Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@22:35:58 GMT

بانک‌ها ایجاد شدند تا تولید شکل نگیرد

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۷۴۰۰۹

الله‌مراد سیف در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در مورد راهکارهای تقویت ارزش پول ملی و ارتقاء قدرت خرید مردم، اظهار داشت: ارزش پول ملی مثل پرچم یک ملت است و از این جهت تعیین کننده قدرت خرید یک ملت در مقابل سایر کشورها و ملت‌ها تلقی می‌شود؛ بنابراین شاخص بسیار مهمی در اقتصاد است. 

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه برخی کشورها به دلایل تجاری و رونق کسب و کار مانع از تقویت ارزش پول ملی خود می‌شوند، گفت: نه آنکه ارزش پول خود را پایین بیاورند بلکه آن را در یک سطحی نگاه می‌دارند تا بتوانند اولویت‌هایی مانند اشتغال، رونق تولید و صادرات داشته باشند که از جمله آنها می‌توان به کشور چین اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با تاکید بر اینکه ارزش پول ملی شاخصی برای موفقیت‌های اقتصادی کشور قلمداد می‌شود، عنوان کرد: یکی از راهکارهایی که می‌توان در رابطه با ارزش پول ملی دنبال کرد تقویت تولید داخلی است، بسیاری از کشورها پشتوانه پولشان طلا است اما در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته قدرت پول ملی براساس تولید است هرقدرتولید قدرتمند و ثروت‌آفرین باشد منجر به تقویت پول ملی می‌شود. راهی برای تقویت پول ملی در بلند مدت جز حمایت از تولید و برنامه‌ریزی برای ارتقاء آن وجود ندارد. 

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه می‌توان مانند کشورهای نفتی از درآمدهای نفت استفاده کرد، اما این کار لطمات جبران‌ناپذیری برای اقتصاد دارد، یادآور شد: طبق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و قوانین بالادستی باید از درآمدهای نفتی در بودجه جدا شویم و این با یک برنامه‌ریزی می‌تواند منجر به تقویت پول ملی شود، چرا که ثروت‌آفرینی از طریق تولید و مالیات جایگزین آن خواهد شد. 

به گفته سیف در بودجه‌های سالانهی به علت کوتاه مدت بودن آنها نمی‌توان انتظار تقویت پول ملی و تولید را داشت، بلکه می‌توان ثبات و روندها را بهبود بخشید. 

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند با افزایش نرخ ارز  تولید و صادرات رونق گرفته اما شاهد بودیم که نهاده‌های تولید با مشکل مواجه شد و افزایش چند برابری مواد اولیه تولید را با رکود مواجه کرده است، اظهار داشت: نمی‌توان با افزایش نرخ ارز مزیت صادراتی ایجاد کرد زیرا شرایط و انتظار تورمی بالا است. قبل از اینکه مزیت صادراتی ایجاد کند بنیاد تولید را از بین می‌برد. 

این کارشناس اقتصادی به راهکارهای تقویت پول ملی در کوتاه مدت پرداخت و یادآور شد: جلوگیری از واردات بی‌رویه به ویژه کالاهای مصرفی و کنترل و مبارزه با قاچاق در شرایط جنگ اقتصادی می‌تواند به تقویت پول ملی منجر شود، زیرا باید منابع  مصارف خود را تنظیم و آن را کنترل کنیم هرقدر در این جهت ضعیف عمل شود، فشار آن روی پول ملی و در نهایت به مصرف کننده می‌رسد. 

وی ادامه داد: از خروج سرمایه در قالب، واردات، قاچاق یا انحاء دیگر جلوگیری شود. 

سیف به کنترل قیمت‌ها در شرایط کنونی اشاره کرد و گفت: با شرایط بلبشو اقتصادی روبرو هستیم، اگر تحریم‌ها 40 درصد اثر داشته باشد، 60 درصد دیگر آن به عدم کنترل وضعیت داخلی بازمی‌گردد که منجر به افزایش قیمت کالاها شده و ارزش پول ملی را کاهش داده است. بدون آ‌نکه از میزان اثرات آن مطلع باشیم. 

وی به نحوه تقویت تولید اشاره کرد و گفت: منظور از تولید صرفا پرداخت تسهیلات و منابع نیست، بلکه شرایط نهادی تولید با مشکل مواجه است نظام مالیاتی، سیاست‌های بانکی و اعتباری و یارانه‌ای باید اصلاح شود، تا بتوان از تولید حمایت کرد. در حال حاضر موانع کسب و کار یکی از این مشکلات است. 

این کارشناس اقتصادی با ابراز تاسف از آن که کمترین مالیات از ثروت گرفته می‌شود و بیشترین مالیات مربوط به تولید است، خاطرنشان کرد: باید برای اقتصاد غیرنفتی مزیت‌سازی کنیم و شرایط را برای تولید تسهیل کنیم. در این راستا می‌توان بر ثروت، مصرف بیشتر،‌نقل و انتقال و واسطه‌گری‌ها که این روزها گریبان اقتصاد را گرفته است، مالیات وضع کرد، تا تولید نفس راحتی بکشد. درحقیقت رویکردهای گفته شده با تقویت تولید و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ناسازگار است. 

وی به نظام بانکی و نقش آن در تولید اشاره کرد و تصریح کرد: بانک‌ها در کشور شکل گرفتند که تولید پا نگیرد، چون تسهیلات گران‌قیمت می‌دهند و جز برخی بخش‌های غیرمولد نمی‌توانند نرخ تسهیلات را پرداخت کنند. در صورتی که رشد اقتصادی منتسب به بخش تولید است که زیر فشار مالیات و موانع هستند، اما دیگر بخش‌های که ارزش واقعی و ارزش افزوده ندارند، مالیات هم نمی‌پردازند. رقابت نابرابر بخش مولد با غیرمولد مشاهده می‌شود، بنابراین نیازمند سیاست‌‌گذاری در این عرصه‌ها هستیم. 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۷۴۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روابط خارجی استان قزوین با کشورهای خارجی تقویت می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، علی رحمانی در هشتمین جلسه شورای هماهنگی روابط خارجی استان قزوین با حضور صانعی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلاروس و آقامحمدی رئیس دفتر هماهنگی و پیگیری امور نمایندگی های داخل کشور وزارت امور خارجه که با هدف بررسی زمینه‌های همکاری استان قزوین با کشور بلاروس در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد اظهار کرد: یکی از برنامه‌های اصلی استان قزوین در جهت تحقق این راهبرد، تقویت روابط خارجی با کشورهایی است که روابط سیاسی مناسب و منافع مشترک با آن‌ها داریم.

وی افزود: کشور بلاروس از جمله کشورهایی است که ما روابط سیاسی خوبی با آن داریم و می‌توانیم روابط تجاری خوبی نیز با آن ایجاد کنیم، برخی از تحریم‌هایی که شامل ایران است شامل بلاروس نیز می‌شود اما در برخی موارد تحریم‌های ما را ندارند بنابراین موقعیت مشترک خوبی برای روابط تجاری داریم.

معاون اقتصادی استاندار قزوین بیان کرد: هیئت عالی‌رتبه‌ای از بلاروس از استان قزوین بازدید خواهد داشت؛ این هئیت شامل تجار و تعدادی از مدیران ارشد این کشور خواهد بود، تلاش میکنیم بازدیدی ترتیب داده شود که این افراد با فعالیت های استان قزوین آشنا شوند.

وی یادآور شد: در همین راستا دفتر نمایندگی پارک علم و فناوری استان قزوین را در بلاروس ایجاد می کنیم و اگر تمایلی بود دفتر نمایندگی بلاروس را نیز در پارک علم و فناوری قزوین داشته باشیم و تکنولوژی های مورد نیاز را وارد کنیم، شرکت‌های دانش بنیان ما میتوانند آنجا فعالیت کنند، در برخی محصولات سطح تکنواوژی در بلاروس بالا است و می‌توان از آنها هم استفاده کرد.

رحمانی خاطرنشان کرد: محصولات و صنایع استان نیز به صورت بروشور تهیه و قابلیت ها معرفی می‌شود، در حوزه مالی نیز با توجه به استقرار بانک در بلاروس مشکلی نخواهیم داشت، تفاهم نامه ای به منظور ایجاد نمایندگی یا نمایشگاه دائم با سفیر بلاروس در ایران خواهیم داشت که در بخش های مختلف همکاری داشته باشیم.

وی یادآور شد: در حوزه توریست نیز روادید را برداشتیم و می‌توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم و تورهایی گردشگری از بلاروس برای بازدید از قزوین اعزام شوند، مشکلات قانونی موجود را نیز بررسی و اگر مواردی وجود داشت، ماموریت داریم آن را حل کنیم.

معاون اقتصادی استاندار قزوین اظهار کرد: در صادرات خشکبار و محصولات کشاورزی در استان ظرفیت خوبی داریم و در حال حاضر غیر مستقیم این امر در حال اجرا است، اما میتوانیم به صورت رسمی این کار را انجام دهیم و در این راستا تامین کامیون یخچال دار تسهیل شده است و تلاش می کنیم به عنوان استانی اقتصادی نقش بیشتری در تحقق شعار سال داشته باشیم، کشورهای دارای منافع مشترک می‌تواند دروازه ورود ما به بازارهای جهانی باشند و در سال جاری تمرکز بیشتری در این حوزه خواهیم داشت.

کد خبر 6081127

دیگر خبرها

  • تقویت احساس ارزش واقعی تولید برنج در زندگی کشاورزان مازندرانی
  • صندوق‌های توسعه بخش کشاورزی در قزوین تقویت شوند
  • تسهیلات بانکی در اختیار تولیدکنندگان واقعی قرار گیرد
  • جهادگران اقتصادی را لَنگ تسهیلات نگذارید
  • رئیسی: بانک‌ها حق بنگاه‌داری ندارند
  • بانک‌ها حق بنگاه‌داری ندارند/ واحد‌های تولیدی باید به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی واگذار شوند
  • رئیسی: بانک‌ها حق بنگاه‌داری ندارند/ واحد‌های تولیدی باید به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی واگذار شوند
  • الگوی سنتی کسب و کار در دنیا منسوخ شده/ برای ایجاد جهش در تولید روشهای نوین استفاده شود
  • تاجران پول در نظام سرمایه داری همان بانک‌ها هستند
  • روابط خارجی استان قزوین با کشورهای خارجی تقویت می شود