Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آخرین نیوز»
2024-04-25@15:41:09 GMT

اشتیاق دولت ترامپ به خروج ایران از برجام

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۷۲۹۷۰

عصر ایران: "جان بولتون" مشاور امنیت ملی دولت ترامپ که دیدگاه‌ها و مواضع به شدت ضد ایرانی دارد، دیروز اعلام کرد ؛ دولت ترامپ برنامه‌ای برای استفاده از گزینه نظامی علیه ایران در صورت خروج این کشور از برجام ندارد.

این مقام سوپرمحافظه‌کار کابینه ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره گزینه دولت ترامپ در صورت خروج ایران از برجام این مطلب را مطرح کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفته است: "گزینه نظامی هیچ جایی در برنامه‌ریزی‌های ما ندارد." با این حال او افزوده است: "ترامپ فکر نمی‌کند که ایران از برجام خارج شود."

این اظهارات بولتون در حالی است که شش ماه پیش که ترامپ فرمان خروج یکجانبه کشورش از توافق هسته‌ای با ایران (برجام) را امضا کرد در پاسخ به سوالی درباره احتمال انجام اقدام مشابهی از سوی ایران گفته بود: "اگر مقامات ایرانی چنین تصمیمی بگیرند، با مشکلاتی مواجه خواهند شد که تاکنون تجربه نکرده‌اند."

بسیاری از ناظران و رسانه‌ها این اظهارات ترامپ را تهدیدی ضمنی درباره احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران در صورت خروج این کشور از برجام تعبیر و تفسیر کردند.

اما حالا با گذشت بیش از 6 ماه از خروج یکجانبه آمریکا از برجام، لحن بولتون درباره خروج احتمالی ایران از برجام به گونه‌ای است که گویی چراغ سبزی به مقامات ایرانی برای خروج از برجام می‌دهد.

البته پرواضح است که مقامات ایرانی در تصمیم‌گیری خود درباره ماندن یا خروج احتمالی از برجام به اظهارات و لفاظی‌های مقامات دولت ترامپ توجهی نخواهند داشت و آن گونه که بارها گفته‌اند ملاک عمل آنها در این باره، منافع ملی کشور و نحوه تامین آن در صورت ماندن در برجام خواهد بود، و این کار تا حدود زیادی به سازوکارهای جبرانی اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای طرف معامله برجام (روسیه و چین) در حمایت از تبادلات مالی و اقتصادی با ایران بستگی خواهد داشت.

اما نکته‌ای مستتر در اظهارات اخیر بولتون این است که به نظر می‌رسد دولت ترامپ در ماه‌های گذشته به واسطه ماندن ایران در برجام متحمل فشارهای سیاسی زیادی شده و آن‌گونه که پیش‌بینی می کرده‌اند آنها نه تنها نتوانستند با اقدام یکجانبه خود موجبات عصبانیت و اقدام متقابل ایران را برانگیزند، بلکه در دام تدبیر دیپلماتیک مقامات ایرانی در تحمیل انزوای سیاسی به دولت ترامپ افتاده‌اند؛ انزوایی که حتی نزدیک‌ترین متحدان سنتی آنها در اروپا و آمریکا و آسیا هم اقدام ترامپ در خروج یکجانبه از برجام را تایید نکرده‌اند و گاه با تندترین عبارات آن را مورد نکوهش قرار داده و در بخش سیاسی این رویارویی همه جانبه دولت ترامپ با ایران، در جانب ایران ایستاده‌اند.

درست است که دهها شرکت خارجی پس از اعمال تحریم‌های یکجانبه آمریکا ایران را ترک کرده‌اند و اقتصاد ایران ضربات سنگینی بابت این تحریم‌ها دریافت کرده، اما از منظر مشروعیت سیاسی، ایالات متحده آمریکا نتوانسته است ایران را به تهدیدی برای جهان تبدیل کند تا مجوز اقدامات بیشتر علیه این کشور را در قالب سازوکارهای سازمان ملل و همکاری مشترک با متحدان سنتی واشنگتن بیابد و نکته اینکه نه تنها همراهی متحدان خود را جلب نکرده بلکه، متحدان سنتی آمریکا در این دعوا در جانب ایران ایستاده‌اند و دولت ترامپ را بابت اقدام یکجانبه در خروج از برجام نکوهش می‌کنند؛ و همه اینها به خاطر ماندن ایران در برجام حاصل شده است.

این دستاوردی سیاسی عمده برای ایران و رویدادی نادر در تاریخ دیپلماسی 40 ساله جمهوری اسلامی ایران است؛ که البته می‌بایست این پیروزی در عرصه سیاسی و دیپلماتیک به زبان اقتصاد هم ترجمه شده و تبدیل به دستاوردهای اقتصادی برای اقتصاد به شدت تحت فشار تحریمی ایران شود.

1 نمایش محتوای بیشتر در این بخش: « یک خانواده ۴ نفره ۱۲۰ لیتر در ماه بنزین دریافت می‌کند نوشتن دیدگاه

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی

آدرس سایت

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

ارسال لغو JComments بازگشت به بالا تمامی حقوق این وب سایت متعلق به رسانه آخرین نیوز می باشد.
آمار

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۷۲۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم

به گزارش قدس آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • پنتاگون: مذاکرات بر سر خروج نظامی از نیجر آغاز شد
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند