Web Analytics Made Easy - Statcounter


 

سمیرا خباز-گروه زنان و جوانان خبرگزاری فارس: لایحه افزایش سن ازدواج و منع ازدواج زیر ۱۶ سال با  قید یک فوریت تحویل مجلس شده‌ که حداقل سن ازدواج برای دختران ۱۶ سال و برای پسران ۱۸ سال پیش بینی شده است.

پیشنهاد دهندگان این لایحه، ازدواج زیر شانزده سال را ناشی از فقر و مختص حاشیه شهرهای بزرگ یا شهرهای کوچک و مرزی عنوان می‌کنند و برخورد قانونی با ازدواج زیر این سن را از وظایف دولت می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که به گفته برخی کارشناسان و صاحب‌نظران ازدواج در سن ۱۶ سال مقوله‌ای فرهنگی ‌است و با اجبار قانونی این مساله حل نمی شود.

پدرام کاویان کارشناس مسائل اجتماعی در این‌باره گفته است: از هر سه ازدواج یک ازدواج در کشور در بازه سنی ۱۵ ـ ۱۹ سال ثبت می‌شود و با منع قانونی برای آن ۵۰ درصد به مشکلات قانونی کشور در حوزه ازدواج  مثل نفقه و مهریه افزوده می‌شود.  

وی با بیان اینکه خانواده ایرانی بر پایه شرایط اجتماعی و اقتصادی برای ازدواج فرزندانش در سنین خاص برنامه‌ریزی می‌کند، تأکید کرد: این برنامه‌ریزی ریشه در سبک زندگی ایرانی دارد. 

مونیکا نادی فعال حقوق کودک نیز به بروز مشکلات حقوقی و قانونی اذعان داشته و گفته است: بسیاری از خانواده ها در روستاها و شهرهای کوچک با تصویب این لایحه  ازدواج‌ها در زیر سنین قانونی را ثبت نمی‌کنند و از تبعات آن ناآگاه هستند از جمله اینکه ممکن است حاصل ازدواج‌های ثبت نشده، نوزادانی باشند که فاقد هویت قانونی شوند.

این کارشناس هم بر گرایش برخی خانواده ها به ازدواج کودکان تاکید داشته و اظهار داشته است: این مساله ریشه در فرهنگ و سنت و عرف حاکم منطقه‌ای و همچنین مسائل اقتصادی دارد.

 برخی از کارشناسان استفاده از واژه‌‌های کودک همسری و یا ازدواج کودکان را هم درباره ازدواج زیر سن ۱۶ سال اشتباه می‌دانند. کبری خزعلی دراین‌باره گفته است: تعریف کودک در جوامع مختلف متفاوت است و در بسیاری از همین کشورها سن مسئولیت پذیری اجتماعی و مجازات پایین تر است.

این مساله از چشم فعالان توئیتری هم دور نماند و هشتک «حق ازدواج» با ۲ هزار ۸۰۰ توئیت در روزهای گذشته ترند شد.

 

 اما این تیزبینی کاربران توئیتری قابل ملاحظه است که تاکید داشته اند حاکمان دولت اسلامی باید شرایط ازدواج آسان را فراهم کنند نه اینکه سدی برای ازدواج شهروندان فراهم کنند.

انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۲۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس از پیگیری جدید مساله توقف واردات نهاده‌های کشاورزی شامل بذر، سم و کود خبر داد، مساله‌ای که طی نامه‌ای به رئیس مجلس نیز اعلام شده تا در جلسه سران قوا مطرح شود.

به گزارش ایسنا، در نشست نمایندگان بخش خصوصی حوزه کشاورزی با مقامات وزارت جهاد کشاورزی با موضوع توقف چند ماهه ثبت‌سفارش و تخصیص ارز برای واردات سم و کود، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد که این مساله باید به زودی حل شود وگرنه مجلس از جایگاه نظارتی خود این مساله را به صورت قانونی پیگیری جدی خواهد کرد.

محمدجواد عسگری - رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس - با اشاره به اینکه بارندگی‌های صورت گرفته احتمالاً وضعیت مطلوبی را در تولید محصولات کشاورزی رقم خواهد زد، افزود: مساله این است که به دلیل افزایش سطح رطوبت، بیماری‌های مرتبط با نباتات افزایش یافته و چنانچه به موقع با آفت‌ها مبارزه نشود، بیماری اپیدمی شده و خسارت‌های بسیاری به کشاورزان وارد خواهد کرد.

او در حاشیه نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران با قائم‌مقام و معاون بازرگانی وزارت جهادکشاورزی، گفت: واردکنندگان نهاده‌های کشاورزی از جمله در حوزه واردات سموم و کود گله‌مند هستند که برخی دستگاه‌های متولی از جمله بانک مرکزی، همکاری لازم را با آنها نداشته‌اند. بر این اساس در روزهای گذشته، جلسه‌ای با محوریت کمیسیون کشاورزی مجلس برگزار و مقرر شد که همه دستگاه‌های متولی از جمله وزارت جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و اتحادیه‌ها با هماهنگی یکدیگر این مساله را رفع کنند. با وجود این توافق ظاهراً برخی دستگاه‌ها همکاری لازم را نداشته‌اند.

عسگری ادامه داد: پیرو جلسه‌ای که در کمیسیون مجلس برگزار شد، مکاتبه‌ای با رئیس مجلس صورت گرفت و مقرر شد که ایشان در جلسه سران قوا این موضوع را مطرح کنند تا ارز مورد نیاز برای واردات سموم با کیفیت و  تامین شود و در اختیار تولیدکنندگان بخش کشاورزی قرار گیرد.

او ادامه داد: اگر تا روز شنبه این مساله حل‌وفصل نشود، در روز یکشنبه در مجلس جلسه‌ای برگزار کرده و مبتنی بر جایگاه نظارتی خود علاوه بر پیگیری این موضوع، برخورد قانونی هم خواهیم کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ایران جزو کشور‌های شناخته شده دنیا در درمان ناباروری
  • زمینه برای آتش‌بس پایدار و حل مساله در غزه فراهم است
  • مهریه ای که قانونی نیست | رمز ارز رو کی داده، کی گرفته!؟
  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند
  • هشدار به دارندگان گواهینامه رانندگی؛ خرید و فروش نکنید!
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان