Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی با بیان اینکه ۴۰۰ برنامه فرهنگی در هفته کتاب و کتابخوانی در استان مرکزی اجرا می‌شود گفت: ۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای کتابخانه مرکزی اراک در سال۹۷ در نظر گرفته شد. ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰ استانها مرکزی نظرات

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حجت‌الاسلام عباس دانشی ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه با اشاره به بیست‌وششمین دوره کتاب جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در استان مرکزی 73 کتابحانه نهادی و 10 کتابخانه مشارکتی وجود دارد که در مجموع 83 کتابخانه می‌شود، در این کتابخانه‌ها بیش از 50 هزار عضو وجود دارد و در سال نزدیک به 80 هزار مراجعه به این مراکز انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در استان مرکزی سالانه 957 هزار و 860 جلد کتاب به امانت داده می‌شود، در مجموع آمار و ارقامی که در سطح کتابخانه‌هایکل کشور وجود دارد استان مرکزی در شاخص‌هایی مثل تعداد کتاب‌ها، زیربنای کتابخانه‌ها، تعداد اعضا و امانت جز 10 استان نخست کشور است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی تصریح کرد: در سال 57 در استان مرکزی تنها هفت کتابخانه با 35 هزار جلد کتاب وجود داشت که این میزان در سال 1377 به 28 کتابخانه رسید و هم اکنون نیز 83 کتابخانه در استان وجود دارد که در مقایسه با سال 1357 رشد 12 برابری داشته است و از نظر تعدا کتاب هم رشد 33 برابر شده است.

حجت‌الاسلام دانشی بیان کرد: این افزایش و رشد در حوزه کتاب و کتابخانه‌ای در استان حاصل توفیقات انقلاب اسلامی است، در تاریخ 40 سالگی انقلاب می‌توانیم تحولات و ترقی عرصه کتاب را جز موفق‌ترین کارنامه‌های نظام جمهوری اسلامی برشماریم، این رشد در عرصه‌ی در اختیار گذاشتن کتاب در مجموع کتابخانه‌های کل کشور و در نشر و تولید و انتشار کتاب است، در پدیدآوردن مقالات علمی در مراکز جهانی جز برترین‌ها در منطقه خود و در برخی از عرصه‌ها هم در شمار برترین‌های جهان هستیم در عرصه کتاب هم کارنامه بسیار درخشانی را در نظام جمهوری اسلامی داریم.

تدوین 400 عنوان برنامه در هفته کتابخوانی استان مرکزی

وی ادامه داد: در این هفته 400 برنامه فرهنگی مثل 81 نشست کتابخوان، 53 برنامه بازدید دانش‌آموزان از کتابخانه‌ها، 20 مورد بازدید مقامات استان، 27 مسابقه کتابخوانی، برگزاری آئین‌های نقد کتاب که در این راستا سه کتاب نقد و 9 کتاب رونمایی می‌شود، ملاقات کارکنان کتابخانه‌های عمومی با استاندار، نمایندگان ولی‌فقیه، نمایندگان مجلس و خبرگان رهبری، 4 کتابخانه که دو مورد آن در شهر اراک، یک مورد در نراق و یک مورد هم گرکان بهسازی شده مورد بازگشایی قرار می‌گیرند و آئین آغاز به کار آنها برگزار می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی عنوان کرد: از دیگر برنامه‌های این هفته برگزای 40 نمایشگاه تخصصی در کتابخانه‌ها بوده که مورد استفاده شهروندان قرار می‌گیرد، وظیفه ما فراهم ساختن و توسعه  زیرساخت‌ها و نرم‌افزاری، ارائه برنامه‌های مختلف فرهنگی است، و رسانه‌ها هم باید ضمن پرداختن به موضوع کتاب و کتابخوانی و ترویج آن، مردم را در این  زمینه تشویق کنند تا کتابخانه‌‎های  به باشگاه‌های فرهنگی تبدیل شود.

حجت‌الاسلام دانشی اضافه کرد: در کتابخانه‌ها علاوه بر خدمات کتاب و امانت دادن آن، نشست‌های کتابخوانی، برگزاری جلسات نقد و رونمایی کتاب، برگزاری کارگاه‌های آموزشی در کتابخانه‌ها با محوریت آموزشی و کاهش آسیب‌های اجتماعی، مسابقات نقاشی برای کودکان، قصه‌گویی و خلاصه‌نویسی، شب شعر و غیره را هم برگزار می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در برخی از روستا و مراکز جمعیتی، کتابخانه در کنار مسجد و مدرسه، جز تنها سه مراکز روستایی برای ارائه خدمات است، توانسته‌ایم گستره‌ خوبی در استان مرکزی داشته باشیم، میانگین شاخص مطالعه در کشور در مقایسه با میانگین کشورهای توسعه یافته پایین‌تر است که با آهنگ رشد در تعداد کتابخانه‌ها، عضویت و امنات بردن کتاب، رشد افزایشی است.

پیمانکار پروژه کتابخانه مرکزی به سبب دلایل اقتصادی و تفاوت قیمت‌ها مایل به ادامه کار نیست

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی با اشاره به پروژه کتابخانه مرکزی در شهر اراک گفت: بودجه کتابخانه مرکزی از محل اعتبارات استان تامین می‌شود، در سال 97 چهار میلیارد تومان اعتبار برای ادامه عملیات ساختمان کتابخانه در نظر گرفته شده که امیدواریم حداقل 50 درصد آن تخصیص پیدا کند، پیمانکار پروژه به سبب دلایل اقتصادی و تفاوت قیمت‌ها مایل به ادامه کار نیست، پیمانکار جدیدی برای تکمیل پروژه انتخاب می‌شود، ما در فرآیند ساخت و تکمیل کتابخانه نقشی نداریم اما به عنوان متولی حوزه کتابخانه مطالبه‌گری خود را دنبال می‌کنیم.

حجت‌الاسلام دانشی با اشاره به فرآیند الکترونیکی شدن کتابخانه‌ها بیان کرد: در کتابخانه‌ها منابع دیداری، شنیداری و دیجیتال و اینترنت رایگان در اختیار است، برای معلولان و سالمندان اقداماتی انجام شده است، کتابخانه‌هایی که دارای عضو معلول و سالمند هستند شرایط برای استفاده آنها از کتابخانه ایجاد شده است.

وی با اشاره به موانع فرهنگی عنوان کرد: کتا ب باید فراگیرتر از هم اکنون باشد و بیشتر در اختیار شهروندان قرار گیرد، هرچند که لازم است که خود شهروندان هم از این طرفیت‌های موجود بیشتر بهره‌مند شوند، یکی دیگر از موانع موجود بر سر راه کتاب و کتابخوانی، مطالعه سطحی فضای مجازی است که وقت زیادی از شهروندان را به خود اختصاص داده است، هرچند که این یک مطالعه کم‌تاثیر است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته که خود خواستگاه فضای مجازی بوده و شرایط بهتری در این زمینه در مقایسه با کشور ما دارند مشاهده می‌کنیم که میزان مطالعه بیشتری داشته و جایگاه مناسب‌تری در مقایسه با کشور ما را دارند، کتاب و کتابخوانی باید به عنوان یک فرهنگ مورد توجه قرار گیرد، به فرهنگ‌سازی جامع در حوزه کتاب و کتابخوانی توجه نداشته‌ایم.

حجت‌الاسلام دانشی اضافه کرد: باتوجه به قرار داشتن در آستانه هفته کتاب و کتابخوانی، به هیچ عنوان حال و هوایی کتاب و کتابخوانی در شهر وجود ندارد، لازم است که شهرداری و مراکز فرهنگی در این حوزه بیشتر توجه کند، پیگیر این هستیم که یکی از میادین شهر به عنوان میدان کتاب نامگذاری شود.

وی بیان کرد: باتوجه به این که کتابخانه یک نهاد عمومی و نیمه دولتی است، بودجه آن یک بودجه حمایتی از دولت است، که باتوجه به رشد بودجه‌ای در کشور شاهد رشد بودجه کتابخانه‌ها هم بوده‌ایم، اما از نیم درصد درآمد شهرداری‌ها به سبب این که درآمد شهرداری وابسته به فعالیتهای مسکونی و عمرانی و غیره است در برخی از شهرستان‌ها رشد، در برخی ایستا و در برخی کاهش داشته است، امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم کتابخانه مرکزی به بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام/ن

R41371/P1361/S6,73/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۸۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان وجود ۳۳۰ هزار دانش‌آموز در استان را ظرفیتی بزرگ برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان دانست - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی پیش‌ از ظهر امروز در دیدار با دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور که در دفتر نماینده ولی‌فقیه در کردستان برگزار شد، ضمن خیرمقدم به مهمانان؛ به روایتی از بازدیدهای میدانی از کتابخانه‌ شهرستان‌ها و بررسی مشکلات از نزدیک پرداخت و اظهار داشت: ظرفیت‌های فرهنگی و نیروهای انسانی مستعدی در کردستان وجود دارد که نیاز به توجه بیشتر است.

وی خواستار رسیدگی و توجه مسئولان کشوری به حوزه کتابخانه‌های کردستان شد و گفت: ساختمان کتابخانه، تجهیزات و نوع کتاب‌ها در سنندج نیاز به بازسازی و به‌روزرسانی دارد. توجه به حوزه کتاب و کتابخوانی موجب توسعه فرهنگی جامعه خواهد شد.

زیباسازی و شاداب‌سازی فضای کتابخانه‌ها در اولویت قرار گیرد

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان با اشاره به اینکه در برخی از شهرستان‌ها تعداد اعضای کتابخانه‌ها کم است، تصریح کرد: فضاسازی، شاداب‌سازی و طراحی فضای داخلی کتابخانه‌ها در اولویت قرار گیرد تا باعث ترغیب مراجعه‌کنندگان شود چراکه در بازید میدانی که از بیجار داشتم وضعیت کتابخانه این شهرستان چندان مناسب بود.

وی افزود: زیباسازی فضای درونی و بیرونی کتابخانه‌های عمومی می‌تواند در جلب توجه عمومی مردم به این مکان مقدس فرهنگی بسیار تأثیرگذار باشد

پورذهبی با ابراز خرسندی از اینکه کردستان؛ هنرمندان، هنرپیشه، موسیقدانان و نویسندگان بسیار مستعد و در تراز دارد، عنوان کرد: حیف است که این همه ظرفیت و استعدادها به کار گرفته نشوند. خواستار توجه به این عزیزانمان هستیم.

اعتبارات لازم به حوزه کتابخانه‌های کردستان اختصاص یابد

وی وجود 330 هزار دانش‌آموز در استان را ظرفیتی بزرگ برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان دانست و اظهار کرد:  این دفتر آمادگی حمایت از ترویج مطالعه و کمک فکری را دارد. باید زمینه مطالعه ویژه اقشار مختلف در جامعه فراهم شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان تأکید کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی با توجه به ظرفیت‌های این حوزه، در راستای اجرای برنامه‌های فرهنگی و ترویج فرهنگ کتابخوانی تلاش کند تا بلکه زمینه دسترسی و عدالت فرهنگی بیش از پیش برقرار شود.

پورذهبی با تأکید بر اینکه اعتبارات لازم به حوزه کتابخانه‌های استان اختصاص یابد، ابراز داشت: کتابخانه مریوان، سقز، سروآباد و بیجار نیازمند توجه بیشتر هستند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است
  • اجرای برنامه‌های فرهنگی-هنری در کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر