Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از اصفهان، محسن مهرعلیزاده صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: خبرنگاران و اصحاب رسانه در قبال جامعه خود را مسؤول می‌دانند و این احساس مسؤولیت در اهالی رسانه استان اصفهان منصفانه بود.

وی افزود: به دلیل اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان این آخرین نشست خبری من به عنوان استاندار اصفهان است؛ از 17 روز پیش این موضوع را اعلام کردم و یکی از خبرنگاران این خبر را انعکاس داد اما هنوز این کار میسر نشده و جایگزین تا این لحظه برای اینجانب مشخص نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار اصفهان گفت: امروز، فردا و یا دو روز دیگر استاندار جدید و یا سرپرست استانداری اصفهان تعیین خواهد شد؛ این جلسه به عنوان آخرین جلسه فرصتی است تا کارنامه‌ای مختصر و اجمالی از فعالیت یک ساله خود ارائه دهیم.

وی با تأکید بر ضرورت دوراندیشی در مدیریت خاطرنشان کرد: از ابتدای فعالیت در استانداری اصفهان اولویت‌های آب، اشتغال و محیط زیست در دستور کار ما بود؛ ادامه حیات و تاریخ اصفهان در گرو زنده بودن این استان و زنده بودن اصفهان به آب بستگی دارد.

مهرعلیزاده اذعان کرد: مسأله آب ارزش آن را داشت که در استانداری اصفهان وقت و انرژی زیادی روی آن بگذاریم که البته به مسائل دیگر همچون اشتغال و محیط زیست نیز پرداخته شد؛ در 47 سال گذشته بحرانی‌ترین آب را با تفاوت آماری زیاد در سال گذشته تجربه کردیم.

وی تصریح کرد: میزان ذخایر آبی استان اصفهان نسبت به سال قبل نصف شد و این بسیار تأثیرگذار بود؛ برای مرداد ماه امسال نگران تأمین آب شرب مردم اصفهان بودیم، چه برسد به کشاورزی، صنعت و مصارف محتلف، اما یکی از امن‌ترین سال‌ها را پشت سر گذاشتیم.

استاندار اصفهان بیان کرد: یکی از دلایل اصلی برگزاری نشست خبری امروز مسأله آب است چراکه اهمیت زیادی دارد، ورودم به استانداری اصفهان با موضوع آب آغاز شد و پایان فعالیت من نیز با کلیدواژه آب به اتمام می‌رسد.

میزان ورودی حوضه آبریز زاینده‌رود یک‌چهارم شد

وی با بیان این که خبرنگاران زبان، گوش و چشم مردم هستند، اضافه کرد: مسأله آب از دیرباز در استان اصفهان مطرح بوده و از دو دهه قبل تحت عنوان بروز خشک‌سالی‌های متعدد پی در پی رخ‌نمایی کرده است؛ وقتی منطقه در حال خشک شدن است، این موضوع در سطح ملی مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.

مهرعلیزاده عنوان داشت: از سال 1350 میزان ورودی حوضه آبریز زاینده‌رود حدود یک میلیارد و 850 میلیون متر مکعب بوده و در سال 97 به 560 میلیون متر مکعب یعنی یک‌چهارم رسید؛ این روند، روندی نزولی است.

وی یادآور شد: پرواضح است که نمودار میزان ذخایر آبی استان اصفهان رو به کاهش است و اگر چند تونل آبی به منابع و ذخایر آبی استان اصفهان اضافه نمی‌شد، وضعیت بسیار بدتر از وضع کنونی بود؛ آب در کل دنیا در 3 چرخه استفاده می‌شود که کاربرد آن به ترتیب در موارد مختلف از جمله صنعت، کشاورزی و خنک‌کاری مشهود است.

استاندار اصفهان با بیان این‌که هیچ تغییری برای ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب صورت نگرفته است، متذکر شد: فعال شدن کارگروه احیای زاینده‌رود در استان اصفهان اثرات زیادی در راستای بررسی و ارائه راهکارهای جلوگیری از خشکی حوضه آبریز زاینده‌رود داشت.

وی با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی جهت مصرف بهینه آب در استان اصفهان ادامه داد: آب باید بدون اتلاف، هدررفت و با هدف انتقال داد و عادلانه توزیع کرد؛ رودخانه زاینده‌رود باید کنترل‌شده‌تر از گذشته ساماندهی کرد.

مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: انصاف، منطق و عقل می‌گوید از هزار و 180 متر مکعب آب، 100 متر مکعب آب را برای حفظ فضای سبز غرب شهر اصفهان گذاشت و این امر یکی از دلایل جاری شدن آب در بستر رودخانه زاینده‌رود است؛ جاری شدن آب در زاینده‌رود برای مردم به یک رؤیا تبدیل شده و نباید این‌چنین باشد.

وی با اشاره به طرح بازچرخانی آب در زاینده‌رود بیان کرد: این طرح نیازمند 100 متر مکعب آب است اما با اجرای آن باغ‌داران بالادست از این آب بیش از سهمیه خود برداشت کرده و همین مقدار کم آب هم به مسیر آب کنار باغ پرندگان نخواهد رسید.

استاندار اصفهان تأکید کرد: در انتقال آب از سد چم‌آسمان، از 69 دهانه حوضه آبریز زاینده‌رود آب برداشت می‌شود که برای جلوگیری از استفاده غیر قانونی باید همه‌ساله در طول این مسیر با نظارت شدید از برداشت آب جلوگیری کرد که البته این امر غیر ممکن است.

وی با بیان این‌که هزینه بازچرخانی آب در زاینده‌رود حدود 300 میلیارد تومان است، عنوان داشت: طرح هفتگانه زاینده‌رود منجر به نجات رودخانه زاینده‌رود، تالاب گاوخونی و بقای اصفهان می‌شود و به دنبال آن فرهنگ، تمدن، قطب گردشگری و امنیت این استان را حفظ می‌کند.

مهرعلیزاده تصریح کرد: برای اجرای طرح بازچرخانی آب، مقدار آب در نظر گرفته‌شده تا دو دهه آینده کافی است؛ وجود سد کوهرنگ، بهشت‌آباد و طرح انتقال آب از خلیج فارس 560 میلیون متر مکعب آب به 450 میلیون متر مکعب آب کنونی اضافه می‌کند.

وی با بیان این‌که «پروژه‌های هفتگانه احیای زاینده‌رود، نجات گاوخونی، بقای اصفهان» در قالب 7 کتابچه 50 صفحه‌ای است، اذعان کرد: این طرح با هشتگ #احیا_نجات_بقا در سایت مربوطه بارگذاری خواهد شد و آماده است تا هرکسی که خواست بتواند این پیمان را بین مردم و دولت‌مردان اجرا کند.

حق‌آبه من چه شد؟

استاندار اصفهان با بیان این‌که پروژه هفتگانه احیای زاینده‌رود تا مرحله انعقاد قرارداد و حتی در برخی موارد تا اجرا رفته است، اضافه کرد: برای تکمیل سد بهشت‌آباد طی قراردادی با شرکت فولاد مبارکه اقدامات لازم در حال انجام است.

وی با بیان این‌که اتفاقی که برای افزایش قیمت دلار افتاد ممکن است در صورت کمبود آب شرب برای آب مورد نیاز مردم بیفتد، اظهار کرد: اگر کار به آن‌جا برسد، رفع مشکل بسیار سخت‌تر خواهد شد چراکه آب نخستین اولویت حیات انسان است.

مهرعلیزاده یادآور شد: اگر جای کشاورزی شرق اصفهان باشم، در راستای اجرای طرح هفتگانه احیای زاینده‌رود این سؤال را می‌پرسم که حق‌آبه من چه شد؟ این معضل چندین بار به وزارت نیرو اعلام شده و در جای خود باید حل شود.

وی متذکر شد: پروژه‌ احیای زاینده‌رود دارای زمان‌بندی دقیق است و بنده در صورت تداوم مسؤولیت می‌توانستم آن را اجرا کنم و انتظار اجرای آن را از مدیر بعدی نیز دارم؛ با اجرای این طرح با اختصاص 100 میلیون مترمکعب آب در داخل شهر، می‌توان تا 9 ماه آینده آب را در زاینده‌رود جاری کرد.

استاندار اصفهان ادامه داد: در مورد طرح احیای زاینده‌رود به گونه‌ای عمل نکردم که مدیر بعدی در استان اصفهان بگوید یک کار نیمه‌تمام به ارث گذاشت و رفت و من را گرفتار کرد، بازچرخانی آب در زاینده‌رود، زنده بودن شهر اصفهان را حفظ می‌کند.

وی با بیان این‌که طرح بازچرخانی آب زاینده‌رود هیچ مشکل اجرایی ندارد، عنوان کرد: منتقدان این طرح نباید مانند قوم بنی‌اسرائیل ایرادات خارج از منطق بگیرند چراکه همه جوانب در این پروژه در نظر گرفته شده است.

مهرعلیزاده با تأکید بر ضرورت رعایت مسائل زیست‌محیطی در استان اصفهان ابراز کرد: با حذف 400 هزار موتورسیکلت بنزینی و جایگزینی موتورسیکلت‌های برقی، بخش عمده‌ای از آلودگی شهر اصفهان کاهش می‌یابد.

استاندار بعدی منفعت عام را بر منفعت جناح خود ترجیح دهد

وی اظهار کرد: مدیریت شهری اصفهان تا اندازه زیادی با ما هماهنگ بود اما در حقیقت بدنه آن باید با ما همراهی می‌کرد؛ در بدنه کاری اصفهان از ابتدا یک سنگینی و بروکرواسی می‌دیدم و حرکت در چنین وضعیتی خسته‌کننده است.

استاندار اصفهان ادامه داد: برخی نخبگان هم در مدیریت‌های استان در خصوص بازچرخانی آب ایرادات بی‌منطقی گرفتند که از روی ناآگاهی بود؛ البته مطرح کردن طرح بازچرخانی آب کمی با سرعت بود و چنین مواضعی نسبت به آن را طبیعی می‌دانم.

وی اضافه کرد: به خاطر «بله قربان»، «ترفیع درجه»، «جایگاه اداری بالاتر» و «چند رأی» نباید منفعت عمومی را زیر سؤال برد؛ منصفانه باید به نفع مردم کار کنیم که امیدوارم استاندار بعدی از مدیران خود بخواهد در تصمیم‌گیری‌ها منفعت عام را بر منفعت جناح خود ترجیح دهد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اصفهان جامعه خلیج فارس صنعت فضای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۸۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذخیره سد زاینده رود ۳۸۳ میلیون مترمکعب/ آب امشب به زاینده‌رود می‌رسد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: ذخیره سد زاینده رود به ۳۸۳ میلیون مترمکعب رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حسن ساسانی صبح امروز _چهارشنبه بیست‌ونهم فروردین_ در آئین اختتامیه دومین جشنواره مطبوعاتی قاصد آب با اشاره به اینکه نقش مهم رسانه‌ها در مدیریت افکار عمومی به ویژه مباحث آب دارند، اظهار کرد: از تلاش اصحاب رسانه در مسائل آب، فرونشست زمین، تعادل بخشی، مدیریت یکپارچه زاینده رود، آب و پساب و آب شرب استقبال می‌کنیم.

وی رسانه‌ها را مدیریت کننده افکار عمومی جامعه دانست و افزود: اگر مباحث آب شفاف نباشد می‌تواند سبب انحراف عمومی شود، از این رو با تلاش خبرنگاران می‌توانیم تمامی ذی‌نفعان حوضه به ویژه کشاورزی‌، صنعت و شرب را که طبق قوانین دولت دارای حقآبه و سهم‌آبه هستند با منابع آبی موجود تأمین کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان پیرامون اینکه حوضه آبریز زاینده‌رود بسیار پر چالش بوده است، گفت: در این حوزه ناترازی بین منابع مصارف کاهش آب‌های زیرزمینی و فرونشست مدنظر است.

ساسانی با اشاره اینکه امروز ذخیره سد مخزنی زاینده‌رود به ۳۸۳ میلیون مترمکعب رسیده است، افزود: اکنون که در سال آبی دوره بارش‌ها تقریباً رو به اتمام است، میزان بارش در ایستگاه شاخص حوضه زاینده رود (چلگرد) از ابتدای مهر ۱۴۰۲ تاکنون، ۱۰۲۰ میلیمتر بوده است، در حالی که مدت مشابه سال گذشته یک هزار و ۳۹۰ میلیمتر بوده است.

وی با اشاره به اینکه در سال آبی کنونی یک نوبت در آبان و یک نوبت در ابتدای فروردین ماه برای کشاورزی اصفهان آب توزیع شد، خاطرنشان کرد: خروجی سد زاینده رود از روز گذشته برای توزیع سومین نوبت آب برای کشاورزی شرق اصفهان افزایش یافته است و تا امشب بدون شک آب به سطح شهر اصفهان خواهد رسید.

کد خبر 745438

دیگر خبرها

  • فیلم|حضور مردم اصفهان کنار زاینده‌رود
  • حضور مردم اصفهان کنار زاینده‌رود + فیلم
  • جریان زندگی در زاینده رود اصفهان | تصاویر
  • اجرای سرود "ای ایران" در کنار زاینده رود ، پس از اتفاقات دیشب اصفهان (فیلم)
  • زاینده‌رود اصفهان دوباره جاری شد
  • آب در رودخانه زاینده‌رود اصفهان دوباره جاری شد
  • ربیعی: سعی کردیم کمتر به سپاهان موقعیت بدهیم
  • توصیه به پرهیز از توقف در بستر رودخانه زاینده رود
  • ذخیره سد زاینده رود ۳۸۳ میلیون مترمکعب/ آب امشب به زاینده‌رود می‌رسد
  • ذخیره سد زاینده‌رود به ۳۸۳ میلیون مترمکعب رسید