Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: علیرغم آموزش‌هایی که ارائه شده، در برخی از حوادث انسجام مدیریت وجود ندارد و بسیاری از مشکلات هنگام حوادث، به دلیل از دست دادن انسجام مدیریت است.

به گزارش ایسنا، اسماعیل نجار در مراسم افتتاح سالن مانیتورینگ مدیریت بحران خوزستان که امروز (21 آبان ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: اساس کار مدیریت بحران پس از پیشگیری و پیش‌بینی، مدیریت صحیح و  علمی حادثه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: داشتن نقشه راه، ساختارها، دستورالعمل‌ها، امکانات و تجهیزات لازم برای مدیریت بحران لازم است که همه این موارد در مرکز مانتیورینگ کنونی خوزستان وجود دارد و باید موجب انتقال تجربه به استان‌های دیگر شود. مرکز فرماندهی و کنترل مدیریت بحران کشور نیز باید از این تجهیزات استفاده کند.

نجار گفت: باید کشور را از جهت مقابله با حوادث و کاهش خسارات جانی و مالی آماده کنیم. در زلزله کرمانشاه 621 نفر کشته و 7 هزار و 817 نفر زخمی شدند و این زلزله هزینه‌های سنگینی برای کشور بر جای گذاشت.

وی بیان کرد: مرکز مانیتورینگ و فرماندهی مدیریت بحران با توجه به مسئولیت‌های دستگاه‌های اجرایی، برای هماهنگی و هم‌افزایی بیشتر ماموریت‌ها ایجاد شده است. این مرکز همانند نخ تسبیح است که دانه‌های تسبیح را به هم متصل و برای استفاده آماده می‌کند.

رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: علیرغم آموزش‌هایی که ارائه شده، در برخی از حوادث انسجام مدیریت وجود ندارد و بسیاری از مشکلات هنگام حوادث، به دلیل از دست دادن انسجام مدیریت است.

نجار بیان کرد: مدیریت بحران تنها به یک سازمان مربوط نمی‌شود. سازمان مدیریت بحران یک سازمان سیاست‌گذار و هماهنگ‌کننده، هدایت‌کننده و نظارت‌گر است. تمام دستگاه‌های اجرایی در زمان عادی مسئولیت‌هایی دارند اما در زمان بحران با توجه به وسعت حادثه مسئولیت دارند و باید انجام وظیفه کنند.

وی با بیان اینکه اگر هماهنگی وجود داشته باشد کارها آسان‌تر است، تصریح کرد: باید از امکانات موجود نهایت بهره‌برداری شود. زمانی که حادثه ساختمان خیابان جمهوری رخ داد، تشک بادی به محل حادثه ساختمان رفت اما باز نشد. اگر هزاران موتور و تجهیزات داشته باشیم اما در زمان مناسب از آنها استفاده نکنیم مانند این است که هیچ کاری نکرده‌ایم.

رئیس سازمان مدیریت بحران با تاکید بر لزوم شناخت مخاطرات در هر استان و انجام برنامه‌ریزی‌های لازم، عنوان کرد: شناخت دقیق مخاطرات و پیامدهای آن برای برنامه‌ریزی دقیق و مناسب و صحیح لازم است.

وی گفت: تبدیل مدیریت بحران به مدیریت ریسک در بلایای طبیعی و کاهش ریسک، موجب کاهش خسارات جانی و مالی می‌شود.

نجار بیان کرد: در ایجاد سازگاری و کاهش آثار سوء پدیده‌‌های جوی، توسعه مشارکت و همکاری‌های دستگاه‌ها بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه باید برای هر کاری دستورالعمل داشته باشیم، عنوان کرد: متاسفانه برای بسیاری از مسائل دستورالعمل وجود ندارد. همچنین باید مطالعاتی در بحث زلزله و گسل‌ها انجام شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران یکی دیگر از کارهای لازم در حوزه مدیریت بحران را توانبخشی و فرهنگ‌سازی در سطح جامعه دانست و گفت: مردم اساس کار در مدیریت بحران هستند. باید مردم آگاه شوند و به طور مثال اگر می‌خواهند منزلی را به متراژ 100 متر احداث کنند، بهتر است منزل را به متراژ 90 متر کاهش دهند اما کیفیت کار را افزایش دهند. در منطقه‌ای در سرپل ذهاب ساختمانی وجود داشت که در زلزله حتی شیشه‌های این ساختمان نشکست در حالی که ساختمان کنار آن به طور کامل منهدم شد و چندین نفر جان خود را از دست دادند. بنابراین باید سطح آگاهی مردم در این زمینه افزایش یابد.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مدیریت بحران منطقه خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۷۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش مدیریت بحران اصفهان در پی صدور هشدار هواشناسی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از اعلام آماده‌باش به تیم‌های امدادی و خدمات‌رسانی در پی صدور  هشدار سطح نارنجی هواشناسی در استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، منصور شیشه‌فروش از اعلام آماده‌باش مدیریت بحران استان به تیم‌های امدادی و خدمات‌رسانی در پی صدور  هشدار سطح نارنجی هواشناسی در استان خبر داده و اظهار داشت: سامانه هم‌رفتی بارشی از بعد از ظهر امروز، دوشنبه 2 اردیبهشت‌ماه وارد استان شده و تا اواخر وقت چهارشنبه 4 اردیبهشت‌ماه در سطح استان فعال خواهد بود و بر همین اساس در این مدت برای همه مناطق استان بارش باران، وزش تندباد، توفان لحظه‌ای و کاهش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی شدت بارش‌های رگباری باران و تندباد در مناطق شمال شرق و مرکز استان است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، خاطرنشان کرد: علاوه بر این پیش‌بینی می‌شود که از روز سه‌شنبه تا اوایل وقت چهارشنبه در شهرستان‌های نائین، اردستان، خوروبیابانک، ورزنه، نطنز، اصفهان، لنجان، فلاورجان، شهرضا، دهاقان، ورزنه، انارک، بادرود و چوپانان شاهد بارش‌های رگباری خواهیم بود و بر همین اساس ستاد مدیریت بحران استان تشکیل و مصوبات آن به مدیریت بحران شهرستان‌‌ها ابلاغ شد.

وی ادامه داد: در این راستا و به منظور پیشگیری و کنترل حوادث محتمل ناشی از سیلاب، طوفان و آبگرفتگی معابر شهری و روستایی و جاده‌ها مصوب کردیم که  نیروهای عملیاتی و تجهیزات دستگاه‌های امدادی تقویت شده و اداره راهداری، شهرداری‌ها، پلیس‌راه، اورژانس، شرکت‌های آب و فاضلاب، گاز، برق، آب منطقه‌ای و جمعیت هلال احمر در حالت آماده‌باش هستند.

شیشه‌فروش ادامه داد: علاوه بر این با توجه به پیش‌بینی وزش تندبادهای موقتی، سیلابی شدن مسیل‌ها، کاهش میدان دید ضروری است که تجهیزات امدادی و کنترل سیل مستقر شده و ماشین‌آلات در معابر شهری و روستایی و جاده‌ها راهدارخانه‌ها، پایگاه‌های امدادی شهری و روستایی آماده به کار باشند، همچنین باید تیم‌های عملیاتی جمعیت هلال احمر در جاده‌ها با تأمین اقلام تقویت شوند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان پیش‌بینی ظرفیت‌های اسکان اضطراری و پرهیز از سفرهای غیرضروری در محورهای سیل‌گیر ضروری دانسته و گفت: توصیه می‌شود با توجه به اعلام شرایط اضطراری هواشناسی اجرای طرح‌های کاهش خطر با استحکام بخشی به سازه‌های ناپایدار، تابلوها، داربست‌ها در برابر تندبادهای موقتی در دستور کار قرار گرفته و شهروندان در این مدت از صعود به ارتفاعات، توقف و تردد در مسیر رودخانه‌های فصلی و مسیل‌ها پرهیز کنند.

وی با اشاره به لزوم توجه به حفاظت محصولات سازه‌های کشاورزی، گلخانه‌ها، واحدهای دام و طیور، شبکه‌های آب، برق، گاز و مخابرات در برابر سیل، تندباد و گرد و خاک و بارش رگبار باران تصریح کرد: همچنین صعود به ارتفاعات و چرای دام در ارتفاعات و توقف در مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی ممنوع است

انتهای پیام/170/

دیگر خبرها

  • چگونه خسارات سیل را کاهش دهیم؟
  • عوامل بحران‌آفرین معرفی شوند
  • آماده‌باش مدیریت بحران اصفهان در پی صدور هشدار هواشناسی
  • آماده‌باش مدیریت بحران استان
  • آب، زلزله و سازه‌های ناایمن بحران‌های اصلی کشور
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در البرز/ مدیرآن آماده‌باش شدند
  • آماده باش تیم‌های امدادی اصفهان تا روز چهارشنبه
  • آماده باش مدیریت بحران در استان یزد
  • آماده باش مدیریت بحران در تهران
  • وزیر نیرو:مدیریت بحران از وقوع خسارت جبران ناپذیر سیل جلوگیری کرد