Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل شیلات گیلان‌ با اشاره به روند مطلوب فعالیت‌های صید و صیادی در این استان گفت: صید انواع ماهیان استخوانی در دریای خزر ۸۱ درصد افزایش یافت. ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۷ استانها گیلان نظرات

اسحاق شعبانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت:‌ با آغاز فصل صید و صیادی در استان گیلان تاکنون بالغ بر 337 تن انواع ماهیان استخوانی توسط صیادان صید شد که این مقدار صید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 81 درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل شیلات گیلان خاطرنشان کرد:‌ تا این لحظه صیادان گیلانی در قالب فعالیت در شرکت‌های تعاونی پره موفق به صید 337 تن انواع ماهیان استخوانی به ویژه کفال از بستر دریای خزر شده‌اند در حالیکه در مدت مشابه سال گذشته چیزی در حدود 186 تن ماهی صید شده بود.

شعبانی علل افزایش صید امسال را برشمرد و افزود: تاریخ شروع فعالیت‌های صید و صیادی در استان گیلان بر اساس دلایل و برخی ضروریات خاص،‌ امسال به طور رسمی از 15 مهر آغاز شد به همین علت شاهد رونق چشمگیری در صید انواع ماهیان استخوانی توسط صیادان گیلانی هستیم.

وی گرم‌ شدن هوا را نیز یکی از علل مؤثر در افزایش صید دانست و بیان داشت:‌ با گرم‌تر شدن هوا زمینه و بستر لازم جهت صید ماهیان استخوانی به ویژه کفال ماهیان کاملاً مهیا می‌شود به همین علت صیادان گیلانی تاکنون موفقیت خوبی در حوزه صید این گونه‌های آبزی دریای خزر داشته‌اند. 

مدیرکل شیلات گیلان از صید 312 تن ماهی کفال خبر داد و عنوان کرد:‌ با توجه به اینکه سال گذشته در همین مدت زمانی صیادان گیلانی تنها 107 تن ماهی کفال صید کرده بودند آمار ارائه شده از میزان صید امسال، روزهای خوب و سال پرنعمتی را برای صیادان نوید می‌دهد.

شعبانی در تشریح انواع گونه‌های صید شده ماهی توسط صیادان گیلانی ابراز داشت:‌ 5 درصد از صید یعنی معادل 17 تن به ماهی سفید،‌ 92 درصد یعنی معادل 312 تن به ماهی کفال و 8 تن معادل 3 درصد از صید امسال نیز به سایر گونه‌های دیگر ماهیان استخوانی اختصاص دارد.

وی ارزش ریالی این مقدار ماهی صید شده توسط صیادان گیلانی را حدود 120 میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: 4 هزار صیاد گیلانی در قالب 48 پره فعال صیادی،‌ امسال به صورت مستمر در امر صید انواع ماهیان استخوانی شامل ماهی سفید،‌ کفال،‌ سیم و سوف مشارکت می‌کنند.

انتهای پیام/‌م

R7877/P1486/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۰۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رد ۱۶۰۰ درخواست مجوز صیادی بدون اعلام دلیل

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صداوسیما، خرداد پارسال بود که نخستین مجوز صیادی برای صیادان استان هرمزگان از درگاه ملی مجوز‌ها صادر شد. چند دهه بود که صیادان بدون مجوز به فعالیت صید و صیادی می‌پرداختند و از بروکراسی‌های اداری سازمان شیلات گلایه‌مند بودند.

با راه اندازی درگاه ملی مجوز‌ها و لزوم اتصال همه دستگاه‌ها به این درگاه، مجوز صیادی هم در نوبت صدور الکترونیکی قرار گرفت. تا اینکه در نهایت نخستین مجوز صیادی خرداد پارسال صادر شد.

گفتنی است؛ براساس ماده ۷ مکرر قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، همه دستگاه‌ها می‌بایست تا فروردین ۱۴۰۲ به درگاه ملی مجوز‌ها می‌پیوستند. اما سازمان شیلات به قانون تمکین نکرد و مجوز‌های صیادی هنوز در انتظار صدور الکترونیکی بودند تا در نهایت، خرداد ۱۴۰۲، درگاه ملی براساس تکلیف قانونی، اقدام به صدور الکترونیکی مجوز‌های صیادی به جای سازمان شیلات کرد.

اما سازمان شیلات همچنان این مجوز‌های صادر شده را قبول نداشت. در این زمان، صیادان از طرفی به دلیل گرفتن مجوز‌ها پس از سال‌ها فعالیت، خوشحال بودند، اما از طرف دیگر از عدم همراهی سازمان شیلات گلایه داشتند.

در نهایت، با پیگیری‌های چندین باره رسانه ملی و اعزام خبرنگار اختصاصی به بندرعباس برای پیگیری موضوع، سازمان شیلات از قانون تمکین کرد و مجوز‌های صادره از درگاه را به رسمیت شناخت و برای ۹ هزار صیاد مجوز صیادی صادر شد. بنابراین، امکان صید قانونی از ساحل بندرعباس برای صیادان فراهم شد. همچنین این صیادان از بیمه و سوخت هم بهره‌مند شدند.

در جنوب کشور، چهار استان ساحلی داریم که پیشه اکثر مردمان این استان ها، صیادی است. اما با پیگیری‌های چند ماهه، تنها صیادان استان هرمزگان توانستند از درگاه ملی مجوز صید دریافت کنند و صیادان سه استان دیگر یعنی سیستان و بلوچستان، چابهار و خوزستان هنوز در انتظار صید قانونی و رسمی هستند.

مرداد پارسال، آقای حسین حسینی رئیس سازمان شیلات در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر، قول داده بود که تا یک ماه دیگر امکان صدور مجوز صیادی برای استان سیستان و بلوچستان هم فراهم شود. این موضوع را از مرکز بهبود فضای کسب و کار جویا شدیم.

حاجی جعفری معاون مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: از بین ۳ هزار درخواست پیش نیاز فنی در استان سیستان و بلوچستان، حدود ۸۰۰ مجوز صادر شده و ۱۶۰۰ درخواست رد شده و دلیل رد این درخواست‌ها هنوز مشخص نشده است.

حاجی جعفری افزود: شکایت‌هایی در این راستا به درگاه ملی مجوز‌ها واصل شده مبنی بر اینکه دلیل رد این درخواست‌ها چه بوده است. براساس قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، این موضوع یعنی علت رد درخواست‌ها باید کاملا مشخص و از طریق درگاه ملی مجوز‌ها اعلام شود، اما تا کنون این اتفاق نیافتاده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • تامین نفت سفید ۱۱ هزار خانوار گیلانی فاقد گاز طبیعی
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • آغاز دوره‌های آموزش ارتقای مهارت فرش بافان گیلانی
  • انبوه سازی بیش از ۳۵ هزار واحد مسکن ملی در ۹ شهر گیلان
  • رد ۱۶۰۰ درخواست مجوز صیادی بدون اعلام دلیل
  • حضور سه مدیر گیلانی در مرکز پاسخگویی به سوالات مردمی
  • انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها
  • پرورش ماهیان گرمابی در دشتستان از طرح‌های اولویت‌دار شیلات است
  • قزاقستان ساخت خط لوله در دریای خزر را بررسی می‌کند