Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@16:45:32 GMT

ذائقه؛ دلیل پایین بودن سرانه مصرف ماهی در ایران است

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۷۲۰۳۲

ذائقه؛ دلیل پایین بودن سرانه مصرف ماهی در ایران است

ساری- ایرنا- مدیر کل دفتر آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان اینکه دلایل مختلفی برای پایین بودن سرانه مصرف ماهی از جمله قیمت بالا، کیفیت پایین و ناآشنایی با روش های مختلف طبخ عنوان می شود، گفت: ذائقه ،دلیل اصلی پایین بودن سرانه مصرف ماهی در ایران است.

به گزارش ایرنا، بر پایه آمار رسمی سازمان شیلات ایران سرانه مصرف آبزیان در کشور هم اینک حدود 11 کیلوگرم و حدود نصف میانگین مصرف جهانی است که به 20 کیلوگرم می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس آمار شیلات با توجه به تولید سالانه حدود 85 هزار تن انواع آبزیان در مازندران، سرانه مصرف آبزیان در این استان هم حدود 14کیلو گرم است.
مهدی شکوری روز یکشنبه در حاشیه جشنواره طبخ و عرضه آبزیان در بابل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آن گونه که تنوع غذایی زیادی در مورد گوشت قرمز و مرغ دیده می شود ،اطلاعات لازم در دسترس خانوارهای ایرانی برای پخت غذاهای مختلف با گوشت آبزیان و ماهی وجود ندارد.
وی با اشاره به این نکته که ذائقه و عادت مردم در کاهش مصرف آبزیان نقش به سزایی دارد ، اظهار داشت: بسیاری از مردم بخصوص کودکان از بوی ماهی و استشمام آن احساس ناخوشایندی دارند .
این مسئول توسعه پرورش ماهیان گرم آبی و سردآبی را از برنامه های سازمان شیلات ایران عنوان کرد و افزود: امروزه فرآوری ماهی به غیر از کنسرو ، در زمینه تولید سس ماهی ، شکم خالی و سربریده ماهی و انواع ناگت های آبزیان نیز در حال گسترش است.
شکوری با بیان اینکه بیشتر خانواده ها به مصرف هفتگی این ماده غذایی مفید عادت ندارند، گفت: این درحالی است که مصرف آبزیان بویژه ماهی در سبد غذایی مردم بسیاری از کشورهای دنیا ازجایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: ارزش غذایی یک ماهی گران قیمت مانند ماهی حلوا و سفید و یک ماهی ارزان قیمت مثل فیتیفاک و یا کلیکا به خاطر میزان املاح و پروتئین موجود تقریبا یکسان است.
مدیرکل دفتر آبزیان شیلات ایران با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه تولید انواع آبزیان باید به یک میلیون و 600 هزار تن برسد، ادامه داد: با توجه به ظرفیت های ارشمند دریایی، وسعت سواحل شمال و جنوب و استقبال سرمایه گذاران داخلی این هدفگذاری محقق خواهد شد.
شکوری توضیح داد: امروزه دسترسی به انواع آبزیان به دلیل توسعه آبزی پروری در همه نقاط کشور به وجود آمده است و برگزاری جشنوره های طبخ و عرضه ماهی می تواند ذائقه مصرف مردم را به این ماده غذایی مهم بیشتر کند.
جشنواره طبخ ماهی از امروز به مدت پنج روز در بابل دایر است و در این مدت آحاد مردم به ویژه مسافران و گردشگران می توانند در دوره های آموزشی و مسابقه روزانه طبخ ماهی این جشنواره شرکت کنند.
در حال حاضر بیش از چهار هزارو 200 صیاد مازندرانی مشغول صید انواع ماهیان استخوانی دریای خزر هستند.
سه هزارو 330 واحد پرورش آبزیان در استان مازندران وجود دارد که از این تعداد 276 واحد مربوط به پرورش ماهیان سردآبی و 14 واحد هم ماهیان خاویاری است و بیش از سه هزار واحد دیگر در زمینه تولید ماهیان گرم آبی فعالیت دارند .
سفید، کپور، آزاد ( فیتیباک ) انواع قزل آلا از گونه های ماهیان گرم آبی و سرد آبی استان مازندران است.
حدود 800 قطعه آببندان با مساحت 17 هزار هکتار و ظرفیت حدود 350 میلیون متر مکعب آب در استان مازندران وجود دارد که هرساله علاوه بر تامین آب کشاورزی ، انواع ماهی کپور ، آزاد ، سفید و فیتوفاک در آنها تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه می شود .
6990/1654

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد شيلات مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۷۲۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر ایرانی می‌تواند با ماهی حداقل ۳۰ هزار تومان از ایتام حمایت کند

حبیب‌الله آسوده معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد گفت: اکنون افزایش سرانه ایتام و محسنین یکی از برنامه‌های مدنظر کمیته امداد است.

وی ادامه داد: در همین راستا از ابتدای ماه رمضان با همکاری رسانه ملی پویشی تحت عنوان «به عشق علی» درخصوص طرح اکرام و محسنین راه‌اندازی شد و بیش از ۲۰۰ هزار حامی در این طرح ثبت‌نام کردند که در حال انجام اقدامات لازم درخصوص واریز سرانه این خیران به حساب ایتام و محسنین هستیم.

معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد با اشاره به ۵۱۶ هزار فرزند یتیم و محسنینی (۱۶۳ هزار فرزند یتیم و ۳۵۳ هزار فرزند محسنین) که تحت پوشش کمیته امداد هستند، گفت: بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار حامی از این کودکان حمایت می‌کنند.

آسوده در خصوص میزان سرانه ایتام و محسنین بیان کرد: باتوجه به اینکه سرانه ایتام به صورت میانگین در سطح کشور ۹۵۰ هزار تومان و برای محسنین ۵۰۰ هزار تومان است، بناست سرانه فرزندان ایتام و محسنین را افزایش دهیم و در همین راستا نیاز است خیران بیشتری در این طرح شرکت کنند. این درحالی است که کمیته امداد هدفگذاری کرده است تا در سال جاری سرانه ایتام و محسنین دارای عضو بیمار در خانواده به ۳ میلیون تومان و سرانه خانواده‌های دیگر باتوجه به اجاره مسکن و سایر هزینه‌ها به ۲ میلیون تومان ارتقاء پیدا کند که اکنون فاصله رسیدن به این سرانه زیاد است و امید می‌رود با همت مردم بتوانیم در سال جاری این سرانه را تاحد ممکن ارتقاء دهیم.

به گفته وی، در تداوم طرح «هر ایرانی یک حامی»، هر ایرانی می‌تواند با واریز ماهیانه حداقل ۳۰ هزار تومان از ایتام و محسنین حمایت کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۵ تن خوراک آبزیان از لرستان به عراق
  • هر ایرانی می‌تواند با ماهی حداقل ۳۰ هزار تومان از ایتام حمایت کند
  • بازگشت ۲۰ واحد راکد و نیمه فعال پرورش ماهی همدان به تولید
  • بازگشت ۲۰ واحد راکد پرورش ماهی به چرخه تولید
  • تلف شدن تعداد انبوهی ماهی قرمز در دریاچه شورابیل اردبیل
  • کشف ۱۰۰۰کیلو لاشه کوسه ماهی در ساحل بوشهر
  • اقتصاد دریامحور با مشارکت مردم در دستور کار قرار گرفته است
  • صید ۳۰ هزار قطعه ماهی سفید در رودخانه سپیدرود
  • کشف محموله غیر مجاز ماهی‌های تالابی در شادگان
  • ممنوعیت عرضه و فروش ماهیان رودخانه‌ای دزفول تا پایان فصل زاد و ولد