Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس آخرین آمار میزان بارندگی در کشور، وضعیت بارش‌ها مطلوب شده به‌گونه‌ای که نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت ۷۷.۷ درصد و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۲۰۹ درصد شاهد افزایش بارندگی‌ها هستیم. آفتاب‌‌نیوز : سال گذشته ۱۱.۱ میلی‌متر بارندگی در ایران در مدت مشابه صورت گرفت که امسال حجم بارش‌ها از اول مهرماه تا ۱۸ آبان‌ماه معادل ۵۶.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵۲۷ میلیارد مترمکعب تخمین زده شده است.
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ طی این مدت میزان بارندگی‌ها به‌گونه‌ای بود که در شش حوزه اصلی آبریز کشور هیچ‌گونه کاهش بارندگی را شاهد نیستیم و در تمام حوزه‌ها وضعیت بارش‌ها نسبت به سال آبی گذشته بهبود یافته است؛ به‌گونه‌ای که در حوزه دریای خزر ۱۲.۱ میلی‌متر، در حوزه خلیج فارس و دریای عمان ۴۸.۳ میلی‌متر، در حوزه دریاچه ارومیه ۲۰.۱ میلی‌متر، در حوزه فلات مرکزی ۱۴.۱ میلی‌متر، مرزی شرقی ۷.۳ میلی‌متر و در حوزه قره‌قوم ۳۷.۷ میلی‌متر افزایش بارندگی را شاهد هستیم.
به‌طور کلی باید گفت که در شش حوزه اصلی کشور میزان بارش‌ها نسبت به سال آبی گذشته ۲۳.۲ میلی‌متر افزایش داشته است که این اعداد بیانگر وضعیت مطلوب بارندگی‌ها در کشور است.
البته باید به این مساله نیز توجه کرد که ١١ سال است که کشور با خشکسالی دست به گریبان بوده، در این مدت بارش از ۲۵۰ میلیمتر در دوره‌های گذشته به ۲۰۰ میلیمتر کاهش یافته است؛ هم‌چنین سال گذشته با ۱۷۱ میلیمتر بارش جریان آب‌های سطحی در کشور به کم‌ترین میزان رسید و سال ۱۳۹۶ شاهد کاهش ۵۰ درصدی جریان روان آب‌های سطحی در کشور بودیم.
از سوی دیگر در سال آبی ۷۷-۷۸، میزان بارش‌ها ۴۲۰ میلیارد متر مکعب در سال آبی ۸۵-۸۶، این میزان معادل  ۴۰۶ میلیارد متر مکعب، سال آبی ۹۲-۹۳، نیز ۳۹۴ میلیارد متر مکعب بوده در حالی‌که طی ۱۵ سال اخیر این عدد به ۳۷۱ میلیارد مترمکعب و طی پنج سال اخیر به ۳۵۹ میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرده است.
علاوه بر این میزان منابع آب تجدیدشونده در سال آبی ۷۷-۷۸، معادل ۱۳۰ میلیارد مترمکعب در سال آبی ۸۵-۸۶، معادل ۱۲۵ میلیارد مترمکعب، در سال ۹۲-۹۳، معادل ۱۲۰ میلیارد متر مکعب بوده که این میزان طی ۱۵ سال اخیر به ۱۱۵ میلیارد مترمکعب طی پنج سال اخیر به ۱۰۴ متر مکعب کاهش یافته است.
هم‌چنین در سطح جهان سالانه ۶۰ درصد از بارش‌ها به‌طور متوسط تبخیر می‌شود که در کشور ما به‌دلیل شرایط اقلیمی این رقم به بیش از ۷۰ درصد می‌رسد، اما آنچه موضوع مهمی است، تبخیر از مخازن سدها و دریاچه‌های مصنوعی است که این رقم در دنیا به‌طور متوسط پنج درصد و در ایران حدود شش درصد تخمین زده می‌شود.
ورود سامانه بارشی جدید به کشور
همچنین مدیر کل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ضمن اشاره به تداوم بارش‌ها در کشور از ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی روز چهارشنبه (۲۳ آبان) خبر داد.
احد وظیفه در گفت‌وگو با ایسنا افزود: سامانه بارشی جدید روزهای چهارشنبه و پنجشنبه‌ (۲۳ و ۲۵ آبان) در نیمه غربی کشور فعال خواهد بود. همچنین به تدریج دامنه فعالیت آن به شرق کشور نیز گسترش می‌یابد.
مدیر کل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه بر اساس نقشه‌های پیش‌یابی امروز (۲۰ آبان ماه) در جنوب غرب، جنوب به تدریج قسمت‌های از مرکز و شرق کشور بارش باران، گاهی رعد و برق و وزش باد رخ می‌دهد، اظهار کرد: از عصر امروز به‌تدریج با شمالی شدن جریانات روی دریای خزر افزایش ابر، بارش باران، وزش باد و کاهش دما در غرب سواحل نیز آغاز و غرب دریای خزر به‌تدریج مواج می‌شود.
وی با اشاره به این که طی فردا و پس‌فردا (۲۱ و ۲۲ آبان ماه) در سواحل دریای خزر این شرایط برقرار خواهد بود، تصریح کرد: طی این روزها بارش پراکنده باران و وزش باد برای برای بخش‌هایی از شمال غرب کشور، زنجان، قزوین، البرز، شمال سمنان، خراسان رضوی و خراسان‌جنوبی پیش‌بینی می‌شود.
کاهش دما تا شش درجه در استان‌های ساحلی دریای خزر و شمال شرق
مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ادامه‌ داد: طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه (۲۱ و ۲۲ آبان ماه) کاهش نسبی دما بین چهار تا شش درجه در استان‌های ساحلی دریای خزر و شمال شرق کشور انتظار می‌رود همچنین طی این مدت بارش برف در ارتفاعات البرز دور از انتظار نیست.
وی با اشاره به اینکه به سبب شکل‌گیری ابرهای همرفتی غرب و مناطق مرکزی خلیج فارس به ویژه‌ سواحل خوزستان و بوشهر طی سه روز آینده مواج خواهد بود، گفت‌: از بعد ازظهر فردا (۲۱ آبان ماه) و روز سه‌شنبه (۲۲ آبان ماه) به سبب وزش باد شدید شرق خلیج فارس مواج می‌شود.
کاهش دمای هوای پایتخت
وظیفه در پایان درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده، اظهار کرد: آسمان تهران روز دوشنبه (۲۱ آبان) کمی ابری همراه با غبار صبحگاهی در بعد از ظهر افزایش ابر و بارش پراکنده با حداقل دمای 8 و حداکثر دمای ۱۷درجه سانتیگراد و روز سه‌شنبه (۲۲ آبان) نیمه ابری همراه با غبار صبحگاهی، در بعد از ظهر افزایش ابر و بارش پراکنده با حداقل دمای 8 و حداکثر دمای ۱۳ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود. کد خبر: ۵۵۵۹۵۲ تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۹

منبع: آفتاب

کلیدواژه: هواشناسی باران برف خشکسالی بحران آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۵۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم بارش‌ها در ۱۷ استان | ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه

به گزارش جام جم آنلاین، صادق ضیائیان در گفت‌وگو با ایسنا گفت: بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی امروز در نیمه غربی، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، سواحل دریای خزر، شرق و شمال شرق کشور، رگبار باران، رعد و برق، گاهی وزش باد شدید و در مناطقی از مرکز، جنوب و جنوب شرق بارش خفیف باران و وزش باد نسبت شدید موقتی پیش بینی می شود.   وی ادامه داد: امروز بارش در استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، ایلام، لرستان، مرکزی، همدان، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، زنجان، قزوین، البرز و خراسان جنوبی شدت خواهد داشت.   رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه شنبه (۱۵ اردیبهشت) در شمال غرب، غرب، دامنه‌ها و ارتفاعات زاگرس، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، سواحل دریای خزر و شمال شرق و برخی مناطق در جنوب و شرق کشور رگبار باران گاهی رعد و برق و وزش باد شدید و در مناطق مستعد گرد و خاک پیش بینی می شود ادامه داد: یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) تنها در برخی نقاط شمال غرب، ارتفاعات البرز و شمال شرق کشور افزایش ابر و رگبار پراکنده، گاهی وزش باد شدید رخ خواهد داد و در سایر مناطق جوی آرام پیش بینی می شود.   به گفته ضیائیان، دوشنبه با ورود سامانه بارشی از غرب کشور، در نیمه غربی و سه شنبه در نیمه شمالی و ارتفاعات زاگرس در جنوب غرب بارش رخ خواهد داد.   رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اعلام کرد: طی روزهای جمعه و شنبه دریای خزر، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج است.   وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۱۵ اردیبهشت) کمی ابری تا نیمه ابری و در بعضی ساعت ها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۵ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد و طی روز یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) صاف تا قسمتی ابری و وزش باد در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.   ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا اردبیل با کمینه ۵ و پس فردا شهرکرد با کمینه ۳ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۰ و ۳۳ درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.

دیگر خبرها

  • تداوم بارش‌ها در ایران؛ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • ورود سامانه بارشی جدید از ۱۶ اردیبهشت ماه
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • تداوم بارندگی‌ها و صدور هشدار نارنجی تا دوشنبه | ورود سامانه بارشی جدید از غرب
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور/ تداوم بارش‌ها در این استان‌ها
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه/ تداوم بارش‌ها در این استان‌ها
  • تداوم بارش‌ها در ۱۷ استان / ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • تداوم بارش‌ها در ۱۷ استان | ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه
  • ورود سامانه بارشی جدید به ایران از روز دوشنبه
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه