Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@16:24:03 GMT

رتبه اول دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد جهانی نجوم

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۷۳۴۶۳

رتبه اول دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد جهانی نجوم

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان با اشاره به افتخار آفرینی دانش آموزان در دوازدهمین المپیاد نجوم و اخترفیزیک که در چین برگزار شد گفت: رتبه اول جهان را در این المپیاد کسب کردیم و روسیه و چین بعد از ما دوم و سوم شدند. ما شش طلا و سه نقره کسب کردیم.

به گزارش ایسنا، فاطمه مهاجرانی در نشستی که در استودیو الفبا برگزار شد با اشاره به افتخار آفرینی دانش آموزان در دوازدهمین المپیاد نجوم و اخترفیزیک که در چین برگزار شد گفت: رتبه اول جهان را در این المپیاد کسب کردیم و روسیه و چین بعد از ما دوم و سوم شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما شش طلا و سه نقره کسب کردیم.

وی افزود: المپیاد نجوم سابقه ۱۲ ساله دارد. نجوم قبلا جداگانه برگزار نمی‌شد و با فیزیک یکی بود که به پیشنهاد ایران از فیزیک مستقل شد و خودمان در ابتدا میزبانی آن را به عهده گرفتیم. این ظرفیت را داریم که میزبانی المپیاد را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه "هدی غلام زاده" توانست کاپ بهترین رصد را بدست بیاورد و به عنوان سومین نفر جهان معرفی شد اظهار کرد: تعداد دختران کم بود ولی همان یک نفر بسیار خوب درخشید. هر سال دو تیم را اعزام می‌کنیم و امسال دو تیم پنج و چهار نفره اعزام شدند.

مهاجرانی با بیان اینکه المپیاد یک مسیر طولانی است و ۱۸ ماه طول می‌کشد گفت: دانش آموزان سال قبل شرکت کردند و مراحل اول و دوم را طی کردند و وارد دوره نهایی شدند. تعداد زیاد رصد در دوره طلا اهمیت دارد و علت اینکه دانش آموزان ما خوب درخشیدند، رصد بالا بود. امسال در تابستان از امکانات دانشگاه امیرکبیر استفاده کردند.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان ادامه داد: اساتید خوبی همراه کاروان ما بود و دانش آموزانی که دوره های قبل مدال کسب کرده بودند به آنها کمک کردند.

وی به امضای تفاهم نامه‌ای با سازمان فضایی اشاره کرد و گفت: این سازمان نزدیک به ۵۰ رصدخانه دارد و قرار شده این ظرفیت در اختیار دانش آموزان ما قرار بگیرد و کمک می‌کند تا تجربه های ما قابل تکرار باشد. اردوها و اساتید خوب کمک می‌کنند تا بچه ها به اعتماد به نفس قابل قبولی برسند. این ظرفیت می‌تواند به حوزه نجوم آماتوری کمک کند.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان با بیان اینکه اولین بار است رتبه اول جهانی را در المپیاد نجوم کسب کرده ایم و تا کنون اولین رتبه را نداشته ایم اظهار کرد: کشورهای جنوب شرق آسیا در سال های گذشته بسیار خوب کار می‌کنند. امیدوارم بتوانیم رتبه اول را در سال های بعد نگه داریم.

وی افزود: دانش آموزان المپیادی ما در دوره متوسطه دوم تحصیل می‌کنند. مدال آوران ما از یزد، تهران و چند استان دیگر بودند. عمدتا دانش آموزان مدارس سمپاد و یکی دو نفر هم دانش آموز مدارس غیرانتفاعی هستند.

مهاجرانی درباره مهاجرت نخبگان اظهار کرد: مهاجرت یک موضوع چندعاملی است و ریشه در عوامل مختلفی دارد. هرچه قدر بیشتر احساس وطن دوستی را در وجود دانش آموزان نخبه بپرورانیم و منتقل کنیم در ماندگاری آنها تاثیر بیشتری دارد. داشتن جایگاه و شغل و سهم در ساخت آینده کشور نیز بسیار مهم است. اگر نخبه‌ای بداند در آینده به او نیاز است و او را می‌خواهند، اگر برود هم برمی گردد.

وی تاکید کرد: افراد را نمی‌توانیم پایبند کنیم اما می‌توانیم دلبسته شان کنیم. باید برایشان برنامه داشته باشیم تا اگر می روند دوباره برگردند. انگشت اتهام در نهایت به سمت ما مسئولین است. باید کاری کنیم که بچه ها بدانند اینجا خانه شان است و باید به خاطر حب وطن بمانند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: المپياد دانش آموزي مرکز استعدادهای درخشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۷۳۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوآوری و تاب‌آوری، موتور جهش تولید

یک پژوهشگر نظام توسعه در یادداشتی به دو بال نوآوری و تاب آوری برای جهش تولید در کشور پرداخت.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز- علی حسین پور،پژوهشگر نظام توسعه؛ شدت تحولات در دنیای پرتلاطم امروز، موجب شده تا بر دو رکن اساسی نوآوری و تاب‌آوری برای پیشرفت کشور‌ها تمرکز بیشتری شود. نوآوری به معنای خلق ایده‌ها و راه‌حل‌های جدید است که می‌تواند مرز‌های فعلی را جابجا کند و به ما اجازه می‌دهد تا با اطمینان و سرعت بیشتری به سمت آینده حرکت کنیم. از سوی دیگر، تاب‌آوری به توانایی سازگاری با شرایط پیچیده محیطی و میزان تحمل و مقاومت در برابر نوسانات اشاره دارد.

در این نوشتار قصد داریم با تبیین وضعیت دو محور اساسی (نوآوری و تاب آوری) به عنوان موتور محرک جهش تولید تمرکز شود. خلق نوآوری باعث می‌شود که محصولات جدیدی با ارزش افزوده بالا تولید شوند تا بر این اساس کسب و کار‌ها ضمن رقابت پذیری، تاب آوری بیشتری در برابر نوسانات بازار و چالش‌های ناگهانی برایشان فراهم شود. این ترکیب قدرتمند، پایه و اساس ضروری برای رشد و توسعه پایدار است.

آغاز سال جدید با شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» توسط مقام معظم رهبری نام گذاری شد. اهمیت موضوع تولید و رشد اقتصادی به عنوان حیات جامعه برای توسعه، همواره در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.   

یکی از رویکرد‌های مهم برای تقویت بنیان‌های اقتصادی در کشور، تدوین قانون جهش تولید دانش‌بنیان با هدف توسعه تولیدات با بهره گیری از فناوری‌های نوین در جهت افزایش توانمندی‌های سطح ملی به عنوان ابزار بستر ساز برای جهش تولید با مشارکت مردم است.

نقش نهاد دولت (به معنای عام حاکمیت) در سه بخش قانونگذاری، اجرا و قضایی به عنوان ارکان اصلی در هدایت و مشارکت مردم برای ورود به عرصه‌های فعالیت اقتصادی بسیار مهم است. اگر دولت بتواند به عنوان کنش یار (ایجاد انگیزه برای مشارکت مردم در جهت تحقق اهداف خود بدون ورود مستقیم به اجرا) عمل نماید نتایج آن موجب جهش تولید و رشد اقتصادی خواهد بود. اجرای برنامه‌های قانون جهش تولید دانش بنیان که می‌تواند به تحقق شعار سال کمک کند به شرح ذیل است:

    تعیین اقلام راهبردی: دستگاه‌های اجرائی موظف به تعیین اقلام راهبردی، توانایی‌های فناورانه داخلی، و برآورد ارزش و زنجیره‌های تأمین هر کدام را با تعیین اولویت‌ها به شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان ارائه دهند.
    تسهیل سرمایه‌گذاری: منابع و اختیارات خود را با استفاده از ظرفیت همه ذی‌نفعان، شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و واحد‌های فناور مستقر در مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری برای تکمیل و توسعه زنجیره‌های ارزش مذکور و تسهیل سرمایه‌گذاری و ارتقای توانمندی‌های فناورانه و تولیدی اقلام راهبردی در داخل کشور به کار بگیرند.
  تشخیص نقاط آسیب‌پذیر اقتصادی و صنعتی: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید موظف به تشخیص نقاط آسیب‌پذیر اقتصادی و صنعتی ناشی از تحریم‌ها اقدام نموده و اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در حوزه‌های اقتصادی و صنعتی را در حوزه‌های آسیب‌پذیر از جمله تعاملات بین‌المللی، مالیات، گمرک، تسهیلات بانکی و تبادلات ارزی مورد حمایت قرار دهد.
کسب و کار‌های تاب آور چگونه می‌توانند به جهش تولید کمک کنند؟

  افزایش انعطاف‌پذیری: کسب‌وکار‌های تاب‌آور قادر به سازگاری با شرایط متغیر اقتصادی و بازار هستند، که این امر به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در برابر نوسانات بازار مقاومت کنند و فرصت‌های جدیدی را شناسایی کنند.
  مدیریت بهتر بحران‌ها: کسب‌وکار‌هایی که تاب‌آوری بالایی دارند، می‌توانند بحران‌ها را بهتر مدیریت کرده و از آن‌ها به عنوان فرصت‌هایی برای بهبود و نوآوری استفاده کنند.
  حفظ و افزایش بهره‌وری: تاب‌آوری به کسب‌وکار‌ها کمک می‌کند تا حتی در شرایط دشوار، بهره‌وری خود را حفظ یا افزایش دهند، که این امر به نوبه خود به افزایش تولید منجر می‌شود.
  تقویت و توانمند سازی مهارت کارکنان: کسب‌وکار‌های تاب‌آور معمولاً فرهنگ سازمانی قوی‌تری دارند که می‌تواند به افزایش انگیزه برای یادگیری و رضایت شغلی کارکنان کمک کند، و در نتیجه بهره‌وری آن‌ها را افزایش دهد.
  بهبود مستمر و رشد پایدار:کسب‌وکار‌هایی که تاب‌آوری دارند، احتمال بیشتری دارد که در بلندمدت پایدار بمانند و رشد کنند، که این امر به تقویت اقتصاد کلان و جهش تولید کمک می‌کند.
بنا بر این، تاب‌آوری نه تنها به کسب‌وکار‌ها کمک می‌کند تا در برابر چالش‌ها مقاومت کنند، بلکه به آن‌ها امکان می‌دهد تا از این چالش‌ها به عنوان فرصت‌هایی برای نوآوری و رشد استفاده کنند. این مهارت می‌تواند به کسب‌وکار‌ها کمک کند تا در شرایط دشوار نه تنها بقا یابند، بلکه شکوفا شوند و به جهش تولید منجر شوند.

برای تشریح و سنجش مولفه‌های نوآوری و تاب آوری و اهمیت آن در سطح بین الملل به عنوان رکن اصلی در نظام توسعه برای رشد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی به شاخص تاب آوری جهانی و شاخص نوآوری جهانی می‌پردازیم.

شاخص تابآوری جهانی که هر سال توسط گروه (FM Global) که در حوزه مدیریت مالی و بیمه فعال هستند، مسائل و چالش‌های مربوط به توانمندی اقتصادی، مخاطرات و عوامل اثر گذار بر فعالیت کسب و کار‌های هر کشور را در سطح جهان با استفاده از اطلاعات مراجع آماری مثل سازمان ملل متحد، بانک جهانی، صندوق بین المللی پول، آژانش بین المللی انژی، سازمان بهداشت جهانی و ... کشور‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

این شاخص اخیرا با عنوان شاخص تاب آوری جهانی ۲۰۲۴ با اعمال تغییراتی نسبت به سال گذشته منتشر شده است. ارکان این شاخص در گزارش جدید شامل دو بخش ارکان فیزیکی با ۶ مولفه و ارکان کلان با ۱۲ مولفه و در مجموع با ۱۸ مولفه تدوین شده است. شاخص تاب آوری جهانی ۲۰۲۴، تعداد ۱۳۰ کشور بر اساس اطلاعات در دسترس مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار داده است.

 با توجه به اعمال تغییرات در تعداد شاخص‌ها و نحوه بررسی در روش شناسی آن، مقایسه با سال‌های قبل شاید منطقی نباشد. همچنین ممکن است در نحوه محاسبه امتیاز و استفاده از داده‌های آماری بعضا با اهداف خاص یا حتی سو گیری نسبت به یک کشور بررسی شود، ولی در هر صورت ارزیابی این شاخص می‌تواند یک معیار نسبی از وضعیت کلی هر کشور را نشان دهد.

ارکان فیزیکی شامل (قرار گرفتن در معرض خطر آب و هوا، کیفیت ریسک آب و هوا، قرار گرفتن در معرض تغییرات آب و هوا، قرار گرفتن در معرض خطر لرزه ای، کیفیت خطر آتش سوزی، کیفیت ریسک سایبری) و ارکان کلان شامل (بهره وری، هزینه‌های بهداشتی، آموزش، تورم، ریسک سیاسی، فساد، شدت مصرف انرژی، انتشار گاز‌های گلخانه ای، بحران آب، نرخ شهرنشینی، لجستیک، استفاده از اینترنت) می‌باشد.

کشور‌های دانمارک، لوکزانبورک، سنگاپور، سوئیس و آلمان به ترتیب پنج کشوری هستند که رتبه برتر در شاخص تاب آوری جهانی ۲۰۲۴ را بدست آوردند.

ایران رتبه ۱۱۱ در بین ۱۳۰ کشور جهان را کسب نموده است. بهترین رتبه ایران در این شاخص مربوط به مولفه در معرض قرار گرفتن ریسک آب و هوایی با رتبه ۱۹ بوده در حالی که در مولفه شدت مصرف انرژی با رتبه ۱۲۷ بدترین رتبه را کسب نموده است.

همچنین شاخص نوآوری جهانی با تعداد ۷ مولفه (نهاد ها، سرمایه انسانی و پژوهش، زیرساخت ها، پیچیدگی بازار، پیچیدگی کسب و کار، دانش و خروجی فناوری، خروجی خلاقیت) هر سال توسط سازمان جهانی مالکیت فکری منتشر می‌شود.

کشور‌های سوئیس، سوئد، آمریکا، انگلیس و سنگاپور به ترتیب پنج رتبه برتر جهانی در شاخص نوآوری جهانی ۲۰۲۳ راکسب کرده اند. ایران رتبه ۶۲ از بین ۱۳۲ کشور جهان را بدست آورده است. بهترین رتبه ایران در مولفه خروجی خلاقیت با کسب رتبه ۴۳ و بدترین رتبه مربوط به مولفه نهاد‌ها در رتبه ۱۳۱ قرار گرفته است.

جمع بندی:

با بررسی مولفه اثر گذار بر رشد تولید، می‌توان نوآوری و تاب‌آوری را به عنوان دو عنصر کلیدی در کنار سایر عوامل در جهت پیشبرد جهش تولید در نظر گرفت. چرا که کارکرد صحیح این دو عنصر منجر به افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و ایجاد مزیت رقابتی می‌شود. برای ارتقاء رتبه کشور در شاخص تاب آوری و نوآوری جهانی باید برای هر مولفه برنامه‌های اثربخش با تعیین دستگاه متولی و ارزیابی میزان تحقق اهداف هر دستگاه صورت گیرد. وضعیت رتبه و جایگاه این شاخص‌ها با انتظارات و ظرفیت کشور فاصله زیادی دارد؛ بنابراین برای تحقق اهداف مد نظر در جهش تولید و بهبود شاخص‌های نظام توسعه باید بر این مولفه‌ها بیش از پیش تمرکز شود. یکی از مهمترین عامل عدم توفیق در نتایج برخی از اهداف اقتصادی در کشور، فقدان چارچوب نظام پاسخگویی مدیریت عملکرد در دستگاه‌های اجرایی برای بهبود شاخص‌های نظام توسعه است.

 پایان پیام//

برچسب ها: نوآوری ، تاب آوری ، تولید ، جهش تولید لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9R

دیگر خبرها

  • آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل
  • کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی
  • تجلیل از برگزیدگان المپیاد زبان فارسی دانش آموزان لبنانی
  • بررسی طرح ساماندهی المپیاد‌های دانش‌آموزی
  • ۹ رتبه برتر جشنواره سفیران سلامت برای دانش‌آموزان خوزستانی
  • درخشش معلم و دانش آموزان گناوه ای در جشنواره سفیران سلامت
  • تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان
  • نوآوری و تاب‌آوری، موتور جهش تولید
  • جشنواره فوتسال دانش‌آموزان دختران استان بوشهر برگزار شد
  • برگزاری مراسم روز زمین پاک در ارومیه همزمان با روز جهانی زمین پاک