Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@21:11:21 GMT

نگاه تربیتی در بحث ممیزی فیلم های سینمایی لحاظ شود

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۹۱۷۲۰

نگاه تربیتی در بحث ممیزی فیلم های سینمایی لحاظ شود

تهران - ایرنا- معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست: در بحث ممیزی فیلم ها نگاه تربیتی لحاظ شود ، رواج فحش های نامناسب از سوی هنرپیشگان در فیلم ها و رواج آن مورد انتقاد شدید است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا «رضوان حکیم زاده» روز دوشنبه در آیین اختتامیه دومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی در سالن همایش های وزارت ارشاد گفت: شاید اولین مبنای سواد رسانه ای را بتوان در مبانی قرآنی یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقشی که ما برای رسانه قائلیم از منظری است که رسانه ورود به بحث تربیت پیدا می کرد.
وی با اشاره به اینکه 42 میلیون نفر از جمعیت فعال کشور مخاطبان بالقوه فضای مجازی هستند، افزود: از این میان 14 میلیون دانش آموز در سراسر کشور هستند که با محاسبه اولیای آنها 28 میلیون نفر می شوند.
حکیم زاده افزود: بیش از هشت میلیون دانش آموز دوره ابتدایی و یک میلیون نوآموز و بیش از 200 هزار معلم دوره ابتدایی در کشور داریم که حساسیت و اهمیت موضوع و آموزش های لازم در زمینه سواد رسانه ای را می رساند.
وی گفت: این فضا، دانش، نگرش ها و رفتارهای کودکان ما را شکل می دهد بنابراین چه آن را به رسمیت بشناسیم چه نشناسیم، وجود دارد و نیازمند آموزش های لازم هستیم.

** نوجوانان ایرانی 6 ساعت وقت خود را صرف رسانه ها می کنند
وی گفت: رسانه ابزار مناسب در فرآیند یادگیری است، نوجوانان ما 6 تا 7 ساعت از وقت خود را با رسانه ها می گذرانند در حالی که تنها دو ساعت و نیم از زمان خود را با خانواده و یک ساعت و نیم فعالیت فیزیکی دارند بنابراین حضور آنها در فضای رسانه ای اگر جدی گرفته نشود رسانه به روند تعلیم و تربیت آسیب می رساند و ممکن است تمام زحمات نظام رسمی آموزش و پرورش را تحت الشعاع قرار دهد.
حکیم زاده افزود: پژوهش هایی صورت گرفته در مورد اهمیت دوره کودکی که ثابت کرده سنین اولیه را اگر از دست بدهیم نمی توانیم رفتار خوب و قابل قبولی را آموزش و شکل دهیم.حساس ترین دوران رشد 5 سال اول زندگی است ، همه حواس ما در این دوره بیشترین دوره رشد خود را دارند این سن، دوره خاصی از جهت رشد است که یک نشانه برای توجه است.
وی تاکیدکرد: اگر آموزش در سنین پایین صورت گیرد بازگشت سرمایه و برداشت ما بیشتر خواهد بود.

** در دوره های پیش دبستانی و دبستان آموزش سواد رسانه ای اجرا شود
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی از بسترهایی که می تواند در صورت غفلت به روند تربیت آسیب بزند فضای مجازی است بنابراین لازم است در دوره پیش دبستانی و دبستان برنامه آموزشی سواد رسانه ای تدوین شده در کشور اجرا شود.
وی افزود : علاوه بر این نگاه همه جانبه گر و کل نگر در بحث سواد رسانه می تواند مثمر ثمر باشد، باید آموزش ها به صورت تلفیقی باشد و راهکار درس و کتاب مجزا ممکن است کارگشا نباشد.
حکیم زاده گفت: براین اساس مطالبه ما نیز جامع نگرانه است و این جامعیت را در محورهای گوناگون لحاظ می کنیم از جمله نگاه جامع به مخاطبین دانش آموز ، والدین و معلمان، نگاه جامع به دوران آموزش سواد رسانه ای از کودکستان تا دانشگاه، نگاه جامع به ظرفیت های رسانه با پرهیز از نگاه های یکسونگرانه صرفا خوشبینانه یا صرفا بدبینانه و نگاه جامع به روش های آموزش و استفاده از همه ظرفیت های رسانه در آموزش است.

** گفته های نامناسب هنرپیشگان فیلم ها مورد انتقاد شدید است
حکیم زاده از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست: در بحث ممیزی فیلم ها نگاه تربیتی لحاظ شود، رواج فحش های نامناسب از سوی هنرپیشگان در فیلم ها و رواج آن مورد انتقاد شدید است.
فراهنگ**3009**1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگی سینما کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۹۱۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد

ایسنا/مازندران نخستین کارسوق آموزشی تحلیل و سواد رسانه‌ای و فضای مجازی برای دانش آموزان در شهرستان آمل برگزار شد.

مسئول برگزاری این همایش و کارسوق آموزشی به خبرنگار ایسنا گفت، نخستین کارسوق آموزشی تحلیل و سواد رسانه‌ای وفضای مجازی برای دانش آموزان با هدف ارتقاء سطح سواد رسانه‌ای و تحلیل آنها در این بخش درحوزه فضای مجازی با حضور دانش آموزان چند مدرسه به محوریت دبیرستان علامه حلی آمل برگزار شد.

مهناز خاکی داودی، با اشاره به اینکه درعصر کنونی که با گسترش هزاران شبکه رسانه‌ای، اخبار و مطالب با کسری از ثانیه در جهان منتشر می‌شود، داشتن سواد رسانه‌ای برای همه افراد جامعه به خصوص دانش آموزان مهم است، افزود: داشتن سواد رسانه به ما کمک می‌کند که اگر مطلبی یا سخنی با شدت کم یا زیاد منتشر شود می‌تواند تبعات زیادی داشته‌باشد.

وی ادامه داد، اگر افراد جامعه سواد رسانه‌ای نداشته باشند، قدرت تشخیص واقعیت را ندارند و می‌توانند تحت تاثیر شایعات کذب، دچار هیجانات زودگذر شده و تصمیمات بی نهایت سطحی را بگیرند، این نوع تصمیمات می‌تواند صدمات زیادی به ساختار جامعه و امنیت مردم وارد کند.

مدیردبیرستان علامه حلی آمل، همچنین با بیان اینکه سواد رسانه‌ای نوعی تکنیک عملی ومهارت بسیار ویژه است که در عصر حاضر یکی از مهمترین آموزش‌ها در جهان تلقی می‌شود، تصریح کرد، سواد رسانه‌ای به فرد این توانایی را می‌دهد که تحلیل مناسبی از مطالب منتشر شده در انواع شبکه‌های رسانه‌ای را داشته باشد.

به گفته خانم خاکی داودی، سواد رسانه ۵ مهارت را به ما می‌آموزد که شامل تشخیص چیزی که رسانه‌ها قصد ایجاد آن در باور مردم را دارند، تشخیص تعصبات و دروغ‌های رسانه‌ها، کشف داستان‌های پنهان در خبرها، ارزیابی رسانه‌ها با تجربیات، باورها و ارزش‌های خود طراحی و ایجاد پیام‌های رسانه‌ای خود است.

وی با بیان اینکه سواد رسانه‌ای به هر فردی مهارت دسترسی و استفاده از اطلاعات و محتوا، مهارت تحلیل و ارزیابی آن، مهارت ارزیابی انتقادی و مهارت تولید خلاق و ارتباط با پیام‌های رسانه‌ای را می‌دهد، اضافه کرد: امروز نوع استفاده از فضای مجازی که دانش آموزان استفاده می‌کنند، باید هوشیار باشند که خیلی‌ها با نوع مطالب وانتشار گسترده آن‌ها به دنبال پیاده کردن برخی هدف‌های خاص هستند و نمونه آن که دشمن امروز در فضای مجازی بدنبال جداسازی نوجوانان ما از ارزش‌های دینی و اسلامی است تا افکار نوجوانان ما را به سمت باورپذیری‌های غیر متعارف سوق دهد.

مدیردبیرستان علامه حلی آمل ادامه داد، برگزاری کارسوق و کارگاه‌های سواد رسانه‌ای با هدف آگاهی بخشی و توانمندسازی دانش آموزان و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی در حوزه فضای مجازی در قالب این دوره آموزشی یک روزه برگزار شد.

در این دوره یکی از اساتید حوزه سواد رسانه‌ای وفضای مجازی به مفاهیم کلی از فضای مجازی و نقش آن در زندگی امروزی و نقش‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این فضا اشاره کرد.

در ادامه مباحث مرتبط با امنیت در فضای مجازی، شیوه‌های کلاه برداری، حملات سایبری، حساسیت نسبت به آمادگی در برابر تکنولوژی هوش مصنوعی و تاثیرات عمیق‌تر آن در زندگی آینده بشر بیان شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری دوره آموزشی تربیتی معراج در فرخ شهر
  •  ارتقای سواد سلامت مردم/ محور کار شورای سلامت، سند جامع سلامت باشد
  • دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 
  • باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم
  • برگزاری دوره سواد رسانه‌ای برای ۱۵۰ معلم در قزوین
  • نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد
  • با «مثبت آموزش» به روز باشید
  • ساماندهی بهداشتی اولویت طرح تضمین سلامت فرآورده‌های شیلاتی است
  • آموزش‌های مرتبط با آبزیان در استان بوشهر گسترش می‌یابد