Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-04@03:04:50 GMT

اعلام برنامه های هفته کتاب

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۷۱۶۹۵

اعلام برنامه های هفته کتاب

 نشست خبری بیست و ششمین دوره هفته کتاب امروز یکشنبه بیستم آبان ماه با حضور نیکنام حسینی‌پور - مدیرعامل خانه کتاب و دبیر بیست و ششمین دوره هفته کتاب-، علیرضا بهرامی - دبیر هفدهمین جشنواره کتاب و رسانه - و هادی حیدری - دبیر نخستین مسابقه ملی کارتون و کاریکاتور کتاب - در سرای اهل قلم برگزار شد.

به گزارش صدای ایران از ایسنا، در این نشست، نیکنام حسینی‌پور - مدیرعامل خانه کتاب و دبیر بیست و ششمین دوره هفته کتاب - اظهار کرد: تقارن هفته کتاب و هفته وحدت را به فال نیک می‌گیریم و آن را فرصتی برای خود می‌دانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیدواریم این هفته با شور و نشاط بیشتری برگزار شود. ما کتاب را به عنوان فصل وحدت در میان اقوام مختلف ایرانی تلقی می‌کنیم. همچنین هفته کتاب با چهلمین سال انقلاب اسلامی تلاقی دارد. ما امسال را به نوعی بعثت انقلاب اسلامی می‌دانیم که برنامه‌های‌مان را از اول سال شروع کرده‌ایم که این برنامه‌ها در هفته کتاب نیز لحاظ شده است.

او افزود: امسال سعی کردیم مشارکت نهادها و سازمان‌های مختلف در حوزه کتاب را داشته باشیم. بیش از ۶۰ سازمان در هفته کتاب با ما مشارکت داشتند و ۴۰ سازمان برنامه‌های خود را به ستاد اجرایی ارایه کرده‌اند. ما امسال سعی کردیم برخی از سازمان‌هایی را که در سال‌های گذشته فعالیت‌های تاثیرگذاری داشتند و فعایت‌شان کمرنگ شده بود، فعال کنیم.

مدیرعامل خانه کتاب خاطرنشان کرد: خانه کتاب نیز فعالیت‌های متنوعی را طراحی کرده است، از جمله برنامه‌هایی که در هفته کتاب برگزار می‌شود، حمایت‌های فصلی کتاب تحت عنوان پاییزه کتاب است. رویکردمان در این طرح مانند تابستانه کتاب، حمایت از تالیف است. به همین دلیل کتاب‌های تالیفی با ۲۵ درصد تخفیف و کتاب‌های ترجمه با ۱۵ درصد تخفیف در این طرح به فروش می‌روند. این طرح از بیست و ششم آبان تا چهارم آذر ماه در تهران و از ۲۴ آبان تا چهارم آذرماه در شهرستان‌ها ادامه دارد.

او سپس ادامه داد: برنامه ششم توسعه ما را موظف می‌کند یارانه را به مصرف کننده واقعی برسانیم. به همین دلیل حمایت‌های‌مان را از کانال‌های مختلف؛ نمایشگاه‌های کتاب، ناشران و حمایت‌های فصلی به دست مخاطبان برسانیم. دغدغه کتابفروشی‌ها تسویه حساب طرح تابستانه کتاب بود و ما امیدواریم تا ۲۴ آبان ماه بدهی کتابفروشان تسویه شود، تا بدون بدهی وارد طرح پاییزه در هفته کتاب شویم.

دبیر بیست و ششمین دوره هفته کتاب درباره برنامه‌های مختلف هفته کتاب اظهار کرد: امسال برای اولین بار جشنواره کارتن و کاریکاتور کتاب به خاطر چهلمین سال انقلاب اسلامی برگزار می‌شود. همچنین افتتاحیه هفته کتاب در پایتخت کتاب برگزار خواهد شد. تجدید میثاق ستاد اجرایی و اعضای شورای سیاستگذاری هفته کتاب با آرمان‌های بنیان گذار انقلاب دیگر برنامه هفته کتاب است. اختتامیه جشنواره کتاب و رسانه با دبیری علیرضا بهرامی دیگر برنامه این هفته است. همچنین به مناسبت چهلمین سال انقلاب فناوری اطلاعات خانه کتاب آماری از کتاب‌هایی که پس از انقلاب منتشر شده‌اند آماده و ارائه می‌کند.

او ادامه داد: جلسه هم اندیشی «ضرورت یا عدم ضرورت استانداردسازی کتاب کودک و نوجوان» همزمان با هفته کتاب در سرای اهل قلم برگزار می‌شود. یکی از فعالیت‌های تاثیرگذار هفته کتاب که روز اول آذر ماه برگزار می‌شود کتاب گردی است که با نگاه ویژه به کتابفروشی‌های محلی به عنوان کالبد و پاتوق فرهنگی محلات برگزار می‌شود. از مسئولان دعوت می‌کنیم که در روز کتاب گردی به کتابفروشی‌ها بروند و به خرید کتاب اقدام کنند و حضورشان تشریفاتی نباشد. این‌گونه، هم چرخه اقتصادی کتابفروشی‌ها رونق دارد و هم دلگرمی برای کسانی است که نقش آگاهی‌بخشی در جامعه را دارند. یکی از مولدهای هفته کتاب جشنواره کتاب سال دانشجویی است که امسال بیست و پنجمین دوره خود را برگزار می‌کند. امیدواریم این نهادهای تاثیرگذار در طول هفته کتاب تشکیل و ادامه داشته باشند. نهادها و انجمن‌های نشر و کتاب فعالیت‌های خود را در این هفته اعلام کردند، به طور مثال انجمن ویراستاران، انجمن مترجمان و انجمن ناشران دانشگاهی.

در ادامه این مراسم، هادی حیدری - دبیر مسابقه ملی کارتون و کاریکاتور کتاب - درباره این جشنواره توضیح داد: بهار امسال پیشنهاد برگزاری اولین مسابقه ملی کارتون و کاریکاتور کتاب توسط حسینی پور به من داده شد. بعد از آن جلسات مختلفی برگزار کردیم. فرخوان مسابقه تدوین شد. درباره موضوع کتاب در قالب کارتون و کاریکاتور بارها کار شده است، بنابراین کیفیت آثار برای ما بسیار مهم بود و دغدغه ما این بود که به میزان دلخواه ما استقبال از این جشنواره صورت نگیرد. بعد از اعلام فراخوان با حجم گسترده‌ای از آثار از شهرستان‌ها مواجه شدیم. کارها از جهت تنوع موضوعات و تکنیک‌ها برایمان جالب بود. ۱۸۴ هنرمند کاریکاتوریست طرح‌هایشان را به ما ارسال کردند. به طور کلی ۳۹۳ اثر به دبیرخانه رسید. از نظر تنوع سنی شرکت کنندگان هم قابل توجه بود. از نوجوان ۱۳ ساله تا هنرمند ۶۶ ساله را در بر می‌گرفت.
او افزود: استان سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان شرقی، تهران، فارس، اراک و کرمانشاه بیشترین هنرمندان را داشتند. نکته قابل توجه حضور برابر زنان و مردان در این جشنواره بود. کامبیز درم بخش، حسین کریم‌زاده و محمدرضا دوست‌محمدی داوران این جشنواره بودند. آثار ۳۸ هنرمند به مرحله دوم رسید و آثار سه هنرمند رتبه یک تا سه را کسب کردند و سه هنرمند نیز شایسته تقدیر شده‌اند که اکثرا از شهرستان‌ها هستند.

حیدری خاطرنشان کرد:‌ مراسم اختتامیه اولین دوره این جشنواره روز ۲۶ ابان ماه از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. همچنین بعد از مراسم نمایشگاه آثار این مسابقه در گالری ارسباران برگزار خواهد شد. همچنین در مراسم اختتامیه برنامه تجلیل و نکوداشت از جواد علیزاده سردبیر مجلسه طنز و کاریکاتور را خواهیم داشت. کتاب آثار منتخب با عنوان کاری کتاب در مراسم اختتامیه رونمایی می‌شود.

علیرضا بهرامی - دبیر جشنواره کتاب و رسانه - نیز در این مراسم با بیان این‌که خبرنگاران پیش‌قراولان و طلایه‌داران هفته کتاب هستند، گفت: ۱۷ سال است که این جشنواره برگزار می‌شود. توقع ما این است که برنامه‌های فراتر از بخش روتین هفته کتاب برای نهادی که ۱۷ سال تداوم داشته قائل باشیم. جشنواره‌های رسانه در حوزه‌های مختلف معمولا برای تقدیر و تشکر از کسانی است که در حوزه مشخصی فعالیت می‌کنند اما برای جشنواره کتاب و رسانه که در این سال‌ها سیر تکوینی داشته است، گاهی با توقف مواجه شده اما به طور کلی مسیر رو به پیشرفتی را طی می‌کند، باید این مطالبه را فرض کنیم که این جشنواره ارزش افزوده‌ای را برای رسانه‌ها در حوزه ایجاد کند. این جشنواره فرصتی برای نگاه‌های متکثر به حوزه‌ها و رسانه‌های مختلف در جغرافیای ایران است. موضوع دیگر، تنوع نسلی استکه در حوزه کتاب در رسانه اتفاق می‌افتد. حوزه کتاب عرصه فعالیت گونه‌های سنتی و مدرن رسانه‌ای، ازجمله تولید محتوای کتاب در فضای مجازی است. از بخش‌های مغفول مانده رسانه در این سال‌ها نیز بخش طنز مطبوعاتی بوده است. افزوده شدن بخش عکس در سال گذشته و طنز و فضای مجازی در سال جاری، نشان دهنده سیر تکاملی بسته‌ی رسانه‌ای در جشنواره‌ کتاب و رسانه است. همین‌جا به دبیر و دست‌اندرکاران سال آینده‌ی جشنواره پیشنهاد می‌کنم که بخش کاریکاتور مطبوعاتی و گرافیک کتاب در رسانه‌ها را هم به جشنواره اضافه کنند تا بسته‌ی جشنواره کامل شود.

او افزود: امیدوارم فرآیند جشنواره به گونه‌ای باشد که در طول سال‌های مختلف بتواند جنبه آموزشی ضمن خدمت را در بر بگیرد. این جشنواره می‌تواند در تصمیم گیری‌های فراتر از خانه کتاب تاثیرگذار باشد. به‌عنوان یک بازوی مشورتی برای معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و روابط عمومی آن باشد. مثلا در تصمیم‌گیری اعزام خبرنگاران به نمایشگاه‌های خارجی سهیم باشد یا در تصمیم‌گیری‌های مربوط به حوزه‌ی اطلاع‌رسانی نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاه‌های استانی کتاب به کار گرفته شود. به‌طور کلی امیدوارم این جشنواره بیشتر از جنبه تقدیر را در بر بگیرد.

او افزود: در خبر روز گذشته اشاره شده بود که امسال ۵۳۵ اثر از ۱۷۵ شرکت کننده از شهرها و استان‌های مختلف در جشنواره شرکت کرده‌اند. مراسم اختتامیه جشنواره نیز روز ۲۷ آبان برگزار می‌شود و داوران جشنواره نیز همزمان با معرفی نامزدهای هفدهمین دوره، معرفی خواهند شد.

حسینی‌پور سپس در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر برنامه‌های هفته کتاب در پیشگیری یا حل معضلات حوزه مطالعه کشور اظهار کرد: ما نمی‌توانیم در هفته کتاب معضلات نشر را حل کنیم ولی می‌توانیم به آن دامن بزنیم؛ از جمله قاچاق کتاب و تکثیر غیرقانونی آن. البته در هفته‌های گذشته اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است. استفاده عمومی مردم از طرح‌های حمایتی کتاب یکی از برنامه‌هایی است که می‌تواند مردم را با هفته کتاب آشنا کند و مردم می‌توانند از تخفیف‌های بیشتر استفاده کنند. یکی دیگر از مسائلی که هفته کتاب می تواند به آن دامن بزند بحث تعطیلی کتابفروشی‌هاست. تعطیلی کتابفروشی‌ها یکی از دغدغه‌های وزارت ارشاد و معاونت فرهنگی ارشاد است. به همین دلیل تسهیلاتی به کتابفروشی‌ها برای تاسیس یا بازسازی داده می‌شود. همچنین طرح‌های فصلی در حمایت از کتابفروشی‌ها است.

مدیرعامل خانه کتاب همچنین در پاسخ به پرسش نماینده‌ی یکی از رسانه‌های مرتبط با افغانستان درباره حمایت از مهاجران افغانستانی که در ایران زندگی می‌کنند و برنامه‌هایی که برای آنها در هفته کتاب در نظر گرفته شده است، گفت: دوستان مهاجر و اهل فرهنگ افغانستانی را جزئی از ایران فرهنگی می‌دانیم و مرزهای سیاسی نمی‌تواند فاصله‌ای بین ما بیندازد. یکی از مسائل مهم حمایت از نویسنده‌ها، ناشران افغانستانی است. یکی از افرادی که حمایت شده است، استاد مایل هروی بود. محمدکاظم کاظمی هم در حوزه شعر و فعالیت‌های معاونت فرهنگی حضور دارد. البته توافق‌هایی با اتحادیه ناشران و برخی از نهادهای دولتی باید انجام بپذیرد تا منابع دانشگاهی افغانستانی را که عمدتا به زبان فارسی است بتوانند تامین کنند.
حسینی پور نامگذاری روزهای هفته کتاب را نیز به این شرح اعلام کرد. روز ۲۳ آبان ماه (کتاب و پایتخت کتاب)، روز ۲۴ آبان ماه (کتاب، کتابخوانی و کتابداری)، روز جمعه ۲۵ آبان ماه (کتاب، خانواده و کاهش آسیب‌های اجتماعی)، روز شنبه ۲۶ آبان (کتاب و انقلاب اسلامی)، روز یکشنبه ۲۷ آبان ماه (کتاب، رسانه و فناوری نوین و کپی‌رایت)، روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه (کتاب، دانشجو و دانش‌آموز)، روز سه‌شنبه ۲۹ آبان‌ماه (کتاب، دانایی و توانایی در تولید ملی)، روز چهارشنبه ۳۰ آبان‌ماه (کتاب و وحدت ادیان، اقوام و مذاهب)، روز ۱ آذر (روز کتاب و کتابفروشی به‌عنوان پاتوغ (پاتوق) فرهنگی).

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: هفته کتاب نیکنام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۷۱۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم هفته عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه برگزار شد

همزمان با هفته عقیدتی سیاسی در سپاه برنامه‌های پاسداشت مقام معلمان، مربیان و اساتید عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه برگزار شد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم،‌ در آستانه سالروز شهادت علامه شهید مرتضی مطهری، بزرگ معلم انقلاب اسلامی و روز معلم و هفته عقیدتی سیاسی، ویژه برنامه های تجلیل از معلمان، مربیان و اساتید عقیدتی سیاسی در ستاد فرماندهی نیروی زمینی سپاه و سراسر این نیرو برگزار شد.

 این مراسم که با حضور جمع زیادی از فرماندهان و رزمندگان ستاد فرماندهی نیرو در تهران و با ویژه برنامه تقدیر از فعالان و مروجان علوم و معارف دینی و عقیدتی سیاسی در بخش اساتید، مربیان و مدیران همراه بود به صورت زنده در اجتماع سراسری رده‌های نیروی زمینی سپاه پخش شد.

حجت الاسلام ابراهیم گنجعلی معاون عقیدتی سیاسی نیروی زمینی سپاه در آغاز این مراسم با اشاره به حجم نیرو و گستردگی جغرافیای مأموریتی نیروی زمینی سپاه، اجرای برنامه‌های تحکیم و ارتقای بصیرت و علوم و معارف دینی و عقیدتی سیاسی در این نیرو را به لحاظ ابعاد کیفی و کمی بی نظیر توصیف کرد.

معاون عقیدتی سیاسی نیروی زمینی سپاه اعزام بیش از 3000 روحانی به یگان های مرزی، مشاوره چهره به چهره، کلاس های قرآنی، پاسخ به پرسش ها و ابهامات شرعی، دینی، سیاسی و عقیدتی، برگزاری دوره های تربیت و تعالی، کلاس های تفسیر و اخلاق، آموزش سربازان در دوره های آموزشی، اجرای دوره های ویژه بسیجیان طرح امنیت را بخشی از فعالیت های جاری عنوان نمود که این روند رابطه مستقیمی با تقویت توانمندی معنوی، بصیرتی و اعتقادی نیروی زمینی و در نتیجه تقویت نیروی انسانی و ابعاد کیفی و کمی مأموریتها داشته است.

حجه الاسلام گنجعلی اهتمام به امور قرآنی از جمله برگزاری با کیفیت مسابقات قرآن، محافل انس با قرآن، برگزاری کارگاه‌های توانمند سازی ویژه چهره‌های قرآنی و اهتمام به حفظ قرآن را از دیگر برنامه های نیروی زمینی سپاه عنوان کردند که به همت معاونت روابط عمومی و تبلیغات با حمایت فرماندهان و مسئولین این نیرو در قالب  قرارگاه قرآنی اجرا می گردد.

آیت‌الله سید صمصام الدین قوامی از اساتید حوزه و دانشگاه نیز در این مراسم، نیروی زمینی سپاه را در اجرای برنامه های معنوی و بصیرت افزایی از رده های برتر سپاه خواند و گفت: برنامه های قرآن محور و قرآن بنیان این نیرو برکات بسیار ارزشمندی را به دنبال داشته است.

وی افزود: فرماندهان سپاه و رزمندگان سپاه سلمانی و سلیمانی و وعده خدا هستند و در دفاع از اسلام درنگ نکرده و نمی کنند و از این رو ملایک به آنان فخر و مباهات می کنند.

قوامی با اشاره به فاصله گرفتن بخشی از اعضای جامعه بشری از آموزه های ناب دینی و الهی خاطر نشان کرد: تمدنی که اساس آن بر قتل و غصب است، ماندنی نیست.

وی با اشاره به رابطه عقیده در تار و پود زندگی خاطر نشان کرد: عقیده ای که در زندگی و نظام و جنگ و صلح و معاشرت و اقتصاد و فرهنگ جریان نداشته و تأثیری نداشته باشد، این فایده ای ندارد.

در پایان این آیین و با حضور حجت الاسلام والمسلمین رضایی مسئول نمایندگی ولی فقیه و سردار نوری جانشین نیروی زمینی سپاه، با لوح تقدیر و اهدای جوایزی از تعدد 140 نفر از فرماندهان، مدیران و مسئولان، اساتید، معلمان و مربیانی که در اجرای برنامه های عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه نقش و تأثیر ویژه داشته اند، تجلیل و تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • تدارک ۳۰ عنوان برنامه پاسداشت هفته عقیدتی در شهرستان زابل
  • خبر‌های «پشت صحنه»، جمعه ۱۴ اردیبهشت
  • باشگاه خبرنگاران جوان لرستان برگزیده جشنواره رسانه‌ای «بر بلندای حضور» شد
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • برگزاری جشنواره‌‎ گل محمدی و آیین گلابگیری در قزوین و بویین زهرا
  • ۷۰ برنامه در هفته بسیج کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • مراسم هفته عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه برگزار شد
  • ۲۴ اردیبهشت سنندج میزبان جشن بزرگ «روز دختر» است
  • اجرای ۶۴ برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی شهرستان زهک