Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشرق نوشت: ماجرای قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری این کشور در ترکیه به تاریخ 2 اکتبر سال جاری، تبدیل به یکی از ماجراهای پیچیده و عجیب سالهای اخیر از مناظر مختلف شده است. از بحث نحوه شناسایی و ردیابی این روزنامه نگار تا آنچه بر سر جنازه وی آمده و البته تاثیری که این حادثه بر روابط کشورهای مختلف با دولت سعودی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما هفته گذشته ادوارد اسنودن افشاگر سازمان NSA آمریکا که در حال حاضر در روسیه زندگی می کند درباره قتل این روزنامه نگار سعودی دست به ارائه اسناد جدیدی زده که آنچنان که باید مورد توجه رسانه های کشورمان قرار نگرفته است.

وی در این افشاگری جدید انگشت اتهام در بحث اطلاع از برنامه خاشقجی برای حضور در کنسولگری سعودی در استانبول را به سمت یک شرکت اسراییلی و یک بد افزار جاسوسی ساخت این شرکت برده تا مشخص شود ماجرا از کجا برای مقامات سعودی فاش شده؛ ماجرایی که یک سر آن به گوشی ایفون خاشقجی باز می گشت.

هر جا نامی از خرابکاری است نام یگان 8200 می درخشد

به طور خلاصه ادوارد اسنودن، شرکت اسراییل NSO و بدافزار پگاسوس ساخت این شرکت را به عنوان عامل رهگیری خاشقچی معرفی کرده است. البته اسنودن اولین شخصی نبود که انگشت اتهام را به سمت این شرکت اسراییلی دراز کرد بلکه پیش از او مرکز تحقیقاتی Citizen Lab که در دانشگاه تورنتوی کانادا مستقر است درباره این حمله صحبت کرده بود. بر اساس اعلام این مرکز تحقیقاتی، نه تنها شخص خاشقجی و بلکه یک تبعه سعودی در کانادا به نام عمر عبدالعزیزکه از مخالفان حکومت سعودی است مورد حمله سایبری قرار گرفته است. بد افزار پگاسوس از طریق یک ایمیل جعلی برای او ارسال شده و از این طریق، آیفون وی آلوده شده و سعودی ها موفق شدند مکالمات وی از جمله ارتباطات او با خاشقجی را شنود و برای قتل او آماده بشوند.

عمر عبدالعزیز  فعال سعودی مقیم کانادا

اما شرکت NSO کجاست و بدافزار یا ویروس پگاسوس چیست ؟

شرکت اسراییلی NSO در سال 2010 میلادی توسط ژنرال بازنشسته اسراییلی آویگدور بنگال تاسیس شد. وی رییس سابق شرکت صنایع هوافضای اسراییل (IAI) بود و در فوریه سال 2016 میلادی درگذشت. بر اساس اطلاعات موجود، بسیاری از کارمندان شرکت NSO نیروهای سابق یگان 8200 ارتش اسراییل هستند که در بحث شنود و جاسوسی الکترونیکی و جنگ سایبری فعالیت دارد. این شرکت خود را فعال در زمینه فناوری های شناسایی و جمع آوری اطلاعات معرفی می کند و بارها اعلام کرده که صرفا با دولت ها و نهادهای قانونی برای رهگیری جنایتکاران و مقابله با تروریسم همکاری می کند. در حال حاضر در حدود 70 درصد سهام NSO توسط شرکت آمریکایی Francisco Partners خریداری شده است.

ژنرال آویگدور بنگال


جاسوس افزار پگاسوس معمولا به شکل یک پیامک حاوی یک لینک عمل می کند و اولین بار، وجود آن در سال 2016 میلادی توسط مرکز تحقیقاتی Citizen Lab کانادا کشف شد. اما داستان کشف شدن این بد افزار نیز جالب است. در سال 2016 میلادی، احمد منصور فعال حقوق بشر اماراتی پیامکی حاوی یک لینک را دریافت می کند که در آن اعلام شده در این لینک اطلاعاتی حاوی شکنجه در زندان های امارات متحده عربی است. وی این لینک را برای موسسه کانادایی ارسال کرده و موجب کشف این بد افزار می شود. تحقیقاتی که بعدا توسط برخی نشریات مثل نیویورک تایمز انجام شد مشخص کرد که دولت امارت متحده عربی از حدود سال 2013 میلادی به این بد افزار دسترسی داشته است و از آن برای رهگیری مخالفان خود استفاده می کرده است.

دفتر شرکت NSO


این بد افزار بعد از این که قربانی مورد نظر بر روی لینک آلوده کلیک کند به داخل تلفن همراه او نفوذ کرده و به نوعی کنترل آن را بدست می گیرد. با استفاده از این ویروس ، ارسال کنندگان می توانند مکالمات ، تصاویر ، پیامک ها و محتوی گفتگوها در شبکه های اجتماعی مربوط به این تلفن را رهگیری کنند. بعد از اعلام خبر این حمله به گوشی های اپل که از نرم افزار iOSاستفاده می کنند شرکت اپل پچ امنیتی iOS 9.3.5 را برای مقابله با پگاسوس عرضه کرد.

آیفون عبدالعزیز از قبل هک شده بود یا پگاسوس به روز شده ؟!

بد افزار پگاسوس از حالت حمله روز صفر بهره می برد. این حمله ای است که از یک آسیب‌پذیری در یک نرم‌افزار کاربردی که تا پیش از آن ناشناخته بوده‌ بهره ‌جویی می‌کند. این بدان معناست که توسعه‌ دهندگان برای رفع آسیب ‌پذیری صفر روز فرصت داشته ‌اند. پیش از آنکه توسعه ‌دهنده نرم‌ افزار هدف از آسیب‌ پذیری آگاهی یابد، اکسپلویت صفر روزه (نرم‌ افزاری که از یک حفره امنیتی برای اعمال یک حمله استفاده می‌کند) توسط حمله‌ کنندگان استفاده یا به اشتراک گذاشته می ‌شود. در این شرایط این بد افزار به قلب نرم افزار یا سیستم عامل مورد نظر نفوذ کرده و می تواند تا مدتها کشف نشده باقی بماند. نکته جالب اینجاست که ویروس معروف استاکس نت نیز که به بخش هایی از برنامه اتمی ایران حمله کرده بود نیز از حالت روز صفر بهره می برده است.

با توجه به ارائه پچ امنیتی توسط شرکت اپل در سال 2016 میلادی با دو حالت رو به رو هستیم ،یا قبل از ارسال این پچ امنیتی، آیفون عبدالعزیز هک شده بوده است یا در این مدت با مدل جدیدی از پگاسوس رو به رو هستیم که می تواند از سیستم های امنیتی آیفون جدید نیز عبور کند که گزینه دوم منطقی تر به نظر می رسد چراکه این افراد و امثال آنها می دانند که باید به روز رسانی های عمومی را جهت جلوگیری از مشکل دار شدن گوشی خود، سریعا نصب کنند.

بر اساس تحقیقات مرکز تحقیقاتی Citizen Lab ، عربستان سعودی به غیر از کانادا در کشورهای انگلیس ، فرانسه ، قطر، بحرین ، عراق، مصر، مراکش و ترکیه نیز با استفاده از این ویروس به آیفون های مخالفین خود حمله کرده است. در عین حال گزارش هایی از حملات این بد افزار به روزنامه نگاران و فعالان سیاسی و حقوق بشر در کشورهایی مثل مکزیک، موزامبیک، ازبکستان، تایلند و مجارستان نیز منتشر شده که البته صورت کامل قابل تایید نیستند.

آنچه که واضح و مشخص است این شرکت اسراییلی که مشخصا با اجازه و صلاح دید مسئولان رژیم صهیونیستی مشغول فعالیت در این سطح است، از سالها پیش با حکومت های امارات متحده عربی و عربستان در ارتباط بوده و در عین حال بدون هیچ مشکل سیاسی و بین المللی، صرفا در برابر دریافت پول، نرم افزارهای جاسوسی را در اختیار تمامی دولت ها حتی با سابقه بسیار بد در زمینه جاسوسی و نقض حریم خصوصی نیز قرار می دهد.

مسئولان اجرایی و علاقمندی به گوشی های آیفون

یکی از موضوعاتی که تاکنون مورد توجه کافی قرار نگرفته، تصویب و اجرای الزامات حفاظتی نحوه استفاده از تلفن های همراه برای مسئولان مهم کشور همچون وزرا و اعضای کابینه است. در حالی که بر اساس یک تصور قدیمی و غلط که گوشی های آیفون از امنیت بیشتری به نسبت گوشی‌های اندرویدی برخوردارند (البته امنیت گوشی های اندرویدی نیز قابل تایید نیست)، تعداد قابل توجهی از اعضای دولت فعلی از این تلفن برای امور روزمره خود استفاده می کنند که طبیعتا یک هدف مناسب و مهم برای سرویس های جاسوسی اسراییل و کشورهای متخاصم دیگر محسوب می شود.

اگرچه سردار جلالی رییس سازمان پدافند غیرعامل، در مصاحبه اخیر خود خبر از تلاش برای رفع مشکلات امنیتی مربوط به استفاده مسئولان مهم کشور از تلفن های همراه داده و مشخصا از شنود و جاسوسی برخی سرویس های اطلاعاتی از گفتگوهای ظریف و مسئولانی چون رییس جمهور کشورمان خبر داده، اما تا زمان دستیابی به چنین اطمینانی، باید مراقبت از افشای اطلاعات و دستیابی دیگران به داده های موجود در تلفن مسئولان را دوچندان کرد.

به عنوان مثال، جدیدترین تصویر منتشره از گوشی بیژن زنگنه وزیر نفت در هفته های اخیر نشان می دهد وی از تلفن همراه آیفون آنهم از نوع 10 اس استفاده می کند که حاکی از علاقمندی یکی از مهمترین مسئولان فعلی کشور در دور زدن تحریم های نفتی و جلوگیری از ورود خسارت ناشی از تصمیمات ظالمانه و غیرقانونی آمریکا، به این برند است؛ در حالی که مشخص نیست چقدر نسبت به ظرایف و الزامات حفاظت از اطلاعات شخصی و جلوگیری از درز اطلاعات توسط جاسوس افزارها، آموزش دیده اند و از آن مطلع هستند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۰۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت گوشی s۲۳ ultra + مشخصات و مقایسه با آیفون ۱۵ پرومکس امروز ( ۱۰ اردیبهشت)

قیمت گوشی سامسونگ Galaxy S۲۳ Ultra و مشخصات و شرایط خرید این محصول، همچنین مقایسه با S۲۲ Ultra به دلیل شباهت در ظاهر و مشخصات به‌ میزان زیادی مورد توجه کاربران قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، یکم فوریه ۲۰۲۳ (دوازدهم بهمن ۱۴۰۱) سامسونگ نسل جدید پرچم‌داران گلکسی S خود پرده برداشت، در این رویداد جدا از دو گوشی Galaxy S۲۳ و +Galaxy S۲۳ پیشرفته‌ترین عضو این خانواده Galaxy S۲۳ Ultra نیز به‌نمایش گذاشته شد که هر سه تغییرات نه‌چندان گسترده‌ای را در مقایسه با همتایان سال گذشته خود تجربه کرده‌اند.

Galaxy S۲۳ Ultra در ظاهر و مشخصات به‌میزان زیادی به S۲۲ Ultra سال قبل شباهت داشت و حداقل روی کاغذ تنها تغییرات مهم آن را باید در دوربین اصلی، پردازنده چهار نانومتری جدید کوالکام و رنگ‌های تازه دستگاه جست‌وجو کرد.

شباهت طراحی گلکسی S۲۳ Ultra با S۲۲ Ultra به‌قدری است که به‌جز رنگ‌های متفاوت امکان تشخیص آن‌ها از یکدیگر در یک نگاه حتی برای چشم‌های حرفه‌ای‌تر این رده نیز چندان آسان نخواهد بود.

کناره‌های خمیده با دو سطح صاف در بالا و پایین، صفحه‌نمایش با حاشیه‌های اندک، دوربین سلفی پانچی مرکزی و پنج لنز مجزای دوربین همگی بدون تغییر در این گوشی تکرار شده و میزان بیرون‌زدگی لنزهای دوربین و حتی جایگاه فلش LED در میانه دو لنز کوچک‌تر سمت راستی نیز تغییر خاصی نکرده است.

صفحه نمایش سامسونگ گلکسی S۲۳ Ultra

صفحه‌نمایش Galaxy S۲۳ Ultra روی کاغذ همانی‌ست که در S۲۲ Ultra پیشین نیز دیده بودیم. یک پنل بزرگ ۶.۸ اینچی Dynamic AMOLED ۲X با وضوح ۱۴۴۰×۳۰۸۸ پیکسل (+QHD با نسبت ۱۹.۵:۹) و فناوری LTPO که امکان تغییر آزادانه نرخ رفرش از ۱ تا ۱۲۰ هرتز را بسته به محتوا فراهم می‌آورد.

حداکثر میزان روشنایی نقطه‌ای این صفحه‌نمایش تغییری نکرده و همان ۱.۷۵۰nits سابق است، سنسور اثر انگشت اولتراسونیک نیز مثل قبل درون همین صفحه‌نمایش جای دارد.

S۲۳ Ultra از ابعاد ۸.۹×۷۸.۱×۱۶۳.۴ میلی‌متری برخوردار است که با نادیده گرفتن یکی دو دهم میلی‌متر افزایش در طول و عرض تقریباً همان ابعاد S۲۲ Ultra پیشین است و وزن حداکثر ۲۳۴ گرمی این مدل تنها چند گرمی سنگین‌تر از S۲۲ Ultra است.

دوربین سامسونگ گلکسی S۲۳ Ultra‌

سامسونگ از یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با اندازه پیکسل ۱.۱۲ میکرونی، گشودگی دیافراگم f/۲.۲ و میدان دید ۸۰ درجه‌ای در این قسمت استفاده کرده است، این دوربین که در فیلم‌برداری حداکثر به وضوح ۴K/۶۰fps دست پیدا می‌کند همچنان مجهز به فوکوس خودکار است و HDR نیز در لیست امکانات آن به‌چشم می‌خورد.

بزرگ‌ترین تغییر در S۲۳ Ultra در دوربین اصلی این گوشی رخ داده که برای اولین بار در یک گوشی سامسونگ از وضوح ۲۰۰ مگاپیکسلی بهره می‌برد، حسگر این دوربین از نوع ISOCELL HP۲ سامسونگ است.

این سنسور امکان ترکیب چهار به یک برای برداشت عکس ۵۰ مگاپیکسلی در ابعاد ۱.۲ میکرون را نیز فراهم می‌کند، این دوربین در فیلم‌برداری به وضوح ۸K با ۳۰ فریم در ثانیه دست پیدا کرده و قابلیت‌های تصویربرداری در شب و پرتره ویدئویی آن به‌گفته سامسونگ با بهبود قابل ملاحظه‌ای روبه‌رو شده است.

دوربین تله‌فتوی پریسکوپی این مجموعه از لنز با f/۴.۹ و فاصله کانونی ۲۳۰ میلی‌متری برخوردار است که ۱۰ برابر زوم اپتیکال را در اختیار کاربران قرار می‌دهد، سنسور کوچک ۱/۳.۵۲ اینچی این دوربین از پیکسل‌هایی به اندازه ۱.۱۲ میکرون برخوردار است و لرزه‌گیر اپتیکال و فوکوس خودکار نیز در آن حضور دارند و این دوربین نیز به فوکوس خودکار و OIS مجهز است.

قلم S-Pen در سامسونگ گلکسی S۲۳ Ultra‌

قلم S-Pen همچنان یکی از وجوه تمایز اصلی S۲۳ Ultra نسبت به دیگر اعضای خانواده است و ظاهر، امکانات و جایگاه آن درون بدنه نیز تغییر خاصی را نشان نمی‌دهد. ابعاد این قلم ۴.۳۵×۵.۸×۱۰۵.۰۸ میلی‌متر بوده و ۳.۰۴ گرم وزن دارد، این قلم که از امکان ارتباطی بلوتوث برخوردار است ۴,۰۹۶ سطح فشار مختلف را تشخیص داده و مثل خود گوشی با استاندارد IP۶۸ در برابر نفوذ آب و گرد و خاک مقاوم است.

حافظه سامسونگ گلکسی S۲۳ Ultra‌

سامسونگ این گوشی را با ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی UFS ۴.۰ همراه با ۸ یا ۱۲ گیگابایت رم عرضه کرد و نسخه یک ترابایتی این مدل نیز مثل سال گذشته همراه با رم ۱۲ گیگابایتی در دسترس است، به‌گفته سامسونگ در زمینه مدیریت گرمای تولید شده و خنک‌سازی قسمت‌های داخلی نیز تغییراتی در S۲۳ Ultra ایجاد شده است.

باتری سامسونگ گلکسی S۲۳ Ultra‌

ظرفیت باتری گوشی تغییری نسبت به قبل نکرده و همان پنج هزار میلی آمپر ساعت پیشین است، اما با توجه به مصرف پایین‌تر پردازنده انتظار دوام باتری بالاتری از آن می‌رود و سامسونگ نیز از دوام بیش از بیست‌وچهار ساعته این باتری در یک شرایط استفاده معمولی خبر می‌دهد، ۲۶ ساعت نمایش ویدئو و ۹۹ ساعت پخش موزیک دیگر زمان‌های رسمی اعلام شده برای این باتری است.‌

مقایسه سامسونگ گلکسی S۲۳ Ultra و iPhone ۱۵ Pro Max

گلکسی S۲۳ Ultra در اندازه صفحه نمایش ۶.۸ اینچ, ۱۱۴.۷ سانتیمتر مربع (نسبت سطح صفحه نمایش به بدنه در حدود ۸۹.۹ درصد) و در حافظه داخلی دستگاه به صورت ۲۵۶GB ۸GB RAM, ۲۵۶GB ۱۲GB RAM, ۵۱۲GB ۱۲GB RAM, ۱TB ۱۲GB RAM است، آیفون Pro Max ۱۵ در اندازه صفحه نمایش ۶.۷ اینچ, ۱۱۰.۲ سانتیمتر مربع (نسبت سطح صفحه نمایش به بدنه در حدود ۸۹.۸ درصد) و در حافظه داخلی دستگاه به صورت ۲۵۶GB ۸GB RAM, ۵۱۲GB ۸GB RAM, ۱TB ۸GB RAM است.

دوربین در گلکسی S۲۳ Ultra دارای وضوح ۲۰۰ مگاپیکسلی و iPhone ۱۵ Pro Max دوربین در وضوح ۴۸ مگاپیکسل و پیکسل‌های ترکیبی ۲.۴۴ میکرونی است، در تفاوت پردازنده این دو گوشی می‌توان به CPU هشت هسته‌ای (۱x۳.۳۶ GHz Cortex-X۳ & ۲x۲.۸ GHz Cortex-A۷۱۵ & ۲x۲.۸ GHz Cortex-A۷۱۰ & ۳x۲.۰ GHz Cortex-A۵۱۰) در سامسونگ گلکسی S۲۳ Ultra و Hexa-core (۲x۳.۷۸ GHz + ۴) در آیفون ۱۵ ProMax اشاره کرد.

قیمت گوشی سامسونگ گلکسی S۲۳ Ultra‌

Samsung Galaxy S۲۳ Ultra ۵G ۲۵۶/ RAM ۱۲

قیمت از ۵۶,۵۰۰,۰۰۰ تومان

Samsung Galaxy S۲۳ Ultra ۵G ۲۵۶/ RAM ۸

قیمت: موجود نیست

Samsung Galaxy S۲۳ Ultra ۵G ۵۱۲/ RAM ۱۲

قیمت: موجود نیست

Samsung Galaxy S۲۳ Ultra ۵G ۱TB/ RAM ۱۲

قیمت: موجود نیست

کد خبر 749031

دیگر خبرها

  • هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!
  • بیشتر صهیونیست‌ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند
  • ترس نتانیاهو از بازداشت؛ بی بی دست به دامان خانواده اسرا شد
  • موضع آمریکا درباره دادگاه لاهه، نشانه رویکرد دوگانه واشنگتن است
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳/ آیفون ۱۳ چند؟
  • قیمت گوشی s۲۳ ultra + مشخصات و مقایسه با آیفون ۱۵ پرومکس امروز ( ۱۱ اردیبهشت)
  • وحشت سران صهیونیسم از حکم احتمالی دادگاه لاهه
  • افشای اطلاعات جدید درباره آیفون 16
  • قیمت گوشی s۲۳ ultra + مشخصات و مقایسه با آیفون ۱۵ پرومکس امروز ( ۱۰ اردیبهشت)
  • ایفون ۱۶ کی میاد؟ بررسی تخصصی آیفون 16