Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش خراسان رضوی میگوید که بودجه‌ای برای تغییر سیستم گرمایشی غیر استانداردو تعویض بخاریهای نفتی مدارس خراسان رضوی نداریم.

قدس آنلاین- تکتم بهاردوست: ظرف چهار سال اخیر توجه ویژه و موثری نسبت به تامین نیازهای مدارس به خصوص در زمینه استانداردسازی وسایل گرمایشی و سرمایشی انجام و از سال ۱۳۹۲ تاکنون تاسیسات گرمایشی ۳۰۰۰ مدرسه با هزینه هزار میلیارد ریال استاندارد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این آمار مربوط به مدارس شهرنشین است و هستند بسیاری از مدارس روستایی که کماکان از بخاری نفتی استفاده می‌کنند. سوال اینجاست که آیا همین مدارس تجهیز شده هم توان پرداخت هزینه‌های لازم را دارند؟ مدارسی که از بخاری نفتی استفاده میکنند درچه مدت زمانی به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز میشوند؟ و اگر دراین مدت برای دانش اموزان مدارس حادثه ای رخ داد چه کسی پاسخگوست ؟ اینها پرسشهایی بود که "علی ابری اول"به عنوان معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش خراسان رضوی در گفت‌وگوبا قدس آنلاین به آن‌ها پاسخ داد.

قدس آنلاین: مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفته بود که دریک سوم مدارس استان از بخاری نفتی استفاده میشود. اول اینکه بفرمایید چه تعداد مدرسه و با چه تعداد دانش آموز از بخاری نفتی استفاده می‌کنند؟

ابری: این صحبت مربوط به مناطقی است که هنوز نمی‌توانند از سیستم گاز کشی استفاده کنند یا حتی در مناطقی که تعبیه سیستم گرمایشی مقرون به صرفه نیست .مثلا در روستایی که یک کلاس دارد طبیعتا از بخاری نفتی استفاده می‌شود یا دانش آموزان مدرسه از تعداد انگشتان یک دست بیشتر نیست و تعداد این مدارس حداقل یک سوم مدارس کل استان است . اما این به آن معنا نیست که تعداد دانش آموزان هم یک سوم هستند.

ما در سیستم آموزشی مان کلاسهایی داریم  که با چهار دانش آموز برگزار میشود یا مدرسه‌ای با یک کلاس که مشغول به کار هستند. بنابراین این مدارس که حدود یک سوم مدارس خراسان رضوی هستند هنوز از بخاری نفتی استفاده می‌کنند اما به طور قاطع اعلام می‌کنم در هیچ یک از مدارس استان ، حتی در روستاها هم بخاری چکه‌ای وجود ندارد و همه بخاریها کاربراتوری است ولی باید بگویم که برای سهیمه نفت با مشکلات زیادی مواجه هستیم.

قدس آنلاین: چرا برغم تاکید وزارتخانه این مدارس شوفاژ کشی نشده است؟

ابری:دلیلش این است که اعتباری نداریم ، اگر اعتباراتی در این خصوص در اختیار ما قرار بگیرد چرا این کار را انجام ندهیم ما اگر پولی در دست داشتیم حداقل اضافه کاری‌ها و حقوق حق التدریسی هایمان را پرداخت می‌کردیم که همکاران ما با مشکلی مواجه نشوند. همه این‌ها مربوط به نداشتن پول کافی است اگر اعتبارات کافی در اختیار ما قرار بدهند اینقدر مدرسه سازی می‌کنیم که دانش آموزدر فضای کافی مدرسه پرورش پیدا کند.

قدس آنلاین: اما برخلاف سخن شما مدیرکل گفته بود سالی 300مدرسه را مجهز میکنیم . حالا پرسش من این است که با این روند سالی ۳۰۰ مدرسه چند سال طول می‌کشد تا تمام مدارس به سیستم گرمایشی مجهز شوند؟ اگر در این مدت اتفاقی رخ داد چه کسی مسئولیت آن را بر عهده می‌گیرد؟

ابری: در خصوص بخش اول صحبتتان باید بگویم بله ما هم می‌دانیم این زمان خیلی طول می‌کشد ، ولی چاره‌ای نداریم . حل همه این مشکلات در دست وزارتخانه و مجلس است و اعتباراتی است که به آموزش و پرورش اختصاص می‌دهند.

قدس آنلاین:آیا برای روشن کردن بخاری درمدارس زمان مشخصی تعیین شده ؟ چون گزارش هایی رسیده مبنی بر اینکه دانش آموزان در روزهای سرد  مجبورند با کاپشن و کلاه سر کلاس حاضرشوند و مدیران اجازه روشن کردن بخاری را نمی‌دهند این قضیه چقدر صحت دارد؟

ابری: خیر. مدیر آموزشگاه هر زمان که تشخیص بدهد که باید سیستم‌های گرمایشی روشن بشود این کار را انجام می‌دهد منتها همه اذعان داریم که باید در این خصوص و خیلی موارد دیگر صرفه جویی هایی لازم که البته صلاح هم هست را انجام بدهیم.

قدس آنلاین: چرا از کمک خیرین در سامان دهی سیستم گرمایشی مدارس استفاده نمی‌کنید؟ چرا خیران را به سمت ساخت مدارس جدید که البته بعد تبلیغاتی خوبی هم دارد هدایت میکنید؟

ابری: اتفاقا الان بیشتر تکیه ما بر دوش این افراد است و در واقع یک سوم ساخت و سازهای مدارس خراسان به دست خیرین صورت گرفته است ولی خب مثلا در روستایی که اصلا گاز کشی نشده است ما چاره‌ای جز استفاده از بخاری نداریم.

خیرین ما آماده کمک هستند ولی این سیستم است که در این خصوص جوابگو نیست. چرا؟ چون تعداد کلاس و دانش آموز اینقدر اندک است که جز با بخاری نمی‌شود مشکل را حل کرد یا همانطور که گفتم اصلا در این مناطق گاز کشی صورت نگرفته است.

قدس آنلاین: آیا مصوبه رایگان شدن برق و آب و گاز مدارس در خراسان رضوی اجرا شده است؟ چرا هزینه صرفه جویی شده از این محل را صرف سیستم گرمایشی نمی‌کنید؟

ابری: متاسفانه این مصوبه هنوز اجرایی نشده است و ما هم در این خصوص گلایه هایی داریم هنوز بسیاری از مدارس ما به خاطر اینکه توان پرداخت هزینه ها را ندارند انشعابات برق، گازشان قطع می‌شود.

بله ما هم منتظریم که دستورات لازم در این خصوص به دست ما برسد ضمن اینکه اگر این مصوبه هم اجرایی بشود به این معنا نیست که اگر ما در گذشته برای همه حامل‌های انرژی هزینه‌ای را پرداخت می‌کردیم الان می‌توانیم این پول را پس اندازکنیم و همه را صرف تغییر سیستم گرمایشی مدارس بکنیم چرا؟ چون اصلا ما در همه این سالها پولی برای پرداخت نداشته‌ایم.

در همه این سالها اکثر مدارس ما به شرکت‌های حامل‌ انرژی بدهکار بوده و هستند. بنابراین ما نمی‌توانیم این قول را بدهیم که با اجرایی شدن این مصوبه می‌توانیم بلافاصله پول زیادی را برای تغییر سیستم گرمایشی مدارسمان پس انداز کنیم.

قدس آنلاین: اینکه می‌گویید پولی نداریم که با آن سیستم گرمایشی را  استاندارد کنیم شانه خالی کردن از بار مسئولیتتان نیست؟

ابری:صادقانه می‌گویم که بودجه‌ای برای هزینه کردن نداشته‌ و نداریم وگرنه کوتاهی صورت نگرفته است .چون بچه‌های خودمان هم در همین مدارس تحصیل می‌کنند. مطمئنا اگر ما هم بتوانیم دوست داریم از سیستم‌های بهداشتی و گرمایشی استاندارداستفاده کنیم چرا باید از نفت با وجود خطرهای احتمالی‌اش استفاده کنیم واقعا کاری از دستمان بر نمی‌آید.

ضمن اینکه فراموش نکنید که ما حدود ۸ هزار فضای آموزشی داریم و اگر قرار باشد برایبرای تغییر سیستم گرمایشی هر مدرسه فقط ۵ میلیون تومان هزینه کنیم چه مبلغ هنگفتی هزینه میخواهد.

این را به خاطر داشته باشید که در حال حاضرتمام مدارس شهری ما از سیستم‌های گاز سوز استفاده می‌کنند و تقریبا هیچ یک از مدارس ما بخاری کاربراتوری ندارند و استفاده از بخاری هم فقط مربوط به مدارس دوردست است یا مدارسی که تعداد جمعیتشان خیلی کم است به هر شکل این تقاضا هم مانند قبل به وزارتخانه منتقل می‌شود تا در صورت توافق در تصویب اعتبارات سال آینده لحاظ شود.

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سیستم گرمایشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۲۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان، آموزش مهارت‌های زندگی به نوجوانان را جدی بگیرند

فرماندار تیران و کرون گفت: معلمان، دبیران و مربیان مدارس، آموزش مهارت‌های زندگی به دانش‌آموزان را در برنامه مدرسه جدی بگیرند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، علی محمدی‌کیا _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در گردهمایی معلمان و دبیران مدارس تیران و کرون اظهار کرد: مأموریت تعلیم و تربیت در اولویت اول بر عهده مدارس و مراحل بعدی در دانشگاه‌ها انجام می‌شود که علاوه بر علم‌آموزی تربیت نیروی انسانی متعهد و توانمند برای جامعه بر عهده این نهاد قرار گرفته است.

وی افزود: انتقال مفاهیم علمی برای تربیت نیروی متخصص و کارشناس اقدامی بسیار مهم است که نظام آموزشی بر آن تمرکز داشته و طی دوره‌های تحصیلی مختلف این اقدام مهم را انجام می‌دهد.

فرماندار تیران و کرون با بیان اینکه علاوه بر علم آموزی و انتقال مفاهیم، آموزش مهارت‌های زندگی حائز اهمیت است، تصریح کرد: افراد در جامعه برای زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی به فراگیری این دسته از مفاهیم نیاز دارند.

محمدی‌کیا ادامه داد: معلمان و مربیان در انجام فرآیندهای آموزشی به این مقوله توجه کرده و در کنار مبانی درسی و علمی به این دسته از موضوعات نیز بپردازند.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از دغدغه‌های اجتماعی با فراگیری مهارت‌های زندگی رفع شده و جامعه به نقطه مطلوب خواهد رسید.

فرماندار تیران و کرون در بخشی از سخنان خود به نگاه دولت سیزدهم به معلمان اشاره کرد و گفت: دولت با شناخت مأموریت مهم این قشر و جایگاه نظام تعلیم و تربیت، رفع نیازهای معلمان و معیشت این قشر را مورد توجه قرار داده است.

محمدی‌کیا با بیان اینکه موضوع رتبه‌بندی معلمان در این سال‌ها به ثمر نشسته است، افزود: اگر چه مشکلاتی در روند اجرایی این طرح وجود داشت اما بخش عمده‌ای از برکات این اقدام بهره‌مند شدند که دولت عزم جدی برای تکمیل و کیفیت بخشی به این برنامه دارد.

وی یادآور شد: تمام تلاش مدیریت شهرستان نیز بر ارتقا سطح کیفیت برنامه‌های آموزشی و پرورشی بوده و دستگاه‌های اداری نیز در این مسیر همکاری دارند.

حسین صائبی مدیر آموزش و پرورش تیران و کرون در این مراسم به برنامه‌های هفته گرامیداشت مقام معلم در این شهرستان اشاره و اظهار کرد: زنگ سپاس معلم و تجلیل از معلمان مدارس با حضور مدیران دستگاه‌های اداری، شهروندان، انجمن‌های اولیا و مربیان و گروه‌های مردمی و تشکل‌های فرهنگی و هنری انجام شد.

وی با اشاره به شناسایی بیش از ۲۰ معلم، همیار معلم و مربی پرورشی در این شهرستان افزود: برترین‌ها به مرحله استانی معرفی و در منطقه نیز از آنان تجلیل شد.

مدیر آموزش و پرورش تیران و کرون ادامه داد: تجلیل از معلمان بازنشسته به سبب ۳۰ سال فعالیت در نظام تعلیم و تربیت شهرستان، همایش پیاده‌روی خانوادگی، گردهمایی معلمان و نشست تخصصی با موضوع شهید مطهری را از دیگر برنامه‌های این هفته اعلام کرد.

کد خبر 751199

دیگر خبرها

  • معلمان، آموزش مهارت‌های زندگی به نوجوانان را جدی بگیرند
  • استادان و معلمان باید برای تحقق جامعه دانش‌بنیان اهتمام ورزند
  • استادان و معلمان باید در مسیر تحقق جامعه دانش‌بنیان اهتمام ورزند
  • استاندار زنجان: به آموزش و پرورش بی‌توجه بود‌ه‌ایم
  • تجليل از معلمان بازنشسته و نمونه آموزش و پرورش کيش
  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • تجلیل از معلمان ایرانی در آنکارا
  • دعوت از گروه‌های جهادی خراسان رضوی برای مشارکت بیشتر در طرح تحول روستایی
  • هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی دولت سیزدهم برای تجهیز هنرستان‌های بام ایران
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی