Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بررسی‌های حاکی از آن است که از تعداد ۵۷ هزار و ۹۵ روستای برق دار شده برق بالغ بر ۲۲۹ روستا از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تامین شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، کاهش منابع آبی در کشور در سال‌های اخیر به دلیل کم بارشی‌ها و تغییر اقلیم به مساله جدی تبدیل شده است از این رو صرفا با صرفه‌جویی در مصارف خانگی نمی‌توان کمبود‌ها در این بخش را جبران کرد و باید به فکر جایگزین مناسبی برای تامین انرژی برق به جای استفاده از نیروگاه‌های برق آبی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان یکی از بهترین روش‌های تامین انرژی، استفاده از پنل‌های خورشیدی به جای نیروگاه‌های آبی است که در سال‌های اخیر به دلیل هزینه پایین و آلودگی کمتر نسبت به روش‌های دیگر مورد توجه بسیاری از کشور‌های در حال توسعه قرار گرفته است.

البته توجه به استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر به ویژه پنل‌های خورشیدی در ایران در سال‌های اخیر باعث شده است که در بسیاری از شهر‌ها افراد با استفاده از پنل‌های خورشیدی انرژی مورد نیاز خود را با کمترین هزینه تهیه کنند و بحث خرید تضمینی انرژی‌های تجدید باعث تشویق افراد به تولید بیشتر شده است.

در حال حاضر از ۱۰۰ درصد تجهیزات مصرفی در نیروگاه‌های تجدید پذیر حدود ۸۵ درصد آن کاملا در ایران تولید می‌شود و ۱۵ درصد باقی مانده را تجهیزات الکترونیکی تشکیل می‌دهد که به همین منظور سه مرکز دانش بنیان در مشهد، تهران و شیراز نسبت به طراحی و نمونه سازی آن اقدام کرده‌اند.

استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر برای برق رسانی به روستا‌های محروم یکی از مهمترین استفاده‌ها از انرژی‌های تجدید پذیر بوده است به طوریکه در روستا‌های کشور با صرف هزینه اولیه برای خرید تجهیزات، برق مصرفی افراد به طور کامل تامین می‌شود.

این در حالی است که تعداد روستا‌های برق‌دار شده تا پایان مهرماه به ۵۷ هزار و ۹۵ روستا با تعداد چهار میلیون و ۴۹۷ هزار خانوار رسیده است که از این تعداد برق ۲۲۹ روستا با دو هزار و ۵۳۶ خانوار از طریق سیستم‌های انرژی‌های تجدیدپذیر تامین شده است.

همچنین طی سال‌های اخیر تعداد سه هزار و ۲۶۰ خانوار عشایری و کوچ‌نشین در برخی از مناطق کشور از طریق دستگاه‌های تولید برق خورشیدی قابل‌حمل برق‌رسانی شده است.

در همین راستا سید محمد صادق‌زاده در تازه‌ترین صحبت‌های خود گفته است بیش از ۹۵ درصد نیروگاه‌های تجدیدپذیر در مناطق روستایی و محروم احداث شده و دو نیروگاه کوچک‌مقیاس دو هزار شغل ایجاد کرده و ابراز امیدواری کرد این تعداد به چهار هزار مگاوات برای سال آینده افزایش می‌یابد.

همچنین با توجه به پتانسیل بالای ایران در تولید انرژی‌های تجدید پذیر و از سوی دیگر تعرفه‌های جذاب خرید تضمینی برق تولیدی از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، در بسیاری از موارد باعث تشویق سرمایه‌گذار به تولید انرژی تجدید پذیر می‌شود که این امر در کنار اشتغال زایی و درآمد برای فرد به نفع منابع کشور است.

در همین راستا رایزنی‌های اولیه با بخش خصوصی نشان می‌دهد که در سال جاری رقمی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش قیمت برای انرژی‌ها تجدید پذیر در نظر گرفته شده است که این امر می‌تواند عامل موثری برای افزایش تولید انرژی تجدید پذیر محسوب شود.

لازم به ذکر است که وزیر نیرو در تازه‌ترین صحبت‌های خود اعلام کرد دولت ایران مصمم است تا سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۳۰۰۰ مگاوات به ظرفیت تجدیدپذیر‌ها در کشور اضافه کند.

با این تفاسیر توجه به انرژی‌های تجدید پذیر می‌تواند گام موثری درتامین انرژی پاک و کم هزینه در کشور محسوب شود که علاوه بر برطرف کردن نیاز می‌تواند برای استفاده کمتر از نیروگاه‌های برق آبی در زمان کم آبی موثر باشد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تجدیدپذیر ها انرژی پاک پنل خورشیدی نیروگاه روستاها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۲۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی پشت بامی در ۱۶ مدرسه کشور در دست اجرا است که از این تعداد، هفت نیروگاه در استان‌های اصفهان، قم، گلستان، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی به صورت هم‌زمان به بهره‌برداری رسیدند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با حضور در دبیرستان خیرساز زیرک پردیسان قم که مجهز به این فناوری شده است، گفت: ساخت این نیروگاه‌ها ضمن ایجاد درآمد پایدار و صرفه‌جویی در هزینه‌های مدارس، سبب افزایش خودآگاهی و تربیت اقتصادی دانش‌آموزان در راستای استفاده از انرژی‌های پاک می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در برنامه هفتم توسعه کشور، اختیار کسب درآمد اختصاصی برای همه مدارس از مسیر‌هایی مانند تولید انرژی پاک توسط سلول‌های خورشیدی یا تعبیه فضای تجاری در نظر گرفته شده تا هر مدرسه بتواند اقتصاد خود را پیش ببرد.

حمیدرضا خان محمدی یادآور شد: دو هزار و ۵۰۰ طرح برای اجرای نیروگاه‌های خورشیدی هدف‌گذاری شده است و در یک برنامه کوتاه‌مدت با همکاری دستگاه‌های متولی، ۲۰ هزار مدرسه به سلول‌های خورشیدی مجهز می‌شوند.

وی با ذکر اینکه در حال حاضر ۵۶ طرح نیروگاه خورشیدی در سطح کشور در حال اجراست، گفت: تاکنون نیروگاه‌های خورشیدی ۱۱ مدرسه در استان قم با ظرفیت ۲۲۰ کیلووات به مرحله اجرا رسیده‌اند که از این تعداد نیروگاه‌های پنج مدرسه با مجموع ظرفیت مجموع ۱۰۰ کیلووات به شبکه سراسری برق متصل شده‌اند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور افزود: برای تولید انرژی از سلول‌های خورشیدی و استفاده از فضای مدارس در این امر، با خیرین و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی وارد مذاکره شده‌ایم تا این موضوع در همه مدارس جدیدالاحداث محقق شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: با تولید هر کیلووات ساعت نیروگاه خورشیدی ۵۶۰ گرم از انتشار گاز دی اکسید کربن جلوگیری و سبب صرفه جویی ۰.۲۷ مترمکعب مصرف گاز طبیعی و ۰.۲۲ لیتر مصرف آب می‌شود.

هم‌زمان با بهره‌برداری از این نیروگاه، آیین افتتاح مدرسه خیرساز حاج غلامرضا زیرک در پردیسان قم برگزار شد. این مدرسه در زمینی به مساحت پنج هزار و ۲۳ مترمربع و با زیربنای سه هزار و ۱۵۹ مترمربع در سه طبقه و بر اساس آخرین استاندارد‌های روز ساخته شده و دارای ۱۸ کلاس درس و مجهز به سه سامانه ۲۰ کیلوواتی تولید برق از انرژی پاک خورشیدی است.

دیگر خبرها

  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • افزایش ۶۲ درصدی تولید انرژی در نیروگاه ری
  • فراهم شدن مقدمات احداث چهارمین هنرستان انرژی اتمی کشور در هرمزگان
  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق
  • ضرورت نصب ۵۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی در صنایع تهران تا ۱۴۰۶
  • نیروگاه برقِ ری آماده خدمات رسانی در فصل تابستان