Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-25@04:29:46 GMT

پناه گاه صخره‌ای باوه یوان کاوش می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۶۸۶۱۸

به گزارش ایلنا، سامان حیدری گوران (سرپرست هیت باستان شناسی) با اعلام خبر آغاز فصل جدید کاوش در  دره ناودرون استان کرمانشاه گفت: این پروژه تحت نظر پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه انجام می‌شود.

این باستان شناس با اشاره به نتایج درخشان فصول پیش که با کشف نخستین بقایای قطعی انسان نئاندرتال در کشور ایران، همراه بوده است تصریح کرد که فصل سوم کاوش در این مکان به منظور کسب اطلاعات تکمیلی در این مکان پارینه سنگی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، مجموعه غار و پناه گاه صخره‌ای یوان در دره ناودرون و در ۳۵ کیلومتری شمال غرب شهر کرمانشاه واقع است.

او اظهار داشت: در فصول پیشین علاوه بر کشف نادر یک دندان شیری انسان نئاندرتال با قدمت در حدود ۴۲ تا ۴۵ هزار سال پیش، لایه‌های رسوبی همراه با داده‌های فرهنگی از سه دوران پارینه سنگی میانی، نوین و فراپارینه سنگی است که بلافاصله بر روی هم نهشته شده‌اند.

حیدری گوران افزود: این مکان از لحاظ توالی استقرای قابل مقایسه به محوطه کلیدی و مهم پناه گاه صخره‌ای ورواسی است که آن نیز در منطقه کرمانشاه واقع است. وی بیان کرد : امید است با مطالعات باستان شناسی و میان رشته‌ای در این مکان بخشی از تاریخ طولانی انسان را در منطقه زاگرس روشن شود.

فصل سوم کاوش در مجموعه غار و پناه گاه صخره‌ای باوه یوان با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حال انجام است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نخستین دندان انسان نئاندرتال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۸۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از دست‌افزارهای سنگی نویافته کشف رود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در این نشست تخصصی که در موزه بزرگ خراسان برگزار شد، گفت: کشف رود، رودخانه‌ای تاریخی، اساطیری و باستان‌شناسی است که نویافته‌های عصر «پلئیستوسن» در امتداد این رودخانه کشف رود بخشی از تاریخ این سرزمین کهن را نمایان می‌کند.

احسان زهره‌وندی افزود: هم‌چنین با رونمایی از نخستین دست‌افزار‌های سنگی آشولی در شمال شرف فلات ایران دستاوردی مهم از تاریخ این استان و ایران در معرض دید عموم قرار گرفته است.

وی با اشاره به چالش‌های زیست محیطی پیرامون کشف رود گفت: با رونمایی از مطالعات باستان‌شناسی و نویافته‌های محدوده کشف رود اهمیت این رودخانه دوچندان شده و وظیفه همه دستگاه‌هایی اجرایی است که این میراث ارزشمند طبیعی و تاریخی را حفظ کنند.

معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی افزود: ارائه دستاورد‌های پژوهشی جدید محوطه قادرآباد توس نیز اهمیت منطقه تاریخی توس در کنار کشف رود را نشان می‌دهد و امیدواریم با روشن شدن بخشی از تاریخی کهن این سرزمین توجه مسئولان و مردم به این منطقه تاریخی جلب شود.

دیگر خبرها

  • «صنعت شهر» در کرمانشاه احداث می‌شود
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • «زیرخاکی» پدیده‌ای فراگیر در اصفهان/ قانون بازدارنده نیست!
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • کشف بقایای زنان شکنجه شده به شیوه «مافیا‌های ایتالیایی»
  • (تصاویر) شکنجه تکان‌دهنده زنان به شیوه «مافیا‌های ایتالیایی»
  • کشف بقایای زنان شکنجه و خفه شده‌ به شیوه «مافیاهای ایتالیایی» در مراسم قربانی ۶ هزار سال پیش
  • (ویدئو) غرش‌های بلند پلنگ ایرانی در صخره‌های دماوند
  • رونمایی از دست‌افزارهای سنگی نویافته کشف رود
  • سپاه پناه مردم و مستضعفان است