Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-25@22:05:59 GMT

اولین سوت قطار در یک چهارم ایران

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۸۷۴۲۷

رکنا: اتصال 5 مرکز استان به شبکه سراسری اولویت نخست توسعه حمل و نقل ریلی است که بر اساس برنامه تا آخر سال 97 باید به انجام برسد.

از این 5 استان تا کنون شبکه ریلی 2 مرکز استان کرمانشاه و همدان به بهره‌برداری رسیده و قرار است قطار هفته بعد به ارومیه برسد و سوت قطار در دو مرکز آذربایجان شرقی و گیلان هم تا آخر امسال به صدا درآید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب در سال‌های 96 و 97 رکورد ریل‌گذاری با سالانه بیش از 500 کیلومتر شکسته می‌شود این رکورد تا قبل از این بطور میانگین 160 کیلومتر بود.

روز گذشته خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل در نشست خبری با اشاره به محقق شدن اهداف توسعه حمل و نقل ریلی از افتتاح قطار ارومیه در هفته آینده خبر داد. به گفته خادمی ساخت 10 هزار کیلومتر ریل در قالب 33 طرح در تعهدات شرکت ساخت است که 3300 کیلومتر از آن در حال اجرا است. از این میزان 970 کیلومتر ریل‌گذاری جزو برنامه‌های سال 96 و 97 است که تا کنون 540 کیلومتر آن به پایان رسیده است. همچنین اتصال ریلی ایران به افغانستان از مسیر خواف – هرات جزو تعهداتی بوده که باید تا پایان امسال اجرا شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هفته آینده راه آهن ارومیه با حضور رئیس جمهوری به افتتاح می‌رسد گفت: تا پایان امسال راه آهن رشت و راه آهن ایران – افغانستان و راه آهن تبریز از مسیر جدید به افتتاح خواهد رسید.

ویژگی‌های راه آهن ارومیه

خادمی ایستگاه ارومیه را یکی از زیباترین ایستگاه‌های راه آهن‌های کشور دانست که با احداث این راه آهن دو مرز مهم تمرچین و سرو در مجاورت راه آهن قرار می‌گیرند و با فاصله 60 کیلومتر می‌توان بار را از این نقاط مرزی مهم به شبکه ریلی منتقل کرد. فاصله ایستگاه تا مرکز شهر حدود شش کیلومتر است. مهمترین وضعیت ساخت این راه آهن جدید بخش حمل ونقل باری آن است، آنجایی که آذربایجان غربی از استان‌های صنعتی محسوب می‌شود، می‌تواند در جابه‌جایی بار بسیار مؤثر عمل کند. مسیر این راه آهن 183 کیلومتر است، 85 کیلومتر آن حد فاصل مراغه – مهاباد در سال 92 به بهره‌برداری رسید اما مابقی آن به طول 98 کیلومتر از مهاباد به ارومیه در طول دولت یازدهم و دوازدهم ساخته شد. ارزش ریالی 98 کیلومتر ساخته شده در پنج سال گذشته حدود 400 میلیارد تومان بوده که ارزش آن به روز به هزار میلیارد تومان می‌رسد.

اتصال ریل ایران به افغانستان

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اتمام ساخت پروژه ریلی خواف – هرات و اتصال ایران به افغانستان از طریق شبکه ریلی گفت: ریل‌گذاری این پروژه تا مرز ایران اتجام شده است همچنین 62 کیلومتر اول خاک افغانستان جزو تعهدات ایران است و باید ریل‌گذاری شود که از این میزان زیرکوبی 32کیلومتر آن انجام شده و 30 کیلومتر ریل‌گذاری شده است.این پروژه هم تا پایان امسال به افتتاح خواهد رسید.

ریل ملی در اولویت

خادمی با اشاره به استفاده از توان داخل برای ساخت پرژوه‌های عمرانی گفت: اولویت ما استفاده از ریل ملی است اما مشکلی که در این پروژه وجود دارد تأمین مالی ساخت ریل مورد نیاز است که پیشنهاد ما استفاده از فاینانس‌های داخلی و استفاده از تسهیلات بانکی است که بتوانیم به مرور زمان هزینه ریل خریداری شده از ذوب آهن را بپردازیم. شرکت راه‌آهن قراردادی با ذوب آهن برای خرید محصولات از جمله ریل ملی منعقد کرده است اخیراً ذوب آهن توانست در مناقصه تأمین ریل خط دوم راه آهن میانه – تبریز برنده شود که در صورت تأمین منابع مالی از طریق مکانیزم اسناد خزانه و اوراق مشارکت می‌توانیم از ریل ملی در پروژه‌ها استفاده کنیم.

راه آهن چابهار

وی همچنین درباره آخرین وضعیت پروژه راه آهن چابهار اظهار داشت: در طول 3 سال گذشته توانستیم هزار و 100 میلیارد تومان منابع اعتباری از داخل کشور برای این پروژه تأمین کنیم. طول کل راه آهن چابهار 610 کیلومتر است که قطعات مختلف آن اولویت بندی شده است پیشرفت فیزیکی کل مسیر 35 درصد است که میزان زیرسازی‌ها در این پروژه به 50 درصد رسیده و زیرسازی چابهار تا ایرانشهر چیزی حدود 67 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

بدهی به پیمانکاران

خادمی همچنین درباره میزان بدهی به پیمانکاران گفت: سرجمع بدهی به پیمانکاران در بخش زیرساخت‌ها حدود 10 هزار میلیارد تومان است که 2 هزار میلیارد تومان آن مطالبات ثبت شده و 2 هزار میلیارد تومان مطالباتی که هنوز ثبت نشده و 3 هزار میلیارد تومان هم مربوط به پروژه‌های راه‌های روستایی است.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

ناگهان زمین دهن باز کرد و زن جوان را بلعید + فیلم ماجرای یک نفوذی در سپاه / «عباس زریباف» کیست؟+عکس دختر باردار راز همخوابی زشت با پدرش را فاش کرد + عکس تجاوز جوان 21 ساله به زن همسایه پس از تماشای فیلم غیر اخلاقی+ عکس مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا زنی منحرف 6 بازیکن سرشناس را ایدزی کرد + جزییات آرین 4 ساله چطور در دیگ قرمه سبزی یک رستوران تهران افتاد؟ سرقت دردسرساز خودروی مجهز به GPS در تهران سرنوشت پرونده‌های جنجالی حمله به 5 پلیس راهنمایی و رانندگی ایران + فیلم و عکس خواننده سرود «آمریکا آمریکا» در آمریکا زندگی می‌کند؟! + فیلم و تصاویر سرنوشت شوم شهناز در آن شب سرد! مرگ دردناک یک پلیس هنگام تعقیب دزدان بانک + فیلم حرکت ناشایست با انگشت هنگام رانندگی و ابطال گواهینامه زنان معروف قاجار را ببینید+ تصاویر سکوت تلخ دختر 14 ساله کرمانشاهی در اسارتگاه روستایی شیطانی

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها ارز و سکه قطار ایران حمل و نقل قطار ایران استان عکس فیلم ایران بازی تهران دختر سرقت افزایش جوان قتل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۷۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟

همشهری آنلاین- سید محمد فخار: رئیس شورای اسلامی شهر تهران در حاشیه صحن شورای شهر روز یکشنبه دوم اردیبهشت‌ماه از روند طی شدن مراحل آزمایشی قطار ملی مترو برای ورود به ناوگان خبر داد. به‌گفته مهدی چمران یک رام قطار ملی مترو در حال گذراندن مراحل آزمایشی است و در همین راستا هفته آینده بازدیدی از این قطار صورت خواهد گرفت تا این واگن‌ها بتوانند وارد چرخه خدمت‌رسانی شوند.

آغاز تولید انبوه قطار ملی مترو

۲۰فروردین امسال بود که روند مسافرگیری قطار ملی مترو کلید خورد. طبق اطلاعاتی که از معاونت حمل‌ونقل شهرداری به همشهری رسیده، در این زمینه تست‌های استاندارد قطار ملی مترو و صدور گواهی ایمنی حرکت با مسافران قطار، فرایند سیر با مسافر قطار در خطوط اصلی متروی تهران با اعزام قطار به متروی پرند آغاز شد. این قطار طبق جدول زمانی تعیین شده در حد فاصل ایستگاه شاهد در تهران تا ایستگاه شهر پرند و بالعکس تردد خود را آغاز کرد. طراحی و ساخت سیستم رانش این قطار برای نخستین‌بار در کشور توسط فناوران جهاددانشگاهی علم و صنعت انجام شده است. با توجه به انجام موفقیت‌آمیز مسافرگیری قطار ملی مترو، پروژه طراحی و ساخت ۱۱۳واگن مترو که نیاز مبرم کلانشهر تهران است، اجرایی می‌شود تا ضمن رفع نیاز کشور در زمینه واگن‌های مترو به ایجاد اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و جلوگیری از خروج آنها از کشور کمک شود.

صدور مجوز بین‌المللی

قطار ملی مترو به‌تازگی توانسته با صدور تأییدیه مجامع رسمی و بین‌المللی فعال در این حوزه، مجوز تولید انبوه را دریافت کند. عمق داخلی‌سازی‌ قطعات و تجهیزات قطار ایرانی ۸۵درصد است. از سال۱۴۰۲، پیگیری‌های لازم به‌منظور دریافت تأییدیه‌های فنی از سوی ناظر بین‌المللی پروژه طراحی و ساخت قطار ملی مترو سرعت گرفت و با اعمال شاخص‌های استاندارد و جهانی صنعت تولید واگن، نهایتاً این افتخار ملی، تأییدیه اولیه سیر ایمن با مسافر را اخذ کرد. بدین‌ترتیب با اقدامات صورت گرفته، این قطار می‌تواند وارد شبکه متروی تهران شود و فعالیت خود را با حضور مسافران به میزان ۵۰هزار کیلومتر انجام دهد. کاظم طاهرزاده، مدیر پروژه قطار ملی در این‌باره می‌گوید: تمام کارهای مربوط به امور اداری تولید انبوه قطار ملی انجام شده و تا یک‌ماه دیگر شاهد شروع تولید انبوه آن در شرکت واگن‌سازی تهران خواهیم بود. این اقدام برای آن است که در فرایند تولید انبوه قطار ملی مترو، تمام پارامترهایی را که باید بهینه‌سازی شود شناسایی و رفع کنیم.

با تامین اعتبارات لازم از سوی دولت، می‌توان فرایند تولید انبوه قطار ملی مترو با سطح داخلی‌سازی‌ ۸۵درصد را با جدیت دنبال کرد تا در کنار روش تامین واگن از محل فاینانس خارجی، ظرفیت‌های داخلی صنعت واگن‌سازی‌ فعال و نیاز انباشته شبکه حمل‌ونقل ریلی پایتخت و حتی کلانشهرهای کشور به ناوگان استاندارد به مرور زمان محقق شود.

در این پروژه بزرگ، هم‌افزایی توان علمی و اجرایی شرکت‌های دانش‌بنیان و ارگان‌های مرتبط با صنایع داخلی، این واقعیت را متبلور ساخت که می‌توان با تکیه بر توانمندی نیروهای ایرانی، کارهای بزرگ، سخت و پیچیده را به سرانجام رساند؛ این پروژه نیز محصول همراهی نهادهای مختلفی ازجمله نهاد علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، جهاد دانشگاهی، مپنا لکوموتیو، شرکت واگن‌سازی‌ تهران و ۲۵شرکت دانش‌بنیان بود که خوشبختانه زحمات آنها با موفقیت به‌بار نشست.

جزئیاتی از قطار ملی مترو

۱.طراحی کاملا ایرانی

تمامی بخش‌های داخلی قطار ملی در بخش طراحی و ساخت، حاصل تلاش متخصصان ایرانی است. محیط واگن‌ها با خلاقیت، زیبایی و طراحی بهینه، فضای مطلوبی را فراهم آورده است.

بدنه قطار ملی مترو با طراحی مهندسان و کارگران در سالن‌های تولید و مونتاژ شرکت واگن‌سازی تهران آغاز شد تا ساخت بدنه فلزی نیز ۱۰۰درصد ایرانی باشد.

۲.بوژی ایرانی

بوژی ترکیبی از چرخ و محور را تشکیل می‌دهد و از طریق شاسی به زیر واگن متصل می‌شود. این محصول تا پیش از این ۱۰۰درصد وارداتی بود، اما در پروژه قطار ملی مترو بومی‌سازی‌ و طراحی فریم آن به‌صورت کامل انجام گرفت. اجزای اصلی تشکیل‌دهنده بوژی شامل فریم، چرخ، محور و سیستم‌های اولیه و ثانویه است که سیلندرهای ترمز، موتور و گیربکس نیز روی فریم بوژی نصب می‌شود. این بخش قطار مترو شامل ۲ نوع موتوردار و کشنده است.

۳. رفع انحصار خارجی

یکی از بخش‌های قطار مترو که از سوی کشورهای سازنده همواره مورد تغییر قرار گرفته، سیستم راهروی بین واگنی است. در این زمینه برای نخستین‌بار در کشور، طراحی و ساخت سیستم راهروی بین واگنی برای قطار ملی مترو انجام شد.

۴.فناوری پیشرفته سیستم ترمز

بی‌شک ازجمله حیاتی‌ترین قطعات مترو، سیستم ترمز آن است که از پیچیدگی، ظرافت و حساسیت بالایی به واسطه توقف‌های متعدد برخوردار است. طراحی و ساخت سیستم ترمز در پروژه قطار ملی مترو توسط شرکت تیوان ترمز با همکاری طرف خارجی انجام شد.

۵.اطلاع‌رسانی هوشمند

متخصصان و مهندسان کشور با اشراف تکنیکال سیستم اطلاع‌رسانی را وارد فرایند طراحی قطار ملی کردند. این سامانه به لحاظ خلاقیت، گامی نو محسوب می‌شود و در مرحله تست است.

۶. ابتکار ایرانی در سیستم تهویه

سیستم تهویه قطار ملی مترو برای نخستین‌بار در کشور صورت گرفته است. در این پروژه با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی از خروج مبالغ قابل‌توجهی ارز از کشور ممانعت به عمل آمد.

۷.مانیتورینگ درها

طراحی و ساخت مکانیسم مربوط به در واگن مترو سیستم DCU است که توانسته تمامی تست‌های استاندارد اروپا و تأییدیه‌های بین‌المللی را اخذ کند و امکان مانیتورینگ کامل را دارد.

۸.نوآوری در سیستم رانش

در ساخت سیستم رانش قطار مترو زنجیره کامل سیستم رانش شامل ترکشن موتور، گیربکس و کوپلینگ، باکس برق فشار قوی، مبدل برق کمکی، مبدل کنترل ترکشن موتور، مقاومت ترمزی و سلف خط بومی‌سازی‌ شده است.

کد خبر 846623 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ریل و راه آهن - قطار شهردارى تهران مترو تهران حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • افتتاح بخشی از رینگ چهارم ترافیکی اصفهان تا پایان سال
  • لزوم تغییر مسیر رینگ چهارم و آزادسازی اراضی در محدوده سیتی‌سنتر و راه‌آهن
  • آمریکا باید جریمه ۱۸ میلیارد دلاری خط لوله صلح را پرداخت کند
  • نیروگاه ساخت ایران در سریلانکا چه خصوصیاتی دارد؟
  • چهارمین قطار مسافربری قم به مشهد راه‌اندازی شد
  • راه‌اندازی چهارمین قطار مسافربری قم ـ مشهد
  • راه‌اندازی چهارمین قطار قم_مشهد با تکیه بر توان تولید داخل
  • یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟
  • نیروگاه ساخت ایران در سریلانکا چه خصوصیاتی دارد؟ + تصاویر
  • چرا گاز ایران به پاکستان نرسید؟