Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@20:33:26 GMT

وزیر بهداشت: هر پروژه ملی باید پیوست سلامت داشته باشد

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۷۷۹۴۰

وزیر بهداشت: هر پروژه ملی باید پیوست سلامت داشته باشد

خبرگزاری مهر: سیدحسن هاشمی در اجلاس اجتماعی شدن سلامت کلان منطقه ۱۰ کشوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور با تاکید بر اهمیت اجتماعی شدن سلامت، گفت: پای نهادن در امور و مشاغلی که مرتبط با مردم، اجتماع و کارهای خیر است، انسان را ترغیب می کند تا در این امور گام برداشته و فعالیت کند و از این مسیر رضایتمندی مردم را جلب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر بهداشت با اشاره به دهمین جلسه اجتماعی شدن سلامت در سطح کلان مناطق دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، اظهار داشت: این جلسه، دهمین اجلاسی است که با موضوع اجتماعی شدن سلامت در سطح قطب ها در سراسر کشور برگزار می شود و می توان گفت که این جلسه، بسیار مهم است، چراکه جمعیت این قطب و مشکلات آنان، قابل قیاس با هیچ کدام از ۹ منطقه دیگر نیست. مضاف بر اینکه این کلان منطقه در پایتخت بوده و تقریبا تمام سیاستگذاری ها در این کلان منطقه انجام می شود. در عین حال آموزش های مناسب و موثر از این کلان منطقه به تمام کشور تسری پیدا می کند، بنابراین چنانچه در این کلان منطقه خوب عمل شود، برکات آن به تمام کشور تسری پیدا خواهد کرد.

هاشمی گفت: از استانداران و روسای دانشگاه ها در تمام استان ها تشکر می کنم که در گذاشتن سنگ بنای این کار کمک کرده و با پشتکار این موضوع را دنبال کردند تا جایی که امروز شاهد هستیم که آخرین حلقه از این زنجیره در حال شکل گیری است و امیدواریم حرکت در مسیر اجتماعی شدن سلامت پایدار بماند و این اقدامات نیز تداوم یابد.

هاشمی با بیان اینکه موضوع اجتماعی شدن سلامت از سایر ماموریت های وزارت بهداشت جدا نیست، خاطرنشان کرد: باید معاونت اجتماعی در تمام وزارتخانه ها شکل می گرفت و چنانچه معاونتی با این موضوع و عملکرد وجود نداشت، حداقل به موضوع به عنوان حوزه کاری نگاه می شد که اگر این اتفاق می افتاد، زحمت ما کمتر بود و بخشی از این وظایفی که روسای دانشگاه های علوم پزشکی و سایر دست اندرکاران حوزه اجتماعی شدن سلامت انجام می دهند، غیر از عملی کردن این هدف نیست.

وزیر بهداشت تصریح کرد: در آینده باید بتوانیم بیش از آنچه تا امروز در مورد موضوع اجتماعی شدن سلامت در وزارت بهداشت مورد توجه قرار گرفته، از اثرات و برکات آن بهره مند شویم. هنوز بسیاری از افراد نسبت به این موضوع تردید دارند و برخی دیگر در وزارت بهداشت در این حوزه رقابت می کنند، اما این مساله قابل مقایسه با سه چهار سال قبل نیست. تصور می کنم این موضوع تا میزان زیادی به رویکرد مدیران ارشد به ویژه روسای دانشگاه ها و معاونینی که انتخاب می کنند، بستگی دارد.

هاشمی با بیان اینکه اهمیت دادن به موضوع اجتماعی شدن سلامت در واقع احترام به نقش مردم در جهت سامان بخشیدن به اموری مانند سلامت جسمی و روحی آنها است، عنوان کرد: اینکه چه افرادی پرچمدار اقداماتی در زمینه اجتماعی شدن سلامت در کشور، در دانشگاه ها و در سطوح مدیریتی هستند، اهمیت زیادی دارد.

وزیر بهداشت افزود: جای خرسندی است که در اکثر دانشگاه ها معاونینی انتخاب شده اند که انگیزه زیادی داشته و اکثر آنها صاحب تجربه اند و ارزش اقدامات اجتماعی محور را می دانند. در عین حال معمولا برای انجام این نوع کارها در درجه اول نیاز به شناخت و همیّت و در وهله بعدی، روحیه تعامل و فرصت و فضای لازم ایجاد کردن است.

هاشمی با بیان اینکه طبق گزارشات ارائه شده ار عملکردها، خوشبختانه در موضوع اجتماعی شدن سلامت، موفقیت های نسبی داشته ایم، ادامه داد: معاونت اجتماعی راس قابل توجه و بدنه نحیفی دارد و این ساختار عمدا به این صورت دیده شده است، چراکه نیازی نیست حوزه اجتماعی برای خود میز، صندلی، دفتر و تشکیلات و اداره در دانشگاه‌ها و شهرستان ها داشته باشند، بلکه هدف ما فرهنگ سازی است تا بتوانیم از طریق سمن ‌ها و تشکل های مردم نهاد، اجتماعی شدن سلامت را به بطن جامعه ببریم و چنانچه غیراز این باشد، نشان می دهد که کار ما صرفا از جنس ستادی بوده است.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود در این اجلاس گفت: باید توجه شود که حوزه اجتماعی به بهداشت، درمان و دارو وابستگی زیادی دارد، اما در این حوزه قرار نیست کار سایر معاونت‌ ها را انجام دهد، بلکه این حوزه‌ها به معاونت اجتماعی سفارش می ‌دهند و سایر معاونت‌ های وزارت بهداشت باید به عنوان بهترین نقطه اتکای خود از حوزه اجتماعی استفاده کنند. برای مثال، در بحث نظام ارجاع، معاونت بهداشت می تواند امکانات لجستیک و فیزیک کار را مهیا کند و بخشی که می‌ تواند مردم را قانع کند و ارتباطات مناسب را فراهم کند، حوزه اجتماعی است، زیرا حوزه اجتماعی با رسانه ‌ها، آموزش و پرورش، دانشجویان، کسبه، روحانیت و به نوعی تمام اقشار جامعه در ارتباط است و به کمک تریبون ‌های مختلف می ‌تواند تولید محتوا کرده و مردم را قانع کند که اگر می خواهید به نظام سلامت کارآمد دست پیدا کنید، باید به نظام ارجاع بپیوندید و نظام ارجاع نیاز مبرم جامعه است وگرنه معاونت بهداشت فقط می‌ تواند امکانات را فراهم کند و از طرفی با اجبار بیمه به مردم بگوید که به نظام ارجاع متصل شوند که این مسیر منطقی و درستی نیست.

وزیر بهداشت درخصوص وابستگی حوزه اجتماعی به بخش درمان نیز گفت: مثلا بخشی از مراجعات مردم برای دریافت خدمات درمانی انتخاب مناسبی نیست، چراکه می توان با فرهنگ سازی و افزایش اطلاعات مردم، بخشی از مراجعات بی مورد آنها به پزشک را کم کرد. در بسیاری از موارد نیازی به مراجعه به پزشک نیست، بلکه مردم می توانند به بخش اجتماعی سلامت متصل شوند و از این طریق خدمات مورد نیاز خود را که به مداخلات غیرپزشکی مرتبط است، دریافت کنند.

هاشمی در ادامه سخنان خود خطاب به روسا و معاونین اجتماعی دانشگاه‌ های علوم پزشکی کلان منطقه ۱۰ کشوری گفت: از اینکه اجتماعی شدن سلامت را با جدیت آغاز کرده‌ اید، صمیمانه سپاسگزارم و از شما می‌ خواهم این مسیر را با جدیت ادامه دهید و برنامه‌ ریزی ها، جلسات و هماهنگی ها به خوبی دنبال شود و از طرفی امیدوارم دولت قدر این اقدامات را بداند. اگر دولت قدر اجتماعی شدن سلامت را نداند موفق نخواهیم بود. بخش عمده‌ ای از کار ما در حوزه اجتماعی شدن سلامت با دولت و به ویژه بخش اداری آن است، اگر در وزارت کشور استاندار، شهرداران و فرمانداران با ما همکاری نکنند یا وزارت راه به سلامت مردم توجه کافی نداشته باشد یا آموزش و پرورش و وزارت جهاد کشاورزی به این حوزه کم توجهی کنند، ما موفق نخواهیم بود.

وزیر بهداشت در ادامه گفت: افزون بر وزارتخانه‌ ها، بحث اجتماعی شدن سلامت به معاونت‌ های ریاست جمهوری و شخص رییس جمهور به عنوان مسئول سلامت مردم بازمی ‌گردد و امیدوارم سازمان برنامه و بودجه و همچنین بخش‌ های مختلفی که تصمیمات آنها در سطح کلان کشور موثر هستند به حوزه اجتماعی شدن سلامت توجه کافی داشته باشند.

هاشمی با اشاره به اینکه خوشبختانه قوانین زیادی در حوزه اجتماعی شدن سلامت وجود دارد، گفت: از جمله این قوانین می‌ توان به دستورات مقام معظم رهبری به صورت مکتوب، سند و در فرمایشات ایشان، تا مصوبات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد که متاسفانه بسیاری از این قوانین بر روی زمین مانده است و باید اجرایی شوند.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه هر تصمیم و پروژه ملی باید یک پیوست سلامت داشته باشد، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر در کشور پروژه های ملی پیوست سلامت ندارند.

هاشمی با بیان اینکه ما هنوز در مقدمه راه اجتماعی شدن سلامت هستیم، گفت: اگر بخواهیم کار ادامه پیدا کند باید به آن ایمان و باور داشته باشیم، زیرا با ایمان و باور کار به سرانجام می‌ رسد و اسباب ماندگاری آن فراهم می شود.

وزیر بهداشت خطاب به روسا و معاونین اجتماعی دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه ۱۰ کشوری تاکید کرد: نباید دانشگاه‌ های علوم پزشکی در یک قطب با هم در حوزه اجتماعی رقابت کنند و مخصوصا در مقوله سمن ها و خیّرین نیز نباید ناهماهنگی وجود داشته باشد بلکه باید فکر کنید که همگی یک ماموریت دارید. شما سه دانشگاه مهم علوم پزشکی کشور هستید و در برخی زمینه‌ها با یکدیگر رقابت دارید که این مساله مطلوب است و موجب ارتقای دانش و فناوری و پژوهش می‌شود، اما در حوزه اجتماعی شدن سلامت نباید با هم رقابت کنید.

هاشمی با بیان اینکه رقابت در حوزه اجتماعی شدن سلامت برای دانشگاه‌های علوم پزشکی مخرب است، اظهار کرد: در این حوزه سهم تان را مشخص کنید و با تقسیم کار مناسبی پیش روید تا همراهانتان را بیشتر کنید. اگر سمن‌ ها ببینند شما درگیر حاشیه شده ‌اید از همکاری با شما منصرف می‌ شوند.

وزیر بهداشت گفت: امیدواریم غیرمتعصبانه و با همیّت بالا این کار ارزشمند را ادامه دهید. خدمت در حوزه اجتماعی و فرهنگی بازنشستگی ندارد و وقتی انسان درگیر فعالیت های اجتماعی شود تا آخرین لحظه زندگی به آن ادامه خواهد داد.

منبع: فردا

کلیدواژه: پروژه های ملی پیوست سلامت وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۷۷۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص اهمیت سلامت روان می‌گوید: اکنون در دنیا عامل بسیاری از اختلالات جسمانی را پدیده‌های روحی روانی می‌دانند و اگر ما بتوانیم یک جامعه سالم از نظر روحی روانی داشته باشیم می‌توانیم بسیاری از مشکلاتی که امروزه به خصوص در میان جوانان می‌بینیم را کاهش دهیم.  
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت نیز معتقد است: مولفه‌های خطر و آسیب‌های سلامت روان به طور کلی در جهان در حال افزایش است و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست، اما گاهی آمار‌هایی از سلامت روان جامعه مطرح می‌شود که مبنای درستی ندارد به گفته دکتر مصلحی در ماه‌های گذشته این بازتاب خبری گسترده را دیدید که ۹۹/۹ دهم مردم ایران افسرده اند خوب این حتما تحلیل درستی نیست، اما بازتاب خبری گسترده‌ای پیدا می‌کند بعد که آن ارگان منتشر کننده اصلاح می‌کند اصلاحش بازتاب پیدا نمی‌کند یا گزارش‌های مختلفی می‌آید مبنی بر ۳۰ درصد ۴۰ درصد ۲۵ درصد اینها یک نکته مهمی دارد که بر آن تاکید می‌کنم در عین اینکه وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشور‌های دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد و ما بر آن تاکید می‌کنیم، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشور‌ها را مقایسه کرد به همین خاطر من روی گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکید می‌کنم. مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت؛ ۱۴/۷ دهم درصد مردم کشور‌های توسعه یافته و با درآمد بالا مبتلا به اختلالات روان هستند و کشور‌هایی که با درآمد متوسط هستند ۱۲/۵ دهم درصد به اختلالات روان مبتلا هستند که کشور ما هم جز آنهاست و ما هم این اختلالات را داریم. به عقیده متخصصان سلامت روان باید در چهار سطح از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض ها، دوم سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر، سوم در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر عضو هیات مدیره انجمن علمی روانپزشکان ایران می‌گوید: امروزه بیشتر از آنکه بر نقش دولت و نظام سلامت تاکید شود بیشتر تکیه بر این است که خود مردم، حلقه دوستان و آن جامعه کوچکی که ما در آن زندگی می‌کنیم می‌تواند به ما کمک کند. به گفته دکتر امیرحسین جلالی ندوشن: شاید این سوال مطرح شود که یک شهروند عضو یک خانواده چه کار می‌تواند بکند؟ به شکل شگفتی در بسیاری از موارد فقط حرف زدن، جمله‌ای مثل این مدتی است احساس می‌کنم غمگینی! مدتی است حرف‌های نا امید کننده‌ای می‌زنی! مدتی است آن سرزندگی گذشته را نداری! حس می‌کنم چیزی هست؛ و می‌توانی با من حرف بزنی؛ و امکان دادن به فرد برای اینکه آزاد حرف بزند قضاوت و نصیحت نشود می‌تواند کمک کننده باشد. وزارت بهداشت در رویکرد جدید خود؛ توجه به اهمیت سلامت روان و تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه را در دستور کار قرار داده است. به گفته مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت؛ افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهمترین برنامه‌های وزارت بهداشت است دکتر مصلحی می‌گوید: اعتبارات حوزه سلامت رونا به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان (سراج " سلامت روانی اجتماعی") داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بودند در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و انشالله تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد. به مناسبت روز خانواده و رروز سلامت روانی اجتماعی چند مرکز در کشور افتتاح شد رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مراکز سراج با ضوابط علمی، افراد را در زمینه‌های مختلف روانشناختی که مسائل مبتلابه روز است مثل اضطراب و افسردگی به صورت پیوسته و با بسته یک بسته کامل خدماتی پوشش خواهد داد. دکتر علیرضا زالی با بیان اینکه علاوه بر مسائل روانی بحث آسیب‌های اجتماعی هم در مراکز سراج مورد توجه قرار خواهد گرفت افزود: ظرفیت‌های اجرایی منطقه‌ی تحت پوشش مراکز سراج هم برای تحقق این اهداف پای کار می‌آید، یکی از اهداف مراکز سراج انگ زدایی از بیمارانی است که به دلیل آسیب‌های اجتماعی و روانی به ما مراجعه نکنند بنابراین نقش فعالانه که مراکز سراج خواهند داشت در کاهش اختلالات روانشناختی ناشی از صنعتی شدن جوامع، بسیار مهم است.  



دیگر خبرها

  • کارگران موتور محرک چرخه اقتصاد کشور هستند
  • لزوم پیوست رسانه‌ای پروژه‌ها در شهر/ محتوای رسانه‌ها باید مورد سنجش قرار گیرد
  • مشارکت مردم توسعه سیستان و بلوچستان را شتاب می‌بخشد
  • نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت
  • ‌ بهره‌برداری از ۳۶ پروژه عمرانی سلامت‌محور در فارس
  • وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت مدارس شهرستان رزن
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان