Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان‌ گفت: پروژه سد مخزنی پلرود شهرستان رودسر در سال ۹۹ به مرحله آبگیری و بهره‌برداری کامل می‌رسد. ۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵ استانها گیلان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت،‌ کاظم لطفی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت:‌ پروژه سد مخزنی پلرود شهرستان رودسر با پیشرفت فیزیکی 70 درصد در حال انجام است و به طور قطع با ادامه همین روند ساخت در سال 99 به مرحله آبگیری و بهره‌برداری کامل می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان افزود: عملیات ساخت سد پلرود برای رفع نیازهای آبی کامل شهرستان رودسر و کمبود آب بخش زیادی از اراضی انتهایی شبکه آبیاری سفیدرود در شهرستان لنگرود از ابتدای سال 95 با اجرای هسته سد و نصب ابزار دقیق آن آغاز شده است .

لطفی اجرای پروژه سد شفارود را نیز مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: ساخت پروژه سد شفارود برای سالیان متمادی به علل مختلف از جمله اشکالات زیست محیطی متوقف شده بود اما با پیگیری‌های شرکت آب منطقه‌ای گیلان موانع اجرای آن در طول چهار سال کاملاً برطرف شد.

وی از جذب منابع مالی برای اجرای پروژه سد لاسک خبر داد ‌و گفت:  برای شروع عملیات اجرایی پروژه سد لاسک نیز پس از ساعت‌ها رایزنی و انجام مطالعات مختلف زیست محیطی سرانجام امسال مبلغی نزدیک به ‌230 میلیارد ریال جذب منابع مالی توسط شرکت آب منطقه‌ای گیلان انجام شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان با بیان اینکه هم‌اکنون 14 پروژه سد سازی در گیلان در حال انجام است تصریح کرد: نهضت سد سازی که اخیراً و در چندسال گذشته در استان گیلان در حوزه سد سازی اتفاق افتاد در هیچ کدام از استان‌های کشور با این وسعت و حجم اجرایی نشده است.

لطفی فعالیت همزمان 14 کارگاه سد سازی در گیلان را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: در حال حاضر 4 سد بزرگ با دیواره بلند و 10 سد لاستیکی در مناطق مختلف گیلان و در شهرستان‌های شرقی،‌ غربی،‌ مرکزی و جنوبی استان توسط شرکت آب منطقه‌ای در حال ساخت هستند.

وی به موضوع ساماندهی و لایروبی رودخانه‌های استان گیلان نیز اشاره کرد و بیان داشت: بحث لایروبی و ساماندهی رودخانه‌ها مسئله‌ای پیچیده و کاملاً علمی است زیرا برای اجرای دقیق آن باید ضمن انجام یکسری مطالعات گسترده از تغییر مسیر و تغییر شکل هندسی رودخانه‌ها جداً پرهیز شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان مخاطرات تغییر شکل هندسی رودخانه‌ها را برشمرد و تصریح کرد: ایجاد سیلاب‌های گسترده،‌ تخریب اراضی حاشیه‌ای و حجم بالای رسوبات از جمله مخاطراتی هستند که در صورت تغییر شکل مارپیچی رودخانه‌ها در جریان انجام طرح ساماندهی ایجاد می‌شود. 

لطفی انجام طرح‌های ساماندهی رودخانه‌ها را بدون تأمین اعتبارات مورد نیاز آن غیرقابل اجرا دانست و گفت: از محل اعتبارات سیل اخیر گیلان حدود 90 میلیارد ریال به شرکت آب منطقه‌ای گیلان اختصاص داده شد که با احتساب سایر منابع دیگر در بحث لایروبی رودخانه‌ها هزینه می‌شوند. 

وی مجموع اعتبارات استانی برای ساماندهی رودخانه‌های گیلان را 4 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: 10 میلیارد تومان نیز از سایر منابع به این شرکت تزریق می‌شود بنابراین در مجموع چیزی حدود 23 میلیارد تومان اعتبار تا شش ماه آینده در حوزه ساماندهی رودخانه‌های گیلان هزینه می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان با تأکید بر اینکه این شرکت بر روی نحوه برداشت شن و ماسه رودخانه‌های استان نظارت دارد اظهار داشت: سالانه صدها پرونده تخلف برداشت غیرمجاز و بیش از حد از بستر رودخانه‌های گیلان توسط شرکت آب منطقه‌ای جهت رسیدگی به محاکم قضایی ارجاع می‌شود.

انتهای پیام/‌م

R7877/P1486/S6,71/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۶۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد موسوی صبح پنجشنبه در حاشیه بازدید طرح ساماندهی رودخانه بابلک سوادک. ه با بیان این‌که لایروبی رودخانه‌های مازندران بر اساس اولویت و با شناسایی نقاط حادثه‌خیز در حال انجام است، اظهار کرد: انباشت رسوبات سیلاب سال‌های اخیر در بستر جاری و آبرو رودخانه بابلک در محدوده بالادست روستای امامکلا از توابع دهستان لفور شهرستان سوادکوه شمالی، این محدوده از رودخانه را به یکی از نقاط حادثه‌ساز در زمان طغیان رودخانه و جاری شدن سیلاب تبدیل کرده بود که با لایروبی و ساماندهی به موقع از بروز خسارت ناشی از سیل در هفته جاری جلوگیری شد.

وی افزود: در این نقطه حادثه‌خیز چند بار شاهد طغیان رودخانه و خارج شدن سیلاب از مسیر اصلی بودیم که به جاده دسترسی و تأسیسات مجاور رودخانه خسارت می‌زد و بخشی از روستا نیز دچار آبگرفتگی می‌شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: پیش از بارندگی‌های اخیر اجرای عملیات خروج مصالح رودخانه‌ای مازاد، لایروبی و ساماندهی رودخانه در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای قرار گرفت و با استفاده از ظرفیت تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ (تهاتر مصالح) و بخش خصوصی، بخش‌هایی از مسیر رودخانه ساماندهی و امکان عبور جریان سیلاب ایجاد شد.

به گفته موسوی با انجام این اقدامات جریان سیلاب روزهای ۳ و ۴ اردیبهشت بدون انحراف در بستر رودخانه جاری شد و خسارتی به جاده دسترسی روستایی و اماکن گردشگری حاشیه رودخانه وارد نکرد.

وی تصریح کرد: در صورت همکاری بیشتر منابع طبیعی برای قطع و جمع‌آوری درختان موجود در بستر جریانی رودخانه، عملیات لایروبی با سرعت بیشتری انجام می‌شود و با افزایش عرض آبگذری رودخانه، بستر بابلک سیلاب‌های بزرگ‌تری را هم عبور خواهد داد که در نهایت باعث کاهش خسارات احتمالی در سیلاب‌های آینده خواهد شد.

کد خبر 6088314

دیگر خبرها

  • نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود
  • افزایش شمار پروژه‌های خدماتی در نفت و گاز آغاجاری
  • بهره برداری از ۱۰ پروژه حیاتی برق گیلان برای عبور موفق از تابستان
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال
  • ۱۴ جایگاه عرضه سوخت مایع در منطقه فارس به بهره‌برداری رسید
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال
  • لایروبی ۱۲۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های اولویت‌دار آذربایجان شرقی
  • بهره‌برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال در تهران
  • پروژه خط ۱۴ اینچ تبریز _ ارومیه در آستانه بهره‌برداری
  • خط لوله فرآورده تبریز - خوی - ارومیه به بهره‌برداری می‌رسد