Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر ریسک گفت: دوازده بانک تحریم نشدند و فعالیت بانکی در چهار چوب سوئیفت به وسیله این ١٢ بانک اخلالی در تجارت خارجی ایجاد نمی کند، اتفاقا بانکهایی که تحریم شدند با بازل ٣ مشکل دارند. ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۷ اقتصادی اقتصاد ایران صنعت و تجارت نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد حسین ادیب معتقد است در دوره قبل تحریم ها، بخش پتروشیمی‌ ایران عمدتا تحریم شد اما در دور جدید تحریم ، بخش پتروشیمی‌ تحریم نیست و این اثر تحریم ها را بر نرخ ارز کمرنگ می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دیگر نظرات این پژوهشگر ریسک را در ادامه و در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی تسنیم بخوانید.

تحریم بر صادرات نفت ایران چه تأثیری دارد ؟

ادیب : ترامپ اعلام کرد کاهش صادرات نفت ایران در سطحی اعمال می‌شود که باعث افزایش قیمت نفت نشود.

اکنون وضع صادرات نفت جهان چگونه است ؟

ادیب :در چهار مورد صادرات نفت کاهش یافته و این اعمال تحریم علیه ایران را محدود می کند:

١-صادرات نفت ونزوئلا یک میلیون بشکه کاهش یافته است .

٢-صادرات نفت لیبی از یک میلیون بشکه به ٣5 هزار بشکه کاهش یافته .

٣-صادرات نفت از طریق خط لوله از کانادا به آمریکا ، ٨5 درصد کاهش یافته است.

4-صادرات نفت از عربستان از ماه آینده ، 5 هزار بشکه کاهش می یابد.

در دور جدید تحریمها، بخش پتروشیمی تحریم نیست 

تحریم بخش پتروشیمی ایران در دور جدید تحریم ها چگونه است ؟

ادیب : در دوره قبل تحریم ها، بخش پتروشیمی‌ ایران عمدتا تحریم شد اما در دور جدید تحریم، بخش پتروشیمی‌ تحریم نیست و این اثر تحریم ها را بر نرخ ارز کمرنگ می کند.

هیچ کدام از صنایع ارز محور ایران مشمول تحریم نیست

تحریم ها بر صنایع ارز محور ایران چه تأثیری دارد ؟

ادیب : به استثنای 7 کارخانه سیمان و فولاد مبارکه، هیچ کدام از صنایع ارز محور ایران مشمول تحریم نیست.

شرکتهایی تحریم شدند که بنا بود فعالیت اقتصادی را کنار بگذارند  

تحریم بخش دفاعی ایران چگونه است ؟

ادیب : برای پاسخ به این سوال به بخشهایی از مصاحبه وزیر دفاع ایران اشاره می کنم: «فعالیت‌‌های اقتصادی بخش‌های مرتبط با نیروهای مسلح اکثرا واگذار شده و یا در حال واگذاری است. همانگونه که قبلاً گفته شده است برابر سیاست‌های اتخاذ شده و در راستای اصل 147 قانون اساسی، نیروهای مسلح در زمان صلح از ظرفیت‌های خود برای سازندگی و توسعه کشور استفاده خواهند کرد. براساس تدابیر اتخاذ شده، فعالیت‌های اقتصادی بخش‌های مرتبط با نیروهای مسلح مثل بنیادهای تعاون ساماندهی شده و اکثر آنان واگذار شده و یا در حال واگذاری است.»

نکته مهم براین اساس این است که محور شرکت‌هایی که تحریم شده اند ،شرکت‌هایی که قرار است فعالیت اقتصادی را کنار بگذارند و این عجیب است، شرکتهایی که قرار است فعالیت را کنار بگذارند تحریم می شوند.

تحریم به بخش بانکی صادرات نفت آسیب نمی زند

تحریم های امریکا چه اثری روی بخش بانکی صادرات نفت دارد ؟

ادیب : بانک ملت تحریم شد و نظر به اینکه بانک ملت، امور بانکی شرکت نفت را انجام می داد این می توانست باعث اخلال شود اما در چند سال اخیر بانک خاورمیانه ، به خدمات بانکی در بخش نفت پرداخته و اخلال را جبران می کند . بانک خاورمیانه از شمول تحریم خارج شد ، تحریم به بخش بانکی صادرات نفت آسیب نمی زند.

12 بانک ایرانی تحریم نشده اند

چه بانکهایی تحریم نشدند ؟

ادیب : دوازده بانک تحریم نشدند و فعالیت بانکی در چهار چوب سوئیفت به وسیله این ١٢ بانک اخلالی در تجارت خارجی ایجاد نمی کند، اتفاقا بانکهایی که تحریم شدند با بازل ٣ مشکل دارند. بازل ٣ مقررات جهانی بانکداری است که بانکهای ایرانی با آن مشکل دارند و حتی اگر تحریم نباشند نیز امکان مراوده بانکی کم است. بانکهایی که تحریم نشدند مشکل کمتری با بازل ٣ دارند و بانکهایی که تحریم شدند بیشتر با بازل ٣ مشکل دارند.

در دور قبلی تحریم، کاهش صادرات نفت ایران سمبولیک بود

صادرات نفت با تحریم چگونه است ؟

ادیب : صادرات نفت در سال ٩١ هم مشمول تحریم شد و آمارهای جهانی که حجم صادرات نفت ایران را اعلام می کرد از کاهش صادرات نفت به ١.٣ میلیون بشکه در سال ٩١ حکایت داشت ، اما صحیح ترین منبع برای اعلام صادرات نفت ایران ، نماگرهای بانک مرکزی است که آمار صادرات نفت ایران را بر اساس پول واریزی به خزانه منعکس می کند، این نماگر در سال ١٣٩ نشان می دهد که صادرات نفت ایران ٢ میلیون بشکه است و در سال ١٣٩١ بالغ بر ١.٩ میلیون بشکه ، یعنی فقط ١ هزار بشکه کاهش یافته است، یعنی در دور قبلی تحریم ، کاهش صادرات نفت ایران ، سمبولیک بود.

گفت وگو از : مریم سلیمی

انتهای پیام/

 

R1012122/P1012122/S7,77,78,79,85/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۲۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در هفته‌های جاری، تولید و صادرات نفت ایران افزایش پیدا کرده و به بالاترین میزان خود در شش سال اخیر رسیده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- ندا زارعی: اعمال تحریم‌های نفتی جدید، برنامه‌ای است که دولت آمریکا بعد از حمله موشکی ایران به اسرائیل برای آن درنظر دارد. بعد از حمله مستقیم ایران در ۲۶ فروردین سال جاری با بیش از حدود صدها پهپاد، موشک کروز و بالستیک، دولت آمریکا به دنبال اعمال تحریم‌های جدیدی برای صادرات نفت ایران است تا علاوه بر جبران حمله ایران به اسرائیل، بتواند از این طریق کشور را تحت فشار قرار دهد.

 

اما خبری که در روز‌های اخیر درباره میزان صادرات نفت ایران و افزایش آن منتشر می‌شود، بسیار مهم است و حکایت از مقاوم شدن ایران در برابر تحریم‌های نفتی دارد.

هفته گذشته بود که اوپک گزارشی منتشر کرد مبنی بر افزایش میزان تولید نفت ایران در ماه مارس و اینکه جایگاه سوم تولیدکننده نفت بعد از عربستان و عراق، همچنان توسط ایران حفظ شده است. طبق این گزارش ایران در ماه مارس با افزایش ۲۸ هزار بشکه‌ای تولید نفت، تولید خود را به سه میلیون و ۱۸۸ بشکه نفت دور روز ارتقا داد.

 

حالا تنها بعد از گذشت چند روز بار دیگر گزارشی منتشر شده از روزنامه فایننشال تایمز که در آن به افزایش صادرات نفت ایران اشاره می‌کند. این رزنامه نوشته است که صادرات نفت ایران به بالاترین میزان در ۶ سال گذشته رسیده و ۳۵ میلیارد دلار درآمد برای این کشور داشته است.

 

همچنین این روزنامه در گزارش خود با استفاده از داده‌های شرکت تحلیل انرژی ورتسکا، اظهار کرده است که تهران در ۳ ماه اول سال جاری میلادی به‌طور متوسط روزانه یک میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه نفت صادر کرده که عمده آن به چین بوده است. این رقم بالاترین میزان از سه ماهه سوم سال ۲۰۱۸ به این سو به شمار می‌رود. علاوه بر این، فرناندو فریرا از گروه انرژی موسسه آمریکایی راپیدان نیز در این باره گفت است: ایران هنر دور زدن تحریم‌ها را پیدا کرده و صادرات آن به دو میلیون بشکه نزدیک شده است.

با وجود اینکه ایران در اوایل سال‌هایی که مورد تحریم‌های ظالمانه آمریکا قرار گرفته بود، وضعیت نامناسبی در زمینه تولید و صادرات نفت را تجربه کرد، حالا در این روز‌ها به عنوان سومین تولیدکننده نفت در بین کشور‌های عضو اوپک، وضعیت صادرات خود را نیز بهبود بخشیده است. به طوری که این موضوع با واکنش‌های بسیاری از سمت کشور‌های دیگر همراه بوده است.

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین
  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • واکنش بانک مرکزی به چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی/ مدیرعامل اسبق بانک صادرات: ارز باید تک نرخی شود/ معاون رئیس جمهور: تلاش دولت این است که شاهد کاهش بیشتر در نرخ تورم باشیم
  • صادرات نفت روسیه با وجود تحریم رکورد زد
  • رویترز:‌ صادرات نفت ایران بیشترین رقم در ۱۰ ماه گذشته شد
  • سطح کشت محصول سیر در طارم ۷۰ درصد کاهش یافت
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • نفت ایران دوباره تحریم می‌شود؟
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • یورونیوز: آمریکا نمی‌تواند تحریم‌های نفتی ایران را تشدید کند