Web Analytics Made Easy - Statcounter

مساله مدیریت یکپارچه شهری برای پایان دادن به عملکردهای سلیقه ای و جزیره ای برخی مدیران در دستور کار قرار گرفت اما با گذشت حدود 30 سال از این تعریف همچنان شاهد عدم یکپارچکی مدیریت شهری در کلانشهر اهواز هستیم.
این درحالی است که با پایان آمدن عمر مدیریت های فردی و سازمانی در حوزه های مختلف همچون زیرساخت، انرژی، ارتباطات، آموزش، حمل و نقل و کسب و کار باید تمام دستگاه های ذیربط برای توسعه متوازن در شهر گام بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


موضوع برنامه شنبه شب برنامه برآیند صدا و سیمای خوزستان نیز به مساله مدیریت واحد شهری اختصاص یافت.

**عدم تطابق درامد و هزینه در شهرداری اهواز
یک کارشناس حوزه مدیریت شهری با اشاره به ضعف زیرساختی تمام شهرداری های کشور اظهار داشت: باید بپذیریم که تمام شهرداری ها دارای ضعف ساختاری و اداری هستند اما برخی کلانشهرها مانند اصفهان و همدان باوجود همین نقص ها خدمات خوبی به شهروندان ارائه می دهند.
علی دژمان با بیان اینکه شهرداری ها از سال 68 به عنوان حکومت محلی شناخته شدند ادامه داد: یکی از معضلات شهرداری اهواز عدم پیش بینی درآمدهای پایدار است و درواقع درآمدها و هزینه های آنها با هم مطابقت ندارد.
وی تصریح کرد: در برنامه پنجم توسعه بحث مدیریت واحد به شهرداری ها واگذار شد که البته بعدها متوجه شدند این مساله شدنی نیست از همین رو در برنامه ششم توسعه شهرداری ها را مسئول هماهنگی بین دستگاهی برای مدیریت واحد شهری قرار دادند.
دژمان در بخشی دیگر از سخنان خود به سازمان عمران شهرداری اهواز اشاره خاطر نشان کرد: عموما هیات مدیره سازمان های عمران شهرداری از مجموعه ای از نیروهای خدمات رسان دستگاه های دیگر (برای رعایت بحث مدیریت یکپارچه شهری) استفاده می شود اما سوالی که از شهردار اهواز پرسیده می شود اینست که سازمان عمران شهرداری اهواز چه نقشی در مدیریت یکپارچه این کلانشهر دارد.
وی ادامه داد: همچنین سازمان عمران ساحل کارون تنها در ظاهر متعلق به شهرداری است اما در واقع در اختیار استانداری است، در مجموع در شهر اهواز شاهد آن هستیم که مدیریت یکپارچه شهری وجود ندارد و هر کدام از دستگاه ها مطابق با منافع خود فعالیت می کنند.
دژمان اظهار داشت: در سپاهان شهر اصفهان از محل فروش تراکم و ساختمان ها شهرداری این شهر درآمد 30 هزار میلیارد ریالی کسب می شود اما در اهواز 2 شهر جدید رامین و شیرین شهر علی رغم صرف هزینه 10 هزار میلیارد ریالی قابلیت سکونت ندارند و این نشان از ضعف مدیریت شهری دارد.
وی درخصوص مشکلات زیرساختی در برخی نقاط اهواز از جمله کوی مهدیس یادآور شد: دولت مکلف است ابتدا زیرساخت های یک منطقه را ایجاد و سپس مجوزهای ساخت و ساز را بدهد اما در مهدیس عکس این مساله اعمال شد و ابتدا مجوزهای ساخت داده شد به همین جهت درحال حاضر این منطقه دارای زیرساخت های اصولی نیست.

**ارائه خدمات شهری مشروط به توسعه زیرساخت ها
همچنین شهردار اهواز نیز در این برنامه یادآور شد: سازمان عمران شهری شهرداری های کشور دارای اساسنامه است که به طور دقیق وظایف آن مشخص شده است، طبق قانون سازمان عمران شهری، سازمان بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و سازمان عمران ساحل کارون باید با یکدیگر ادغام و سازمان عمران و سیما منظر شهری ایجاد شوند.
منصور کتانباف ادامه داد: اقدامات شهرداری اهواز در کوی مهدیس پس از سایر دستگاه ها آغاز می شود و در ابتدا باید شبکه آب، فاضلاب و گاز اجرا شود و سپس زیرسازی آسفالت انجام شود،درهرکجا زیرساختی انجام شده و ما نیز شروع به ارائه خدمات کرده ایم.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود در پاسخ به مطلبی مبنی بر فشار شورای شهر پنجم در بحث استخدامی های شهرداری گفت:اعضای شورای شهر به دلیل آگاهی نسبت به متورم بودن بدنه شهرداری هیچ فشاری برای استخدام اعمال نکرده اند.
وی با اشاره به استخدام های خارج از ضابطه شورای چهارم اظهار داشت: در شورای چهارم استخدام هایی وجود داشته که سازمان بازرسی استان خوزستان گزارشی برای دادستانی تهیه کرده است و هم اینک این پرونده در دادسرا باز است.
کتانباف ادامه داد: در ماه های گذشته حساسیت نسبت به ورود و خروج کارکنان شهرداری بیشتر شده و این مساله به طور مرتب رصد می شود و اگر کارمندی در سر کار حاضر نشود در بحث پرداخت حقوق به مشکل بر می خورد.
وی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه تعدادی افراد خارج از بدنه شهرداری از املاک و مستغلات این سازمان استفاده می کنند توضیح داد: تعدادی از املاک شهرداری در اختیار افراد غیرشاغل در این مجموعه است که پرونده این مورد نیز توسط مراجع قضایی در دست پیگیری است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز علت بالا آمدگی فاضلاب های شهری را ریختن زباله و نخاله در شبکه فاضلاب دانست و گفت: فاضلاب از آب، مواد آلی و میکرو ارگانیسم ها تشکیل شده است که با تکنولوژی مختص به خود قابل هدایت است اما مساله آنجاست که در مقاطع فاضلاب نخاله های ساختمانی و شاخه و برگ درختان و سایر مواد ریخته می شود.
فردوس کریمی یادآور شد: باری که به شبکه فاضلاب اهواز وارد می شود زیاد است و متناسب با مقاطع هیدرولیکی فاضلاب نیست و باید این مقاطع را تغییر دهیم، باید اصلاح هندسی صورت گیرد تا بتوان آبهای سطحی را هدایت کرد.
وی در انتقاد به بالا آمدگی فاضلاب در فصل بارش باران خاطر نشان کرد: از تیرماه هرسال کار تیم های مشترک آبفا و خدمات شهری شهرداری اهواز برای لایروبی فاضلاب ها صورت می گیرد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود درخصوص گلایه مردم مهدیس از نبود شبکه دفع فاضلاب گفت: حدود صد تعاونی در کوی مهدیس اهواز وجود دارد که به جز تعاونی سپنتا و نفت هیچ کدام تعهدات خود را انجام نداده و کار را نیمه کاره رها کرده اند از همین رو هزینه های انشعابات با خود مردم است.
کریمی در پاسخ به این مطلب که در نقاط بدون شبکه فاضلاب هزینه دفع فاضلاب در قبوض پیش بینی شده است گفت: در یک خیابان مهدیس با ظرفیت 200 خانوار ممکن است بین پنج تا هفت خانوار زندگی کنند از همین رو برای این تعداد نمی توان شبکه فاضلاب احداث کرد زیرا هزینه آن بالا است.
مدیرعامل آبفا اهواز ادامه داد: براساس شرایط شبکه و مشترکان شروع به ساخت شبکه دفع فاضلاب می کنیم اما ما نمی توانیم جبران کننده کم کاری تعاونی ها و یا سکونت های غیر مجاز باشیم، اینگونه تعاونی ها بیشترین خسارت را به شرکت آبفا اهواز زدند.
وی تصریح کرد: گاهی اوقات برای دفع فاضلاب تعدادی از خانه ها باید کل شبکه فاضلاب را تغییر دهیم که همین امر سبب ورود خسارت های سنگین می شود.

بنابراین گزارش، مقوله مدیریت واحد شهری در پی گسترش و پیچیدگی امور ملی و محلی به عنوان مهمترین راهبرد برای ایجاد تحول در ساختار اداری و مدیریتی کشور و کاهش وظایف دولت در سطح منطقه ای و محلی و تسهیل در روند مدیریت شهری مطرح شده است.
به عقیده کارشناسان، از عمده مشکلاتی که تمام شهرهای کشور با آن گریبانگیرند، ناهماهنگی بین ارگان ها و نهادهای خدمت رسان از جمله شرکت های آب و فاضلاب، برق، گاز و مخابرات در انجام امور است.

/6002/9887
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی آب و فاضلاب برق زباله کسب و کار مخابرات منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۶۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است

شهردار مبارکه گفت: بخش عمده‌ای از پیشرفت‌های اخیر مدیریت شهری در اجرای پروژه‌ها و خدمت‌رسانی به شهروندان، نتیجه تعامل موثر اعضای شورای شهر و شهرداری است.

محمدمهدی احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان با تبریک به مناسبت فرارسیدن روز شورا به همه منتخبین مردم در شوراهای اسلامی شهر و روستا، اظهار کرد: پیشرفت و جهش سرانه‌های شهری نتیجه تنها بخشی از تلاش و همدلی اعضای شورای شهر با مدیریت شهری در دوره ششم است.

وی دغدغه‌مندی و کوشش مجدانه برای رفع نیازهای عمومی شهروندان را از مشخصه‌های اجتناب‌ناپذیر شورای شهر مبارکه در دوره ششم عنوان کرد و افزود: مدیریت شهری مبارکه در سال‌های اخیر به موفقیت‌های کم نظیری دست پیدا کرده و بطور قطع اگر در زمینه‌های عمرانی و فرهنگی شانه به شانه شهرهای بزرگ می‌زنیم نتیجه درایت و دقت عمل نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر است.

شهردار مبارکه، وفاق، همدلی، برادری و پرهیز از حاشیه‌ها را رمز موفقیت شوراها دانست و خاطرنشان کرد: شوراها نماد بارز مردم سالاری دینی در کشور هستند و اهمیت روز افزون شوراها در عرصه مدیریت شهری بر هیچ کسی پوشیده نیست.

احمدی با اشاره به اینکه اتکا به آرای مردمی به عنوان یکی از شاخصه‌های اصلی نظام اسلامی در شوراها متجلی می‌شود، اضافه کرد: مجموعه شورای اسلامی و شهرداری همواره برادرانه و بر اساس اصول و موازین قانونی به حرکت خود برای رسیدن شهر به شرایط ایده آل حرکت می‌کنند.

وی با تبریک روز شوراها به اعضای شورای اسلامی شهر مبارکه ابراز امیدواری کرد: در سایه بهره‌مندی از خرد جمعی برای تحقق اهداف توسعه شهر و خدمت بیش از پیش به شهروندان، گام‌های بلندی برداشته شود.

کد خبر 748773

دیگر خبرها

  • «شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • آمادگی داریم برای رفع مشکلات اصفهان کنار مدیریت استان بایستیم
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • تحول در پایتخت با مدیریت شهری