Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@04:54:45 GMT

خطر انقراض 4 گونه پرنده در همدان

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۶۷۱۳۰

خطر انقراض 4 گونه پرنده در همدان

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،  سیدعادل عربی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با اشاره به اینکه پرندگان بیشتر در معرض تهدید، آسیب و انقراض هستند، افزود: 30 گونه از حیوانات مورد حمایت استان همدان در معرض خطر، 7 گونه از حیوانات آسیب‌پذیر، یک گونه در معرض تهدید و 4 گونه در معرض آسیب جدی و انقراض هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه عقاب‌طلایی، بالابان، کرکس‌مصری و میش‌مرغ از گونه‌های در معرض خطر جدی انقراض بوده و خفاش نعل اسبی نیز در معرض تهدید است، ادامه داد: برای جلوگیری از انقراض و آسیب این نوع از حیوانات سازمان حفاظت محیط زیست استان تمهیدات لازم را برای پیشگیری انجام می‌دهد.

عربی در رابطه با تأمین علوفه و غذا برای وحوش در فصل سرما اظهار کرد: علوفه لازم در فصل تابستان برای وحوش در انبار ذخیره شده است و با آغاز زمستان در اختیار این حیوانات قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه هنوز سرشماری دقیق وحوش انجام نشده‌است، تصریح کرد: مبنای دقیق و معتبر براساس انجام سرشماری وحوش توسط سازمان محیط زیست در فصل زمستان است و سرشماری که در فصل تابستان انجام شود، آمار دقیق و معتبری نیست.

عربی خاطرنشان کرد: در فصل تابستان به علت زادوولد حیوانات نمی‌توان آمار دقیقی از این حیوانات به دست آورد به همین علت با آغاز فصل سرما و توقف زادوولد، سرشماری دقیق وحوش توسط محیط زیست انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در فصل سرما بره‌ها و توله‌ها دیگر وابستگی به مادر خود ندارند و توسط مادرشان در طبیعت رها شده‌اند به همین علت حفاظت آنها در فصل سرما بیشتر از دیگر فصل‌ها است.

عربی با بیان اینکه علاوه بر کوه الوند مناطق دیگری از جمله قله‌های کلاغ‌لان، قزل‌ارسلان و یخچال به مناطق حفاظتی اضافه شده‌اند، عنوان کرد: این مناطق به عنوان مناطق حفاظت شده نیز معرفی شده‌اند و فقط منتظر موافقت سازمان حفاظت محیط زیست هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در پایان توصیه کرد: با توجه به فرارسیدن فصل زمستان و سرما امکان بازگشت و آمدن حیوانات وحشی به مناطق شهری زیاد است و شهروندان نباید نسبت به رها کردن کودک خود در بیرون از خانه بی‌اعتنا باشند و در صورت مشاهده این گونه از حیوانات به سامانه 1540 اطلاع دهند.

انتهای پیام/

انقرض پرندگان در همدان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست انقراض حیوانات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۷۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسألە حفاظت ازمحیط‌زیست در ایران مانند آن چه در اندیشە فلسفی سایر نقاط جهان نیز مشابه آن روی داده است، در پارادایم طبیعت‌گرایی ظهور یافت.

نرگس آذری (دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی سیاسی) در مقاله‌ای با عنوان «در باب ضرورت یک انقلاب شناختی در جامعه‌شناسی ایرانی» به این موضوع اشاره می‌کند که اهمیت به محیط‌‌زیست به مثابۀ نوعی بینش در مقابل انسان‌محوری فزاینده عصر توسعه و مدرنیسم قد علم کرده است و رویکرد طبیعت‌محورانه‌ای را شکل داده  که در آن محیط‌زیست نیازمند توجه و مراقبت فوری است.

* محیطزیست  و مناطق حفاظت شده

به زعم این پژوهشگر حفاظت از محیطزیست نیازمند تعریف محیطزیست در تقابل با فعالیت‌های انسانی دانسته شده است و از همینجا مرز‌های محیط‌زیست در آن چه اکنون به عنوان مناطق چهارگانه‌ حفاظت شده می‌شناسیم پدید آمد. شکل‌گیری این مرز‌ها به زمان تصویب قانون شکار به عنوان اولین قانون محیط‌زیستی کشور و ایجاد مناطق ممنوعه در سال ۱۳۴۲ برمی‌گردد.

او در ادامه می‌نویسد در آن زمان با توجه به وسعت کشور و بودجه‌های محدودی که در اختیار شورای شکار قرار می‌گرفت، تشخیص داده شد اگر عمده منابع اعتباری به مناطقی تخصیص داده شود که به لحاظ بوم‌شناختی اهمیت ویژ‌ه‌ای دارند، موجب موفقیت بیشتر در حفاظت از آن مناطق خواهد شد. بنابراین نواحی حفاظتی که  بعداً مناطق حفاظت شده نامیده شد به وجود آمد. در این مناطق شکار ممنوع بود مگر آنکه مجوز لازم از شورای شکار گرفته شود.

* رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

آذری می‌نویسد مراتع و جنگل‌های واقع در مناطق حفاظت شده تابع محدودیت‌هایی بود که از سوی شورای شکار و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی اعلام شده بود و با تصویب قانون شکار و صید در سال ۱۳۴۶ و تأسیس سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مفاهیم پارک‌های ملی و مناطق حفاظت شده به روشنی تعریف گردید.

آذری در ادامه توضیح می‌دهد که تا قبل از تأسیس سازمان حفاظت محیطزیست در سال ۱۳۵۰، حدود ۶ پارک ملی و ۳۵ منطقۀ حفاظت شده شکل گرفت. بدین ترتیب حدود هفتاد سال پیش، ترسیم این مرز‌ها با انگیزه ایجاد امکان حفاظت با توجه به محدودیت‌های موجود، محیط‌زیست مورد حمایت و حفاظت را به نام محیطزیست معرفی کرد و چهار طبقە حفاظتی با نام‌های پارک‌های ملی، پناهگاه‌های حیات‌وحش، مناطق حفاظت‌شده و آثار طبیعی ملی تعریف و رده‌بندی شد.

* جهان مدرن و محیط‌زیست

این پژوهشگر در ادامه می‌نویسد در کشور تمام تلاش براین بود که مناطق حفاظت شده  با ملاک‌های جهانی و حتی نام‌های رایج منطبق شود که در ایران آنها با نام مناطق چهارگانۀ محیطزیست شهرت دارند. اما این مرز‌ها هرگز نیازی به انطباق با زیست‌بوم تاریخی جامعۀ پیرامونی در خود ندیده‌اند؛ اگرچه این ظهور صنایع و شهر‌های مدرن و نیاز‌های فزاینده‌اش بود که محیط‌زیست را متأثر می‌ساخت.

این نویسنده در جمع‌بندی این پژوهش به این موضوع اشاره می‌کند که آنچه در تعیین مناطق چهارگانه، به عنوان تهدید نهایی معرفی و توسط مرز‌ها تهدید شد عمدتاً فعالیت‌های جامعۀ روستایی بود. جامعه‌ای که به واسطۀ همین اعلان جنگ، خود را برای گسترش مرز‌های جغرافیایی و مرز‌های بهره‌برداری‌اش حریص‌تر کرد، جدالی که تاکنون برای تعیین حدود مرز‌ها از دوسوی این جبهه‌ها ادامه دارد. موقعیتی که در میانه نبرد قانون و منافع نابودی محیط‌زیست در همە ابعاد و شاخص‌هایش را هدف گرفته است.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند