Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-26@23:40:23 GMT

چالش های آزمون ورودی مدارس سمپاد ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۶۶۱۱۱

به گزارش پارس نیوز، فاطمه مهاجرانی رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان این روزها با توجه به تصویب کامل اساسنامه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به دنبال عملیاتی کردن احیای سازمان سمپاد است و در گفتگو با خبرنگاران در این باره گفت: با توجه به تصویب اساسنامه سمپاد، قطعا این سازمان احیا خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها منتظر ابلاغ اساسنامه از جانب رئیس جمهور هستیم. به این ترتیب اعضای هیئت امنا نیز مشخص می شود. 

وی ادامه داد: در جریان هستید در ۲۰ مهر در شوارای عالی انقلاب فرهنگی با لطف وزیر و شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامه هیات امنایی شدن این مرکز و تبدیل شدنش به سازمان تصویب شد. در حال حاضر الان به جهت عدم استقلال مالی گرفتاری هایمان زیاده است. ما در مناطق محروم برای گرفتن نصف شهریه هم دچار مشکل هستیم. از طرفی نمی توانیم به زور این شهریه را اخذ کنیم و از سوی دیگر روی کیفیت اثر بخش است.

باید نیروهای توانا در مدارس سمپاد به کار بگیریم

مهاجرانی با بیان اینکه سازمان شدن تنها با داشتن برنامه و ساختار مناسب موثر خواهد بود، بیان کرد: ما موظف به طراحی برنامه در راستای کیفیت بخشی برنامه ها و خصوصا مدارس هستیم و باید نیروهای توانا به کار بگیریم. 

اما در کنار این موضوع که این روزها وقت زیادی از رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان گرفته است، یکی از چالش های این مرکز در اوایل سال بحث انتخاب و گزینش دانش آموزان پایه هفتم مدارس سمپاد بود. مدارس متوسطه اول سمپاد که پس از کش و قوس های فراوان توانست در سیستم آموزش و پرورش ماندگار شود، سیاست آزمون های رایج خود را کنار گذاشت و آزمون تستی هوش ریون ملاک پذیرش دانش آموزان پایه هفتم شد که این انتخاب نقدهای فراوانی را به همراه داشت. حال با توجه به اینکه دانش آموزانی که توسط این آزمون مورد سنجش برای تحصیل در مدارس سمپاد قرار گرفته اند دو ماهی است سر کلاس ها رفته اند، پرسش ما از مهاجرانی درباره کیفیت و میزان تیزهوشی این دانش آموزان است. وی در این باره بیان کرد: امسال  مسیر طولانی طی شد تا دانش آموزان پایه هفتم سمپاد سر کلاس بروند و همه در جریان آن هستید. ما سنجش و آزمون برای انتخاب دانش آموزان نیاز داریم و اینکه ابزار امسال چقدر کارا بود محل مناقشه است. همه از نظرات ضد و نقیض در این باره آگاه هستند. عده ای آزمون ریون را منقرض شده دانستند و عده ای اعلام کردند این آزمون کارایی لازم را دارد. محل بحث امروز دیگر این آزمون نیست و همانطور که اشاره کردید خروجی این آزمون است.

دو دستگی در مدارس سمپاد؛ فقط تیزهوشان واقعی شناسایی نشدند

وی ادامه داد: گزارش هایی که ما از استان ها و مدارس دریافت کردیم موید این نکته است که امسال دو طیف دانش آموز در مدارس سمپاد داریم. یک طیف بسیار خوب و جزو تیزهوشان هستند و یک طیف دانش آموزان متوسط و حتی ضعیف هستند. باید از این خروجی برای تهیه آزمون استاندارد سال بد استفاده کنیم. چرا که بناست در این مدارس برای دو درصد دانش آموزان کشور که جزو تیزهوشان هستند خدمات ویژه آموزشی ارائه بدهیم و اگر برخی دانش آموزان در این مدارس حکم سرعت گیر را داشته باشند هم سیستم را آزار می دهند و هم خودشان آزار می بینند. 

بنا به اظهارات صریح رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان امروز در مدارس سمپاد شاهد یک دو دستگی سر کلاس های درس هستیم و شاید بتوان گفت این همان اتفاقی است که در عمل مورد نظر موافقان طرح مدارس سمپاد در متوسطه اول بود یعنی تبدیل مدارس سمپاد به مدارس عادی و معمولی. 

هنرستان های غنی شده یا همان سمپاد مهارتی

اما سمپاد مهارتی هم یکی از نکاتی است که امسال در مدارس کلید خورده است که مهاجرانی در این باره اظهار کرد: سمپاد مهارتی در استان البرز و در مدارس دختران در شاخه گرافیک و در مدارس پسران در شاخه شبکه کلید خورده است. در واقع این مدارس همان هنرستان هایی هستند با یک فضایی که به شکل کارسوق طراحی می کنیم یا به عبارت دیگر هنرستان های غنی شده هستند که بخش بار عملی آن بیشتر است. 

وی همچنین یکی دیگر از فعالیت های این مرکز را چنین مطرح کرد: با رایزنی‌های صورت گرفته به دنبال اجرایی شدن امکان اخذ دو دیپلم توسط دانش‌آموزان سمپاد هستیم‌. در این طرح دانش آموزان علاوه بر اخذ دیپلم نظری می‌توانند یک دیپلم مهارتی نیز دریافت کنند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: رئیس جمهور انقلاب شورای عالی انقلاب فرهنگی استقلال دانش آموزان آموزش و پرورش دانش آموز استاندارد استان البرز گرافیک دیپلم پارس آزمون مدارس ورودی سمپاد پارس نیوز چالش های

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۶۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم

حجت الله الماسی با بیان اینکه مدارس خاص اوتیسم جزو گروه مدارس آموزش و پرورش استثنایی هستند گفت: گروه‌های مختلف در سازمان استثنایی شامل کم توان ذهنی، ناشنوا، نابینا، معلول جسمی حرکتی هستند که اوتیسم جز یکی از این گروه‌هاست.

وی با بیان اینکه در مدارس اوتیسم دانش‌آموزان با اختلالات طیف اوتیسم تحصیل می کنند افزود: پایه‌های تحصیلی آن ها از پیش دبستانی تا متوسطه دوم و کار و دانش ویژه است؛ الگوی آموزشی در این مدارس از پیش دبستانی تا پایان دوره ابتدایی معمولاً آموزش انفرادی که در دنیا رایج است صورت می‌گیرد و کمتر کار گروهی و فعالیت گروهی انجام می‌شود.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی حداکثر تراکم کلاس در مدارس اوتیسم را پنج نفر عنوان کرد و ادامه داد: در متوسطه اول و یا به عبارتی پیش حرفه‌ای و کار و دانش خاص با توجه به ویژگی‌های هر کدام از گروه‌های دانش آموزان با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم، در گروه‌های کوچک آموزش‌های کلاسی ارائه می‌شود.

الماسی تفاوت این مدارس را با مدارس عادی اینگونه توضیح داد: در این مدارس سعی می‌کنیم متناسب با نیاز دانش‌آموزان طیف اوتیسم که عموما به ارتباط نداشتن و تعامل با محیط و عدم توجه دچار هستند، مناسب سازی‌ لازم انجام شود به عنوان مثال نور در چنین مدارسی باید خاص باشد.

وی با بیان اینکه طیف اوتیسم در سه سطح خیلی شدید، شدید و خفیف تعریف می‌شود گفت: میزان آموزش‌ها با توجه به شدت معلولیت انجام می‌شود. در آموزش با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم بیشتر تمرکز بر ارائه محتوای دیداری و تصاویر است و کمتر متن و سایر رسانه‌های دیگر اهمیت دارند.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی تعداد دانش آموزان با اختلالات اوتیسم در کشور که در مدارس استثنایی تحصیل می‌کنند را حدود ۳۵۰۰ نفر عنوان کرد و افزود: حدود ۳۵۰ نفر طیف اوتیسم با شدت کم یا خفیف در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند.

الماسی با بیان اینکه در کشور ما ۳۵ مدرسه خاص اوتیسم وجود دارد اظهار کرد: در استان‌های مختلف گاه بیشتر از یک مدرسه وجود دارد و بعضی استان‌ها مدرسه ندارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • آغاز بیست و نهمین کنگره قرآن کریم مدارس سمپاد چهارمحال و بختیاری
  • رقابت ۲۸۵ دانش‌آموز مدارس سمپاد در مسابقات ورزشی کردستان
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت مدارس شهرستان رزن
  • برگزاری کلاس های آموزشی در مدارس شهرستان بوکان به مناسبت هفته زمین پاک
  • آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • ۸۰ دانش‌آموز در آزمون فریلنسری قبول شده‌اند
  • اجرای طرح فلورایدتراپی دانش آموزان مقطع ابتدایی شیراز