Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@02:38:14 GMT

نمک دریا بدترین نوع نمک خوراکی است

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۶۳۵۱۴

نمک دریا بدترین نوع نمک خوراکی است

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: نمک دریا بدترین نوع نمک خوراکی است که به بروز اختلالات ناشی از کمبود ید در افراد منجر می‌شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی، «نسرین علیزاده» افزود: متأسفانه تبلیغات نمک‌های غیر استاندارد مثل نمک دریا توسط افراد سودجو به کاهش مصرف نمک یددار در جامعه منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نمک یددارتصفیه شده در اکثر فعالیت‌های بدن مانند رشد و تکامل جسمی و عصبی، تولید انرژی و عملکرد طبیعی مغز و سلول‌های عصبی نقش مهمی دارد و کمبود ید موجب کاهش بهره هوشی و قدرت یادگیری در کودکان و دانش‌آموزان می‌شود.

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی در ادامه با اشاره به اهمیت مصرف نمک در طب سنتی ایران گفت: براساس منابع طب سنتی ایران ویژگی نمک خوب شامل نمک سفید، سخت، صاف، شفاف است که اصطلاحاً به آن نمک اندرانی می‌گویند و نمک لاهوری نیز نوعی از آن است. این سفید، سخت، صاف و شفاف بودن در طب سنتی تأکیدی است بر برتری نمک تصفیه شده بر نمک دارای گل و خاک و املاح فراوان که متأسفانه امروز توسط برخی افراد ناآگاه تحت‌عنوان نمک طبیعی یا ارگانیک نمک سنگ یا دریا با قیمت‌های زیاد بفروش می‌رسد.

علیزاده با اشاره به این‌که در کتاب «مخزن‌الادویه»ی حکیم عقیلی خراسانی هم از میان نمک‌های مختلف بدترین را ملح مصنوع از ماء بحر یعنی نمک دریا ذکر کرده است، در پایان یادآور شد: این در مغایرت کامل با تبلیغات افراد سودجویی است که تحت‌عنوان فروش نمک دریا به‌عنوان نمک سالم‌تر پول‌های کلانی را به جیب می‌زنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کمبود ید منطقه خراسان شمالی نمك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۳۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۰۰درصدی مرحله اول طرح تکمیلی فلج اطفال در نیشابور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: مرحله اول طرح واکسیناسیون طرح تکمیلی فلج اطفال در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با پوشش ۱۰۰درصدی جمعیت هدف کودکان زیر ۵ سال اجرا شد.
حامد جزجلالیان افزود: با توجه به اینکه بیماری فلج اطفال در کشور‌های همسایه به‌خصوص همسایگان شرقی، به‌صورت اپیدمی درآمده است و از طرفی جابه‌جایی‌های جمعیتی، شهروندان نیشابوری نیز در معرض خطر ورود ویروس فلج اطفال هستند.

وی گفت: در مرحله اول طرح واکسیناسیون تکمیلی که ۲ تا ۴ اردیبهشت‌ماه اجرا شد، ۱۱۸ کودک نیشابوری و ۹۰ کودک غیرایرانی زیر ۵ سال علیه این بیماری واکسینه شدند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، گفت: اجرای عملیات تکمیلی واکسیناسیون خانه به خانه فلج اطفال را ۱۴ تیم عملیاتی در مناطق به‌صورت تیم‌های سیار و بیش از ۳۰ مرکز خدمات جامع سلامت دارای جمعیت اتباع به‌عهده داشتند.

جزجلالیان افزود: مرحله دوم طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از ۳۰ اردیبهشت‌ تا اول خرداد در نیشابور اجرا خواهد شد.

 

دیگر خبرها

  • افتتاح خوابگاه برای زوج‌های علوم پزشکی
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • اجرای ۱۰۰درصدی مرحله اول طرح تکمیلی فلج اطفال در نیشابور
  • پلمب مرکز غیرمجاز مامایی در اردبیل/متهم به مراجع قضایی معرفی شد
  • پلمب مرکز غیرمحاز مامایی در اردبیل/متهم به مراجع قضایی معرفی شد
  • مهرو موم محل غیرمجاز مامایی در اردبیل
  • استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد
  • پلمب یک مرکز غیر مجاز خدمات زیبایی در سمنان
  • ثبت بیش از ۲۰ هزار حیوان گزیدگی در خراسان رضوی