Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- تارنمای لوبلاگ در یادداشتی نوشت: از آنجایی که انتظار می رود مجلس نمایندگان با اکثریت دمکرات، سیاست های سختی در قبال فروش سلاح به عربستان در پیش گیرد، ریاض در تکاپوی پیدا کردن جایگزین های دیگر برای تهیه تسلیحات نظامی خود شده است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، 'جیمز دورسی' از اعضاء ارشد موسسه راجارتنام سنگاپور در یادداشتی با عنوان 'عربستان خود را برای رویکرد خشن تر آمریکای پس از انتخابات آماده می کند' افزود: بدنبال در دست گرفتن کنترل مجلس نمایندگان آمریکا توسط دموکرات ها پس از انتخابات میان دوره ای این هفته، عربستان سعودی خود را برای روابط بالقوه ناخوشایند با ایالات متحده و افزایش تلاش های ترکیه برای منزوی کردن این پادشاهی در پی قتل 'جمال خاشقچی' روزنامه نگار آماده می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این پادشاهی برای مقابله با فشارهای احتمالی ایالات متحده در حال بررسی فرصت برای تنوع بخشیدن به عرضه کنندگان سلاح و ساخت صنعت دفاع داخلی خود است. عربستان همچنین در حال توسعه طرح های جدید در داخل کشور است تا بتواند حمایت داخلی از 'محمد بن سلمان' ولیعهد را تقویت کند.
درادامه یادداشت درج شده در این نشریه آمریکایی می خوانیم: پیروزی دمکرات ها در انتخابات نگرانی های عربستان سعودی را بالا برده است. بدین ترتیب که دولت 'دونالد ترامپ' ممکن است ریاض را وادار به عقب نشینی از برخی مواضع کلیدی از جمله راه اندازی جنگ یمن که بدترین بحران انسانی پس از جنگ جهانی دوم بشمار می رود و محاصره 17 ماهه قطر تحت فشار بیشتر قرار دهد.
مقامات آمریکایی همچنین ادعا می کنند تحریم قطر و کشته شدن خاشقچی در تاریخ 2 اکتبر (10 مهرماه) در کنسولگری عربستان در استانبول، موانعی برای ایجاد یک اتحاد مسلمان سنی علیه جمهوری اسلامی یا همان 'ناتوی عربی' پدید آورده است و این امر همچنین دستیابی به اهداف دیگر ایالات متحده در خاورمیانه، از جمله مقابله با خشونت های سیاسی و تضمین جریان آزاد نفت را تحت تاثیر قرار می دهد. مقامات اسرائیلی نیز می گویند از اتحاد با اسلام سنی که می توانست منافع مشترکی با دولت یهود داشته باشد دست کشیده اند.
فراموش نکنیم دولت ترامپ حتی پیش از قتل خاشقچی هم نگرانی های خود را در خصوص عربستان ابراز کرده بود. به گزارش خبرگزاری رویترز 'جان بولتون' مشاور امنیت ملی کاخ سفید طی نامه ای در تابستان گذشته به 'مایک پمپئو' وزیر امور خارجه و 'جیمز ماتیس' وزیر دفاع نوشت: 'همکاران منطقه ای ما به طور فزاینده ای در حال رقابت هستند و در مورد شکاف با قطر، این رقابت می تواند در تضاد با منافع آمریکا و به نفع ایران، روسیه و چین باشد'.
لذا از آنجایی که انتظار می رود مجلس نمایندگان سیاست های سختی در قبال فروش سلاح به عربستان در پیش گیرد، عربستان سعودی حتی ثانیه ای را برای پیدا کردن جایگزین برای تهیه تسلیحات نظامی از دست نمی دهد.
از سوی دیگر از آنجا که ارتش عربستان سعودی، متکی به خرید تسلیحات ایالات متحده و اروپا است، دشوار است به سرعت به سوی تسلیحات روسی و یا چینی تغییر مسیر دهد و به نظر می رسد در حال حاضر بر روی تامین کنندگان جایگزین غربی تمرکز کرده است.
اما این گزینه هم می تواند برای عربستان پرخطر باشد چراکه اتحادیه اروپا و به ویژه اسپانیا و آلمان به شدت دنبال طرحی برای تحریم عربستان و یا محدودیت فروش اسلحه به این پادشاهی هستند.
اما با همه این احوال عربستان سعودی، در روزهای اخیر، با کشتی سازی 'ناوانتیا' اسپانیا قراردادی به منظور ساخت مشترک 5 کشتی جنگی کوچک برای ناوگان دریای عربستان بسته و همچنین قراردادی 1 میلیارد دلاری با آفریقای جنوبی برای کمک به عربستان جهت ساخت صنعت دفاع داخلی خود را پیشنهاد داده است.
بنابراین از آنجا که فروش تسلیحات مدرن آمریکایی به عربستان در کنگره در حال بررسی است، اسپانیا پا پیش نهاده تا نیاز فوری عربستان به تسلیحات را برطرف کند، اما سوال اینجاست آیا مادرید می تواند تمام نیازهای عربستان به تسلیحات را برطرف کند؟
از سوی دیگر امتناع ایالات متحده از فروش فناوری پیشرفته هواپیماهای بدون سرنشین به عربستان پیش از بحران خلیج فارس و حادثه خاشقچی، راه را برای چین جهت ارائه تأسیسات تولید دفاع برای عربستان هموار کرده است.
شرکت علوم فضایی و فناوری چین CASC در قراردادی با این پادشاهی قرار است هواپیمای بدون سرنشین و تجهیزات مرتبط با آن را برای عربستان سعودی بسازد. لازم به ذکر است این هواپیماها قابل مقایسه با هواپیمای جنگنده MQ-9 Reaper ایالات متحده هستند.
عربستان سعودی همچنین بیم آن دارد دمکرات ها که حالا اکثریت مجلس نمایندگان را تشکیل می دهند، با توافق های هسته ای ریاض نیز مخالفت کنند. پنج سناتور جمهوریخواه چند روز پیش از انتخابات میان دوره ای، در نامه ای به ترامپ از وی خواستند مذاکرات با عربستان در این زمینه را به حالت تعلیق درآورد.
این هفته نیز قرار است 'ملک سلمان' از 259 پروژۀ توسعه ای به ارزش 6.13 میلیارد دلار از جمله گردشگری، برق، محیط زیست، آب، کشاورزی، مسکن و حمل و نقل به انرژی پرده برداری کند. وی این پروژه ها را طی سفر به استان های مختلف عربستان سعودی و در راستای تقویت حمایت از رژیم خود و پسرش محمد راه انداخته است.
از سوی دیگر، تصمیم اخیر دولت برای از سرگیری پاداش و مستمری های سالانه به خدمتگزاران و پرسنل نظامی، تلاشی برای جلب توجه عمومی است که بر خلاف نیت شاهزاده محمد برای ساده سازی روند بوروکراسی و تحریک رقابت است. این پاداش ها در سال 2016 در راستای اقدامات ریاضت اقتصادی قطع شده بود.
در یک حرکت عوام فریبانه دیگر، ملک سلمان همچنین زندانیان دارای اتهامات مالی را بخشید و قول داد بدهی های تا 267 هزار دلار هر یک از آنها را پرداخت کند.
حرکات اخیر ملک سلمان به نظر می رسد برای کاهش وابستگی عربستان سعودی به تسلیحات نظامی ایالات متحده و ایجاد یک جنبش متحد علیه هر گونه تلاش برای پیوند زدن شاهزاده محمد به مرگ خاشقچی طراحی شده باشد.
این اقدامات به ویژه پس از آنکه 'رجب طیب اردوغان' رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد قتل خاشقچی به دستور رده های بالای حکومتی عربستان صورت گرفته و همچنین پیش از درخواست دولت ترامپ برای شناسایی مسئولان این جنایت، شدت گرفته است.
در نهایت باید تاکید کرد اگرچه ممکن است قدرت ملک سلمان در داخل چندان تضعیف نشود، اما دستکم رویدادهای اخیر می تواند سبب تضعیف روابط ریاض با واشنگتن و همچنین پایتخت های اروپایی برای اقدام شدیدتر به منظور مجبور کردن عربستان سعودی برای گرفتن موضعی روشن در قبال پرونده قتل خاشقچی و رویکرد تساهل بیشتر در جهت پایان دادن به جنگ یمن و حل بحران خلیج فارس شود.
***'تارنمای لوبلاگ از نام جیم لوب سردبیر این تارنما، روزنامه نگار کهنه کاری که گزارش های تحلیلی از سیاست خارجی واشنگتن در قبال خاورمیانه می نوشت گرفته شده است. این تارنما اولین وبلاگ برای دریافت جایزه 'آرتور راس' برای گزارش گیری و تجزیه و تحلیل مستقل از آکادمی دیپلماسی آمریکا در سال 2015 بود. این تارنما در سال 2008 راه اندازی شد و هدفش بیشتر تحلیل سیاستهای اتخاذ شده از سوی واشنگتن در قبال تهران بود'.
اروپام**7276**1485

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي عربستان تسليحات دموكرات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۵۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران

سفیر عربستان در ایران با تاکید بر پیشرفت قابل توجه مناسبات تهران و ریاض از تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد خبر داده و اعلام کرد که به زودی یک مقام ارشد سعودی به تهران سفر خواهد کرد و همچنین شرایط لازم برای عمره‌گزاران ایرانی فراهم است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مناسبات ایران و عربستان سعودی طی ماه‌های گذشته شاهد گام‌های جدیدی در مسیر صلح و آشتی سازنده و تاریخی بوده و در همین راستا روز گذشته دوشنبه عمره‌گزاران ایرانی برای اولین بار بعد از سال 2016 وارد فرودگاه مدینه منوره شدند.

در این راستا «عبدالله العنزی» سفیر عربستان سعودی در تهران طی گفتگویی با روزنامه الشرق با تاکید بر گسترش روابط تهران و ریاض از تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد و نیز سفر قریب الوقوع معاون «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان به تهران خبر داد.

سفیر سعودی اعلام کرد که انتظار می‌رود طی چند روز آینده و قبل از آغاز حج تمتع، 6 هزار زائر ایرانی برای حج عمره عازم مکه شوند و بعد از پایان مناسک حج تمتع امسال در عمره بر روی زائران ایرانی باز خواهد شد. این امر بعد از رعایت همه شروط فنی عربستان توسط طرف ایرانی صورت می‌گیرد که سازمان هواپیمایی و آژانس‌های مربوطه عربستان آن را تایید کرده‌اند.

عبدالله العنزی تاکید کرد که برای حضور در مراسم بدرقه عمره گزاران ایرانی به فرودگاه بین المللی در تهران رفتم و در کنار مسئولان ایرانی و شخصیت‌های دینی از ساعت 2 بامداد تا زمان پرواز هواپیما در ساعت 6 صبح در این مراسم حضور داشتم.

وی در ادامه خبر داد که «محمد نوار العتیبی» دیپلمات سعودی به عنوان سرکنسول عربستان در مشهد انتخاب شده و بلافاصله بعد از انجام اقدامات لازم که احتمالا دو هفته طول خواهد کشید در یکی از هتل‌های مشهد به عنوان مقر موقت کنسولگری عربستان فعالیت‌های خود را آغاز می‌کند.

دیدار سفرای ایران و عربستاندیدار و گفت‌وگوی سفرای ایران و عربستان در لبنان/ تاکید بر لزوم جلوگیری از گسترش جنگ غزه

این دیپلمات سعودی درباره اقدامات انجام شده جهت سفر شهروندان عربستان به ایران نیز گفت که شهروندان سعودی قبل از سفر به ایران باید موافقت رسمی وزارت کشور را از طریق سامانه «ابشر» کسب کنند و موضوع ازسرگیری سفرها میان ایران و عربستان در دست بررسی قرار دارد.

وی تاکید کرد که مناسبات تهران و ریاض در همه سطوح و زمینه ها شاهد پیشرفت بوده و سفرهای متقابل هیئت‌های رسمی دو طرف ادامه دارد. همچنین «ولید الخریجی» معاون وزیر خارجه عربستان به زودی به تهران سفر خواهد کرد. هفته آینده نیز هیئتی از سازمان توسعه صادرات عربستان سعودی وارد ایران می‌شود و در اکسپو تهران حضور خواهد داشت. همچنین «مهدی صفری» معاون اقتصادی وزیر خارجه ایران نیز در اجلاس داووس مشارکت خواهد کرد.

پس از گذشت 9 سال وقفه، صبح دیروز، دوشنبه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسؤلان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

علیرضا عنایتی سفیر کشورمان در ریاض طی اظهاراتی با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر کشورمان با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی براى تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسئولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • سیاست‌های آمریکا با ادعای طرفداری از صلح فاصله زیادی دارد