Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@12:13:44 GMT

مهم‌ترین معضل اساسی در حوزه کتاب به روایت یک مدیر

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۹۱۶۴۴

مهم‌ترین معضل اساسی در حوزه کتاب به روایت یک مدیر

مدیر دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی گفت: مهم‌ترین معضل اساسی در حوزه کتاب پایین بودن سرانه مطالعه است. نشان دادن فقر اقتصادی به عنوان پایین بودن سرانه و عدم استقبال، آدرس غلطی است که به عنوان عامل اصلی معضل حوزه کتاب بدان اشاره می‌کنند، چرا که بسیاری از ناشران معتقدند در این شرایط بد اقتصادی نه تنها میزان فروش کتاب توسط ناشران کمتر نمی‌شود بلکه بسیار هم بالا است و علت اصلی این مشکل در جای دیگری است و باید برطرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت فرهنگی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، جواد مرادی‌نیا در سومین نشست شورای اجرایی بیست و ششمین دوره هفته کتاب مطرح کرد: متاسفانه به نیاز و موضوع مورد علاقه مخاطب در کشور ما توجه نشده است ولی در بسیاری از کشورها قبل از تولید کتاب ابتدا نیازسنجی می‌شود و بعد بر اساس ذائقه مخاطب محصول ارائه می‌شود. در ایران به طور جدی نیاز و علاقه مخاطب مد نظر نیست و موضوعات مورد نیاز بررسی نمی‌شود یعنی نیاز و ذائقه مخاطب در تولید کتاب کاملاً بی اثر است.


این مدیر با تاکید بر ضرورت حمایت از نویسندگان ایرانی گفت: ما باید به نویسندگان بزرگمان افتخار کرده و به آن‌ها توجه کنیم. البته آقای حسینی‌پور اقدامات را در این باره انجام داده‌اند که بسیار خوب بوده ولی کافی نیست.


او ادامه داد:در حوزه کتاب به ناشر بسیار بها داده می‌شود که اگر نصف این توجه‌ها به سایر عوامل تولید کتاب شود،‌ وضعیت بسیار مناسب‌تری داشتیم. باید به نویسندگان کتاب نیز بها داده شود و البته نه به طور شخصی بلکه به طور سیستماتیک باید این اتفاق بیفتد.

مدیر دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی با تاکید بر پیگیری موضوع قاچاق کتاب گفت: نویسندگان و ناشران بر این موضوع بسیار تأکید می‌کنند و نگران این موضوع هستند. قاچاق کتاب در دو مورد صورت می‌گیرد. یکی کتاب‌های پرفروش نویسندگان و دیگری  کتاب‌هایی است که از ریشه و بن بی‌مجوز هستند.


او ادامه داد: البته در این راستا کارگروهی برای مبارزه با قاچاق کتاب تشکیل شد که شش عملیات بزرگ را انجام داد و در این راه انبارهایی از صدها جلد عناوین مختلف کتاب کشف شد که به نوبه خود ضربه بزرگی به بدنه نشر کشور وارد می‌کرد.


در ادامه این نشست علاوه بر اعلام برنامه‌ها برخی از سازمان‌ها و نهادها نظرات و برنامه‌هایی را در خصوص بحث قاچاق کتاب، حقوق نشر، و بحث بازبینی آئین‌نامه‌ هفته کتاب و برگزاری دبیرخانه ثابت هفته کتاب اعلام کردند.


در سومین نشست شورای اجرایی بیست و ششمین دوره هفته کتاب که با حضور دبیر هفته کتاب برگزار شد محمدجواد دژم؛‌ نماینده سازمان زندان‌ها و اقدامات تربیتی،‌ سید عباس حسینی نیک؛‌ نماینده انجمن ناشران دانشگاهی،‌ ایرج استاد علینقی،؛ رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران،‌ سکینه خاتون مهدیانپور؛‌ مشاور معاونت توسعه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور،‌ سودابه امینی،؛ نماینده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان،‌ پروانه تقی پور؛‌ نماینده وزارت کار،‌ تعاون و رفاه اجتماعی،‌ طیبه شهمیرزادی؛ نماینده سازمان تحقیقات،‌ آموزش و ترویج کشاورزی‌، جواد زاهدی؛ نماینده ستاد عالی کانون‌های فرهنگی،‌ هنری مساجد کشور،‌ عبدالرضا گرشاسبی؛ نماینده دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی،‌ هستی حسینی؛‌ نماینده انجمن صنفی مترجمان،‌ زهرا مظفر؛ نماینده وزارت آموزش و پرورش،‌ مهناز مقدسی؛ انجمن صنفی ویراستاران،‌ محمدرضا موسوی؛‌ نماینده سازمان تامین اجتماعی،‌ ایمان کرد؛‌ نماینده سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران،‌ منصور شادکام؛ قائم مقام انجمن نابینایان،‌ ناصر جداری؛ نماینده انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان،‌ محمد مهدی بیگلری؛ نماینده جمعیت هلال احمر،‌ فریبا سلیمانی؛ نماینده خانه هنرمندان ایران حضور داشتند.

بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «حال خوش خواندن» از تاریخ ۲۴ آبان تا ۱ آذرماه با مشارکت بیش از ۶۰ نهاد و سازمان در سراسر کشور برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۹۱۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی نمایش خانگی / در وعده صادق روایت اول را ارائه دادیم

رئیس سازمان صداوسیما پوشش عملیات وعده صادق و اقدام فوری صداوسیما در پوشش حادثه صبح جمعه گذشته در اصفهان را مصداق روشن به دست گرفتن «روایت اول» در رویدادهای مهم دانست و گفت: آثار و نتایج این حضور فوری و مؤثر رسانه ملی مبتنی بر آمادگی‌های قبلی، در جریان‌سازی داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پیمان جبلی پیش از ظهر امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر برخی حواشی و اظهارات مطرح شده در روزهای اخیر پیرامون وضعیت پرداخت‌ها در حوزه نمایش خانگی اظهار کرد: به طور کلی تنظیم‌گری در این حوزه شامل اقتصاد و وضعیت مالی پروژه‌های تولیدی هم می‌شود.

وی افزود: سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر علاوه بر وظیفه نظارت بر محتوای تولیدات نمایش خانگی، وظیفه تنظیم‌گری و نظارت بر فرایندهای اقتصادی این حوزه را نیز برعهده دارد.

رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه فرایندهای اقتصادی در حوزه نمایش خانگی باید به گونه‌ای باشد که فعالان خرد در این حوزه هم بتوانند فعالیت کنند، گفت: ساترا در حال بررسی این موضوع است و نتایج بررسی‌های ساترا و برنامه‌هایش جهت اقدام لازم، ارائه خواهد شد.

جبلی همچنین درباره نحوه نظارت بر محتوای تولیدات نمایش خانگی عنوان کرد: با ریل‌گذاری قانونی درستی که انجام شده سازمان صداوسیما از طریق ساترا موظف به نظارت بر محتوای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی در حوزه نمایش خانگی است و فضای همکاری و تعامل نسبتاً خوبی بین تهیه‌کنندگان، سکوها و ساترا وجود دارد البته برای جلوگیری از تخلفات احتمالی باید آئین‌نامه‌ها و قوانین تکمیلی به کمک حوزه تنظیم‌گری بیایند و پیگیری‌ها در این زمینه ادامه دارد.

وی در خصوص عملکرد رسانه ملی در پوشش خبری عملیات «وعده صادق» یادآور شد: از لحظات اولیه شروع این عملیات و براساس آمادگی‌های ایجاد شده و برنامه‌ریزی‌های قبلی و تقسیم وظایف میان حوزه‌های مختلف محتوایی سازمان، عملیات گسترده رسانه‌ای پوشش جامع این عملیات غرورآفرین آغاز شد.

رئیس رسانه ملی از پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته این عملیات سخن گفت و اظهار کرد: شبکه‌های مختلف صداوسیما، حوزه خبر و نیز شبکه‌های برون‌مرزی متناسب با وظایف تعریف‌شده به پوشش جامع تصویری، اطلاعاتی و تحلیلی این عملیات پرداختند که این روند تا کنون هم در برنامه‌های مختلف ادامه دارد.

جبلی پوشش عملیات وعده صادق و نیز اقدام فوری و مؤثر صداوسیما در پوشش حادثه صبح جمعه گذشته در اصفهان را مصداق روشن به دست گرفتن «روایت اول» در رویدادهای مهم دانست و گفت: آثار و نتایج این حضور فوری و مؤثر رسانه ملی مبتنی بر آمادگی‌های قبلی، در جریان‌سازی و تأثیر بر افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی و در درون رژیم صهیونیستی مشهود است.

منبع: فارس

کد خبر 747545

دیگر خبرها

  • یکی از رسالت‌های «مهر» روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی است
  • ماموریت موفق رسانه ملی در روایت اول وعده صادق
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی نمایش خانگی / در وعده صادق روایت اول را ارائه دادیم
  • دلیل انصراف نامزد‌های جایزه قلم آمریکا چه بود؟
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • انجام مراحل پایانی غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • کنایه رئیس سازمان تأمین اجتماعی به مشاغل سخت! / جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • انتخاب ۴۵ نماینده در دور دوم انتخابات مجلس