Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، عادل ساعدی، با بیان مطلب فوق اظهار داشت: طرح آبرسانی به شهر تهران از سدتنظیمی امیر کبیر به عنوان یکی از مهمترین طرح‌های پدافند غیرعامل در حوزه آب شرب پایتخت با لحاظ اصول پدافند غیر عامل از جمله استحکام سازی سیستم‌های فرسوده انتقال و تصفیه آب شرب قدیمی، ایجاد سیستم‌های پشتیبان انتقال آب برای سیستم‌های موجود و با رعایت سایر اصول پدافند غیرعامل از جمله پراکندگی و اختفا در قالب پروژه‌های تونل انتقال به طول 29.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 کیلومتر با آبگیر مربوطه، فاز اول تصفیه خانه ششم تهران به ظرفیت 7.5 متر مکعب در ثانیه و کانال سرریز تصفیه خانه ششم آب تهران در حال اجرا است.
وی افزود: بررسی‌های کارشناسی و مطالعات فنی مهندسی و زیست محیطی پروژه تونل انتقال آب از سد تنظیمی امیرکبیر به تهران در سال 1381 توسط مهندسین مشاور ذیصلاح انجام و پس از تصویب مطالعات در مراجع ذیربط از جمله هیات دولت، تونل مذکور با لحاظ تمامی ابعاد و آثار اجرایی پروژه در مطالعات خود، بر اساس مقررات و بخشنامه‌های جاری کشور و با رعایت کامل ملاحظات زیست محیطی احداث شده است.
وی هدف اصلی از احداث تونل انتقال آب از سد تنظیمی امیر کبیر به تهران را افزایش ایمنی و رعایت اصول پدافند غیرعامل در تأسیسات تأمین، انتقال و تصفیه آب شرب تهران به عنوان پایتخت کشور عنوان کرد و گفت: بر این اساس، طرح آبرسانی به تهران از سد تنظیمی امیر کبیر به عنوان یک پروژه مهم و حیاتی برای تهران، با هدف ایجاد سیستم جدید انتقال و تصفیه آب شرب شهر تهران در کنار سیستم‌های موجود که بیش از 50 سال از بهره برداری آن‌ها می‌گذرد، با رعایت رقم تخصیص‌های قبلی آب تهران از سد امیرکبیر، در دست احداث است.
ساعدی با اشاره به مزایای اجرای این طرح تصریح کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های این طرح، کاهش هزینه‌های بسیار بالای پمپاژ آب، بهره برداری و نگهداری از سیستم‌های انتقال و تصفیه موجود آب شرب شهر تهران است که با اجرای این طرح، آبرسانی به تصفیه خانه ششم و مناطق شهری تهران در ارتفاع بالاتر از رقوم تحت پوشش تصفیه خانه موجود در غرب پایتخت، بدون نیاز به پمپاژ و به صورت کاملاً ثقلی صورت خواهد گرفت و به دنبال تحقق اهداف اصلی طرح، حذف آلاینده‌های موجود در حاشیه آب رودخانه کرج به عنوان یک دستاورد جنبی در کنار اهداف اصلی حاصل می‌شود.
مجری طرح آبرسانی به تهران از سد تنظیمی امیرکبیر با بیان اینکه نیاز آبی اکولوژیک رودخانه کرج در محدوده پایین دست سد تنظیمی امیر کبیر بر اساس مطالعات زیست محیطی انجام شده است یادآور شد: الگوی مورد تفاهم وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست تعیین شده و پس از بهره برداری از تونل یادشده، آب رودخانه کرج هیچگاه قطع نخواهد شد و نه تنها حقابه زیست محیطی این رودخانه بر اساس جدول توافق شده با سازمان حفاظت محیط زیست و مصوبه هیات وزیران رهاسازی خواهد شد، بلکه بخشی از آب بین راهی در حدفاصل سد تنظیمی امیرکبیر و آبگیر بیلقان، به رودخانه کرج اضافه شده و حقابه‌های شرب شهر کرج و کشاورزی نیز بدون هیچگونه تغییر در میزان حقابه ها در این مسیر جریان پیدا خواهد کرد.
وی دررابطه با نگرانی‌های مطرح شده در خصوص چشمه‌های موجود در مسیر تونل، سرچشمه‌های رودخانه کرج و تغذیه سفره آبهای زیرزمینی محدوده این رودخانه، افزود: با توجه به اینکه تونل مذکور به صورت مکانیزه و کاملا آب بند اجرا شده است، با لحاظ میانگین قطر و مقطع تونل هیچگونه خطری متوجه چشمه‌های مسیر تونل نیست.
ساعدی ادامه داد: همچنین بر اساس مطالعات هیدرولوژی و هیدروژئولوژی، سرچشمه‌های رودخانه کرج در بالادست مخزن سد کرج واقع شده‌اند و به دلیل سطح محدود و ضخامت کم آبرفت رودخانه‌ای و بالا بودن سنگ کف و رسوبات ناتراوا و سرعت نسبتاً بالای آب در حدفاصل سد امیرکبیر تا آبگیر بیلقان، میزان نفوذ آب‌های سطحی در طول مسیر فوق بسیار ناچیز بوده و آبخوان منطقه عمدتاً از سایر جبهه‌ها و مؤلفه‌های ورودی زیرزمینی تغذیه می‌شود.
وی افزود: دلیلی که این ادعا را ثابت می‌نماید این است که مطابق داده‌های مربوط به اندازه گیری‌های انجام شده، میزان آب اندازه گیری شده در آبگیر بیلقان برابر مجموع آب رها شده از سد و آب بین راهی است.
مجری طرح آبرسانی به تهران از سد تنظیمی امیرکبیر با تاکید بر اینکه اثرات این طرح بر اکوسیستم رودخانه کرج توسط مهندسین ذیصلاح مشاور زیست محیطی به طورمستقل مطالعه و مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در این مطالعات اثرات و پیامدهای عملیات اجرایی و بهره‌برداری از تونل یاد شده بر محیط زیست و اکوسیستم منطقه از جمله درختان، باغات و ماهی‌های داخل رودخانه کرج مورد بررسی قرار گرفته و راهکارها و برنامه‌های مدیریت زیست محیطی جهت رفع و یا تقلیل اثرات سوء و نامطلوب احتمالی ارائه شده است.
وی تصریح کرد: مطالعات مذکور پس از جلسات متعدد مورد تصویب کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست دولت و همچنین هیات دولت قرار گرفته و بر این اساس میزان آبی که برای حفظ محیط زیست پایین دست سد امیرکبیر ضروری است، با هماهنگی سازمان حفاظت محیط زیست محاسبه و تعیین شده و بر اساس مصوبه هیات وزیران در زمان بهره برداری تونل، حقابه زیست محیطی، کشاورزی و شرب کرج رهاسازی خواهد شد.
ساعدی در پایان خاطرنشان کرد: همانگونه که اشاره شد با اضافه شدن آب بین راهی و حقابه شرب شهر کرج، جریان آب رودخانه کرج در حدفاصل سدامیرکبیر و آبگیر بیلقان و جریان آب در پایین دست سدامیرکبیر هیچگاه قطع نخواهد شد و مشکلی برای محیط زیست منطقه پیش نخواهد آمد.

انتهای پیام/

169 / 156 اقتصاد آبرسانی سد امیرکبیر رودخانه کرج تصفیه آب

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اقتصاد آبرسانی سد امیرکبیر رودخانه کرج تصفیه آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۸۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محرومیت‌زدایی در حوزه آب شرب از سیاست‌های وزارت نیرو است

ایسنا/فارس مشاور وزیر و رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در بازدید از طرح‌های تأمین آب جهاد آبرسانی در فارس تأکید کرد: محرومیت‌زدایی در حوزه آب شرب از سیاست‌های وزارت نیرو است.

میثم جعفرزاده در سفری دو روزه به استان فارس ضمن بازدید از چند طرح و پروژه تأمین آب شهری و روستایی در شهرستان‌های فسا و مرودشت، محرومیت‌زدایی در حوزه آب شرب را از سیاست‌های وزارت نیرو در دولت سیزدهم عنوان و جهاد آبرسانی را دستان محرومیت زدا در این حوزه توصیف کرد.

وی در روز نخست سفر با حضور در شهرستان فسا در شرق استان فارس به اتفاق علی جان صادق‌پور، مدیر عامل شرکت آبفا فارس و حسنعلی محمدی، منتخب مردم شهرستان فسا در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، از عملیات اجرای خط انتقال آب چاه‌های منطقه چهل چشمه(بخش رونیز) به شهر فسا و پروژه آبرسانی به این شهر از منطقه مهدی‌آباد و موردی بازدید و بر تسریع در عملیات اجرایی تأکید کرد.

به گفته مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس به منظور تامین پایدار آب شرب بخشی از شهر فسا، با اضافه شدن ۲ حلقه چاه جدید به ۴ حلقه چاه قبلی در منطقه چهل چشمه بخش رونیز، ظرفیت خط انتقال این مجموعه آبرسانی به منظور انتقال آب ۶ حلقه چاه کاهش یافت که بر همین اساس اجرای خط انتقال جدید آب با افزایش ظرفیت انتقال، در دستور کار قرار گرفته و در حال اجراست.

وی در تشریح طرح آبرسانی به شهر فسا از منطقه مهدی آباد و موردی نیز گفت: این طرح شامل حفر ۲ حلقه چاه و اجرای خط انتقال آب با لوله‌های ۸۰۰ میلیمتری است که اجرای خط انتقال پایان یافته و با برق رسانی و تجهیز چاه‌های مزبور، این طرح در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

مشاور وزیر و رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در ادامه از طرح آبرسانی به مجموعه ۴ روستایی جنگل(آب آسمانی) شامل تأمین آب شرب روستاهای آب آسمانی، سلیمان‌آباد، تل زیره و پانل با اجرای۳۲۰۰ متر خط انتقال دیدن و بر تسریع در عملیات اجرای مرحله تکمیلی این طرح تأکید کرد؛ در همین راستا بخش بزرگی از این طرح شامل احداث ۳ باب مخزن ذخیره، ایستگاه پمپاژ و خطوط انتقال نیز پیش از این اجرا و گشایش یافته است.

در بازدید جعفرزاده از وضعیت آبرسانی به روستاهای بخش ششده و قره بلاغ نیز حفرو تجهیز ۴ حلقه چاه جدید به منظور آبرسانی به روستاهای این بخش در دستور کار قرار گرفت.

در بازدید از روستاهای بخش پشتکوه شهرستان فسا هم بر تکمیل طرح آبرسانی به مجموعه ۴ روستایی بیشه زرد از چاه‌های میان شهر شامل اجرای ۱۰ کیلومتر خط انتقال، احداث یک باب ایستگاه پمپاژ و ۲ باب مخزن ذخیره ۱۰۰ و ۲۰۰ متر مکعبی و همچنین تکمیل پروژه ۸ کیلومتری خط انتقال آب از چاه‌های مزبور به روستاهای بیدزرد و سده با همکاری جهاد آبرسانی و مشارکت خیرین نیکوکار تأکید شد.

مشاور وزیر و رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در روز دوم سفر خود به استان فارس به اتفاق رضا عسکری معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آبفا فارس به شهرستان مرودشت در بخش مرکزی استان فارس رفت و از طرح آبرسانی به مجموعه ۶ روستایی تنگ شول(شول بزی) در بخش کامفیروز بازدید کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی آبفا فارس، طرح آبرسانی به مجموعه تنگ شول مشتمل بر ۲۲ کیلومتر خط انتقال، ۸ باب مخزن ذخیره، ۲ باب ایستگاه پمپاژ و یک حلقه چاه به عمق ۳۰۰ متر با دبی ۱۳ لیتر بر ثانیه می باشد. در حال حاضر ۶ کیلومتر خط انتقال و ۴ کیلومتر شبکه توزیع، به علاوه ۸ باب مخزن ذخیره با ظرفیت مجموعا ۱۵۵۰متر مکعب و یک باب ایستگاه پمپاژ احداث شده و یک حلقه چاه این طرح نیز حفر و تجهیز شده است.

در حال حاضر از طریق اعتبارات محرومیت‌زدایی ۶ کیلومتر دیگر از خط انتقال مطروحه در حال اجرا است و از طریق همین طرح دو پارچه روستا با جمعیتی بالغ بر ۲۸۰ خانوار که تاکنون تحت پوشش آبرسانی نبوده‌اند، به زودی از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بهره‌مند می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تسریع عملیات اجرایی طرح‌های آبرسانی به فسا
  • اصلاح ۱۳ کیلومتر از خط انتقال آب شهرستان گناباد
  • محرومیت‌زدایی در حوزه آب شرب از سیاست‌های وزارت نیرو است
  • تعیین و اختصاص ردیف اعتبار ملی برای طرح جامع آبرسانی البرز
  • آغاز عملیات پروژه انتقال آب کارون ۳ به ایذه
  • انتقال آرادکوه در دستور کار شهرداری تهران
  • تنش آبی در ۴۰ شهر خراسان رضوی
  • پیشرفت ۳۰ درصدی طرح اضطراری آبرسانی به شهر طبس
  • تعویض شیرآلات خط اصلی آبرسانی غرب قم
  • عملیات اجرایی طرح انتقال آب از سد کارون ۳ به ایذه اجرا شد