Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، ابوالقاسم حسین پور مدیر کل کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل ها در تشریح اثربخشی اقدامات صورت گرفته در سطح حوزه های آبخیز شمال کشور در کاهش خسارات سیل گفت: علی رغم شدت بالای بارندگی اواسط مهرماه شمال کشور و وقوع بارش ۳۴۶ میلی متر با شدت ۱۰۵ میلی متر طی سه ساعت در برخی از مناطق سیلزده، خسارات وارده در حوزه های تحت پوشش فعالیت های آبخیزداری و آبخوانداری نسبت به سایر حوزه ها کاهش چشمگیری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: چنانچه این حجم سیلاب کنترل نمی گردید بدون تردید میزان و ابعاد خسارات بسیار گسترده تر می شد.

حسین پور با اشاره به اجرای بیش از ۵۳۳ هزار هکتار فعالیت آبخیزداری و آبخوانداری در گستره سیل اخیر شمال کشور افزود: بررسی و مقایسه وضعیت خسارات ناشی از سیل اخیر با سیل های مشابه در گذشته و همچنین مقایسه حجم خسارات وارده قبل و بعد از اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری در حوزه های آبخیز کاظم رود عباس آباد، ماشلک نوشهر، صفارود رامسر، امامزاده ابراهیم گیلان و نظایر آن که تحت پوشش فعالیت های پیشگیرانه در سطح حوزه بالادست قرار گرفته اند با سایر حوزه ها که باید طرح آبخیزداری در آن اجرا شود، نظیر حوزه شیرود و چشمه کیله تنکابن، قلعه رودخان و گشت رودخان گیلان محسوس می باشد.

مدیرکل کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها ادامه داد: به عنوان نمونه مقایسه خسارات سیل در حوزه آبخیز کاظم رود عباس آباد مازندران در سیل ۲۸ مهرماه ۱۳۸۲ با سیل ۱۳ مهرماه ۱۳۹۷ نشان می دهد که علی رغم افزایش بارندگی اخیر (۲۵۹ میلی متر بارش سال جاری در مقایسه با ۱۹۰ میلی متر بارندگی سال ۱۳۸۲)، حدود ۲۴ درصد کاهش خسارات مشاهده می شود.

حسین پور در بررسی علل ایجاد و تشدید سیل در مناطق جمعیتی در پایین دست، بر حفظ کاربری اراضی، رعایت حریم رودخانه ها و مسیل ها، جلوگیری از ساخت و ساز در مسیر سیلاب، توجه به هیدرولوژی شهری و روستایی و همچنین رعایت اصول فنی و تامین استحکام مورد نیاز با توجه به شدت سیلخیزی مناطق تاکید کرد.

وی عملکرد سازه های مشبک سرشاخه گیر احداث شده در خروجی حوزه های آبخیز جنگلی در سیل اخیر شمال کشور موفق توصیف کرد و گفت: در برخی از حوزه های آبخیز با اجرای تنها یک سازه سرشاخه گیر با فیلتر کردن سیلاب و تله اندازی مواد محموله سیل، مناطق پایین دست در برابر سیل های مشابه ایمن شده اند.

حسین پور نقش پوشش گیاهی جنگل در برابر سیل را بی بدیل برشمرد و با تاکید بر اهمیت حفاظت از این میراث ارزشمند، طرح تنفس و توقف بهره برداری از جنگل های شمال را گامی مهم و مثبت در کاهش سیلاب در آینده ارزیابی کرد.

گفتنی است، در پهنه سیل خیز و سیل گیر اخیر شمال کشور بیش از ۵۶۰ هزار هکتار حوزه آبخیز مطالعه شده و آماده اجرا وجود دارد که در صورت تامین اعتبار مورد نیاز با برآورد ۶۰۰ میلیارد تومان عملیاتی خواهد شد.

انتهای پیام/

اجرای طرح تنفس گامی مهی در کاهش سیلاب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۴۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصرف و عدم لایروبی رودخانه‌ از مشکلات کاشان است+فیلم

مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان ضمن اشاره به حضور در کاشان با هدف برآورد خسارات سیل گفت: تصرف و عدم لایروبی رودخانه از مشکلات در کاشان است. - اخبار استانها -

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، هدف از حضور در منطقه را بررسی خسارات ناشی از سیل عنوان کرد و اظهار داشت: از محورهای مواصلاتی و سیلاب‌ها بازدید به عمل آمد. این جبهه از شمال استان وارد شده بود و از این رو مناطق شمالی و شرقی استان اصفهان را تحت تأثیر قرار داده بود.

 

.

 

وی با بیان اینکه بارش باران تا 20 و حتی در ارتفاعات تا 40 میلیمتر گزارش شده است، افزود: بارش باران باعث طغیان رودخانه‌های فصلی شد و روان‌آب و گل و لای را به مناطق مختلف وارد کرد و از طرفی باعث شد سیلاب در برخی از مناطق شهری کاشان ورود پیدا کند.

مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان ابراز داشت: روان‌آب و سیلاب در مناطق دو، سه و چهار کاشان وارد شد و از سوی دیگر اطراف اتوبان، فرودگاه و شهرک صنعتی جعفرآباد نیز تحت تأثیر قرار گرفت و بر این اساس نیروهای امدادی وارد عمل شدند و این سامانه علاوه بر کاشان دیگر مناطق استان اصفهان را نظیر آران و بیدگل، اردستان و دیگر شهرها تحت تأثیر قرار داد.

وی با بیان اینکه خسارات تاکنون به صورت دقیق برآورد نشده است، گفت: با توجه به اجرای طرح‌های ایمنی و امداد اولیه تیم‌های مختلف رفع مشکلات در دستور کار قرار گرفت اما خساراتی به منازل مسکونی، مزارع، باغات، معابر، تأسیسات شهری و غیره وارد شد و سه روز برای ارزیابی خسارت فرصت باقی است.

کاشانی‌ها از تردد در مسیر رودخانه‌ها خودداری کنند

شیشه‌فروش با بیان اینکه بیمه راهکار جبران خسارت در بخش کشاورزی است، تصریح کرد: قرار شد بنیاد مسکن منازل آسیب‌دیده را بررسی و در سامانه ثبت کند در حالی که یکی از مشکلات اساسی عدم لایروبی و تصرف رودخانه‌ها است و از این رو تأکید است طرح‌های آبخیزداری با اولویت اجرا شود.

انتهای پیام/801

 

دیگر خبرها

  • اجرای بیش از ۲۰ طرح آبخیزداری در استان اصفهان
  • کاهش ۷۰ درصدی خسارت سیل با اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • تصرف و عدم لایروبی رودخانه‌ از مشکلات کاشان است+فیلم
  • ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشور‌ها در بهبود حوزه‌های آبخیزداری مناطق خشک و نیمه‌خشک
  • بازدید فرماندار سرباز از خسارات بارندگی و سیل از راه‌های روستایی
  • تزریق ۲۰۷ میلیون مترمکعب آب به سفره زیر زمینی