Web Analytics Made Easy - Statcounter

الاغ، حزب دموکرات را نشان می‌دهد و فیل، نماد «حزب قدیمی بزرگ» یا همان حزب جمهوری‌خواه است. با این حال، بیشتر آمریکایی‌ها اگر بدانند که هر دو نماد سیاسی (و همچنین بابا نوئل و عمو سم) توسط یک کارتونیست مستقل طراحی شده، به شکل مدرن امروزی درآمده و همه‌گیر شده‌اند، غافلگیر خواهند شد.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در روز‌های گذشته که میلیون‌ها آمریکایی برای رأی‌دادن در انتخابات میان‌دوره‌ای در این کشور آماده می‌شدند، تصاویر الاغ‌ها و فیل‌ها، در کارتون‌های سیاسی، پیکسل‌های تبلیغی کمپین‌ها، فضای اینترنت و برخی شکل‌های گوناگون دیگر به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو حیوان پایه‌ی فرهنگ بصری ایالات متحده‌اند که به اندازه‌ی سانتا کلاوس (شخصیت بابا نوئل) یا «عمو سم» (نماد دولت در آمریکا) شناخته شده‌اند.

الاغ، حزب دموکرات را نشان می‌دهد و فیل، نماد «حزب قدیمی بزرگ» یا همان حزب جمهوری‌خواه است. با این حال، بیشتر آمریکایی‌ها اگر بدانند که هر دو نماد سیاسی (و همچنین بابا نوئل و عمو سم) توسط یک کارتونیست مستقل طراحی شده، به شکل مدرن امروزی درآمده و همه‌گیر شده‌اند، غافلگیر خواهند شد.

نام این کارتونیست «توماس نَست» بود و در دوران کارش در هفته‌نامه‌ی «هارپر»، از سال ۱۸۶۲ تا ۱۸۸۶، تبدیل به اولین کارتونیست سیاسی بزرگ آمریکا و یکی از تندتدرین هجونویسان شد. او در یکی از پیچیده‌ترین و پرجزئیات‌ترین طرح‌هایی که روی چوب حکاکی کرد و با آن به یادآورده می‌شود، جنگ داخلی، حماقت‌های نوسازی، مهاجرت و مهم‌تر از همه، دستگاه سیاسی «تامانی هال» (سازمانی قدرتمند درون حزب دموکرات) را مورد انتقاد قرار داد.

بعضی‌ها معتقدند که کلمه «نستی» (به معنی تند و زننده) از نام خانوادگی این هنرمند گرفته شده و در حالی که غلط بودن این فرض تقریباً محرز است، یک نگاه به کارتون‌های او ممکن است شما را قانع کند که همینطور است.

مورخان ادعا می‌کنند نست که در دهه ۱۸۴۰ و ۱۹۵۰ در شهر نیویورک بزرگ شده و در کودکی مورد خشونت و تحقیر قرار گرفته بود. در واقع، دو مضمونی که در کار حرفه‌ای او مشهود است، تمسخر عاری از هرگونه احترام او برای گردن‌کلفت‌ها در همه‌ی شکل‌ها و اندازه‌ها و همدردی با قربانیان آنان است.

این کارتون سیاسی توماس نست، برگرفته از یک نسخه‌ی هفته‌نامه‌ی هارپر در سال ۱۸۷۹، یکی از اولین استفاده‌های فیل و الاغ به عنوان نماد احزاب جمهوری‌خواه و دموکرات بود.

در هفته‌نامه‌ی هارپر او بین این دو قطب (ظالم و مظلوم) حرکت می‌کرد. در یک کارتون معروف با عنوان «بدتر از برده‌داری» (۱۸۷۴)، نست نشان می‌دهد که یک خانواده‌ی سیاه‌پوست بی‌دفاع در مقابل یک کلانسمن (عضو فرقه‌ی نژادپرست «کوکلاکس‌کلان») که پوزخندی به لب دارد، زانو زده‌اند.

«بدتر از برده‌داری» اثر انتقادی نست درباره‌ی جریان‌های نژادپرستانه در آمریکا

در یک کارتون دیگر که یک پارودی تمسخرآمیز از اتحاد کوکلاکس‌کلان‌ها با دستگاه سیاسی نیویورک با عنوان «آن‌ها یکدیگر را می‌بلعند» است، قربانی‌ای وجود ندارد و تنها دو مرد با چشمانی از حدقه بیرون‌زده، در حال خوردن یکدیگر به شکل ایروباروی (Ouroboroi) به تصویر کشده شده‌اند.

«آن‌ها یکدیگر را می‌بلعند» اثر انتقادی توماس نست درباره‌ی ارتباط گروه‌های نژادپرست افراطی با سیاستمداران نیویورکی

امروزه «کارتون‌های سرمقاله‌ای» یا همان کارتون‌های سیاسی، باید تصاویری مختصرومفید و عمداً ساده‌شده‌ای باشند؛ بطوری که بتوانید در نیم‌ثانیه در حال خواندن اخبار آن را در ذهنتان پردازش کنید. در مقابل، کارتون‌های متراکم و دقیقِ نست، خود به مثابه اخبار بودند: نه فقط تصویر، بلکه مباحثی که باید نقطه به نقطه‌ی آن مورد بحث و تجزیه‌وتحلیل قرار می‌گرفت.

از کارتون سال ۱۸۷۴ نست با عنوان «سومین دوره‌ی وحشت» بیشتر بخاطر جا انداختنِ فیل به عنوان نماد حزب جمهوری‌خواه یاد می‌شود. در ماه‌های منتهی به انتخابات میان‌دوره‌ای، نشریه‌ی «نیویورک هرالد» که در آن زمان حمایت چندین نامزد دموکرات را داشت، شایعه‌ای منتشر کرد مبنی بر اینکه اولیس گرانتِ جمهوری‌خواه، قصد دارد در سال ۱۸۷۶ برای سومین دوره، رئیس جمهوری ایالات متحده شود. البته این کار قبل از بیست‌ودومین اصلاحیه‌ی قانون اساسی ایالات متحده غیرقانونی نبود، اما قطعاً با واکنش منفی روبه‌رو می‌شد.

در این کارتون سیاسی توماس نست با عنوان «کمیته‌ی قشنگ»، یک الاغ ایستاده است و برای یک عضو دموکرات کنگره حباب‌های اقتصادی درست می‌کند.

نست، یکی از طرفداران افتخاری حزب لینکلن، نشریه‌ی «هرالد» - دموکرات‌ها - را به شکل خری که درون پوست شیر نقاشی کرد که حیوانات دیگر را با داستان‌هایی خشن از دیکتاتوری اولیس گرانت می‌ترساند. در میان این حیوانات یک فیل بزرگ و احمق هست که «رأی جمهوری‌خواهان» نامگذاری شده است و به نظر می‌رسد در حال پریدن از روی یک سنگ است.

نست اولین طنزپردازی نبود که انسان‌ها را با حیوانات مقایسه می‌کرد. داستان خر در پوست شیر، به اسوپ، قصه‌گوی یونان باستان برمی‌گردد. او حتی نخستین هنرمندی نیست که جمهوری‌خواهان را با جانوران پوست‌کلفت مقایسه می‌کند. حداقل یک دهه پیش‌تر، در تبلیغات، «حزب قدیمی بزرگ» را با شعار «فیل را ببین» مطرح کرده بودند؛ اصطلاح عامیانه‌ی مبهمی از دوران جنگ‌های داخلی آمریکا که بطور سردستی «شجاعانه بجنگ» معنا شده است.

همچنین در حالی که نست حزب دموکرات را بار‌ها به شکل یک خر توصیف می‌کند (هرچند در «سومین دوره‌ی وحشت» در واقع شکل روباه به خود می‌گیرد)، این دو از دوران حکومت جکسون در نیم‌قرن پیش از او به هم مرتبط شده بودند.

فیل جمهوری‌خواه نخستین بار در این کارتون سال ۱۸۷۴ توماس نست ظاهر شد. یک روباه در سمت راست پایین تصویر، نشانگر حزب دموکرات است

اما این نگرشِ نست بود که سیاست آمریکا را به عنوان یک طویله‌ی بزرگ و کثیف نمایش داد- یا شاید سیرکی بسیار شبیه به همانی که «بارونوم و بیلی» سه سال قبلش در نیویورک راه انداخته بودند. مانند بهترین هجونویسان، او هم‌مسلکان خود را هم درست مثل مخالفانش تمسخر می‌کرد و به این ترتیب، او حزب قدیمی بزرگ (جمهوری‌خواهان) را به عنوان موجودی ضعیف و دستپاچه که دائماً در مسیر اشتباه ول می‌چرخید تصویر کرد؛ موجودی که جثه‌اش بیشتر یک نقطه‌ی ضعف بود تا نقطه‌ی قوت.

الاغ‌های نست هم وضع بهتری نداشتند؛ یک کارتون از سال ۱۸۷۹ یک الاغ منگ که از دم آویزان شده و کم مانده به دره‌ی «هرج‌ومرجِ مالی» سقوط کند را نشان می‌دهد. در حقیقت، اغلب کارتون‌های او فیل‌ها و الاغ‌ها را طوری توصیف می‌کنند که فقط یک تار مو تا هرج‌ومرج فاصله دارند.

یک ارزیابی کاملاً عادلانه از رهبران جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در «دوران طلاکاری‌شده» (مارک تواین، نویسنده‌ی نامدار آمریکایی قرن نوزدهم آمریکا را «دوران طلاکاری‌شده» توصیف کرده است که کنایه‌ای است از زرق‌وبرق سطحی و فساد درونی این دوران).

در دهه‌ی ۱۸۸۰، نست ترسناک‌ترین هنرمند آمریکا بود که دشمن قسم‌خورده‌ی آدم‌های حقه‌باز و کلاهبردار در جناح راست و البته جناح چپ بود. سپس، در یک پیچ‌وتاب «نست‌گونه»، چنانکه درخور سرنوشت شخصیت‌های کارتون‌هایش بود، در یک کلاهبرداری او تمام پول خود را از دست داد؛ نوعی از عملیات کلاهبرداری که او تمام دوران حرفه‌ای خود را صرف آگاهی‌بخشی در مقابل آن کرده بود! او در سال ۱۸۹۰، با انتشار کتابی از طرح‌های کریسمس، تلاش کرد تا دوباره مال و اموالی به دست آورد.

نست در این کارتون سال ۱۸۷۶، با نام «رأی جمهوری‌خواهان»، «عمو سم» را در حال سواری بر فیلی نشان می‌دهد که یک ببر را که نشان‌دهنده‌ی دموکرات‌هاست لگدمال می‌کند

با این حال، به نظر می‌رسد که او کمی از نیروی خلاقیتش را که در هفته‌نامه‌ی هارپر به دست آورده بود از دست داده بود و دهه‌ی آخر زندگی‌اش را با ضعف جسمانی گذراند و بطور دردناکی می‌دانست که مدت زیادی از بهترین دوران کاری‌اش گذشته است.

اما به لطف نوآوریِ توماس نست، فیل و الاغ همچنان در راهپیمایی‌ها و جشن‌های سیاسی زنده مانده‌اند. تا همین امروز، فیل همچنان نماد رسمی حزب جمهوری‌خواه است و اگر چه دموکرات‌ها هنوز نماد خودشان را رسماً اعلام نکرده‌اند، اما برای اینکه با یک الاغ روبه‌رو شوید، لازم نیست بیشتر از چند قدم در یکی از راه‌پیمایی‌های آن‌ها قدم بزنید!

با توجه به اینکه این دو حیوان در کارتون‌های نست ضعیف، احمق، شکننده و گیج تصویر شده‌اند، کمی عجیب است که هر دو حزب سیاسی عمده‌ی آمریکا نماد‌های خود را مشتاقانه در آغوش گرفته‌اند. شاید هیچ‌یک از طرفین به خود زحمت نداده‌اند قبل از انبارکردن کیسه‌های اقلام تبلیغاتی‌شان محتویات آن‌ها را بررسی کنند! یا شاید آن‌ها هم از طنز و تمسخر نست باخبر بوده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که واکنش مناسب این است که به این تمسخر بپیوندند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمریکا خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۲۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهایی: دانشگاهیان آزادی‌خواه در سراسر دنیا به پا خاسته‌اند

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر در تجمع دانشجویان در حمایت از جنبش دانشجویان امریکا ضمن تشکر از دانشجویان و اساتید انقلابی دانشگاه برای حضور در این تحصن نمادین، گفت: این تحصن نمادین در به اعتراض به اهانت به ساحت علم و عالم است.

وی ادامه داد: بعد از هجوم وحشیانه عوامل صهیونیستی و استکباری به ملت ستمدیده فلسطین که در این چند ماه رخ داد و شاهد شهادت هزاران تن از فرزندان ستم دیده فلسطین بودیم، یک موج بیداری در سطح دنیا برپا شده و امروز هم در کشور‌های شرقی و هم در کشور‌های غربی شاهد این هستیم که آزادی خواهان دنیا و به‌ویژه دانشگاهیان در سراسر دنیا به پا خاسته‌اند.

رهایی اظهار کرد: موج اعتراض آن‌ها به ستم‌هایی است که بر مردم فلسطین وارد می‌شود و این اعتراضشان را در جای جای دنیا مطرح می‌کنند و از این جنبه جای خوشبختی است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: این موج بیداری در دنیا شکل گرفته است و امروز دیگر عوامل صهیونیستی نمی‌توانند موج مظلومیت بر پا کنند بلکه موج وحشی‌گری آن‌ها در سطح دنیا مطرح می‌شود.

رهایی با بیان اینکه در این جریانات دنیا با خوی استکباری آن‌ها و مظلومیت مردم فلسطین آشنا شده است، خاطر نشان کرد: در کنار آن عوامل پلیس و دولت آمریکا برخورد‌های زشت و وحشیانه‌ای با دانشجویان و دانشگاهیان و اساتید این کشور دارند و این رفتار در برخی کشور‌های دیگر مانند کانادا و استرالیا در حال تکرار است و به ساحت علم و عالم توهین می‌شود و به وحشیانه‌ترین شکل ممکن با افراد صاحب علم و عمل برخورد می‌شود.

رهایی اضافه کرد: دولت‌های غربی که همیشه در پشت چهره لیبرال منشی و آزادی‌خواهی، دولت‌ها و کشور‌هایی مانند ایران را محکوم کرده، ولی امروز خوی اصلی خود را نشان می‌دهند و هر نوع ندای آزادی‌خواهی را به وحشیانه‌ترین شکل سرکوب می‌کنند.

رئیس دانشگاه امیرکبیر این امر را وجه مثبتی دانست که برای همه دنیا نمایان شده است و افزود: امروز همه مردم دنیا این خوی وحشی‌گری را مشاهده می‌کنند و دنیا در پشت چهره آزادی‌خواهی و آزادی‌طلبی استکبار را می‌بینند.

وی ابراز امیدواری کرد که این چنین حرکت‌هایی تا حد زیادی چهره مظلومیت مردم فلسطین را نشان دهد چرا که دنیا به نحوی از مردم فلسطین دفاع می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح
  • بازنگری در بودجه دانشگاه‌ها؛ طرح جمهوریخواهان برای فشار به دانشجویان ضدصهیونیستی
  • دیدار معاون وزیر کار با خانواده شهید وطن خواه کردستان
  • شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود
  • فعالیت ۸۲۰۰ آزمایشگاه بهداشتی و درمانی در کشور
  • ۱۰ شکاف بزرگ در روابط رژیم‌صهیونیستی با غرب طی جنگ طوفان الاقصی
  • اعلام همبستگی دانشگاهیان  دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اساتید و دانشجویان ِ آزادی خواه ِ حامی فلسطین
  • رهایی: دانشگاهیان آزادی‌خواه در سراسر دنیا به پا خاسته‌اند
  • دانشگاهیان آزادی‌خواه در سراسر دنیا به پا خاسته‌اند
  • نایب قهرمانی ایتالیا در یورو 2000 به روایت کارتون / فیلم