Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@06:13:37 GMT

چرا کرکوک برای آمریکا این قدر مهم است؟

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۸۰۰۵۵

چرا کرکوک برای آمریکا این قدر مهم است؟

عراق قصد دارد ظرفیت صادرات خود را از کمتر از ۵ میلیون بشکه فعلی به ۸.۵ میلیون بشکه در روز در سالهای آینده افزایش دهد که یک میلیون بشکه آن از کرکوک خواهد بود.

چرا کرکوک این قدر مهم است؟

توقف صادرات نفت از کرکوک، صادرات حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت از عراق به ترکیه و بازارهای بین المللی را متوقف کرد و باعث از دست رفتن ۸ میلیارد دلار درآمد از زمان توقف صادرات در سال گذشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثر صادرات نفت عراق از میادین جنوبی این کشور است اما کرکوک یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین میادین نفتی در خاورمیانه است که برآورد می‌شود حدود ۹ میلیارد بشکه ذخایر قابل برداشت دارد.

آمریکا همچنین کرکوک را گزینه ای می‌بیند که کمک می‌کند افت جهانی عرضه نفت به دلیل تحریمهای ایران جبران شود.

منابع صنعتی می‌گویند واشنگتن بغداد را برای توقف سواپ نفت با ایران و ازسرگیری صادرات نفت کرکوک از طریق ترکیه تحت فشار قرار داده است.

علت توقف صادرات کرکوک چه بود؟

صادرات نفت کرکوک از اکتبر سال ۲۰۱۷ پس از اینکه نیروهای دولت مرکزی عراق در واکنش به همه پرسی استقلال منطقه نیمه خودمختار کردستان در شمال این کشور، کنترل کرکوک را از نیروهای کرد پس گرفتند، متوقف شد.

کردها کنترل کرکوک و میادین نفتی آن را که در سال ۲۰۱۴ توسط گروه داعش از دست ارتش عراق خارج شده بود، بدست گرفته و نیروهای خود را در این منطقه مستقر کرده بودند.

ازسرگیری صادرات کرکوک به مذاکرات میان بغداد و کردها بستگی دارد

خط لوله ای که زمانی عراق با استفاده از آن از طریق ترکیه نفت صادر می کرد از سوی داعش تخریب شده و تنها یک خط لوله کار می‌کند که توسط کردها ساخته شده و تحت کنترل آنها قرار دارد. دولت عراق یا باید از این خط لوله استفاده کند یا خط لوله جدیدی استفاده کند. این کشور در حال بررسی هر دو گزینه است.

چه کسی جریان نفت کرکوک را کنترل می‌کند؟

روی کاغذ این بغداد است که جریان نفت کرکوک را کنترل می‌کند اما اگر عراق تصمیم بگیرد از خط لوله کردستان برای صادرات نفت استفاده کند باید پای میز مذاکره بنشیند.

کردها در قبال چنین امتیازی، احتمالا خواهان سهم بیشتری از درآمد نفتی دولتی عراق خواهند بود.

چه زمانی و به چه میزان صادرات نفت کرکوک ازسرگرفته خواهد شد؟

بمحض اینکه بغداد و کردها به توافق برسند صادرات نفت کرکوک ازسرگرفته خواهد شد. اگر چنین توافقی حاصل نشود عراق باید خط لوله جدیدی بسازد که ممکن است حدود دو سال به طول بینجامد.

مقامات منطقه کردستان اظهار کرده اند خط لوله روس‌نفت به ظرفیت یک میلیون بشکه در روز ارتقا یافته که ممکن است پاسخگوی جریان ۴۰۰ هزار بشکه در روز نفت از سایر میادین نفتی در کردستان بعلاوه نفت کرکوک باشد.

مقامات عراقی می‌گویند همچنان باید خوراک پالایشگاههای داخلی را تامین کنند بنابراین اگر صادرات از کرکوک ازسرگرفته شود در وهله نخست از ۱۰۰ هزار بشکه در روز فراتر نخواهد رفت که به معنای آن است که صادرات از طریق کردستان تنها ۵۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود.

این میزان کمتر از صادرات ۷۰۰ هزار بشکه در روز منطقه کردستان پیش از برگزاری همه پرسی خواهد بود و برای اینکه به ترکیه کمک کند وابستگی خود به نفت ایران را کاهش دهد کافی نخواهد بود.

تحریم‌های نفتی آمریکا بر بخش نفت عراق تاثیر می‌گذارد؟

عراق و ایران پیش از اجرای تحریمهای جدید، حجم اندکی نفت را مبادله می‌کردند که به حدود ۳۰ هزار بشکه در روز بالغ می شد و شامل نفت کرکوک بود اما اقتصاد عراق به صورت کلی به تجارت با ایران به شدت وابسته است. به عنوان نمونه گاز ایران در نیروگاههای برق عراق مصرف می‌شود.

واشنگتن به عراق برای واردات گاز و مواد غذایی از ایران معافیت داده اما اعلام کرده این معافیت موقتی است و باعث ابهام در عراق شده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کرکوک آمریکا میادین نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۰۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود

رشد تقاضای جهانی برای نفت تحت تاثیر افزایش استقبال از خودروهای برقی در چین و آمریکا و عادی شدن مصرف پس از افزایش شدیدی که در دوران پساکرونا داشت، ممکن است امسال نصف شود.

به گزارش ایسنا، شرکت مشاوره وود مک کنزی اعلام کرد تقاضا برای بنزین احتمالا ۳۴۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ رشد کرده و به ۲۶.۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد که پایین‌ترین میزان رشد از سال ۲۰۲۰ و کمتر از رشد ۷۰۰ هزار بشکه‌ای تقاضای روزانه برای بنزین در سال ۲۰۲۳ است.

سوشانت گوپتا، تحلیلگر «وود مک کنزی» گفت: نفوذ خودروهای برقی در آمریکا و چین افزایش یافته است. امسال، تقاضای چین به دلیل استفاده بیشتر از خودروهای برقی، تنها ۱۰ هزار بشکه در روز رشد خواهد کرد.

شرکت مشاوره «ریستاد انرژی»، تقاضای جهانی برای بنزین در سال میلادی جاری را حدود ۲۶ میلیون بشکه در روز تخمین زد که حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر از رشد حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ است.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده است چین که زمانی پیشران تقاضا برای بنزین در جهان بود، امسال بیش از نیمی از فروش همه خودروهای برقی را به خود اختصاص خواهد داد.

پیش‌بینی بازوی تحقیقاتی شرکت ملی نفت چین (CNPC) نشان داد مصرف بنزین چین، امسال حدود ۲ میلیون تن معادل حدود ۱.۳ درصد رشد کرده و به ۱۶۵.۱ میلیون تن (۳.۸ میلیون بشکه در روز) می‌رسد. بازوی تحقیقاتی سینوپک که بزرگترین پالایشگر نفت در چین است، انتظار دارد تقاضا برای بنزین در سال ۲۰۲۴، به میزان ۱.۷ درصد معادل حدود ۳ میلیون تن رشد کند و به ۱۸۲ میلیون تن برسد.

طبق ارزیابی آژانس بین‌المللی انرژی، با کاهش قیمت که تقاضا را تقویت کرده است، سهم خودروهای برقی فروخته شده در سال میلادی جاری، ممکن است در چین به ۴۵ درصد، ‌ در اروپا به حدود ۲۵ درصد و در آمریکا به بیش از ۱۱ درصد برسد.

در مقابل، رونق فروش خودرو به همراه رشد اقتصادی بالا و ضریب نفوذ اندک خودروی برقی، محرک تقاضا برای بنزین در هند و اندونزی می‌شود.

برآورد دولت هند نشان می‌دهد مصرف بنزین هند در سال منتهی به مارس ۲۰۲۵، به رکورد ۳۹.۲ میلیون تن (۹۰۸ هزار بشکه در روز) خواهد رسید که حدود پنج درصد بالاتر از ۳۷.۲ میلیون تن در سال منتهی به مارس ۲۰۲۴ است.

طبق اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا، مصرف روزانه بنزین آمریکا که در سال ۲۰۱۸ تا رکورد ۳۹۲ میلیون گالن، صعود کرده بود، در سال ۲۰۲۳، به حدود ۳۷۶ میلیون گالن (۸.۹۴ میلیون بشکه در روز) کاهش یافت.

تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند تقاضا در سال ۲۰۲۴، ثابت باشد. شرکت مشاوره FGE اعلام کرد در نتیجه، حاشیه سود پالایش نفت در آمریکا پس از اوج فصل رانندگی تابستانی، تحت فشار نزولی قرار خواهد گرفت.

بر اساس گزارش رویترز، در اروپا، تقاضا برای بنزین، به میزان ۵۰ هزار بشکه در روز معادل ۲.۳ درصد رشد کرده و به ۲.۱۹ میلیون بشکه در روز می‌رسد که مطابق با روند رشد در سال‌های اخیر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد