Web Analytics Made Easy - Statcounter

در مقدمه این یادداشت آمده است: سلطان نشین عمان در مناسبات و محافل مختلف و در گفتمان‌های سیاسی  و دیپلماتیک خود بر اهمیت گفت‌وگو و مذاکره برای حل مناقشات و تحقق صلح تاکید می‌کند و درصدد ایفای نقشی کارآمد در حل مشکلات و تقریب دیدگاه‌های بین گروه‌های درگیر بخصوص در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه است.

العربی الجدید افزود: مسقط معتقد است که ویژگی سیاست عمان واستقلال آن در وهله نخست مبتنی بر دیپلماسی مثبت و ایجاد فضای مثبت برای حل مناقشات است، نقشی که از سطح میانجیگری‌‌ به سطح تولید ایده‌های جدید فراتر رفته است، بنابراین به نظر می‌رسد مسقط با استقبال از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گامی غم انگیز برداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وبگاه خبری آورده است: سفر نتانیاهو به مسقط بدون هیچ پیش مقدمه‌ای صورت گرفت و اگر پس از تماس‌های محرمانه فشرده بین دو طرف انجام شده بود، طرف‌های عالی رتبه امنیتی اسرائیل هم در آن حضور می‌یافتند؛ سفر نتانیاهو و «ساره» همسر وی به مسقط یک روز پس از پایان سفر سه روزه «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان به مسقط صورت گرفت.

ریماوی ادامه داد: جزئیات سفر نتانیاهو در هاله‌ای از ابهام نگاه داشته شد و متن بیانیه مشترکی که پس از دیدار نتانیاهو با مقامات عمان منتشر شد تاکید کرد که این دیدار به راه‌های پیشبرد روند صلح در خاورمیانه و مسائل مورد اهتمام دو طرف درباره تحقق صلح و ثبات در منطقه پرداخته است.

«بلافاصله مسقط از طریق «یوسف بن علوی»، وزیر امور خارجه خود تاکید کرد که سلطان نشین عمان به دنبال میانجیگری بین فلسطین و اسرائیل نیست بلکه درصدد ارائه ایده هایی برای تقریب دیدگاه ها و تسهیل امور است».

نویسنده تاکید کرد: واقعیت این است که مفهوم میانجیگری صرفا انتقال پیام‌هایی بین دو طرف درگیر نیست بلکه شامل ارائه ایده‌ها و چه بسا پیشنهادهاست با این هدف که یک پل ارتباطی بین دو طرف ایجاد شود این موضوعی است که انتقال بن علوی به رام الله در سی و یکم اکتبر و ملاقات وی با محمود عباس را تفسیر می‌کند که در آنجا نامه ای از سلطان قابوس را تقدیم وی کرد.

به نوشته العربی الجدید، تا پیش از این سلطان نشین عمان به کانال مناقشه اعراب،فلسطین و اسرائیل در چارچوبی بسیار محدود ورود کرده و همواره مواضع معین و مشخصی در این خصوص داشته است و این قضیه در اجلاس‌های سران عرب، بیانیه‌های کشورهای عربی و اجلاس شورای همکاری خلیج فارس نمود داشته است.

در ادامه این یادداشت آمده است: سلطان نشین عمان در سال 1994 در کنار کشورهای دیگری نظیر قطر، تونس و مغرب دفتر تماسی با تل آویو تاسیس کرد، سپس «اسحاق رابین»، نخست وزیر وقت اسرائیل را در پی امضای توافق اسلو بین فلسطین و اسرائیل به حضور پذیرفت، اما دیری نپایید که عمان به همراه دیگر کشورهای عربی پس از ترور رابین و گرایش جامعه سیاسی اسرائیل به سمت خط تندروی و مخالفت با اسلو و هر گونه توافقی که منجر به تشکیل کشور فلسطین به مرکزیت قدس شرقی شود ،دفاتر تماس با تل آویو را بستند و همین خط تا به امروز ادامه دارد.

العربی الجدید افزود: اوضاع به همین شکل باقی ماند و افق‌های مذاکره بین رام الله و تل آویو در نتیجه اینکه اسرائیل حاضر به پذیرش شروط صلح نبوده و به هجوم شهرک سازی‌های خود ادامه می‌دهد، مسدود مانده است تا اینکه بن علوی، وزیر خارجه عمان در فوریه گذشته به رام الله رفته و ضمن اینکه با خود عطرهای عمانی سوغاتی به شهر قدس برد از مسجد الاقصی و کلیسای القیامه دیدن کرد.

«بن علوی عرب‌ها را به سفر به بیت المقدس دعوت کرد و در توصیف زیبایی این شهر و مسجد الاقصی گفت: «شنیدن هیچ گاه مانند دیدن نمی‌شود» و وزارت خارجه اسرائیل آن زمان اعلام کرد که اطلاعی از این سفر ندارد و گفت که خبر مربوط به این سفر را از رسانه‌ها شنیده است» .

العربی الجدید نوشت: آن زمان این برداشت‌های قوی وجود داشت که مسقط تصمیم به ورود به یک ماجراجویی برای ایجاد شرایط لازم در هر حل و فصل مناقشه خاورمیانه گرفته است و تحولات دو هفته اخیر درستی این گمانه زنی‌ها را ثابت کرد.

این وبگاه خبری تاکید کرد: واضح است که مسقط از انسداد وضع موجود آگاه است و به خوبی مواضع رژیم راست گرای حاکم بر تل آویو را می‌شناسد آن هم در شرایطی که کاخ سفید در واشنگتن مصمم است که فرمول راه حلی موسوم به «معامله قرن» را برای صلح خاورمیانه راه اندازی کند.

به باور نویسنده، با وجود اینکه آمریکا به دلیل اینکه چالش ایران و دیگر مناقشات تجاری با چین، اتحادیه اروپا و ترکیه را در اولویت کار خود قرار داده، اعلام فرمول معامله قرن در اواسط سال جاری را به تعویق انداخته است اما مسقط این گونه که به نظر می‌رسد از این فرصت برای بازاریابی درباره آن استفاده کرده است؛ اگرچه این امر به معنای از پیش پذیرفته شدن فرمول آمریکا از سوی عمان نیست.

العربی الجدید افزود: اما دیدگاه عمان آن گونه که مواضع آشکار وی نشان می‌دهد بر اهمیت تعامل طرف‌های منطقه‌ای با این اتفاق تاکید می‌کند تا  فرصت ارائه و طرح این ابتکار تنها برای جامعه بین المللی گذاشته نشود، چون طرف های منطقه ای هم به آن مربوط می‌شوند و در ایجاد هر گونه راه حلی برای مناقشه خاورمیانه، طرف‌های منطقه‌ای بیش از هر طرف دیگری مهم هستند، این چیزی است که بن علوی هم در سمینار امنیت منطقه‌ای که بیست و هفتم اکتبر در بحرین برگزار شد تاکید کرد و گفت که کشورش به آمریکا و تلاش‌های ترامپ برای پیشبرد معامله قرن اتکا دارد.

نویسنده تاکید کرد: واقعیت این است که اولین سفر بن علوی به رام الله که در فوریه گذشته انجام شد با شروع حرف و  حدیث‌ها در محافل آمریکایی درباره معامله قرن و به دنبال آن قطع تماس‌های بین رام الله و واشنگتن همزمان شد، به دنبال آن مواضع خصمانه آمریکایی‌ها در قبال فلسطینیان ادامه یافت.

وی با اشاره به اینکه مسقط به نحوی راه ترامپ و دولت وی را در نزدیک شدن به بحران و شکستن یخ روابط بکار گرفت،افزود: رئیس جمهور آمریکا، شیوه مخصوصی را در ضربه زدن به فلسطینیان قبل از ارائه راه حل معامله قرن بکار گرفت، آن هم با هدایای سخاوتمندانه‌ای که به اشغالگران داد که بیشتر از آنچه که آنها می‌خواستند، بوده است.

نویسنده این هدایای آمریکایی را شامل توقف کمک به تشکیلات خودگردان، به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، توقف کمک‌ها به آنروا، بستن دفتر نمایندگی سازمان آزادی بخش فلسطین در واشنگتن برشمرد.

به نوشته العربی الجدید، مسقط نیز همین خط مشی آمریکا را در قبال فلسطینیان در پیش گرفته است اما به مقتضای موقعیتش فقط شدت کم‌تری دارد، به نحوی که از نخست وزیر رژیم اشغالگر استقبال رسمی باشکوهی به عمل آورد، آن هم پس از گذشت دو روز از سخنرانی بن علوی در منامه که در آنجا اعلام کرد:« اسرائیل کشوری موجود در منطقه است و همه ما این را درک می‌کنیم دنیا هم این واقعیت را درک می‌کند، شاید زمان آن فرارسیده که با اسرائیل هم نظیر دیگر کشورها تعامل کنیم تا وظایف مشابه دیگر کشورها را متقبل شود»؛ این سخنان اشاره آشکاری به عزم عمان برای عادی سازی روابط با اسرائیل نظیر روابط با دیگر کشورهای دنیا دارد.

به عقیده نویسنده، بن علوی از این واقعیت فرار کرده که دیگر کشورها سرزمین دیگری را اشغال نکرده و قطعنامه‌های بین المللی را تحقیر نکردند، کاری که اسرائیل انجام داده است، از همین رو هر انسانی دوست دارد، منظور سخن وزیر عمانی از وظایف اسرائیل، تعهداتی مشخص در ارتباط با احترام به قطعنامه‌های بین المللی و احکام قانون بین المللی و نه تعهدات ابتدایی و سطحی باشد.

العربی الجدید تاکید کرد: به طور خلاصه باید گفت، مسقط به ماجراجویی حذف طرح صلح عربی (عادی سازی فراگیر در ازای صلح فراگیر) ورود کرده طرحی که تل آویو مخالف آن است و از همین رو، اسرائیلی‌ها، صلحی منطقه‌ای و اقتصادی را قبل از تحقق صلح بین طرفین مناقشه آغاز کرده است.

به باور نویسنده، این در حالی است که تجربه مناقشه و ابتکارهای مربوط به صلح نشان داده که اسرائیل هرگز نظیر دیگر کشورها نیست و از این فرصت‌ها برای جا خشک کردن در زمین‌های غصب کرده از فلسطینیان و تشدید سرکوب ملت مظلوم فلسطین استفاده می‌کند به گونه‌ای که صلح را به سرابی در بیابان مبدل می‌کند و شاید در بهترین حالت، صلح، صرفا پروژه ای باشد که تا بی نهایت به تعویق خواهد افتاد؛ بنابراین به تعبیری بدگمانی به اسرائیل نشانه فهم و شعور است و ما همواره به شعور و صداقت عمان اعتماد داریم.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عمان مشکلات خلیج فارس خاورمیانه وزیر امور خارجه فلسطین رام الله محمود عباس کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس جامعه اسلو وزیر خارجه مسجد زیبایی وزارت خارجه کاخ سفید واشنگتن صلح خاورمیانه ایران اتحادیه اروپا ترکیه جامعه بین المللی بحرین دولت رئیس جمهور پایتخت قانون جامعه رژیم صهیونیستی عمان فلسطین مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۷۲۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و یکمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

پلوسی: نتانیاهو مانع صلح است، باید استعفا کند ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ - ۱۴:۲۴

نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا با تاکید بر اینکه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مانعی بر سر راه‌حل ۲ دولتی میان این رژیم و فلسطین است، گفت نتانیاهو باید استعفا کند.

 «نانسی پلوسی» در جریان مصاحبه با شبکه «آر.تی‌.ای» ایرلند در مورد پیامدهای حمله رژیم صهیونیستی علیه غزه که جان بیش از ۳۴ هزار فلسطینی را گرفته است، گفت از آنچه «حق» صهیونیست‌ها برای «دفاع از خود» می‌داند، حمایت می‌کند، اما افزود: «ما سیاست و اقدمات بنیامین نتانیاهو را رد می‌کنیم.»

رئیس سابق دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «وحشتناک است. چه چیزی بدتر از کاری که نتانیاهو در پاسخ به هفت اکتبر انجام داده است؟ او باید استعفا کند. او در نهایت مسؤول است.»

پلوسی ضمن انتقاد از مدیریت نتانیاهو، به حمایت از رژیم صهیونیستی متعهد باقی ماند، زیرا به گفته او، «در آنجا این کار، منافع امنیت ملی ایالات متحده است.» رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا گفت نتانیاهو «سال‌ها است» مانعی برای صلح در منطقه بوده است.

پلوسی گفت: «نمی‌دانم او از صلح می‌ترسد، از صلح ناتوان است یا فقط خواهان صلح نیست، اما او مانعی بر سر راه‌حل ۲دولتی بوده است. من بر کلمه راه‌حل تاکید می‌کنم.»

آمریکا فرستاده ویژه جدید برای غزه منصوب می‌کند ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ - ۱۴:۲۳

طبق منبعی آگاه به برنامه‌های «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، قرار است به زودی «لیز گراند» رئیس موسسه صلح ایالات متحده به عنوان مسؤول تام‌الاختیار برای کمک‌های بشردوستانه به غزه منصوب شود.

 «لیز گراند» جایگزین «دیوید ساترفیلد» فرستاده ویژه آمریکا در امور بشردوستانه خاورمیانه خواهد شد؛ فرستاده‌ای که در تاریخ ۱۵ اکتبر، یک هفته پس از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی به این سمت منصوب شده بود.

یک منبع آگاه به برنامه‌های دیوید ساترفیلد به پایگاه خبری هاف‌پست گفت که او به کار خود در وزارت امور خارجه به عنوان مشاور ارشد ادامه خواهد داد. برای اولین بار این پایگاه خبری آمریکایی بود که در ماه ژانویه گزارش کرد که ساترفیلد مقام خود را به عنوان فرستاده ترک خواهد کرد.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که رژیم صهیونیستی حملات ویرانگر خود علیه نوار غزه را با حمایت آمریکا آغاز کرد، ده‌ها هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند، در این حملات شهید و زخمی شدند و زیرساخت‌های نوار غزه به شکل گسترده‌ای ویران شده و فاجعه انسانی بی‌سابقه‌ای در این منطقه رقم خورده است.

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند به‌رغم آنچه جو بایدن وعده داد بود تا وضعیت درد و رنج فلسطینیان را بهبود ببخشد، اما کارزار جنگی رژیم صهیونیستی با حمایت تمام‌قد آمریکا به جنایات خود در نوار غزه ادامه می‌دهد.

«لیز گراند» که پیشتر مقام رسمی سازمان ملل متحد هم بود، در بحران‌های انسانی دیگری از جمله در یمن فعالیت کرده است.

او در میان کارشناسان امداد چهره‌ای شناخته شده است اما دوران تصدی او در موسسه صلح ایالات متحده (USIP) – به عنوان یک اندیشکده غیرحزبی با هدف پایان دادن به درگیری‌ها – در طول جنگ غزه بحث برانگیز شده است.

در اوایل سال جاری میلادی چندین تن از کارکنان، این موسسه صلح را به انجام «اقدامات ناکافی» در راستای کاهش تنش‌های اسرائیل-فلسطین و اتخاذ «رویکرد سیاسی امن نسبت به بحران غزه» متهم کردند.

یکی از همکاران گراند که نسبت به برنامه‌های او مطلع است، گفت که لیز گراند این موسسه صلح را برای پنج ماه ترک خواهد کرد.

سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا و موسسه صلح USIP هنوز به درخواست اظهار نظر در این رابطه پاسخی نداده‌اند.

تبدیل شدن نوار مرزی شمال اسرائیل به شهر ارواح+ فیلم ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ - ۱۴:۲۱

روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» با اشاره به حملات حزب الله لبنان به شهرها و شهرک های صهیونیست نشین و مواضع ارتش رژیم صهیونیستی در نوار مرزی شمال فلسطین اشغالی نوشت: شهر «کریات شمونه» به شهر ارواح تبدیل شده است.

روزنامه جروزالم پست با اشاره به اینکه در پی حملات مقاومت اسلامی لبنان، شهر صهیونیست نشین «کریات شمونه» به عنوان بزرگترین مرکز جمعیتی در شمال فلسطین اشغالی پس از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تخلیه شده است، افزود که با ادامه عملیات مقاومت اسلامی لبنان در حمایت از جبهه نوار غزه و پاسخ حزب الله به حملات رژیم اسرائیل به جنوب لبنان، کریات شمونه به شهر ارواح تبدیل شده است.

تعداد بازدید : 7 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

جروزالم پست با اشاره به اینکه در شهر کریات شمونه هیچ نیروی اورژانسی وجود ندارد، نوشت: تردد در این شهر به قدری کم است که شهرداری، چراغ های راهنمایی را خاموش کرده و تنها یک سوپرمارکت در آن فعال است که نزدیک ظهر تعطیل می شود و گرگ ها و حیوانات وحشی شب ها در این شهر پرسه می‌زنند.

این روزنامه با تاکید بر اینکه بیشتر صهیونیست های آواره شده از کریات شمونه تصمیم گرفته اند به این شهر بازنگردند، افزود که هر چه ابهام درباره درگیری با لبنان طول بکشد، احتمال اینکه صهیونیست ها بصورت دائم از این شهر خارج شوند، افزایش می‌یابد.

به نوشته این روزنامه صهیونسیتی، واقعیت های میدانی در شهرک های صهیونیست نشین در شمال فلسطین اشغالی نشان می دهد که نوار مرزی شمال فلسطین اشغالی با جنوب لبنان به عمق پنج کیلومتر به یک منطقه امنیتی برای صهیونیستها تبدیل شده است.

این روزنامه فاش کرد که با توجه به پرتاب روزانه موشک‌ از لبنان، کابینه رژیم اسرائیل ۴۳ منطقه را در عمق پنج کیلومتری مرز با لبنان از دریای مدیترانه در غرب گرفته تا بلندی‌های اشغالی جولان در شرق تخلیه کرده است.

جروزالم پست افزود که این امر منجر به ایجاد یک منطقه امنیتی در داخل سرزمین های اشغالی فلسطین در امتداد کل مرز شمالی شده است.

به نوشته این روزنامه، بیش از ۶۰ هزار صهیونیست از شمال فلسطین اشغالی آواره شده اند و در حال حاضر در هتل ها، نزد اقوام یا دوستان یا در خانه های اجاره ای زندگی می کنند.

جروازالم پست اشاره کرد که مقامات کابینه رژیم اسرائیل به روسای شهرها و شهرک های شمالی فلسطین اشغالی گفته اند که به دلیل تنش ادامه دار و احتمال وقوع درگیری بزرگ احتمال دارد مدارس در سال تحصیلی در اول سپتامبر باز نشوند.

مشاهدات «دیوید ازولای» شهردار شهرک صهیونیست «المطلله» حاکی است که هر ۲ روز یک بار، یک موشک بر روی یک خانه فرود می آید و به ویژه موشک های ضد تانک «کورنت» مرگبار بوده است.

وی گفت که ۱۳۰ واحد مسکونی از ۶۰۰ واحد مسکونی این شهرک صهیونیست نشین آسیب دیده اند و برخی به طور کامل ویران شده اند.

آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح

آسوشیتدپرس تصاویر ماهواره‌ای را منتشر کرد که حاکی از ایجاد یک اردوگاه بزرگ در رفح است؛ جایی که ارتش رژیم صهیونیستی قصد دارد تا قبل از عملیات برنامه ریزی شده، آوارگان را از آنجا تخلیه کند.

طبق گزارش این خبرگزاری، به نظر می‌رسد، یک مجتمع چادری جدید در نزدیکی خان یونس در جنوب نوار غزه ساخته شده است.

این تصاویر پس از انتشار گزارشی مبنی بر آماده شدن ارتش اشغالگر برای تکمیل مقدمات و آماده سازی عملیات زمینی در رفح و یک روز پس از تهدید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل مبنی بر اینکه «در روزهای آینده فشار نظامی بر حماس را افزایش خواهیم داد» منتشر شد.

این در حالی است که «ضیاء رشوان» رئیس سرویس اطلاع‌رسانی مصر خبر منتشره در یکی از روزنامه‌های مهم آمریکایی را مبنی بر اینکه مصر با طرف اسرائیلی درباره طرح‌هایی برای یورش احتمالی به رفح گفت‌وگو کرده، قاطعانه رد نمود.

رشوان تاکید کرد: در موضعگیری ثابت مصر که بارها از سوی سران سیاسی اعلام شده، این یورش که به کشتارها و تلفات انسانی بزرگ و ویرانی گسترده منجر و بر رنج و مشکلات ملت فلسطین در نوار غزه طی ۲۰۰ روز حملات خونبار اسرائیل افزوده خواهد شد، کاملا رد است.

همچنین منابعی اعلام کردند، ارتش خیلی زود عملیات زمینی در رفح را آغاز می‌کند و این عملیات شامل خارج کردن تعداد زیادی از ساکنان است.

بر اساس گزارش کانال هفت تلویزیون رژیم صهیونیستی، ارتش این رژیم دو تیپ را که تاکنون در مرزهای شمالی خدمت می‌کردند در هفته‌های اخیر برای مأموریت در نوار غزه آماده کرده است.

ارتش رژیم صهیونیستی رزمایش‌هایی را در چارچوب آمادگی برای جنگ غزه برگزار کرد. این رزمایش درباره روش‌های جنگ و درس گرفتن از نتایج جنگ کنونی غزه بود.

رسانه‌های عبری همچنین گزارش دادند ارتش رژیم صهیونیستی تیپ‌های ذخیره را قبل از اینکه وارد غزه کند بعد از آموزش و تمرین به منطقه الکرمل منتقل می‌کند.

ادعای پنتاگون: از طرح حمله اسرائیل به رفح اطلاعی در دست نیست

پاتریک رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای با طرح این ادعا که در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از آغاز هرگونه عملیات زمینی بزرگ رژیم صهیونیستی در شهر رفح وجود ندارد، مدعی شد: از طرح حمله (رژیم) اسرائیل به رفح اطلاعی در دست نیست.

 سخنگوی پنتاگون در این بیانیه ادعا کرد: در حال حاضر از هیچ طرح قابل اجرا در رفح که با طرف آمریکایی در میان گذاشته شده باشد، اطلاعی نیست.

 حماس آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت

رسانه عرب زبان رای‌الیوم نوشت که «اسامه حمدان» از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت که پیشنهادهایی را برای دستیابی به آتش بس در غزه مطرح کرده اند.

به گزارش رای الیوم، منابع عالی رتبه فاش کردند که حماس طی هفته های اخیر پیشنهادهای زیادی برای تسهیل در روند دستیابی به آتش بس در غزه دریافت کرده است.

این منابع به رای الیوم اعلام کردند: از بارزترین این پیشنهادها که از سوی کشورهای عربی صاحب نفوذ در منطقه به حماس ارائه شده، خلع سلاح کامل و آماده سازی آن برای وارد شدن به یک فرآیند سیاسی بزرگ است.

منابع یادشده بیان کردند که پیشنهاد خلع سلاح جنبش حماس موضوع جدیدی نیست، اما در برهه اخیر به شکل گسترده در میز مذکرات مطرح شده که این جنبش در ازای آن، به امتیازهای سیاسی در زمینه اوضاع داخلی فلسطین دست یابد و حمایت گسترده ای از حماس از سوی کشورهای عربی دریافت کند.

این منابع تاکید کردند که حماس همه این پیشنهادها را قاطع رد کرد و آن را به مثابه عبور از خطوط قرمز خود دانست.

منابع مذکور افزودند، آنچه حماس را نگران می‌کند، میزان همسویی کشورهای عربی برای برچیدن سلاح آن است. روند این تحولات در زمینه پرونده فلسطین خطرناک و بی سابقه و مطابق با شروط بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای توقف جنگ ۲۰۰ روزه غزه است.

رای الیوم نوشت: این در حالی است که «اسامه حمدان» از رهبران حماس آب پاکی را روی دست مطرح کنندگان این پیشنهادها ریخت و گفت که ایده خلع سلاح مقاومت ساده لوحانه و نه منطبق بر واقعیت هاست و از عرصه به در کردن مقاومت، توهمی بیش نیست.

در همین حال، «ابراهیم المدهون» تحلیلگر امور سیاسی در این زمینه گفت: بحث خلع سلاح دقیق نیست. سعی حماس همواره تشکیل دولت فلسطین بوده است. درست است که حماس دنبال این هدف یعنی تشکیل دولت فلسطین است، اما نمی خواهد راهی را برود که دیگر گروه های فلسطینی رفتند و هرگز امتیازدهی بزرگ را نخواهد پذیرفت. حماس تاکنون درباره موضوع خلع سلاح بحثی نکرده است.

 

دیگر خبرها

  • «طوفان الاقصی» توطئه عادی سازی روابط با اسراییل را شکست داد
  • اردوغان: دیگر روابط تجاری با اسرائیل نداریم
  • تصمیم مهم اردوغان درباره رژیم صهیونیستی ؛ روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح+ تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • رئیسی: اگر اسرائیل بار دیگر به خاک ایران تعرّض کند، معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی