Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-26@15:38:25 GMT

محکوميت توسعه سلاح هاي هسته اي

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۶۲۷۶۵

‍‍‍‍‍‍

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از لندن، سخنرانان در نشست ائتلاف خلع سلاح هسته ای در لندن هر گونه تلاش برای حفظ، توسعه و نوسازی سلاحهای هسته ای را محکوم کردند و آن را اقدامی علیه صلح و امنیت جهانی و هدر دادن منابع مردم دانستند و نابودی آنها را خواستار شدند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیو وب (Dave Webb)، رئیس ائتلاف خلع سلاح هسته ای (CND ) در این نشست که با عنوان "سلاحهای هسته ای و اثر فناوریهای جدید بر جنگهای آینده" در دانشگاه لندن برگزار شد گفت: جهان در دوران موسوم به جنگ سرد، در معرض جنگ هسته ای قرار داشت اما با تداوم سیاست های جنگ افروزانه رئیس جمهور آمریکا، دور تازه ای از رقابتها برای توسعه سلاحهای هسته ای و کشتار جمعی شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دیگر سخنرانان نیز در این نشست اقدام کشورها به ویژه آمریکا را برای دمیدن در جنگ سرد و مسابقه تسلیحات هسته ای و کشتار جمعی اقدامی علیه امنیت مردم جهان توصیف کردند و بر ضرورت پایان دادن به اینگونه اقدامات تاکید کردند. 
مدیر این نشست که با حضور شماری از فعالان ضد جنگ و سلاح هسته ای برگزار شد گفت: آمریکا برای حفظ برتری خودش در حال توسعه سلاحهای هسته ای و کشتار جمعی است اما همزمان در اقدامی مخرب از توافق هسته ای با ایران خارج می شود.
کارل ترنر افزود: این رفتارهای دوگانه را مردم دنیا بر نمی تابند در بریتانیا هم اگر از مردم بپرسید بیشتر مردم خواهند گفت ما سلاح هسته ای را نمی خواهیم زیرا ثابت شده است این سلاحها نمی تواند امنیتمان را تامین کند.
وی افزود: مسابقه تسلیحات هسته ای نه تنها منابع مردم را در شرایطی که دولتها با کمبود منابع مجبور به کاهش اعتبارات اجتماعی و رفاهی شده اند هدر می دهد بلکه جهان را در آستانه جنگ هسته ای قرار می دهد که فرجام آن نابودی کره زمین است.
این فعال ضد سلاحهای هسته ای گفت: جنبه های نگران کننده تر این است که آمریکا و بریتانیا و دیگر اعضای ناتو نه تنها گامی برای خلع سلاح هسته ای بر نمی دارند بلکه بر توسعه و نوسازی آن اصرار دارند.
در ادامه این نشست با یادآوری فعالیت های ائتلاف خلع سلاح هسته ای در سالیان گذشته وجود 50 هزار بمب و کلاهک اتمی جهان که در دست 9 کشور جهان است همچنان به عنوان تهدید باالقوه برای امنیت جهانیان اعلام شد.
کارشناسان در این نشست گفتند در حالی که اروپا در ناتو سهیم است، اکنون اتحادیه اروپا به فکر راه اندازی ارتش اروپایی است تا بخش دیگری از بودجه آموزش، بهداشت و رفاه عمومی، صرف تجهیز آن و تولید جنگ افزار شود.
پیش تر دکتر کیت هادسون دبیرکل ائتلاف خلع سلاح هسته ای، تنها راه حل برون رفت از وضعیت کنونی را پای بندی کشورها به تعهدات بین المللی و توافقات کشورها از جمله برجام دانست و تصریح کرد: همه صلح طلبان جهان باید بر سر این موضوع پافشاری و اقدام آمریکا را محکوم و برای حفظ توافقات انجام شده، تلاش کنند.
یک عضو پارلمان اروپا نیز در این نشست با بیان اینکه دولتها باید در تامین صلح و امنیت جهانی مسئولیت پذیر باشند گفت: دولتهای دارای سلاح هسته ای علاوه بر صرف مبالغ هنگفت برای نگهداری آنها برای نوسازی آنها هم باید مدام هزینه کنند، پولهایی که می تواند برای رفاه و آسایش مردم صرف شود با این اقدام دور ریخته می شود و هیچ امنیتی را نیز به همراه نخواهد داشت.
جین لمبرت افزود: پولهایی که صرف توسعه و نوسازی سلاحهای هسته ای می شود باید برای رفاه مردم و فناوریهای جدید در نظر گرفته شود تا رفاه مردم تامین شود و مشکلات مردم کاهش یابد.
این عضو پارلمان اروپا گفت: اکنون برخی کشورها منابع مردم را صرف نسل جدیدی از سلاحهای هسته ای می کنند که تمام کره زمین را تهدید می کند.

­با صداها:
1 – کارل ترنر – مدیر نشست ضد سلاحهای هسته ای
2 – یک فعال سیاسی ضد جنگ
3 – جین لمبرت – عضو پارلمان اروپا

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: نشست خلع سلاح هسته اي لندن توسعه نوسازي برجام سلاحهاي هسته اي جنگ آمريکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۲۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در پاسخ به پرسشی درباره ادعاهای رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران چند هفته تا دستیابی به اورانیوم با غنای لازم برای تولید سلام هسته ای فاصله دارد، گفت: ما از تلاش های گسترده آژانس بین المللی انرژی اتمی برای تعامل با ایران در مورد مسائل دیرینه مربوط به تعهدات پادمانی ایران قدردانی می کنیم.

این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود: ما به حمایت از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تلاش‌هایشان ادامه خواهیم داد. ما همچنین به مشورت نزدیک با تروئیکای اروپا و سایر شرکا در این مورد ادامه خواهیم داد.

پاتل تصریح کرد: رئیس جمهور آمریکا به وضوح گفته است که ما تمام تلاش خود را می کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نمی کند. اما ارزیابی‌ای درباره اظهارات گروسی ندارم که ارائه کنم.

وی بار دیگر گفت: اما مطمئناً از تلاش‌های او (گروسی) برای تعامل با حکومت ایران در رابطه با تعهدات پادمانی آنها قدردانی می‌کنیم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تازگی در گفتگو با شبکه آلمانی دوویچه وله با تکرار ادعاهای سیاسی و تحریک‌آمیز درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان مدعی شد که ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی، چند هفته فاصله دارد.

رافائل گروسی در گفت‌وگو با دویچه‌وله افزود: این بدان معنا نیست که ایران در این مدت زمان، سلاح هسته‌ای خواهد داشت. هرچند غنی‌سازی اورانیوم در سطح بالا مایه نگرانی است، اما نمی‌توان به این نتیجه مستقیم رسید که ایران دارای سلاح هسته‌ای است. "یک کلاهک هسته‌ای فعال، به چیزهای دیگری به‌غیر از تولید مواد شکافت پذیر نیاز دارد."

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد: همچنین به تدابیر جبرانی ایران تحت برجام اشاره و ادعای کاهش دسترسی‌های آژانس به مراکز اتمی ایران را تکرار کرد. وی مدعی شد: «من بارها به همتایان ایرانی خود گفته‌ام که ما دسترسی و دید لازم را که به اعتقاد من باید ضروری باشد، نداریم و این مساله باعث گمانه‌زنی (درباره برنامه اتمی ایران) می‌شود.»

او مدعی شد: "وقتی همه اینها را کنار هم می گذارید، مطمئناً با علامت سوال های زیادی روبرو می شوید." گروسی همچنین با تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی درباره فعالیت‌های اتمی کشورمان افزود که این مساله محور مذاکرات وی با مقام های ایران است.

گروسی نزدیک به پنج سال است که ادعاهایی را به واسطه اطلاعات و ادعاهای غیرمستند علیه برنامه هسته‌ای کشورمان مطرح می‌کند. این ادعاها ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارد که با هدف امنیتی سازی پرونده هسته‌ای ایران در اختیار رسانه‌ها و مقامات آژانس قرار می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال اسفند گذشته در جریان سفر دو روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران، به صورت داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان این سازمان، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد.

در پی این توافق (موسوم به بیانیه ۴ مارس) جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و با تعاملات انجام شده از ابتدای سال جاری تاکنون، ایران و آژانس پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در ارتقاء همکاری‌های خود طبق بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ داشته‌اند. در نتیجه این روند چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شده، گفت وگوها و تعاملات ایران و آژانس افزایش یافته و گفت وگو در مورد حل و فصل موضوعات فنی دیگری در جریان است.

مدیرکل آژانس درباره تهدید ادعایی اسرائیل برای تجاوز به تاسیسات اتمی ایران تصریح کرد که چنین اقدامی «خلاف مقررات بین‌المللی» و «ممنوع» است. وی با اشاره به ادبیات مشابه وزیر کابینه رژیم صهیونیستی درباره حمله اتمی به غزه افزود: من معتقدم عادی سازی ادبیات در مورد سلاح های هسته‌ای، کاملاً تاسف بار است. ما پیمانی تحت عنوان عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای داریم که از بروز جنگ اتمی و شرایطی که غیرقابل کنترل باشد جلوگیری می‌کند.

او درباره برخی گزارش‌های ادعایی پیرامون مذاکرات پشت پرده میان ایران و آمریکا برای از سرگیری اجرای توافق سال ۹۴ هم گفت: این سووال را باید ایالات متحده و ایران پاسخ دهند اما آژانس همواره بر لزوم گفت‌وگو تاکید کرده است.

گروسی ادامه داد: چیزی که من به آن علاقه دارم گفت‌وگوی میان ما، یعنی آژانس و ایران است، زیرا موارد زیادی وجود دارد که باید روشن شود و به همین دلیل است که به زودی به تهران سفر خواهیم کرد. او با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه اتمی کشورمان مدعی شد که پیام او در این سفر، این است که ایران باید برای حل وفصل مسائل پادمانی بیشتر همکاری کند.

به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران تاکید که دارد که همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب توافقنامه‌ جامع پادمانی جریان دارد و این سازمان باید بدون جانبداری، مسائل باقیمانده را حل و فصل کند.

دیگر خبرها

  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • رقابت روسیه و آمریکا در سازمان ملل بر سر استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا ‎‌
  • چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته ای استفاده نمی کند؟
  • دکترین هسته ای ایران تغییر می کند؟