Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@20:09:48 GMT

خطر رانش بیخ گوش مازندرانی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۸۷۴۳۹

خطر رانش بیخ گوش مازندرانی‌ها

یک کارشناس مدیریت بحران با ابراز تاسف از اینکه برخی از حوادث مانند زمین‌لرزه در مازندران قابل پیش‌بینی است اما برنامه‌ای برای کاهش تبعات آن وجود ندارد، گفت: لغزش و رانش موضوع مهمی در مازندران است که باید به صورت ویژه به آن توجه شود.

رستم زرودی در گفت‌وگو با ایسنا توضیح داد: برخی از نقاط استان در هر سال شاهد لغزش و رانش هست به طوریکه بخشی از زمین از بین می‌رود و کاری برای جلوگیری از آن انجام نمی‌دهیم و عامل آن نیز مشخص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زرودی با اشاره به اینکه عامل لغزش و رانش، سرریز شدن و یا نشتی آب در منطقه‌ای است، اظهار کرد: برای مهار لغزش و رانش بر اساس ویژگی منطقه مورد نظر راهکارهایی چون، چاهک آهک‌پاشی، زهکشی، درختکاری و غیره وجود دارد اما چون مطالعه‌ای صورت نمی‌گیرد همچنان با مشکل رو به رو هستیم. لغزش و رانش موضوع بسیار مهمی در مازندران است که باید به صورت ویژه به آن توجه شود.

وی با بیان اینکه بیشتر خسارت‌هایی که عامل تلفات انسانی می‌شود، به علت تخریب سازه است، گفت: در ژاپن مطالعات ریزپهنه‌بندی در هر منطقه‌ای انجام شده است و با توجه به آن مجوز ساخت و ساز صادر می‌شود، به همین دلیل در این کشور با وجود وقوع زلزله‌های 7 و یا 8 ریشتری تلفات کمی شاهد هستیم.

زرودی با اشاره به اینکه مازندران به دلیل آنکه بر روی گسل قرار دارد جز استان‌های زلزله‌خیز کشور است و این امر ویژه در ارتفاعات بیشتر دیده می‌شود، اظهار کرد: مناطقی چون کیاسر، کجور و سوادکوه به دلیل آنکه برروی گسل قرار دارند به طور معمول ماهانه شاهد زمین‌لرزه‌های زیر 3 ریشتر هستند.

وی با بیان اینکه نظام مهندسی روستایی و شهری و همچنین دستگاه‌های اجرایی چون بنیاد مسکن، باید بیشترین دقت را داشته باشند، تصریح کرد: متاسفانه نسبت به زمین‌لرزه و تبعات ناشی از آن دغدغه کافی وجود ندارد، این در حالی است که باید به صورت مداوم بر روی سازه‌ها دقت بیشتری به عمل آورند.

این کارشناس مدیریت بحران به نقش ریزپهنه‌بندی در افزایش مقاومت سازه‌ها نسبت به زمین‌لرزه در مازندران، اشاره و خاطرنشان کرد: بررسی ریزپهنه‌بندی باید در اولویت کار مسئولان مربوطه در مازندران قرار بگیرد چرا که در این بخش خاک، محیط و مقاومت ساختمان‌ها مطالعه و تعیین می‌شود اما متاسفانه در سطح استان آنطور که باید انجام نشده است.

زرودی با اشاره به اینکه بر اساس سوابق و تجربه‌، در زمین‌لرزه‌هایی تا 4 ریشتر، نگرانی آنچنانی به وجود نمی‌آید و تنها خانه‌ها و یا سازه‌های بسیار قدیمی با مشکل جزیی روبه‌رو می‌شوند، گفت: در مازندران زمین‌لرزه‌ای با 4.5 یا 5 ریشتر و بالاتر، تخریب‌کننده است و میزان تخریب به مقاومت سازه، بستگی دارد.

وی با بیان اینکه میزان مقاومت ساختمان‌ها نسبت به وقوع زلزله باید از سوی نظام مهندسی محاسبه شود، اظهار کرد: نظام مهندسی باید مقاومت سازه‌ها در برابر زلزله های بالای 8 ریشتر را لحاظ کند تا ساختمان‌ها تخریب نشود؛ در مطالعات ریزپهنه‌بندی مشخص می‌شود یک ساختمان تا چه اندازه‌ای مقاومت دارد و بعید به نظر می‌رسد این امر از سوی این نظام، مورد توجه قرار گرفته شود.

مدیرکل سابق مدیریت بحران مازندران با اشاره به اینکه برخی از مجوزها پس از پرداخت جریمه از سوی مالک، صادر می‌شود، تاکید کرد: قوانین کمیسیون ماده 100 شهری 99 روستایی یکی از ضعف‌هایی اساسی است که باید جلوی آن را گرفت.

زرودی با بیان اینکه باید دید، با توجه به روی گسل قرار داشتن مازندران و تعداد بالای زمین‌لرزه‌های ماهانه در این استان، مدیریت بحران تا چه میزان در آمادگی به سر می‌برد، گفت: در بحث زمین‌لرزه دستگاه‌هایی چون هلال‌احمر، شهرداری و مسئولان اجرایی باید پای کار باشند.

وی افزود: در گذشته پیش‌بینی شده بود که اداره‌کل بحران سالن‌های چندمنظوره را در سطح شهرستان‌های استان احداث کند تا در مواقع عادی از سوی ورزشکاران و مردم در زمینه‌های مختلف استفاده شود اما در مواقع اضطراری در اختیار اداره‌کل بحران به منظور اسکان افراد قرار گیرد، همچنین هلال‌احمر در شهرستان‌ها امکانات اولیه‌ای را در انبارهای خود دارند و پس از وقوع حادثه می‌توانند در مدیریت بحران کمک‌کار باشند.

مدیرکل سابق مدیریت بحران مازندران با تاکید بر اینکه مدیران شهرستان‌ها باید پیش از وقوع زمین‌لرزه نسبت به تبعات این امر پیش‌بینی لازم را داشته باشند و مکان‌هایی را برای مردم لحاظ کنند، گفت: شهرداران و مدیران شهری نیز باید در حوزه آواربرداری و غیره مطالعه کنند تا فرآیند پس از زلزله به سرعت انجام گیرد.

زرودی در ادامه با اشاره به اینکه زمین‌لرزه غیرقابل پیش‌بینی است و حادثه‌ای انسان‌ساز نیست، تصریح کرد: با وجود آنکه زمین‌لرزه یک حادثه طبیعی است اما عوامل انسانی در شدت و ضعف آن نقش دارد، به عنوان مثال اگر محاسبه دقیقی از سوی سازمان نظام مهندسی بر روی سازه‌ها صورت نگیرد شدت تخریب بیشتر است و میزان خسارت بیشتر می‌شود.

گفت‌وگو از سیداحمد حسینی، خبرنگار ایسنا


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زلزله منطقه مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۷۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تقدیر استاندار سابق از مردم مازندران

به گزارش خبرگزاری مهر، در پیام تقدیر و خداحافظی سید محمود حسینی پور خطاب به مردم شریف، ولایتمدار و غیور مازندران که به خبرگزاری مهر در استان ارسال شده، آمده است: پس از گذشت ۹۰۴ روز که توفیق خدمت در استان ولایتمدار مازندران را داشته‌ام، تمام تلاش خود را معطوف به خدمتگزاری به هم ولایتی‌های غیور مازندرانی کردم.

از شروع خدمتم در استان مازندران همراه با کلیه همکارانم و استفاده از ظرفیت نخبگان و جوانان استان و تجربیات پیشکسوتان عرصه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در استان تلاش کردیم تا ظرفیت‌های مغفول مانده در مازندران را شناسایی و در راستای تحولات برنده برنامه ریزی کنیم.

مردم عزیز همانگونه که می‌دانید این استان وارث چه مشکلات و مسائل مزمن، تاریخی و حل نشده‌ای بوده است.

مجموعه تیم مدیریتی استان تلاش نموده با همدلی و همراهی تمامی ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی استان و در صدر آن حمایت‌های رئیس محترم جمهور حضرت آیت الله رئیسی و وزیر محترم کشور، همه آنچه در توان داشتیم را به کار بندیم، تا بتوانیم مشکلات مازندران را حل کنیم.

به عنوان استاندار دولت مردمی سیزدهم، سعی نمودم که خدمتگذار خوبی برای شما باشم، تلاش کردم استاندار تمام جغرافیای مازندران باشم، تلاش نمودم همان‌قدر که نماینده دولت در استان بودم نماینده مردم نیز در دولت باشم.

تلاش کردم به صورت میدانی و رو در رو در خصوص مشکلاتتان با شما صحبت نمایم، تلاش کردم با تکیه بر خرد جمعی و با استفاده از همه نیروهای استانی فارغ از جناح بندی ها به سمت تحول و پیشرفت و آبادانی استان همیشه سرسبز مازندران گام بردارم.

از دلگرمی‌های مکرر و توجهات مملو از محبت تمامی اقشار جامعه، ائمه محترم جمعه، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و جوانان خوش فکر به ویژه در سفرهای شهرستانی و جلسات تخصصی، که با بیان سخاوتمندانه خود، محبت خود را نثارم می‌فرمودند، صمیمانه سپاسگزارم.

حتماً در طول این ۲۹ ماه به همه برنامه‌ها و اهداف خود در استان نرسیده‌ایم، اما تلاش نمودیم با ایجاد امور زیربنایی و ریل گذاری‌های اقتصادی و عمرانی استان را به سمت تحولات برنده و مازندرانی قوی سوق دهیم.

افزایش مشارکت مردمی در پروژه‌های استان، احیا واحدهای تولیدی راکد، جذب سرمایه گذار در پروژه‌های کلان استان، احصا فرصت‌های سرمایه گذاری در مازندران، توسعه کشاورزی صنعتی و دانش بنیان، افزایش شرکت‌های دانش بنیان، افزایش صادرات محصولات کشاورزی استان، فعال سازی بنادر استان مازندران برای تجارت با کشورهای همسایه، توسعه طرح نهضت ملی مسکن برای مازندرانی‌های عزیز، توسعه گردشگری با ایجاد اسکله‌های تفریحی، ایجاد مناطق نمونه گردشگری، گردشگری سلامت، راه اندازی مناطق آزاد تجاری مازندران، تسریع در اجرای بزرگراه تهران-شمال، راه اندازی دفتر غرب استانداری مازندران و … همگی دستاوردها و راهبردهای زیر بنایی ارزشمندی بود که در طول این مدت شبانه روزی به کمک همکارانم توانستیم ایجاد نمائیم که می‌تواند زمینه ساز جهش برای توسعه استاندار سال‌های آینده برای مازندرانی قوی باشد.

حال که با نظر دولت محترم مقرر گردید تا در ادامه مسیر در سنگری دیگر خدمتگزار مردم ایران اسلامی باشم، از همکارانم که در دوران حضور اینجانب به عنوان استاندار مازندران در راستای پیشبرد اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی، شبانه روزی تلاش نمودند، صمیمانه تقدیر و تشکر می‌کنم.

رجاء واثق دارم گام دوم انقلاب با تلاش و خدمت صادقانه دولت مردمی سیزدهم مشکلات اقتصادی پیش روی مردم انقلابی و ولایی را با همت همه دلسوزان نظام تحت زعامت نایب بر حق امام زمان مقام معظم رهبری و نظر ویژه حضرت ولی عصر ارواحنا فدا، و دعای خیر شما مردم ولایتمدار مرتفع خواهد نمود تا شاهد رشد و توسعه استان مازندران در دوران اقتدار و عظمت کشور عزیزمان ایران در سطح بین المللی باشیم.

سید محمود حسینی پور- خادم مردم ایران

کد خبر 6087105

دیگر خبرها

  • زمین لرزه در شهمیرزاد
  • (تصاویر) رانش زمین در جاده عباس‌آباد به کلاردشت
  • بدون خسارت بودن رانش زمین در روستای کشکک رامیان
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها
  • رانش زمین در جاده روستایی گلزار محمد_ یافت آباد
  • حمایت ۲۲۰ ایرانی خارج از کشور از ایتام مازندرانی
  • وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است
  • پس‌لرزه ۶.۱ ریشتری در تایوان خسارت به‌ جا گذاشت
  • زلزله کوهبنان کرمان را لرزاند
  • پیام تقدیر استاندار سابق از مردم مازندران