کیلومتر دورتر، نه تنها در پاسخ به معضل مهاجرت ناکام خواهد بود، بلکه «به هرج و مرج بیشتر انسانی منجر خواهد شد».

آنها قصد دارند تا از ظرفیت دادگاه اروپایی حقوق بشر برای توقف انتقال پناهجویان استفاده کنند. نهاد‌های حقوق بشری دو سال پیش هم با ارجاع این پرونده به دادگاه اروپایی حقوق بشر، مانع اخراج پناهجویان شدند.

از سویی ۱۶۰ موسسه خیریه و فعال حقوق بشری در نامه‌ای سرگشاده به نخست وزیر انگلیس طرح دولت در این زمینه را محکوم کرده و آن را ظالمانه و شرم‌آور خواندند.

سازمان ملل متحد هم هشدار داده است که این طرح، بر خلاف کنوانسیون پناهندگان است و سابقه‌ای خطرناک در سطح جهانی ایجاد می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • پایان نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • آزادی ۶۳ پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • افتتاح نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد
  • بازداشت بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی در ترکیه
  • ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان
  • به صورت گسترده در جهان پذیرفته شده ایم
  • فیلمی عجیب از جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران؛ این فیلم واقعی ست؟!
  • ویدئو‌های یک افغان از جمعیت عظیم افغانستانی‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران