Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه عمده ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم شهر همدان متمرکز شده است، گفت: قدرت اجرایی قوانین حفظ کاربری اراضی در داخل محدوده شهر کمتر است.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی نیک‌مرادی امروز در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: امسال 97 فقره به مساحت 11 هزار و 623 مترمربع احکام قطعی و قلع و قمع به استناد تبصره دو ماده 10 اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امسال 68 فقره رأی اخذ شده است، تصریح کرد: در 7 ماهه امسال 49 فقره قلع و قمع ناشی از آراء قطعی شده انجام گرفته است.

وی تأکید کرد: طبق قانون حفظ کاربری محدوده مورد عمل حفظ کاربری اراضی از ابتدای خط شهر آغاز می‌شود و محدوده قانونی حدی است که شهرداری نظارت کامل دارد و قوانین امور اراضی اعمال نمی‌شود.

وی با بیان اینکه ساخت‌وسازهای بلوار ارم شامل دو گروه قدیمی و بازسازی است، تصریح کرد: در این بلوار شهرداری مسئول صدور پروانه است با این وجود ما کنترل جدی برروی حریم شهر همدان داریم.

نیک‌‎مرادی با اشاره به اینکه با استفاده از پهباد اقدام به تصویربرداری از سطح باغات استان انجام گرفته و ساخت‌وسازهایی که صورت می‌گیرد شناسایی می‌شود،  اظهارکرد: از ابتدای امسال تا پایان مهر 185 فقره مجوز برای گلخانه، دامداری‌ها و صنایع تبدیلی و تکمیلی صادر شده است.

وی یادآور شد: برخی از بناها و خانه‌باغ‌ها در سالهای قبل از تصویب قانون حفظ کاربری ساخته شده‌اند که مالکان این بناها با اخذ مجوز می‌توانند اقدام به مرمت کنند به طوریکه در سالجاری 36 فقره مجوز مرمت دیوار و 45 مجوز مرمت بنا در استان صادر شده است.

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه 3 تشکیلات یگان حفاظت دارند، عنوان کرد: چهارمین یگانی که در کشور مجوز گرفته و در حال پیگیری است یگان حفاظت امور اراضی زراعی و باغی است که این یگان یکی از بارقه‌های امید در حفظ اراضی است چرا که با وجود این یگان بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

نیک‌مرادی با تأکید بر اینکه مردم به علت عدم اشراف به قانون مرتکب ساخت‌وسازها و تغییرکاربری‌های غیرمجاز می‌شوند که مشکلات جدی را در حوزه حفظ کاربری اراضی ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: در راستای جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز تا پایان مهر 97؛ 136 دعوای کیفری در مراجع قضایی مطرح کرده‌ایم.

وی با تأکید براینکه در بخش منابع خاکی کشاورزی محدودیت داریم، اظهارکرد: توسعه افقی شهرها باعث شده اراضی مرغوب مورد هجمه قرار گیرد و به علت ارزش افزوده بالا افراد به دنبال این هستند که کاربری کشاورزی به مسکونی و تجاری تبدیل شود.

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان همدان عنوان کرد: از کل اراضی موجود در کشور 14 درصد قابلیت کشت و کار دارد و 86 درصد اراضی کشور غیرکشاورزی است.

نیک‌مرادی با بیان اینکه توسعه شهرها باید به طور متوازن انجام شود، افزود: ما نباید فقط به فکر توسعه شهرها باشیم و جلوگیری از توسعه شهرها عزم ملی می‌خواهد و اگر تمام دستگاه‌ها به وظیفه خود عمل کنند توسعه شهرها به طور متوازن می‌شود.

وی درباره ساخت‌وساز در اراضی کشاورزی و تغییر کاربری این اراضی به مسکونی در شهرهمدان، اظهار کرد: اگر توسعه شهر بر مبنای علمی و محاسبات دقیق جمعیتی و نیاز واقعی شهر انجام شود کسی مخالف نیست چرا که اگر نتوانیم جلوی توسعه شهرها و مهاجرت را بگیریم باید به تغییر کاربری اراضی کشاورزی بپردازیم.

وی افزود: امروز ساخت‌وسازهای غیرمجاز در اطراف شهر همدان از جمله دیزج، قاسم‌آباد و حسن‌آباد هزینه‌های زیادی به شهر وارد می‌کنند.

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: عمده ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم شهر همدان متمرکز شده چرا که همدان به عنوان بزرگترین شهر استان استعداد ساخت‌وسازهای غیرمجاز را به علت بالابودن قیمت زمین داراست.

نیک‌مرادی با بیان اینکه نزدیک به یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی در استان همدان وجود دارد، تصریح کرد: عمده اقتصاد استان به کشاورزی متکی است و حیات ما ایجاب می‌کند به سمت حفظ اراضی کشاورزی برویم و چندین برابر حساسیت آب باید بر روی خاک باشد.

وی ادامه داد: از 7 ماهه امسال 252 مجوز برای تغییر کاربری در بخش صنعتی و گردشگری در کمیسیون تبصره یک ماده یک به مساحت 634هکتار صادر شده همچنین 243 مجوز با 112 هکتار مساحت در راستای تبصره 4 ماه یک مربوط به طرح‌های بخش کشاورزی صادر شده است.

نیک‌مرادی بیان کرد: در سالجاری 102 هزار و 500 هکتار از اراضی استان به منظور رفع تداخلات قرارداد بسته شده و 90 هزار هکتار نیز در سال گذشته قرارداد منعقد شده است.

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه تا کنون در 80 هزار هکتار از اراضی استان رفع تداخلات صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: 6750 هکتار از رفع تداخلات که انجام گرفته به عنوان اراضی مردم در 42 پلاک(روستا) تثبیت شده است.

وی افزود: با رفع تداخلات تثبیت مالکیت مردم، سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی بیشتر و اختلافات مردم با دستگاه دولتی از بین می‌رود و حد و حدود دولت نیز مشخص می شود.

نیک‌مرادی ادامه داد: از ابتدای طرح تا کنون 168 هزار و 250 هکتار به منظور طرح کاداستر و 237 هزار و 800 هکتار قرار بسته شده است.

وی در سال گذشته 45 هزار هکتار قرارداد در حوزه کاداستر بسته شده است، گفت: در 7 ماهه امسال 85 هزار و 350 هکتار در حوزه کاداستر قرارداد بسته شده و بیش از 4 میلیارد تومان بابت اجرای این طرح هزینه شده و بیش از 9 میلیارد تومان قرارداد با مشاور بابت رفع تداخلات و کاداستر هزینه شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ساخت و ساز غیرمجاز منطقه همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۷۴۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ رئیس کل دادگستری آذربایجان‌غربی در چهارمین جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال با محوریت کمیسیون رفع تداخلات و قرارگاه شهید سلیمانی ثبت اسناد زراعی با اشاره به صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان گفت: در حال حاضر اراضی واقع در سه هزار و 200 پلاک استان

دارای سند تک برگ هستند.

ناصر عتباتی افزود: موضوع سندار شدن اراضی کشاورزی به صورت ریشه‌ای و اساسی مورد پیگیری قوه قضائیه است و جلوگیری از خرد شدن اراضی زراعی و صدور اسناد تک برگی کاداستر برای آنها بسیار حائز اهمیت بوده و در دستور کار ویژه دستگاه قضایی قرار دارد.

عتباتی اظهار کرد: اعضای قرارگاه شهید سلیمانی به صورت جدی در خصوص کاداستر اراضی کشاورزی پای کار هستند و پیگیریها تا صدور سند تک برگی برای تمام اراضی کشاورزی در استان ادامه خواهد داشت.

وی گفت: اقدامات انجام شده درخصوص صدور اسناد کشاورزی برای مالکان باید سازنده و حمایتی باشد تا مردم داوطلبانه حاضر به سند دار کردن املاک زراعی خود شوند.

عتباتی ، با بیان اینکه اختلافات و مشکلات در حوزه ثبت اراضی کشاورزی یکی از اولویتهای دستگاه قضایی است که با جدیت باید پیگیری شود، گفت: باید با رویکرد واقع بینانه به موضوع سند دار کردن اراضی کشاورزی نگاه و اقدام کرد.

مدیرکل دفتر مهندسی و حدنگاری و امور اراضی و مجری رفع تداخلات کشور هم در این جلسه با قدردانی از مدیریت دستگاه قضایی آذربایجان‌غربی گفت: در بررسی‌های انجام شده آذربایجان‌غربی از لحاظ وضعیت ثبت اسناد کشاورزی وضعیت خوبی دارد که نشان دهنده هماهنگی و تلاشهای متولیان امر است.

احمدی افزود: آذربایجان‌غربی جزء استانهای هدف است و برای سازمان بسیار اهمیت دارد و از نظر امنیت غذایی جزء قطب‌های کشور محسوب می شود که ضروری است هم صیانت و هم مساعدت شود تا رشد و ارتقای عملکرد‌ها در این استان تداوم پیدا کند.

وی ، با بیان اینکه خواسته سازمان، برنامه ریزی منظم برای تقویت و پیشبرد بهتر امور است،

افزود: خرد شدن اراضی زراعی امنیت غذایی را به مخاطره می‌اندازد، لذا باید از خرد شدن و تفکیک اراضی زراعی جلوگیری شود.

مجری رفع تداخلات کشور، با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت مردم برای سند دار کردن اراضی کشاورزی لازم است و باید همکاری مردم در این خصوص جلب شود،گفت: تعداد کمیسیونهای رفع تداخلات هم در برخی از شهر‌های استان باید افزایش یابد چون این امر می‌تواند سرعت کار را بالا ببرد و در زمان کوتاهتری به نتایج هدفگذاری شده می‌رسد.

احمدی، در پایان برای اجرای کاداستر اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی قول مساعد داد.

دیگر خبرها

  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۳۰۰ هکتار در چهارباغ
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • ۲۰۰۰ هکتار زمین برای شهرهای مولد کشاورزی استان بوشهر مصوب شد