Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا پورابراهیمی گفت:بر اساس رصد میدانی و حضور در بازار قیمت کالاها نسبت به سال گذشته به طور میانگین با 50 تا 70 درصد افزایش روبرو شده بنابراین تداوم اختصاص ارز با نرخ ترجیحی بی‌معنی است.

گروه اقتصادکلان بازارنیوز : به گفته پورابراهیمی باتوجه به تغییرات نرخ ارز در اقتصاد ایران و اثری که این موضوع، بر قیمت کالا و خدمات دارد برای اینکه کشور در ارتباط با کالاهای اساسیکه جزء سبد مصرفی اکثر خانوارهای ایرانی است با مشکل روبرو نشود، تصمیماتی اتخاذ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرانی  25 قلم کالای اساسی غیرقابل قبول است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس و دولت توافق کردند قیمت کالاهای اساسی تغییر نکند چون معیشت مردم تحت تأثیر قرار می‌گرفت.حدود 25 قلم کالای اساسی بر اساس توافق مذکور نباید با افزایش قیمت روبرو می‌شدند در هر صورت تغییر قیمت حدود 10درصدی بر مبنای نرخ‌های جهانی نسبت به سال گذشته، قابل پذیرش است.

وی ادامه داد: حجم زیادی کالاهای اساسی تا ماه‌های اول سال آینده ذخیره شده و دغدغه‌هایی که از بابت نبود کالا مطرح شده بود قابل توجیه نبود در حال حاضر وضعیت ذخایر کالاهای اساسی خوب است.

قیمت کالاها نسبت به سال گذشته به طور میانگین با 50 تا 70 درصد افزایش روبرو شده است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس رصد میدانی و حضور در بازار قیمت کالاها نسبت به سال گذشته به طور میانگین با 50 تا 70 درصد افزایش قیمت روبرو شده بنابراین تداوم اختصاص ارز با نرخ ترجیحی بی‌معنی است.

وی ادامه داد: اگر کالاهای اساسی با قیمت های فعلی و گران به مردم ارائه شود باعث زیان دولت است چرا که علاوه بر از بین رفتن یارانه ها، خانوارها نیز از این وضعیت رضایت ندارند و معادله باخت- باخت برای دولت است.

وی ادامه داد:بر اساس گزارش مرکز آمار و بانک مرکزی، قیمت کالاهای اساسیدر خرده فروشی ها با افزایش غیرمنطقی روبرو شده است.

پورابراهیمی افزود:دولت مکلف است به نحوی مدیریت بازار اقلام کالاهای اساسی را انجام دهد در این راستا از طریق ساز و کار بکارگیری شرکت‌های بزرگ توزیع‌کننده مواد غذایی مانند فروشگاه زنجیره‌ای یا استفاده از فضای مجازی و سامانه اطلاعات می توان برای تسهیل در دسترسی مردم به  کالاهای اساسی با قیمت مناسب استفاده کرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر موضوع مذکور اتفاق نیفتد سالانه دولت 14 میلیارد دلاری که با نرخ میانگین ارز در سامانه نیما و بازار غیررسمی برای کالای اساسی اختصاص می یابد به طور کامل به مردم نمی‌رسد.

پورابراهیمی افزود:نباید منابع مالی از طریق تخصیص ارز برای کالاهای اساسی انجام شود و مردم منتفع نشود، پیشنهاد می‌شود سیاست مدیریت و نظارت بر بازار به نحوی باشد که مردم در مراجعه به خرده فروشی کالای اساسی با قیمت مناسب دریافت کنند البته باید از قاچاق کالا جلوگیری و بر اصناف و بازار مدیریت موثر شود در صورت عدم موفقیت دولت در موضوع مذکور،  استمرار این وضعیت توجیه ندارد.

بررسی راهکار محاسبه و اختصاص سرانه مصرف هر فرد ایرانی به ازای ارز تخصیص یافته برای کالاهای اساسی

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: راهکار بعدی که می تواند در دستور کار قرار بگیرد محاسبه سرانه مصرف هر فرد ایرانی به ازای ارز تخصیص یافته برای کالاهای اساسی است و یارانه ریالی ناشی از ما به التفاوت نرخ ارز به مردم ارائه می‌شود که می‌تواند پول نقد نباشد و کارت اعتباری برای خرید کالا اساسی باشد.

بزودی گزارش پرداخت یارانه ریالی حاصل از مابه التفاوت نرخ ارز به هیئت رئیسه مجلس ارائه می شود

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود:گزارش کارشناسی موضوع مذکور در وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه آماده شده است و اگر کالای اساسی با قیمت به دست مردم نرشد اتلاف منابع مالی محسوب می شود باید ممانعت شود، به زودی گزارش پرداخت یارانه ریالی حاصل از مابه التفاوت نرخ ارز به هیئت رئیسه مجلس جهت قرائت در صحن علنی ارائه می‌شود.

 

خانه ملت

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Any برچسب ها: ارز ، کالای اساسی ، یارانه ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ارز کالای اساسی یارانه بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۶۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱

امتداد - بانک مرکزی بنابر ثبت سفارش‌ها و اعلام اولویت‌ها و نظر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، در طول سال ۱۴۰۲ برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی مجموعا بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تامین و پرداخت کرد که از رشد ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ برخوردار است. همچنین تامین ارز کالاهای اساسی و دارو در ۳۴ روز گذشته از مرز ۶۳۶ میلیون دلار گذشت.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، میزان ارز تامین شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی سال ۱۴۰۱ حدود  ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این رقم از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۲ به بیش از  ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید.

تامین ارز سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با سال گذشته آن ( ۱۴۰۱ ) از رشد ۲۶ درصدی برخوردار بوده است.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی از ابتدای فروردین تا دیروز سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز بیش از ۳ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای چهار گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.

کالاهای تجاری و بازرگانی با یک میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار بیشترین حجم را با میانگین نرخ ۴۱ هزار تومان به خود اختصاص داده است. 

کالاهای اساسی و دارو با ۶۳۶ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد؛ ۵۶۱ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی و ۷۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • پایان بررسی جداول بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق مجلس/ حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • کالابرگ اردیبهشت ماه کی واریز می‌شود؟
  • نماینده اردبیل: معلوم نیست بانک مرکزی چه کار می‌کند!