Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیدار برگشت فینال لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۸ که طبق ادعای برانکو ایوانکوویچ، بزرگترین رویداد فوتبال ایران طی ۳۰سال اخیر خوانده شد، دیشب با شکست نماینده کشورمان در ورزشگاه آزادی به پایان رسید، اما زوایای پنهان این رویداد قاره ای بعدازسوت آخر داور عمانی خود را بیشتر نشان داد و مشخص شد مرد کروات قرمزها بیراه نگفته و با شناخت دقیقش از فوتبال و جامعه ایرانی که حاصل حدود دودهه کار در این فضاست، چنین ادعایی مطرح کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک ورزشی، دیشب ورزشگاه آزادی نظیر صدها مسابقه بزرگ و معتبر دیگری که طی 40سال اخیر از آن میزبانی کرده است، لبریز از تماشاچی شد؛ جماعتی که بارها در مسابقات دربی تهران، بازیهای مهم تیم ملی در مقدماتی جام های جهانی، میزبانی سرخابی ها در اغلب مصاف های جام باشگاههای آسیا (لیگ قهرمانان فعلی) و برخی مسابقات حساس داخلی لیگ و جام حذفی، پرشد و حتی بیش از ظرفیت استادیوم، طرفداران علاقمند را در خود جای داد اما این بار خیلی چیزها فرق داشت؛ چه نزد میزبان و چه در اردوی میهمان... با هم چهره های برجسته و کنش های مهم آنان در فینال دیشب پرسپولیس و کاشیمای ژاپن را مرور می کنیم.

یک/انسجام در برنامه ریزی و کار تیمی؛گام نخست میزبانی بزرگ تر در ایران:

ورزشگاه پیر پایتخت ایران برای پذیرایی از مهمان ناخوانده اش(فینال لیگ قهرمانان و جام پیچ در پیچ آن) تنها سه هفته پیش از رویداد باخبر شد و مدیران ورزش کشور در این مدت فشرده چاره ای جز کار فشرده و همکاری گروهی برای جلوگیری از لغو میزبانی پرسپولیس، نداشتند. فهرست بلند بازرسان ای اف سی برای تکمیل ورزشگاه آزادی جهت میزبانی از فینال لیگ قهرمانان آسیا باعث شد تا خیلی ها تصور کنند تامین اینهمه خواسته آن هم در مدت حدود سه هفته برای سیستم داخلی ما، تقریبا محال است اما وقتی بازی نهایی مقابل چشم اینفانتینو و شیخ سلمان شروع شد، آزادی پوست انداخته بود و یکی از بیادماندنی ترین فینال های تاریخ این مسابقات را به یادگار گذاشت. شاید قسمت بود که برای نخستین بار اهدای جام در آسیا بجای استیج میانه زمین در جایگاه وی آی پی و به شیوه اروپایی ها برگزار شود تا میزبانی ایران در تاریخ هم ثبت شود. برای فوتبال کشورمان که دهه هاست از لحاظ امکانات و سخت افزار از رقبایش عقب مانده، فینال دیشب یک بازگشت دوباره بود؛ اینکه نباید گرفتن میزبانی رقابت های مهم فوتبال را به یک تابو تبدیل کرد بلکه با بسیج تمام نیروها و البته حرکت بر اساس برنامه و کار گروهی می توان نقص ها را پوشاند و کاشتی ها را پوشش داد. ایران حالا با استادیوم های آزادی، یادگارامام تبریز، امام رضا(ع)مشهد، نقش جهان اصفهان، فولاد آره نا و غدیر اهواز، پارس شیراز و ... آماده قبول میزبانی جام ملتهاست. آیا این ذهنیت در مغز رییس فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا شکل نگرفته است؟

دو/ کامبک سکوها با نمایش فرهنگ ایرانی:

پرسپولیس دیشب نتوانست از باخت دو هیچ در ژاپن برگردد و با نیمکت خالی ویک لشگر محروم ومصدوم، به نایب قهرمانی بسنده کرد. قاعدتا با سوابقی که ما سراغ داریم، تماشاگرانی که نه تنها چند روز و چندهفته، بلکه برای دهه ها مترصد چنین فرصتی بودند تا بالاخره جام قهرمانی آسیا را از آن پرسپولیس ببینند، دیشب در نقطه جوش روحی و روانی بازی را تماشا کردند و بعد از ساعت ها نشستن روی صندلی های خود و تحمل بلیت گرانقیمت این مسابقه، مستعد هر نوع رفتار پرخاشگرایانه در پایان مسابقه بودند اما آنچه درپایان نبردی که به شکست منتهی شد شاهد بودیم، نه شعار «حیاکن و رهاکن»، نه الفاظ رکیک و اتهام بی غیرتی به بازیکنان خودی، نه پرتاب بطری و اشیا به سمت تیم رقیب، نه فحاشی به داور مسابقه و نه درگیری های عصبی روی سکوها و خودزنی به شیوه های گوناگون؛ بلکه تشویق تیم بازنده و تبریک به تیم خارجی برنده بود!در فوتبالی که لیگش پر از شعارهای قومیتی شده و بازیکن و مربی و داور و مدیرباشگاه و حتی خود هوادار امنیتی جانی و روانی ندارد، چگونه یک شبه چنین درکی برای روبروشدن با بزرگترین حسرت زندگی خیلی ها، حاصل شد؟ نمایش فرهنگ ناب ایرانی جلوی دیدگان نفرات اول فوتبال جهان و آسیا، بزرگترین دستاورد این مسابقه برای نه تنها پرسپولیس بلکه تمام فوتبال ایران بود. یادمان نرود که همین هفته گذشته، بازیکنان و کادرفنی تیم استقلال، بعد از حذف مقابل سایپا چگونه به شنیدن واژه های زننده و اجسام سخت ونرم از سوی سکوهای خودی؛ میهمان شدند. کاری که تماشاگران پرسپولیس هم کم مرتکب آن نشده اند. حالا وقتش است که مدیران ورزش و فوتبال کشورمان، با این سند زنده ادعای واهی و پوچ مقامات عربستان سعودی و تبدیل فوتبال به دستاویز سیاست را باطل کنند و میزبانی تیمهای ایرانی بار دیگر در فصل آینده لیگ قهرمانان، احیا شود.  

سه/ پرسپولیس سلطان واقعی اش را پس گرفت:

بارها دیده ایم که جام قهرمانی در دیدارهای نهایی توسط اسطوره و چهره تاریخی کشورها و باشگاه ها روی سکوی مخصوص قرارداده می شود و در بازی رفت نیز این کار را زیکو برای ژاپنی ها انجام داد اما بدون تردید بهترین گزینه قرمزها برای انجام این کار، علی پروین مرد افسانه ای پرسپولیس بود. علی آقایی که برای سالها روی فرهنگ غلط دهه های گذشته خود را مالک پرسپولیس می دانست و با همین استدلال، همه رقبا ومربیان پس از خود را تا جایی که توانست مورد نوازش قرار داد.او که می توانست خیلی پیش تر از این به جایگاه دست نیافتنی اش در باشگاه پرسپولیس برسد، گاهی برای منافع مقطعی وارد بازی جریاناتی شد که هیچ مقبولیت و اهلیتی برای حضور در راس این باشگاه نداشتند. پروین اما چند سالی است که از این جاده متروکه، برگشته است و با اتخاذ سیاستی صحیح فراتر از همه اختلاف ها و کشمکش های داخلی پرسپولیس، حامی بی قیدوشرط همه سرمربیان و مدیران و بازیکنان پرسپولیس است. او دیشب به طور کامل کاراکتر خود را برای ثبت در تاریخ پرسپولیس اصلاح کرد؛ او حالا واقعا «سلطان» است.

چهار/ قدرتنمایی رییس بازنشسته فوتبال مقابل چشم نماینده دولت:

فوتبال ایران بدون تردید هنوز و هنوز؛ مستقل نیست. فوتبالی که نتوانسته حقوق عادی و دم دستی اش مثل حق پخش تلویزیونی، کپی رایت، تبلیغات محیطی و ... را استیفا کند، باید بداند که بکارگیری واژه «استقلال» برایش توهم بزرگی است. اما مهدی تاج دیشب در اوج اختلاف نظر و جدال با قانون جدید مجلس، پشت خاکریز جیانی اینفانتینو و شیخ سلمان، سنگر گرفت و از یک سفر کوتاه این دو مقام ارشد فوتبال دنیا و قاره، بهترین فرصت را برای بالابردن قدرت چانه زنی اش با دولت و پارلمان، بهره برد. اگر این حضور نتواند تاج و یک لشگر بازنشسته هیات رییس فدراسیون را در جای شان نگه دارد، یقینا هیچ قدرت دیگری هم نخواهد توانست.

پنج/فرهنگ پذیرش شکست نزد بازیکنی که الگوست:

همه برش های بالا از دریچه ای مثبت به وقایع دیشب ورزشگاه آزادی نگریست، اما فینال اسیا در آزادی یک چهره مخدوش شده هم داشت؛ سیدجلال حسینی. کاپیتان متعصب پرسپولیس می توانست پرده آخر این تئاتر زیبا را دلچسب تر بازی کند اما اطلاق پسوند «کثیف» یا «زشت» به بازی رقیبی که از ابزار فوتبالی برای فتح جام استفاده کرده بود، چه معنی جز بیگانگی با اصول حرفه ای فوتبال دارد؟ سوپر قرمزها می بایست به حریف در پایان یک جدال سنگین بابت پیروزی اش تبریک می گفت و پاسخ مناسبی به تونل افتخار بازیکنان کاشیما برای پرسپولیسی ها می داد اما کنترل اعصاب و اتخاذ تصمیم درست کار مردان بزرگی است که شاید در 37سالگی هم این هنر نصیب بازیکن برجسته ای چون سیدجلال حسینی نشده است. او به عنوان یک رهبر تصویر خودش را برای آسیا و رسانه های بین المللی مخدوش کرد. 

شش/ و سرانجام خانم ها:

آخرین برای که یک بخش کامل از آزادی در اختیار خانم های ایرانی قرار گرفت، دقیقا چندسال پیش بود؟ دختران و مادرانی میزبانی یک بازی در کلاس بین المللی بالاخره بخت شان را برای تماشای فضای مردانه ورزشگاه فوتبال باز کرد و از قضا ورودشان مصادف شد با اوج شورو شعور هواداران فوتبال... آنها نمی توانند برای ورود دوباره به ورزشگاه تا فینال بعدی یا سفر آتی رییس فیفا به تهران، منتظر بمانند اما آیا کسی می توان منکر تاثیر همین دوسه هزار خانم فوتبال دوست در جو سالم دیروز ورزشگاه آزادی شود؟

نویسنده: مجید کوهستانی

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۷۵۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاتون و 21 رقیب قدرتمند در رقابت‌های آسیایی!

به گزارش "ورزش سه"، نخستین دوره لیگ قهرمانان فوتبال زنان آسیا درحالی برگزار خواهد شد که 22 کشور آسیایی قهرمانان خود را برای حضور در این رقابت‌ها معرفی کرده‌اند.

خاتون بم، قهرمان لیگ برتر زنان ایران، نماینده فوتبال زنان کشورمان در این مسابقات خواهد بود و با تیم‌هایی از کشورهای استرالیا، بوتان، چین، کره شمالی، تایوان، کره جنوبی، هنک کنگ، هند، ژاپن، اردن، لائوس، مالزی، میانمار، سنگاپور، عربستان سعودی، تایلند، امارات متحده عربی، ازبکستان و ویتنام رقابت خواهد کرد.

گفتنی است که خاتون بم سال گذشته در رقابت‌های آزمایشی جام باشگاه‌های آسیا با قهرمانان کشورهای کره جنوبی، استرالیا و ازبکستان رقبات کرد که سهم بمی‌ها از این سه مسابقه فقط یک تساوی برابر قهرمان ازبکستان بود.

دیگر خبرها

  • دیوار زرد با خوش‌شانسی فرو نریخت/ دورتموند به فینال اروپا رسید
  • خاتون و 21 رقیب قدرتمند در رقابت‌های آسیایی!
  • ورزشگاه وطنی آماده میزبانی از بازی نساجی - پرسپولیس / فیلم
  • علی دایی در ورزشگاه نوکمپ بارسلون
  • عکس| امید نورافکن پیش از اقدام جنجالی علیه پرسپولیس
  • باز هم جنگ در آزادی؛ نورافکن هواداران پرسپولیس را عصبانی کرد
  • معصومه شکوری، ناظر داوری فینال لیگ قهرمانان زنان آسیا
  • عکس| امید نورافکن پیش از ماجرای جنجالی علیه پرسپولیس
  • فرار سریع نورافکن از هواداران پرسپولیس (عکس)
  • نظارت فینال لیگ قهرمانان آسیا برعهده بانوی ایرانی