Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@06:11:55 GMT

تاکید ریاست قوه قضاییه بر مجازات‌های جایگزین حبس

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۸۹۸۴۴

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای سخنگوی دستگاه قضا گزارشی از مباحث مطرح شده در نشست امروز مسئولان عالی قضایی ارائه کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای سخنگوی دستگاه قضا در حاشیه جلسه مسئولان عالی قضایی در رابطه با موضوعات مطرح شده در این جلسه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در جلسه امروز ابتدائا ریاست محترم قوه قضاییه به قضات تاکید کردند که حتما در مواردی که طبق قانون امکانش وجود دارد، حبس‌ها را به مجازات‌های دیگر تبدیل کنند؛ یعنی قبلا خود آن قانون اصلاح شده و دستورالعمل آن نیز صادر شده است؛ اما ریاست محترم قوه قضاییه در این جلسه باز به همه قضات  تاکید کردند که همه کسانی که می‌توانند و ضرورتی ندارد که در زندان باشند از مجازات‌های جایگزین حبس استفاده کنند و قضات حتما این کار را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این کار هم به نفع خانواده‌ها است و هم به نفع زندانی است و نیز با توجه به مشکلات و محدودیت‌هایی که سازمان زندان با آن مواجه است به نفع سازمان زندان‌ها و قوه قضاییه است؛ لذا اگر ضرورتی نداشته باشد باید از حکم جایگزین حبس استفاده شود تا فرد در زندان نماند و آن کارهایی که قاضی او را ملزم می‌کند به جای حبس انجام دهند که باز این کار به نفع جامعه و کشور خواهد بود.

سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: مطلب دوم که قبل از ورود به دستورالعمل جلسه مطرح شد در مورد برخی از جریان‌ها و گروه‌های نوظهور انحرافی بود که متاسفانه امروز کم و بیش در جامعه وجود دارد و ممکن است مردم و بخصوص برخی جوانان ناخواسته به این جریان‌ها که ماهیتشان هم برای آن‌ها مشخص نیست نزدیک و آشنا شوند و برای خودشان و جامعه گرفتاری ایجاد کنند. قرائن و شواهدی هم وجود دارد که در برخی از این جریان‌ها دست‌های خارجی در کار است.

معاون اول قوه قضاییه افزود: بنابراین هم به مردم توصیه می‌شود که احتیاط کنند و هم خود این جریان‌ها بخصوص آن‌ها که با افکار انحرافی هستند و یا موارد مشکوک و مبهمی است، حتما مورد توجه سیستم‌های اطلاعاتی و امنیتی ما قرار بگیرند.

حجت‌الاسلام و المسلمین اژه‌ای گفت: مطلب دیگر دستورالعملی بود که در جلسه امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفت، البته در جلسه قبل هم مطرح شده بود و آن موضوع حقوق عامه است.

وی توضیح داد: در قانون اساسی آمده است که احیای حقوق عامه جزو وظایف قوه قضاییه است و در قوانین موضوعه هم بعضا این موضوع مطرح شده است. ما در دو جلسه است که به صورت تفصیلی بحث کردیم و بحث می‌کنیم که این حقوق عامه شامل چه چیزهایی است و حقوق عامه و این حق به معنای حقیقی و خاص حق است یا یک تفسیر موسع‌تر می‌شود از حقوق عامه تعبیر کرد.

سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد: با توجه به حقوق خصوصی، حقوق عمومی و حق عامه و حق و الزاماتی که از لحاظ قانونی و شرعی وجود دارد بحث‌های بسیار خوب و عمیق و موثری انجام شد.

معاون اول قوه قضاییه گفت: بحمدالله امروز مواردی از آن به تصویب رسید و مقدمه بحث و یک ماده از تعریف این معنا تقریبا به یک نتیجه روشن رسید. ضرورت دارد که در خصوص احیای حقوق عامه که دادستان‌ها و دادستان کل کشور می‌توانند وارد شوند یک هماهنگی و وحدت رویه باشد؛ بنابراین در این خصوص هم جلسه آینده ادامه پیدا خواهد کرد تا شیوه و روش و اقداماتی که در جهت احیای حقوق عامه و اجرای حقوق عامه است در جلسه بعد مشخص شود.

وی خاطرنشان کرد: مطلب دیگری که هم در جلسه امروز و هم در جلسه قبل ریاست محترم قوه قضاییه بر آن تاکید کردند این است که از همه کسانی که در مراسم اربعین که حقیقتا یک مسئله بسیار مهم سیاسی اجتماعی و ... برای ایران و کشورهای همسایه شده است و از همه دست‌اندرکاران آن که در این خصوص زحمت کشیدند تشکر کردند و البته تشکر خاصی هم از حوزه‌های قضایی که در استان‌های ذیربط مثل ایلام و خوزستان و استان‌های دیگر تلاش کردند و زحمت کشیدند، داشتند چون برخی از استان‌های ما از چند روز قبل از ایام اربعین زحماتشان را شروع کرده بودند و تا چند روز پس از اربعین هم که مسافران برمی‌گشتند تلاش و زحمت داشتند لذا از این جهت ریاست محترم قوه قضاییه از مسئولان قضایی این استان‌ها تشکر خاص و ویژه‌ای داشتند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۹۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید رئیسی بر استفاده از مساجد در حوزه آسیب‌های اجتماعی

رئیس جمهور بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی، مساجد و امنای محلات و نقش مهم مراکز مشاوره در پیشگیری و علاج آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در جلسه شورای اجتماعی که عصر روز یکشنبه برگزار شد، با اشاره به فلسفه تشکیل سازمان امور اجتماعی با کار ویژه رصد و دیده‌بانی وضعیت اجتماعی، تطابق مستمر گزارش عملکرد دستگاه‌ها در زمینه رفع آسیب‌های اجتماعی با واقعیت‌های میدانی را از ضروری‌ترین اقدامات برای تحقق اهداف سازمان و شورای اجتماعی برشمرد و از مسئولان سازمان‌ها و نهادهای مربوطه خواست با رصد دقیق و مستمر شاخص‌های کنترل و کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی، تصمیم‌گیران را در داشتن نگاهی واقع‌گرایانه از شرایط و اتخاذ تصمیمات درست و به‌هنگام یاری کنند.

شاهد تقابل جریان شرافت و شرارت در غرب هستیم وی دو طرح «نماد» در آموزش و پرورش و «سراج» در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از جمله طرح‌های مؤثر در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برشمرد و ضمن تأکید بر اجرای کامل این طرح‌ها از دیگر سازمان‌ها و نهادها خواست به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

رئیس‌جمهور همچنین در این جلسه بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی، مساجد و امنای محلات و نقش مهم مراکز مشاوره در پیشگیری و علاج آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

رئیسی در ادامه با بیان اینکه تحلیل آماری از علل و چرایی پیدایش آسیب‌ها و احصای راهکارهای رفع آنها، لازمه ارائه نگاه دقیق و صحیح به تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان است، بر بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های فکری، علمی و دانشگاهی در زمینه مقابله با آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه مشخص شدن نسبت دستگاه‌های مختلف با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و پیگیری و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی موثر است، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد عملکرد همه سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوط را به طور مستمر رصد کرده و سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.

در ابتدای این جلسه با حضور رئیس‌جمهور گزارش اجرا، آسیب‌شناسی و ارتقای آیین‌نامه‌های اجرایی طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) و سراج (سلامت روانی اجتماعی)، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشکیل پرونده قضایی برای عوامل سریال افعی تهران
  • اداره کل دارو بدون سرپرست/ جایگزین احتمالی پیکانپور کیست؟
  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • راه حل سند تحول برای رفع مشکل پراکندگی نظرات در حقوق عامه
  • تاکید رئیسی بر استفاده از مساجد در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • واکنش معاون قوه قضاییه به برخورد با زنان و دختران در آمریکا: چه کسی به داد آنها می‌رسد؟
  • مناظره علمی پیرامون لایحه عفاف و حجاب برگزار می‌شود
  • مجازات دختر‌ی که باعث مرگ مادر معتادش شد
  • حفظ حقوق عمومی با سلام و صلوات نمی‌شود/ دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند
  • دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند