Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک دستگاه لیزر جدید ناسا که قرار است در ماه دسامبر به ایستگاه بین المللی فضایی پرتاب شود، به دانشمندان کمک خواهد کرد تا نخستین نقشه سه بعدی از جنگل‌های معتدل و گرمسیری دنیا را ایجاد کنند.

به گزارش ایسنا، بنابر برنامه ریزی‌های انجام شده، ماموریت "تحقیقات دینامیک اکوسیستم جهانی" (GEDI)، سوار بر موشک "فالکون ۹ " (Falcon ۹) شرکت اسپیس ایکس پرتاب خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگامیکه این ماموریت به ایستگاه فضایی بین المللی برسد، فناوری لیزر پیشرفته GEDI قادر به نشان دادن ساختار سه بعدی اکوسیستم‌های جنگلی در سراسر جهان خواهد بود.

داده‌های این ماموریت به دانشمندان کمک خواهد کرد تا زیستگاه و زیست توده مناطق گرمسیری را نقشه برداری کنند و جزئیات مربوط به چرخه کربن زمین را نیز ارائه کنند.

"زیست توده" (Biomass ) یا "بیومس" یک منبع تجدیدپذیر انرژی است که از مواد زیستی به دست می‌آید. به‌طورکلی زباله‌هایی که منشأ زیستی داشته باشند و از تکثیر سلولی پدید آمده باشند زیست‌توده نامیده می‌شوند.

GEDI اولین دستگاه لیزر فضایی برای اندازه گیری ساختار جنگل‌های گرمسیری و معتدل زمین با وضوح بالا و سه بعدی خواهد بود. این اندازه گیری‌ها به شناخت دانشمندان از میزان ذخیره کربن در جنگل‌های جهان، میزان پتانسیل اکوسیستم‌ها برای جذب غلظت افزایش دی اکسید کربن در جو زمین و تاثیر تغییرات جنگل‌ها بر تنوع زیستی کمک خواهد کرد.

GEDI اهداف علمی خود را از طریق استفاده هوشمندانه از نور به انجام خواهد رساند. GEDI یک  ابزار "لیدار" (lidar) است که برای تشخیص نور و محدوده استفاده می‌شود. این ابزار اطلاعات را با ارسال پالس‌های لیزری ثبت می‌کند و سپس نور منعکس شده را دقیقا اندازه‌گیری می‌کند.

لیدار یکی از فناوری‌های سنجش از راه دور است که از طریق روشن کردن هدف با لیزر و تجزیه و تحلیل نور منعکس‌شده، فاصله‌ها را اندازه‌گیری می‌کند. فناوری لیدار مشابه اصول رادار کار می‌کند که بعضی اوقات نیز رادار لیزری نامیده می‌شود. اختلاف اصلی بین لیدار و رادار در واقع نوع طول موج‌های تابشی مورد استفاده‌است. رادار از طول موج‌های ناحیه رادیویی استفاده می‌کند در حالی که لیدار از طول موج‌های لیزری استفاده میکند.

فناوری لیدار در زمین‌شناسی، باستان‌شناسی، گیتازمین‌شناسی، لرزه‌سنجی، جنگل داری، ارزیابی فاصله دور و فیزیک هواشناسی کاربرد دارد.

در این تصویر انعکاس چهره مهندس "بنت اگولم" (Bente Eegholm) را می‌توان در آینه اولیه دید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ليزر ناسا نقشه سه بعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۶۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع تست‌های دریایی ناو هواپیمابر نسل بعدی چین

تلویزیون دولتی چین گزارش داد امروز چهارشنبه آزمایش‌های دریایی ناو هواپیمابر نسل‌بعدی این کشور را که سومین و پیشرفته‌ترین ناو هواپیمابر آن است، به اجرا گذاشته است.

به گزارش ایسنا، شبکه تلویزیونی «سی.سی.تی.وی» چین گزارش کرد شروع آزمایش دریایی این ناو مشهور به ناو هواپیمابر «فوجیان» توسط نیروی دریایی چین حدود دو سال بعد از نخستین رونمایی پکن از این ناو در ژوئن ۲۰۲۲ اتفاق می‌افتد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، ناو هواپیمابر فوجیان که کاملا به صورت بومی و داخلی طراحی و ساخته شده، پیشرفته‌تر و بزرگتر از ناوهای هواپیمابر دیگر ارتش چین شامل ناو «شاندونگ» که در اواخر ۲۰۱۹ شروع به کار کرده و همچنین اولین ناو هواپیمابر این کشور یعنی ناو «لیائونینگ» که توسط پکن در سال ۱۹۹۸ به صورت دسته دوم از اوکراین خریداری شد، است.

توسعه ناو هواپیمابر «فوجیان» در راستای برنامه چین برای تقویت ارتش این کشور، یکی از محوری‌ترین برنامه‌های «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برای تبدیل کردن پکن به یک قدرت نظامی برجسته در منطقه و تبدیل نیروی دریایی چین به یک به اصطلاح «نیروی دریایی آب‌های آبی» که قادر به قدرت‌نمایی در فواصل خیلی دورتر از سواحل چین باشد، است.

نام این ناو برگرفته از استانی در چین است که روبروی جزیره تایوان واقع است. این ناو به فن‌آوری‌های پیشرفته‌ای همچون پرتابگرهای الکترومغناطیس پیشرفته مجهز است.

ناو هواپیمابر مذکور قبل از اجرای آزمایشات دریایی در کارخانه ساخت کشتی «جیانگنان» شهر «شانگهای» مستقر بود و در آنجا تحت آزمایشاتی قرار گرفت. شبکه تلویزیونی «سی.سی.تی.وی» گزارش داد که ناو فوجیان روز چهارشنبه در ساعت هشت صبح به وقت محلی  به آب انداخته شد.

آزمایشات دریایی یک مرحله قبل از شروع رسمی خدمت در نیروی دریایی چین است و انتظار می‌رود این مرحله بالغ بر یک سال طول بکشد. ناو شاندونگ قبل از آنکه رسما وارد خدمت شود ۹ مرحله مورد آزمایش‌های دریایی قرار گرفت.

این آزمایش همزمان با بروز تنشی دیگر میان کشتی‌های فیلیپین و چین در دریای چین جنوبی اتفاق افتاد. فیلیپین امروز چهارشنبه اعلام کرد گارد ساحلی چین با دو کشتی فیلیپینی در مسیر عزیمت به ناحیه کم عمق «اسکاربورو شول» با سلاح آب‌پاش برخورد کرده است.

روزنامه انگلیسی «چاینا دیلی» به نقل از نیروی دریایی چین نوشت، آزمایش دریایی ناو هواپیمابر فوجیان با هدف ارزیابی ثبات و قابل اتکا بودن عملکرد سامانه‌های پیشران و برق الکتریک این ناو انجام شد.

این روزنامه در گزارش خود تصریح کرد این ناو در زمره «یکی از مهم‌ترین تجهیزات نظامی» که چین در دست توسعه قرار داده، محسوب می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد+ شرایط
  • باران میهمان بهاری در مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد
  • برداشت کلزا از مناطق گرمسیری برای اولین بار
  • همه چیز درباره خدمات پرینت سه بعدی فلزی در تهران
  • شروع تست‌های دریایی ناو هواپیمابر نسل بعدی چین
  • وعده صادق نقطه عطف و روزنه امید در دنیا ایجاد کرد
  • غرق شدن نوجوان ۱۴ ساله در سرپل ذهاب
  • بسکتبال بالا و پایین دارد، اما برد خوبی داشتیم
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • ایجاد ۱۰۴ بوستان در پایتخت/ اکوپارک فرحزاد خرداد افتتاح می‌شود